X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jakiemuś dziecku przy trudnościach z zasypianiem pomogła zmiana pokoju?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie nie wiem od czego ale juz 3 tyg mam bardzo niskie cisnienie rzędu 100/60 . Madakra jakaś. Zasypiam na stojaco. Kawa nie pomaga :-/

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Dziewczyny czy jakiemuś dziecku przy trudnościach z zasypianiem pomogła zmiana pokoju?
    Ale tylko pokoju czy zamiana łóżeczka na łóżko mamy? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza ruchowo szybka była, bo raczkowała jak miała 6 mies, a jak 10 to już chodziła. Mówić też bardzo szybko zaczęła. Staś leniuszek, ale się śmieję, że to facet, to lubi sobie poleżeć :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Sluchajcie nie wiem od czego ale juz 3 tyg mam bardzo niskie cisnienie rzędu 100/60 . Madakra jakaś. Zasypiam na stojaco. Kawa nie pomaga :-/
    Spróbuj yerby, ja mam takie ciśnienie zawsze ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak moja mała śpi ze mną od samego początku w łóżku...

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Gosiak moja mała śpi ze mną od samego początku w łóżku...
    I tak się budzi? Kurcze, to nie pomogę, moje jak mnie czuły to spały jak ta lala.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bardzo mało gada. Chociaż wczoraj jak teściowa wzięła ją w obroty to coś tam z nią gugała. A ruchowo to nie wiem, chyba tak normalnie, podnosi pupke czasami, ale do raczkowania jeszcze daleko. Ale za to non stop się turla, na macie wystarczy ją na chwilę spuścić z oczu i już jest na drugim końcu :) niestety już od dawna sypia bardzo mało w dzień, 3x30 min z czego jedna drzemka na spacerze i nic nie chce być sama :/ także ja wymiękam.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily moja to samo w dzień a ostatnio noce również tragiczne:-(

l22nkrhm0evewuhw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak jak ty zyjesz z takim cisnieniem

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tu by chyba trzeba bylo strzelic coś mocniejszego ale poki kp to odpada ;)
    Eklerka, a od początku takie problemy ze spaniem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 16:33

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowina w dzień od początku. A w nocy przez pierwsze 3 miesiące budziła się co 3-4 godz na karmienie i o 6 zwykle była już pobudka na dłużej. A czwarty i piąty miesiąc to jakaś masakra

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak jak ty zyjesz z takim cisnieniem
    Normalnie, jestem raczej spokojna ;) Ale piję sobie yerbę w ciągu dnia a ona fajnie lekko podnosi ciśnienie i nie powoduje zjazdu jak kawa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu a dlaczego robiłaś USG główki maluszkowi?
    Moja coreczka miała taką torbielkę w główce w "życiu płodowym" ale wchłonęła się do narodzin. Czy u Twojego dzidziolka wykryto je dopiero teraz czy wcześniej?

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Bubu a dlaczego robiłaś USG główki maluszkowi?
    Moja coreczka miała taką torbielkę w główce w "życiu płodowym" ale wchłonęła się do narodzin. Czy u Twojego dzidziolka wykryto je dopiero teraz czy wcześniej?

Pediatra wystawił nam skierowanie ze względu na napięcie mięśniowe. Wykryto właśnie teraz. W ciąży podczas USG nie było torbieli. Chyba, że była tylko mnie nikt o tym nie poinformował. Poczytałam trochę na ten temat w internecie i podobno to się wchłonie i nie jest niebezpieczne dla dziecka, ale mimo wszystko czuję lekką niepewność :(

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu rozumiem Cię doskonale... Ale staraj się myśleć pozytywnie, torbielki są maleńkie wiec ja myślę, że one już się wchłaniają a nie rosną. Do roczku pewnie śladu po nich nie będzie! Trzymaj się!

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black, dzięki :) W piątek będę wiedziała więcej, ale jestem dobrej myśli

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu ja też rozumiem Twój niepokój, ale myślę jak Black Cat. Będzie dobrze i trzymam kciuki.
    Lilly u nas z drzemkami dokładnie to samo. Zazwyczaj nawet są tylko 2 typowe drzemki po 30 minut, z czego jedna w wózku i np. 2x15 minut przy piersi. Spać to ten chłopak nie lubi :)
    Wczoraj znowu obudził mi się jakoś po 1,5 godziny od zaśnięcia na karmienie, a potem jeszcze 2 razy w odstępach 20 minut. Pewnie pozostaje tylko się przyzwyczaić do tego spania w kratkę, skoro już kilka z Was też tak ma.

Malineczka ja też mam Barlettę, a jeździsz już spacerówką? Jak Twoje wrażenia? Jak dla mnie wózek fajny, tylko niestety trochę ciężki. Póki nosi mi go mąż, to mam się super, ale niedługo pewnie to się zmieni.

My po szczepieniu. Dziś jednak tylko 5w1, bo pneumokoków nie mieli. Odpukać nie płakał jak ostatnio, ale jest marudny. No i waży już 8600! A ja się zastanawiałam, co on taki ciężki. Ponoszę go chwilę i mi zjeżdża. Ręce mi po prostu opadają ;)
    Na szczepieniu nikt nie wierzył, że Dawid ma dopiero 5 miesięcy. Pokazywali go i mówili, ten to już duży :) A ja na to: nie taki duży na jakiego wygląda. Miał na sobie pajaca 80, ale głównie przez to, że ma długi tułów. W nóżkach jeszcze trochę długie. Nawet niektóre 74 jeszcze są długie w stópkach. Za to na styk w tułowiu. Niedługo będę musiała zakładać 80 i wiązać w stopach ;) a spodnie podwijać.

Co do umiejętności, to u nas głównie w stronę rozwoju psychicznego. Fizycznie póki co słabo. Leniuch mały. Obracać mu się nie chce. Na brzuchu coś tam trochę próbuje się podnieść, macha nóżkami, kiwa się na boczki, ale na razie średnio mu to idzie. Za to obrócić się w nocy w poprzek łóżeczka po kilkanaście razy nie ma problemu.
    Za to dużo gada po swojemu, zaczepia nas, pokazuje na migi kiedy jest głodny, a ostatnio jedząc pokazywał jedzonko i wskazywał na mnie. Hehe. To dlatego, ze często go karmię i jem coś jednocześnie. Już się przyzwyczaił, że mama też je. Dziś karmiąc go w parku w szalu bawił się ze mną w akuku. Zakrywał się szalem i odsłaniał na zmianę. Przyznam jednak, że mu nie czytam. Raczej sporadycznie i muszę kupić jakieś książeczki dla dzieci, bo mam tylko jedną z wierszykami, a drugą z bajeczkami dla starszych dzieci.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj wybiło 5 miesięcy. Czas leci zdecydowanie za szybko... Prawda jeszcze trochę i bedzie czas wracać do pracy.
    Łącze się z bólem u nas tez problem ze snem. Ola od małego miała problem ze spaniem w dzień ale nocki byly ok czasami spala ciagiem 6-7 godzin. Od jakiegos dobrego miesiaca w dzien drzemka 20-30 min i to nie jest spanie tylko czuwanie. Kapie ja 19.30 to jest problem z zaśnięciem, jak juz wypluje pierś to leze z nia dobre pół godziny - śpi ze mną, nigdy nie spała w łóżeczku- wyjde z pokoju to od razu sie budzi i przeraźliwie krzyczy. Juz jej spiewalam kolysanki, glaskalam po główce zeby tylko ladnie zasnęła, poprostu musze byc z nia caly czas.Nie moge isc zjesc kolacji czy sie umyc. Taki mam egzemplarz. Nocki, co 2 godziny cyc. Spi nie spokojnie rzuca sie... zwalam wszystko na zęby bo slini sie, wpycha wszystko do buzi z złością, charczy w nosku ale kataru nie ma.
    I dzisiaj był drugi dzien kiedy mi przeraźliwie plakala przed kąpielą podczas kąpieli tez dodatkowo prezyla sie wyginala, nie moglam jej nawet ubrac w pizamke taki placz, krzyk a na rękach byla cisza.
    Olka jest leniuszkiem 2x jej sie tylko udalo obrócić z brzuszka na plecy. Aktualnie leżąc na brzuszku podnosi dupke. Baardzo lubi gadac piszczec jak rozmawia z dziadkiem. Książeczki czasami jej czytam ale czasami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 23:20

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja właśnie robiłam 3 podejście, żeby mały zasnął i żebym mogła wyjść na chwilę z pokoju. Wyczuwa, że mnie nie ma, budzi się i płacz.

Któraś z Was ostatnio pisała, że ma książkę z przepisami BLW. To była Bobas lubi wybór, czy polskie alaantkowe? Zastanawiam się czy kupić. Fajne te przepisy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 00:06

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 1324 1325 1326 1327 1328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ