X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    a może jednak jakaś zmiana po 6 miesiącu i zostanie tak już :)

Marzenie ściętej głowy hihi

Co to forum dzisiaj swiruje, szok. Posty miesza.

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mogę wkleić...w każdym razie jak dziecko chore to mleko mamy również się dostosowuje i wysyła przeciwciała...zresztą można znaleźć na fb Hafija...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana nie dajmy się zwariować :D ja czytam jedną książeczkę praktycznie codziennie, mała jest zainteresowana, a inne książeczki są fajne, ale nie do czytania tylko ciumkania ;) ale za to staram się dużo mówić chociaż z natury gadułą nie jestem, zresztą od pewnego czasu jak jest zajęta zabawą to mam wrażenie, że ma w nosie czy coś do niej gadam.
    Ktoś pytał o nakrycia na noc, ja cieplej ubieram i nie przykrywam, młoda się w 5 sekund odkopuje, a wczoraj też miałam okazję poobserwowac jak się zachowa po narzuceniu sobie ma głowę kocyka i co? Nic, kompletnie nic, ani zająknięcia. Ja się pytam gdzie tu instynkt przetrwania?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ana nie dajmy się zwariować :D ja czytam jedną książeczkę praktycznie codziennie, mała jest zainteresowana, a inne książeczki są fajne, ale nie do czytania tylko ciumkania ;)
    A to bardzo dobrze :) :)
    https://www.mother.ly/its-science-reading-the-same-books-to-your-child-over-and-over-makes-them-smarter

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Kroko to chyba wszystko zależy od dziecka bo moja tydzień temu usiadla w takim szpagacie a od środy siedzi w usiądzie prostym. Mówiłam wcześniej że ona taki leniuszek a wcześniej od syna usiadla. Teraz to jak ja kładę na brzuchu moment jest na czworakach i chwilę później siedzi zadowolona i bawi się zabawkami.
    Dziś już pożegnaliśmy gondole bo w każdej chwili może usiąść.
    Polaj to twoja córeczka już samodzielnie siedzi?siada z pozycji raczkującej?mój siada z tej pozycji ale jeszcze jedną ręką się podpiera...ciekawa jestem czy już niedługo sam się utrzyma...czekam z utęsknieniem na ten moment bo chcemy w Tule wskoczyć:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się przeważnie podpiera jedną ręką. Jeszcze ja ściąga do podłogi ale jak się przewróci to za chwile już siedzi.
    Z dnia na dzień powinno być lepiej.

Z pozycji raczkujacej siada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 18:35

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to u nas to samo;)...raczkowanie za to bardzo powoli idzie do przodu.coś tam potrafi zrobić krok o pelzaniu nie ma mowy więc chyba będzie z tych nie pelzajacych a raczkujacych odrazu.Każde dziecko inne.Moja córka z kolei bardzo długo pelzala a raczkowala dopiero na 10 miesiąc.

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wprawdzie pełza ale w takim zwolnionym tempie. Syn w tym wieku to opanował już cały parter ona zostaje raczej w salonie.
    On po miesiącu pękania zaczął raczkowac czyli pod koniec 6 miesiąca. A gdy miał 7.5 wstał. Pamiętam to jak dziś bo akurat wracałam w tym czasie do pracy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Łucji nie czytam, Zuzi też nie czytałam jak była taka malutka, zaczęłam jej czytać później i ona uwielbia książki, czytamy jej codziennie na dobranoc, zawsze usypia przy książce.
    Łucja książeczki póki co próbuje jedynie zeżreć. ;)

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam kupiłam dzis książkę dla mojej musi:p bo w sumie jeszcze jej nie czytałam...

Gosiak lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo mamusiek zniknęło nam z wątku, ciekawe co u nich.

Myszka hop hop?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywają w weekend :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja głupia lepiej się czuje i mecz oglądam. Ale cóż sport to moja słabość.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Sporo mamusiek zniknęło nam z wątku, ciekawe co u nich.

Myszka hop hop?
    dokładnie.W okresie ciąży było tu bardzo tłoczno a teraz w sumie jest nas kilka może kilkanaście.piszcie dziewczyny będzie ciekawie

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    A ja głupia lepiej się czuje i mecz oglądam. Ale cóż sport to moja słabość.
    A ja jestem skazana na każdy mecz:/chodź nie powiem ten dzisiejszy był nawet ciekawy

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja Łucji nie czytam, Zuzi też nie czytałam jak była taka malutka, zaczęłam jej czytać później i ona uwielbia książki, czytamy jej codziennie na dobranoc, zawsze usypia przy książce.
    Łucja książeczki póki co próbuje jedynie zeżreć. ;)
    U nas tak samo.A teraz hit-kicia kocia szuka szczurka.Czytamy i szukamy co wieczór na dobranoc;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój uklada sie w pozycji jak do pompek tj staje na rekach i palcach u stóp.

Z emolientów polecam płyn do kapielu mediderm. Ma świetny skład bez shitów i cidoenie nawilża. Sama uzywam tej lini tjmbalskam płyn do mycia i kapieli.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Dziś u nas tylko jedno karmienie nocne :D na szczęście ssak już wstał, bo cycki zdążyły zacząć przeciekać.
    I kończymy dziś 5 miesięcy, ratunku niech ktoś zatrzyma czas, chociaż większość z was to już raczej w okolicach 6 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 05:48

Mania1085, Megiiii, makasa, ana167, Krokodylica, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, czas leci niesamowicie. Dopiero co się te nasze dzieciaczki urodziły, a tu już pół roku. Połowa mojego macierzyńskiego! Wcześniej czas też leciał mi szybko, ale teraz to istna torpeda!

My chorujemy, ja mam katar gigant a dzisiaj zawitał kaszel i uszy :/ już się nie mogę doczekać wizyty w aptece (wg tej stronki z lekami dozwolonymi przy kp otrivin odpada! Psikałam tylko na noc żeby spać). Ola narazie zdrowa, ale może jeszcze wszystko przed nami. Po każdym smarkaniu (a jest ich setki) myje ręce, teraz już wyciągnełam antybakteryjny żel i nim śmigam ręce bo szybciej. Ciekawa jestem czy ten gagatek się uchroni..

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka u nas też było dziś jedno nocne karmienie i też dziś kończymy 5 miesięcy :) Nawet nie wiem, kiedy to przeleciało. W sumie u nas każdy dzień wygląda podobnie, to teoretycznie powinno się dłużyć ;)
    Teraz pewnie tak jak moja mama po mnie, to ja będę widziała upływ czasu po Dawidzie. Normalnie nie czuć, że to tak leci. Rok temu jakoś dowiedziałam się o ciąży, a tu już taka duża dzidzia.

Lilly oby się udało. Trzymam kciuki :)

makasa, małżowinka, Krokodylica, ana167, Polaj, Lilly123 lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ