WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety od wczoraj gorączka po szczepieniu. Powyżej 38. Paracetamol nie pomógł, więc musiałam podać Ibufen + okłady. Najgorzej było chyba na ranem, bo miał 38,7. Paracetamol w ruch, tym razem udało się! Sukces! Spadła. Mam nadzieję, że szybko nie wróci.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Calza gratuluję nowego domu :)

Dziewczyny a jaki kojec polecacie? Ja też się nad tym zastanawiam.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu trzymaj się, oby gorączka poszła w diabły

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kilka dni mnie nie było i już nie jestem w stanie Was nadrobić!!! :O co u Was słychać baby? Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi i bez glutów (Kroko?)! My ważymy 7430g, jestesmy po osratbiej dawce pneumokoków. Jak zawsze po szczepieniu dzień senny, ale bez gorączki, więc spoko. Filip umie się przekręcać z brzucha na plecy, a w drugą stronę się przymierza. Widać, że bardzo chce, ale jeszcze nie umie ułożyć rączek pod siebie. Ślini się okropnie i idą nam dolne jedynki.

Od tygodnia mieszkamy w nowym domu :) cholernie się cieszę, chociaż nadal żyjemy na kartonach i jest syf.

Gratuluję przeprowadzki :)

Hihi rozbawiło mnie z tymi glutami. :) póki co dziewczyny zdrowe ale jak długo :P

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kojca przy Zuzi nie miałam ze względu na brak miejsca ale łóżeczko turystyczne i tam jej wrzucałam zabawki i się bezpiecznie bawiła. Teraz Łucje też wsadzam jak muszę do ubikacji itp.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj łoooo już raczkuje??? Mamy dzieciaczki z tego samego dnia i u nas jeszcze daleka droga :)
    Pełzanie tak, unoszenie pupci i podciąganie kolanek owszem, wyprost rączek i wysokie unoszenie tlowia też ale jakoś połączyc w calość mój pulpecik nie potrafi :) 9,5 kg ... Ręce mdleją nawet mojemu muskularnemu mężowi:):):)
    Ale za to druga jedyneczka dolna wylazła i wreszcie bedzie chwila spokoju od ząbkowania :)
    Kroko super, że glutow brak! :)
    Ja polecam ten nowy Bephanten na egzemy i wapno 2ml ×2 dziennie. U nas podejrzenie alergii na jabłuszko lub marchewkę :(

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie laski, chciałam się z Wami podzielić tą wspaniałą wiadomością, aż ulepię osobnego posta :P
    Dzisiaj w nocy Łucja jadła o 23 a potem o - uwaga!!!- 6 !!! Siedem godzin przerwy!!! Tego jeszcze nie grali. O 6 zjadła i dospała do 7. No szok.
    A druga sprawa to dzisiejszy spacer, wczoraj zaczęła mi siadać w wózku i dzisiaj to samo, więc podniosłam jej wózek do pozycji siedzącej... nie wiem co na to jej plecy... ale siedziała cicho bez krzyku i rozglądała się... jak zaczęła marudzić to musiałam wziąć na ręce i uśpić i odłożyć jak zwykle ale jak się obudziła to znowu w pozycji siedzącej dojechała do domu bez marudzenia i wrzaskow....

Ale żeby nie było tak kolorowo to już trzeci dzień jest tak marudna i niedobra że wymiekam. ;)

Myszk@, Greetta, małżowinka, Polaj, ana167, Lilly123, Mania1085, Eklerka13579, emi2016 lubią tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, super i oby tak zostało albo szło jeszcze lepiej :D

Bubu, niestety nie poradzę, mierzymy na czole bezdotykowo

Grączka odpuściła i mam nadzieje że nie wróci, os 2 w nocy ją trzymała i dopiero o 20 na wieczór w oczkach miała swoją wesołą iskrę, wkurzyła mnie baba w aptece, chciałam kupić inny termometr bo ten co mam mnie nie zadowala, a ta że po co bo widać że dziecko zdrowe! No kurcze wiem że gorączka to nie choroba ale chcę mieć nad nią jakąś kontrole, a po czym pani stwierdziła że zdrowa? Bo nie marudzi! Dziecko gorące (proszę pani, przecież na dworze też jest ciepło), leży jak rozjechana żaba a ta twierdzi że nie ma gorączki bo nie marudzi...

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, ja odejmuje te 0.5 stopnia od temp mierzonej w pupie, no ale to najlepiej zmierzyc jak dziecko zdrowe i nic mu nie dolega kilka razy i wtedy wiadomo jaka jest ta temperatura bazowa.
    Kroko wow! :D a cycki to ci nie pękły? U nas też dziwna nocka bo koło 22 się przebudziła, ja ją ululałam, później fiknęła na brzuch i spała do 5.20 :O a ja głupia zamiast korzystać to nerwów co chwilę się budziłam sprawdzić czy aby na pewno oddycha ;)
    Myszka te bezdotykowe to zazwyczaj do kitu są... mi przy temp 38.5 pokazywal ze temp jest w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:51

Gosiak lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu jak mierzysz w pupę to odejmujesz 0.5 stopnia a jakbyś mierzyla w buzi to 0.3. Tak mnie uczyli w medycznej szkole.

Kroko rewelacja ;)

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat ano raczkuje i z dnia na dzień lepiej jej to wychodzi. Jakoś mi się wydaje że to bardzo wcześnie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?
    Odjąć

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no cycki mi nie pękły o dziwo. :)
    Ale o 6 nim zaczęła jeść to już się z nich lało ciurkiem haha :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja cały czas z telefonu nic nie mogę pisać, wyskakuje błąd, tylko z kompa mi się udaje:/
    My dziś byliśmy na obiedzie na mieście, teraz tata z córką na placu zabaw a syn śpi (mama się relaksuje). Jutro zaczynamy się pakować na biwak a we wtorek wyjeżdżamy.

Krokodylica, Polaj, Lilly123, Megiiii lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam ale te mniejsze tzn daję cały czas

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?
    Ja mojej dałam w tym tygodniu. Zjadła bardzo szybko.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Daję. Kuba je uwielbia. A jak zabiorę to wielki płacz :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź, uspokoiłyście mnie :) Nie lubię tego rozszerzania diety :( Bardzo stresujące!
    Dynia, brokuł ok. Marchewka i jabłko podejrzane.... Zwłaszcza jabłko...

‹‹ 1331 1332 1333 1334 1335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ