X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety od wczoraj gorączka po szczepieniu. Powyżej 38. Paracetamol nie pomógł, więc musiałam podać Ibufen + okłady. Najgorzej było chyba na ranem, bo miał 38,7. Paracetamol w ruch, tym razem udało się! Sukces! Spadła. Mam nadzieję, że szybko nie wróci.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Calza gratuluję nowego domu :)

Dziewczyny a jaki kojec polecacie? Ja też się nad tym zastanawiam.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu trzymaj się, oby gorączka poszła w diabły

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kilka dni mnie nie było i już nie jestem w stanie Was nadrobić!!! :O co u Was słychać baby? Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi i bez glutów (Kroko?)! My ważymy 7430g, jestesmy po osratbiej dawce pneumokoków. Jak zawsze po szczepieniu dzień senny, ale bez gorączki, więc spoko. Filip umie się przekręcać z brzucha na plecy, a w drugą stronę się przymierza. Widać, że bardzo chce, ale jeszcze nie umie ułożyć rączek pod siebie. Ślini się okropnie i idą nam dolne jedynki.

Od tygodnia mieszkamy w nowym domu :) cholernie się cieszę, chociaż nadal żyjemy na kartonach i jest syf.

Gratuluję przeprowadzki :)

Hihi rozbawiło mnie z tymi glutami. :) póki co dziewczyny zdrowe ale jak długo :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kojca przy Zuzi nie miałam ze względu na brak miejsca ale łóżeczko turystyczne i tam jej wrzucałam zabawki i się bezpiecznie bawiła. Teraz Łucje też wsadzam jak muszę do ubikacji itp.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj łoooo już raczkuje??? Mamy dzieciaczki z tego samego dnia i u nas jeszcze daleka droga :)
    Pełzanie tak, unoszenie pupci i podciąganie kolanek owszem, wyprost rączek i wysokie unoszenie tlowia też ale jakoś połączyc w calość mój pulpecik nie potrafi :) 9,5 kg ... Ręce mdleją nawet mojemu muskularnemu mężowi:):):)
    Ale za to druga jedyneczka dolna wylazła i wreszcie bedzie chwila spokoju od ząbkowania :)
    Kroko super, że glutow brak! :)
    Ja polecam ten nowy Bephanten na egzemy i wapno 2ml ×2 dziennie. U nas podejrzenie alergii na jabłuszko lub marchewkę :(

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie laski, chciałam się z Wami podzielić tą wspaniałą wiadomością, aż ulepię osobnego posta :P
    Dzisiaj w nocy Łucja jadła o 23 a potem o - uwaga!!!- 6 !!! Siedem godzin przerwy!!! Tego jeszcze nie grali. O 6 zjadła i dospała do 7. No szok.
    A druga sprawa to dzisiejszy spacer, wczoraj zaczęła mi siadać w wózku i dzisiaj to samo, więc podniosłam jej wózek do pozycji siedzącej... nie wiem co na to jej plecy... ale siedziała cicho bez krzyku i rozglądała się... jak zaczęła marudzić to musiałam wziąć na ręce i uśpić i odłożyć jak zwykle ale jak się obudziła to znowu w pozycji siedzącej dojechała do domu bez marudzenia i wrzaskow....

Ale żeby nie było tak kolorowo to już trzeci dzień jest tak marudna i niedobra że wymiekam. ;)

Myszk@, Greetta, małżowinka, Polaj, ana167, Lilly123, Mania1085, Eklerka13579, emi2016 lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, super i oby tak zostało albo szło jeszcze lepiej :D

Bubu, niestety nie poradzę, mierzymy na czole bezdotykowo

Grączka odpuściła i mam nadzieje że nie wróci, os 2 w nocy ją trzymała i dopiero o 20 na wieczór w oczkach miała swoją wesołą iskrę, wkurzyła mnie baba w aptece, chciałam kupić inny termometr bo ten co mam mnie nie zadowala, a ta że po co bo widać że dziecko zdrowe! No kurcze wiem że gorączka to nie choroba ale chcę mieć nad nią jakąś kontrole, a po czym pani stwierdziła że zdrowa? Bo nie marudzi! Dziecko gorące (proszę pani, przecież na dworze też jest ciepło), leży jak rozjechana żaba a ta twierdzi że nie ma gorączki bo nie marudzi...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, ja odejmuje te 0.5 stopnia od temp mierzonej w pupie, no ale to najlepiej zmierzyc jak dziecko zdrowe i nic mu nie dolega kilka razy i wtedy wiadomo jaka jest ta temperatura bazowa.
    Kroko wow! :D a cycki to ci nie pękły? U nas też dziwna nocka bo koło 22 się przebudziła, ja ją ululałam, później fiknęła na brzuch i spała do 5.20 :O a ja głupia zamiast korzystać to nerwów co chwilę się budziłam sprawdzić czy aby na pewno oddycha ;)
    Myszka te bezdotykowe to zazwyczaj do kitu są... mi przy temp 38.5 pokazywal ze temp jest w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:51

Gosiak lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu jak mierzysz w pupę to odejmujesz 0.5 stopnia a jakbyś mierzyla w buzi to 0.3. Tak mnie uczyli w medycznej szkole.

Kroko rewelacja ;)

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat ano raczkuje i z dnia na dzień lepiej jej to wychodzi. Jakoś mi się wydaje że to bardzo wcześnie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?
    Odjąć

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no cycki mi nie pękły o dziwo. :)
    Ale o 6 nim zaczęła jeść to już się z nich lało ciurkiem haha :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja cały czas z telefonu nic nie mogę pisać, wyskakuje błąd, tylko z kompa mi się udaje:/
    My dziś byliśmy na obiedzie na mieście, teraz tata z córką na placu zabaw a syn śpi (mama się relaksuje). Jutro zaczynamy się pakować na biwak a we wtorek wyjeżdżamy.

Krokodylica, Polaj, Lilly123, Megiiii lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam ale te mniejsze tzn daję cały czas

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?
    Ja mojej dałam w tym tygodniu. Zjadła bardzo szybko.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Daję. Kuba je uwielbia. A jak zabiorę to wielki płacz :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie :) Nie lubię tego rozszerzania diety :( Bardzo stresujące!
    Dynia, brokuł ok. Marchewka i jabłko podejrzane.... Zwłaszcza jabłko...

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ