X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ostatnio mieli w przedszkolu przypadek ospy :/
    Apap ekstra dla dzieci nie chce jej zbić tej gorączki.
    Syn tydzień temu miał gorączkę prawie 40 stopni. Okłady szły w ruch i przeciwgorączkowe co 4 godziny nawet nie dawały za bardzo rady. A skończyło się zapaleniem gardła i tydzień w domu.
    Zdrowia życzę Wam dziewczyny.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    Chyba u Zuzi pęcherz, chociaż nie mam pewności. Z rana zrobię jej badanie moczu i spróbuję zapisać do dr

• makasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jak nocka?bardzo wam współczuję tych chorób.Mam nadzieję ze w koncu im przejdzie.
    U nas kontakt z ospa moje dzieci miały trzy tygodnie temu.Jak narazie nic nie zauważyłam.Ze względu na to odroczylam szczepienie.

Jeju wasze też tak mają?ostatnimi czasy ciężko mi uśpić Adama.Wygina się przy cycu,wyje.Zmieniamy pierś a on dalej.Widzę że mu się spać chce.Już nie wiem czy to skok czy zęby a może z moim dzieckiem jest coś nie tak?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyje i wyje już tracę cierpliwość...jednak teraz się bawi zapewne przez 5 minut.Zaraz znów zacznie płakać...pójdziemy do łóżka a przy cycu będzie się wyginal i wył.O co chodzi?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa a ten cyc to do usypiania? Mi mała właśnie nie chce od jakiegoś czasu zasypiać przy cycu więc jak zmęczona jest to co chwilę się odrywa i też wyje, przerzuciłam się na usypianie przez kołysanie i od razu lepiej

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    ...i to wlasnie takie madro glupie rady przez ktore wiele kobiet rezygnuje z kp...

Dokładnie, koleżanka była wściekła, bo mówiła że miała morze mleka. Niestety dopiero po fakcie dotarło do niej, że nie ma czegoś takiego jak za chude mleko.

Dziewczyny nie wiem, ale Ola ciągle obraca się na brzuch i odwrotnie. Trochę jakby się jarała, że umie. No i dziś jak przebudziła się w nocy to znowu wylądowała na brzuchu..i tak zaczęła przysypiać. No i pytanie, pozwolić jej tak spać?

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • makasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak do usypiania ale właśnie coraz częściej nie chce usypiac przy cycu.Muszę znaleźć jakiś sposób na usypianie.Myślałam o piłce.Ma może któraś z was?jak się sprawuje?warto kupić?Nie chce go uczyć kolysania na rękach bo on już jest ciężki.Córkę tak uzyskaliśmy i dluugo się meczylismy,ręce nam odpadały.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa ja mam piłkę i też tak usypiam przez podskakiwanie jak mi się nie chce stać, no ale mała i tak szybko usypia, bo jak przez 3 min mi oczu nie zamknie to ja wracam do zabawy, bo widać że jeszcze nie jest zbyt padnięta, no ale taka piłka to jest jednak grat, napompowana dużo miejsca zajmuje, my z małą robimy też na niej ćwiczenia dlatego akurat nadmuchana stoi, no ale wydatek też to jakiś wielki nie jest, bo za moją chyba dałam 3 dychy w lidlu.
    Lilly, my pozwalamy spać na brzuchu, u nas sen jest wtedy spokojniejszy. Poobserwuj najwyżej jak się zachowuje w takim spaniu.

makasa lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się obraca w łóżeczku na brzuch, pozwalam mu tak spać, ale mam włączony monitor oddechu.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • makasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka dzięki za wskazówki.w takim razie muszę upolować taką piłke.Może to nam pomoze w usypianiu.Dziwczyny a jakie macie jeszcze patenty w usypianiu?

Lilly powiem Ci szczerze że mój na brzuchu śpi od pierwszych dni życia.To jest jego najwygodniejsza pozycja.Nawet teraz tak śpi.W tej pozycji śpi najdłużej w nocy.żadko kiedy śpi na plecach.Oczywiście każde dziecko inne.Pediatra dała mi zakaz na takie spanie małego.Jest to niebezpieczna pozycja.Powiedziała że dopiero po 6 msc.Z tym że co z tego że ja Adama położe na plecach jak on po chwili przekręca się sam.Juz z nim walczyłam i przegrałam.Śpi jak mu wygodnie.Z tym że on doskonale zna tą pozycje do spania i sam przez sen przekłada głowę.Śpi bez poduszki w celach bezpieczeństwa i nie ma ochraniaczy.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z kolei ortopeda mówił, że dziecko można tak układać od początku do spania, ale tutaj to ja bym się jednak na własną intuicję zdała, bo na początku malutka potrafiła mi długo leżeć na nosie, teraz nawet jak na nosie wyląduje to za chwilę przekręca głowę więc się tak nie obawiam, no ale ja i tak praktycznie przy każdym ruchu się budzę :) ale tak jak makasa mówi każde dziecko jest inne więc trzeba zobaczyć jak się własne zachowuje.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Dziwczyny a jakie macie jeszcze patenty w usypianiu?
    Ja usypiam w chuście - 3-5 minut i śpi a potem odkładam. Córki odłożyć się nie dało, syn śpi jak ta lala ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pierwszy syn tez od urodzenia spal na brzuchu, inaczej nie chcial i juz. Ten drugi za to lubi spac na plecach ale uloze go kiedys na brzuchu, moze mu sie spodoba

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj moja gwiazda usiadla ale jakiś dziwny sposób znalazła. Bo najpierw na czwórka a potem jedną mogę przekłada do przodu a druga w tyle zostaje. Uśmiech od ucha do ucha taka zadowolona z siebie.
    Tylko najgorzej jak równowagę traci bo ryk taki że szkoda gadać.

Ciekawe kiedy usiądzie podciagajac się mieśniami brzucha.

makasa, ana167, Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja usypiam w chuście - 3-5 minut i śpi a potem odkładam. Córki odłożyć się nie dało, syn śpi jak ta lala ;)

Próbowałam.Niestety on nie czai że w chuście mozńa spać.Mało tego próbowałam też w Tuli ale też fajnie jest tylko chwilę.Jak mu się chce spać to wygina się,pręży i zaczyna wychodzić górą.Za nic go nie uspokoje w chuście a mam ich trochę:/

Polaj mój identycznie najpierw obiera pozycje do raczkowania.Siada na piętach przekłada noge do przodu.Siedzi podparty jedną ręką:)

Krokodylica, Polaj lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z tego co mi wiadomo to właśnie siadanie z czworaków jest prawidłowe :-) i fajnie że Wasze dzieciaki tak fajnie się rozwijają :-) moja nawet nie myśli o siadaniu a odkąd nauczyła się obracać z brzucha na plecki to na brzuszku leży tylko chwilę. No i walczymy już drugi tydzień z przeziębieniem a to nie ułatwia nam życia.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gwiazda 3 noc z rzędu śpi calutką od 19-20 do 6-7. W weekend jeszcze o 6 zjadła i dalej spała do 8 no a dziś i tak wstaliśmy bo do przedszkola. Ciekawe czy tak jej zostanie. W sumie wcześniej też nie spała źle bo zawsze budzi się raz ok 3-4. Na dodatek ma katar więc nie wiem aż dziwne że tak śpi dobrze i mocno

ana167, makasa, Krokodylica, Mania1085, Paula_29 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super wasze dzieciaki robią postępy. U mnie postęp taki, że odkąd umie przewracac się na brzuch, to prawie cały czas na nim leży, ale za to już o wiele dłużej głowę trzyma. No i czasem zgina te nóżki jak leży na brzuszku, ale nie żeby miała się podnieść lub usiąść. Ciekawe kiedy to u nas nastąpi. No i czytałam ze około 22 tygodnia jest kolejny skok. Juz mi słabo na samą myśl, że jakiś tydzień i może się zacząć. Te skoki to masakra, a nie ukrywam, że trochę ciężka się robi. Jeszcze na początku lipca mamy szczepienie, wiec dowiem się ile waży.
    Oj kroko, Ty to masz przechlapane. Chyba zostaje zacisnąć zęby i czekać, bo co innego.
    A ze spaniem u nas tez super. Zazwyczaj idzie spać 21-22 i śpi do 7:30 jakoś. Z jedzeniem poprawa. Robie jej po 150ml mleka i je średnio co 3-4h. Także z tego mogę być zadowolona. I nie usypia na rękach. Miałam w sypialni dostawke, ale juz z niej wyrosła wiec mam już duże łóżeczko. I kładę ją do łóżeczka jak zmęczona jest, ewentualn daje palca żeby złapała, smoka do buzi i zasypia

Krokodylica, Krokodylica lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Kroko jak nocka?bardzo wam współczuję tych chorób.Mam nadzieję ze w koncu im przejdzie.
    U nas kontakt z ospa moje dzieci miały trzy tygodnie temu.Jak narazie nic nie zauważyłam.Ze względu na to odroczylam szczepienie.

Jeju wasze też tak mają?ostatnimi czasy ciężko mi uśpić Adama.Wygina się przy cycu,wyje.Zmieniamy pierś a on dalej.Widzę że mu się spać chce.Już nie wiem czy to skok czy zęby a może z moim dzieckiem jest coś nie tak?

W nocy o 3 podałam jeszcze raz przeciwgorączkowy bo znowu dobijało do 39.
    Rano już było dużo lepiej ale siku nie mogła zrobić, mówiła że boli.
    Byłyśmy u dr, w moczu nic nie wyszło. Gardło lekko czerwone i nic poza tym. Czyli nie wiadomo co to.
    Jeśli gorączka będzie się utrzymywać jutro znowu badanie moczu.
    Właśnie włączyłam jej bajki bo gorączka zaczyna znowu rosnąć a ona się robi mega marudna.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Dziewczyny ale z tego co mi wiadomo to właśnie siadanie z czworaków jest prawidłowe :-) i fajnie że Wasze dzieciaki tak fajnie się rozwijają :-) moja nawet nie myśli o siadaniu a odkąd nauczyła się obracać z brzucha na plecki to na brzuszku leży tylko chwilę. No i walczymy już drugi tydzień z przeziębieniem a to nie ułatwia nam życia.

U nas leżenie na brzuchu dość długie, turla się, pełza, ale o raczkowaniu i siadaniu ani myśli. :) tzn. widzę że próbuje ale jak by nie miała siły dupska do góry podnieść i się złości.

Ellasi, Karmelova lubią tę wiadomość

‹‹ 1310 1311 1312 1313 1314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ