X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Tez sie zastanawiam nad zabawkami innymi niz grzechotki..
    Mojej najbardziej podobają się kapcie, pilot i album syna z biedronki. Jak zobaczy któraś z tych rzeczy w pobliżu to pełza w jakimś przyspieszeniu.
    Ja zabawek mam dużo bo po starszym. Mojej z typowych zabawek podobają się auta. Bawi się też przy stoliku edukacyjnym z tym że zdemontowalam nogi :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ktuszenia się nie uniknie, ale to dobrze, bo dziecko uczy się radzić sobie z kawałkiem co za daleko poszedł. Gorzej z balaganem, nie wiem czy mój mąż to psychicznie zniesie :D

I ja też wciągam jak odkurzacz wszystko co się nadaje do jedzenia.

Z zabawek to Iza ma kilka grzechotek (część po kuzynce) i co jakiś czas lubi zmianę grzechotki, matę lubi, nadal karuzelkę i pianinko w łóżeczku, balona i nie wiem co jeszcze, ale wszystko co idzie unieść i wsadzić do buzi :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś świętujemy pół roczku:)

BlackCatNorL, małżowinka, Krokodylica, Asasa, Mania1085, ana167, Megiiii, makasa, Myszk@ lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś pół roczku mamy! :) I... drugi zabek się przebił nareszcie. Egzema schodzi ładnie więc to chyba truskawki jednak.
    U nas pełzanie do tyłu, obracanie się na brzuszku wokół własnej osi - bardzo sprawne, podnoszenie pupki owszem ale do raczkowania daleka droga :)
    Z siadaniem też tak sobie, tzn posadzona utrzyma równowagę przez chwilę, podeprze się rączką, ale ewidentnie nie jest jeszcze gotowa.
    Z zabawek to u nas lalka metoo - kot REWELACJA :) Aż piszczy na jej widok :) A poza tym hiciorem jest plastikowa butelka, paczka pampersów ( ktora jest zamaszyście oklepywana rączką) i wszystko co szeleści. Namiętne polowanie na smartfony i piloty to normalka.
    Aaaa no i " Tyciutki pajączek" - teledysk ukoi każdy smuteczek :) Ewentualnie "Czarne jagódki" ;)
    Musiałam się tekstu nauczyć i śpiewam pierdyliard razy dziennie :):):)
    Zdrowia dla chorowitków!

małżowinka, Polaj, Krokodylica, Asasa, Mania1085, ana167, Megiiii, makasa lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    My też. U nas jeszcze nie raczkuje za to woła: mama, wychodzi na to, że z mówieniem wda się w siostrę :) Ona pierwszy świadome słowo powiedziała w wieku 6,5 i było to: tata i do teraz jest córeczką tatusia ;)

małżowinka, Polaj, Asasa, Mania1085, ana167, Megiiii, Krokodylica, makasa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, chodziło mi o to na co najżywiej moja córcia reaguje ;) ale na macie edukacyjnej bardzo chętnie się bawi, swoimi zabawkami czyli gryzakami, grzechotkami, przytulaskami też się chętnie zajmuje, ale jednak "rzeczy dorosłych" wzbudzają większe zainteresowanie :) przy macie edukacyjnej mamy plastikowe kulki grzechotki, malutka bardzo ładnie się nimi bawi na brzuszku, łapie, wsadza do buzi, później jej wyleci to pięknie wodzi wzrokiem i znowu na nią poluje.
    Gosiak szok! U nas na tapecie jest właściwie ciągle tylko gi gi, często po swojemu cośtam gada ale trudno się doszukać jakichś sylab

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:

No no poważny wiek. :)

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś również pół roczku :D

małżowinka, Polaj, ana167, makasa, Krokodylica, Lilly123, Myszk@ lubią tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jeszcze nie raczkuje ani nie siada, pełza trochę wokół własnej osi, podnosi pupę i tyle. Ale z tym gadaniem to od kilku dni tez słysze mmammma...hehhehe

Polaj, Gosiak, Megiiii, makasa, Krokodylica, Mama-Ali lubią tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No no poważny wiek. :)
    A jakby inaczej :)

Gosiak pięknie - to teraz synek mamusi musi być:)
    Ja znam dziecko które w wieku 8 miesięcy mówiło zdaniami ale nie potrafiło usiąść i wyglądało to bardzo zabawnie. Gdy miała 1,5 roku powiedziała do babci że mama jej nie chce uczyć angielskiego.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba cos tam po swojemu powoli gada ale to na razie malo zrozumiale. Pamietam ze Grzes w ogole nie gaworzyl ani nic i nagle jak mial troche ponad rok mowil wszystko.

Dzisiaj Grzes znowu do klubu malucha. Wczoraj bylo super oby sie sprawdzilo

Polaj, Krokodylica, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kolejna straszna noc w tym tygodniu:-( dziecko mi nie chciało spać w nocy. W dzień tez z półtorej godziny spala w sumie. A wieczorem po kąpieli i karmieniu zamiast zasnąć wierciła się, stękała, jęczała, prężyła. Stwierdziłam że to pewnie dziaselka i zaaplikowałem czopek... Zasnęła na 2 godziny i później to samo. Tym razem.ja wzięłam na ręce i kplysalam z pół godziny aż zasnęła spokojnie na kolejne 2 godziny. W ten czas łeb mnie rozbolał i ja już spać nie mogłam:/ Któreś z waszych tak ma? Nie wiem czy iść z nią do lekarza? W dzień zachowuje się tak samo jak zwykle... Chodzę jak zombie i ryczeć mi się chce z tego permanentnego niewyspania:-( dziś będziemy spały w sypialni, tu my duże wyrko,może jej przypasi. Męża wygonie do salonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:06

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zabawek u nas najchętniej Żyrafa Sophie, sowa z projektorem z gwiazdkami i taka sówka z fisher price z piłeczkami (potrafi godzinę wkładać i wyjmować piłeczki z sowy). Piłeczki sprawdzają się też świetnie na basenie. A ostatnio na fizjoterapii zakochała się w sówce treetop ze skip hop i nie chciała jej wypuścić po zajęciach, więc też kupiłam i jest w drodze już.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze trochę pourlopujemy, wypożyczamy przyczepę campingową i jedziemy na tydzień w Polskę, córka wniebowzięta, że będziemy mieszkać w przyczepie. A potem pojadę na 2-3 dni z dziećmi do rodziców jeszcze - 10.07 ruszamy :)
    Trzeba korzystać póki wrócę do pracy ;)

makasa, Krokodylica, Mania1085, ana167, Lilly123 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kolejna nocka beznadziejna. Młody budził się co 15 minut z płaczem. Dostał smoka, spokój. Zaraz wypluwał i znowu jazda.
    Odebrałam przed chwilą wynik USG przezciemiączkowego. Ogólnie wszystko w normie, ale ma 2 torbielki splotu naczyniówkowego. Jedna 3,1mm, druga 3,6mm. I już schizuję, już się martwię. Do pediatry dopiero w piątek. Chyba oszaleję.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ dziś dzień pełen świętowania.Gratulacje wszystkim osiągnięcia tak poważnego wieku:)my jutro będziemy świętować.Pół roczne dziecko-jak to poważnie już brzmi:):D

bubu będzie dobrze napewno.Pewnie się wchłonie z czasem.Nas czeka we wrześniu kardiolog i też mam stresa

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu czyli nie jestem jedyną zajebiście niewyspana matka:(

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wiesz że ja się z Tobą łączę w bólu... aczkolwiek (odpukać!) u nas dzisiaj noc była bardzo ok, po wczorajszej z d*py. Więc jak zawieje.

Moja Zuzia bardzo późno zaczęła mówić, za to ruchowo torpeda.
    Łucja coś tam gada po chińsku, dzisiaj się nawet ze mną kłóciła, myślałam że kleknę ze śmiechu. Ruchowo leniuszek, dupcia za ciężka. :)

małżowinka, Mania1085 lubią tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas z mową raczej słabo,coś tam guga ale też nie za dużo.Ruchowo za to myślę ze nadrabia;)...moja 4 latka ma teraz slowotok i gada jak najeta.Takze wystarczy mi narazie jedna gadula:)

małżowinka, Polaj, Krokodylica, Mania1085 lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu na pewno będzie w porzadku, ale wiem łatwo się gada... my mamy za 3 tygodnie usg nerki i też się denerwuje, nawet śni mi się po nocach.
    U nas z kolei noc z d*py, ale gwiazda teraz odsypia, oczywiście na rekach, odlozona zaraz w ryk. No i tak siedzę juz ponad 3h, przynajmniej sobie uszyję ochraniacz na lozeczko... ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ