X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś dopadło, mam zawroty głowy,pocę się, jakieś takie wewnętrzne dreszcze i pogonilo mnie do WC:/ dobrze ze maz dziś w chacie to dzieckiem się zajmie... Miałam sprzątać,chleb bezglutenowy sobie upiec ale coś sił brak:( jestem od paru tygodni na diecie bezglutenowej. Migreny mi tak dają popalić, że ktoś podpowiedział mi bym spróbowała z dietą... No i próbuje... Póki co wzdęcia ustapily i obwód brzucha się zmniejszył. Ale za wcześnie by ocenić czy pomaga na migreny... Któraś może jest na diecie BG? I pytanie do mam kp też odczuwacie ciągle głód?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa, co za wredne babsko. Ona zepsuła i nie robi łaski, że poprawia. Jak ja farbowałam tuż przed porodem, to rzeczywiście wyszło ciemniej jak zwykle, ale już od porodu stosowałam farbę 2 razy i jest znowu jaśniutko. W ogóle jakie podejście do stałej klientki. Jak płacisz, to jest fajnie. Jak spieprzyła, to pretensje do innych zamiast do siebie i gorsza obsługa.
    Mnie fryzjerka bardzo poniszczyła włosy rozjaśniaczem. A to już kolejny salon, który okazał się być niewypałem. Od jakichś dwóch lat farbuję więc sama profesjonalnymi farbami. Mniejszy koszt i z domu nie muszę wychodzić, a i włosy zdrowsze.

Dziś przyszły mi do domu ubranka ze Smyka. Pozamawiałam kilka wyjściowych ciuszków na 80, bo mam sporo, które dostałam, ale to głównie spodenki i bluzy. Zawiodłam się na czapeczkach, bo śliczne, a okazały się za małe. Do sklepu mi nie po drodze, ale może mąż wyskoczy na dniach i wymieni.

Zapisałam młodego na jutro na szczepienie. Po ostatnim mam już przysłowiowego stresa.
    Już i tak miewa napady płaczu przez ząbkowanie.

makasa lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Któraś może jest na diecie BG? I pytanie do mam kp też odczuwacie ciągle głód?

Ja miewam napady głodu, innym razem prawie go nie czuję. Zazwyczaj większy apetyt mam wieczorem i więcej piję.
    Od kilku dni rzeczywiście jem więcej i wszystko wskazuje na PMS, bo mam wszystkie objawy. Ciekawe, czy dostanę ten okres.

Ja też mam migreny. Przed ciążą były mega. Nie zwróciłam uwagi, żeby dieta jakkolwiek mi pomogła. Próbowałam różnych. Jednak w II trymestrze ciąży trochę odpuściły i pojawiły się dopiero teraz, ale ja zawsze miałam przed okresem mega, więc może jednak to to.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam napady głodu jak za mało zjem dzień wcześniej, a stwierdziłam, że trzeba trochę przestać się obżerać i zacząć nosić normalne ciuchy, bo gacie z początku ciąży są wygodne, ale zaczęły zjeżdżać z dupska...
    A któraś z was przymierza się do BLW? Ja bym chyba chciała spróbować, na razie tylko podtykam różne rzeczy do jedzenia małej pod nos, a ten skubaniec od kilku dni za każdym razem wtedy dzioba otwiera ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przymierzam się do BLW, ale chyba na samym początku zrobię 1-2 tygodnie papek. Ja planuję od sierpnia. Mały patrzy z zainteresowaniem jak jemy, ale jak mu podsuwamy to zero reakcji.

małżowinka lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Asasa pisz u nas do woli. :)

MamaAli tylko pozazdrościć. :)

Polaj kuruj się.
    Zuzia też dzisiaj poszła do przedszkola, mimo że ma ostatni dzień antybiotyku. Zaraz lecę po nią
    Pamiętaj o probiotyku. Ja dziś kupiłam zapas dla mnie i dla syna bo mamy go brać jeszcze dwa tygodnie po antybiotykoterapii.

I niech choroby się już nas nie trzymają :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja miewam napady głodu jak za mało zjem dzień wcześniej, a stwierdziłam, że trzeba trochę przestać się obżerać i zacząć nosić normalne ciuchy, bo gacie z początku ciąży są wygodne, ale zaczęły zjeżdżać z dupska...
    A któraś z was przymierza się do BLW? Ja bym chyba chciała spróbować, na razie tylko podtykam różne rzeczy do jedzenia małej pod nos, a ten skubaniec od kilku dni za każdym razem wtedy dzioba otwiera ;)
    Moja to chyba wszystko zeżre z tym, że czekam jak siądzie już bez podparcia.
    Dietę rozszerzam już od dwóch miesięcy wiec smaki już zna. Ostatnio dorwała chrupka kukurydzianego i oczywiście go zjadła.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja zamierzam.Nawet zakupiłam książkę z przepisami nowe BLW.Pomału kompletuje też potzebne mi produkty typu nasiona chia czy też amarntus itp.itd...jednak tak jak z córką zaczniemy jak dziec usiądzie już tak pewnie i stabilnie będzie siedział.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak Megiii na początek papki, a później chcę BLW, też mam książkę z przepisami ;-)

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce blw od poczatku stosowac. Bruno dostal dzisiaj surowa, obrana marchewke z lodowki, potraktowalam to jako gryzak i pomoc na rosnace zabki. Pczywiscie nic dziaselkami nie odgryzl ale pociumkac pociumkal....
    Poza tym uwielbia przegotowana wode z ekologiczna, nie woskowana cytryna... a reszta na poczatku sierpnia

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że trochę was jest, będzie z kim wymienić doświadczenia :)
    Stere, świetny pomysł :D

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa mam mytrax i mogę powiedziec ze go kocham haha

Asasa lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surowa marchewka świetnie się sprawdza. Ja synowi dawałam podczas ząbkowanie i do teraz chrapie jak króliczek A gotowana jest blee ...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i była dziś uparowana marchewa do rączki, wzięła do buzi i owszem, coś tam pomemlała ale wypluwała kawałki, w efekcie nie wiem czy coś zjadła, smak na języku chyba czuła no i była zafascynowana "nową zabawą". Podsunęłam jej też picie w doidy, nawet fajnie sobie radziła z obgryzaniem go, ale wodę wypluwała, przełknęła tylko jeden łyczek, a przynajmniej łyczek słyszałam.

Ja dałam jako gryzak dużą rzodkiewkę u rodziców, smaku raczej nie czuła ale taka zimna z lodówki jej podpasowała

małżowinka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak, na diecie bezglutenowej się nie znam.
    Tak, mega mnie ssie, żrę jak prosiak, gęba mi się cały dzień rusza, a waga nadal 52kg
    Muszę przystopować z tym jedzeniem bo się roztyję do rozmiarów szafy trzydrzwiowej.

Blw nie będę stosować, przy Zuzi też nie stosowałam.
    Ona pięknie je od dawna łyżką i widelcem, dostawała zupę, łyżkę i jazda. :)

Polaj daję Zuzi probiotyk, Łucji też, zresztą obie biorą go codziennie od urodzenia. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka a nie boisz się że się zakrztusi? Ja mam taką obawę.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które podjęcie papki, sloiczki ale nie BLW. Po jakim czasie od jedzenia przez dziecka papek, zaczniecie rozgniatac jedzenie widelcem, żeby były grudki? W końcu takich rzeczy tez muszą nauczyć się mielic i łykać.
    U nas chyba zaczął się ten nieszczęsny skok. Cały dzień płacze, nic jej nie pasuje, sama przestała się bawić, jak polezy chwile na brzuchu to już ryk, usypianie w dzień to istna katorga. Noszenie, bujanie nie. Na leżąco reż nie. Na ostatniej drzemce walczylam z nią godzinę. Non stop tarla oczy i wyla. Odpuściłam, wlaczylam odkurzacz i zaraz zasnęła. No i ni chu chu, żeby ktoś poza mamą i tatą wziął ją na ręce. Będąc u nas może się śmiać do wszystkich, ale juz jak ktoś ją weźmie, nieważne czy babcia czy ciocia, mimo że pamięta to taki ryk, że aż się zanosi i powietrza nie może złapać. No i nie mogę raczej zniknąć z jej pola widzenia. Oj ciężko to widzę.
    Moja jakoś niepewnie łapie te zabawki. Tak trochę nezdarnie wyciąga ręce, ale jak już złapie to od razu do buźki i wie już wtedy jak sprawnie nimi machać. Ale wszystkie gryzaki są be. Żaden jej nie pasuje. Zastanawiam się nad matchstick monkey, choć do tanich on nie należy. A tak btw to czym bawią się wasze dzieci? Bo moja przed skokiem najbardziej lubi grzechotke z dzwoneczkami, opakowanie mokrych chusteczek i reklamówki. Wszystko inne jej nie pasuje. Nie wiem czy kupować coś czy nie.
    Co do spacerówki to ja mam z adamexa barletty, ale stelaż musze wysłać na gwarancję. Zobaczymy jak się sprawdzi. Tak do roku chciałam tego używać, a potem kupić joie literax 4 air. Zakochałam się w tym wózku od pierwszego wejrzenia. Tylko tak czytam o tym litetrax a mytrax i nie mogę znaleźć różnicy.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka ja mam matchstick monkey od 2 miesięcy i na początku chętnie gryzla z kazdej strony, ale teraz juz bez szalu, moze jak zaczna isc zęby to znowu do niej wróci, kupowalam na abebe bo bylo najtaniej, jak tez będziesz chciala to mam gdzieś kod rabatowy chyba 10% moge ci podac. A tak to u nas najchętniej bawi się butelką z wody, miseczką, łyżeczką, guzikami i moją ręką ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Tak do roku chciałam tego używać, a potem kupić joie literax 4 air. Zakochałam się w tym wózku od pierwszego wejrzenia. Tylko tak czytam o tym litetrax a mytrax i nie mogę znaleźć różnicy.

Tu różnice :-)
    https://m.facebook.com/hexpol/posts/1248570471895908

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 22:14

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Kroko a jak Łucja i wózek?

Bez zmian, nadal trzeba usypiać na rękach i odkładać dopiero. :/
    Ale od soboty nie byłyśmy na polu bo jest u nas masakryczna pogoda.

‹‹ 1322 1323 1324 1325 1326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ