Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas niestety od wczoraj gorączka po szczepieniu. Powyżej 38. Paracetamol nie pomógł, więc musiałam podać Ibufen + okłady. Najgorzej było chyba na ranem, bo miał 38,7. Paracetamol w ruch, tym razem udało się! Sukces! Spadła. Mam nadzieję, że szybko nie wróci.
-
calza wrote:Kilka dni mnie nie było i już nie jestem w stanie Was nadrobić!!! co u Was słychać baby? Mam nadzieję, że wszyscy zdrowi i bez glutów (Kroko?)! My ważymy 7430g, jestesmy po osratbiej dawce pneumokoków. Jak zawsze po szczepieniu dzień senny, ale bez gorączki, więc spoko. Filip umie się przekręcać z brzucha na plecy, a w drugą stronę się przymierza. Widać, że bardzo chce, ale jeszcze nie umie ułożyć rączek pod siebie. Ślini się okropnie i idą nam dolne jedynki.
Od tygodnia mieszkamy w nowym domu cholernie się cieszę, chociaż nadal żyjemy na kartonach i jest syf.
Gratuluję przeprowadzki
Hihi rozbawiło mnie z tymi glutami. póki co dziewczyny zdrowe ale jak długo -
Polaj łoooo już raczkuje??? Mamy dzieciaczki z tego samego dnia i u nas jeszcze daleka droga
Pełzanie tak, unoszenie pupci i podciąganie kolanek owszem, wyprost rączek i wysokie unoszenie tlowia też ale jakoś połączyc w calość mój pulpecik nie potrafi 9,5 kg ... Ręce mdleją nawet mojemu muskularnemu mężowi:)
Ale za to druga jedyneczka dolna wylazła i wreszcie bedzie chwila spokoju od ząbkowania
Kroko super, że glutow brak!
Ja polecam ten nowy Bephanten na egzemy i wapno 2ml ×2 dziennie. U nas podejrzenie alergii na jabłuszko lub marchewkę
-
Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?
-
Słuchajcie laski, chciałam się z Wami podzielić tą wspaniałą wiadomością, aż ulepię osobnego posta
Dzisiaj w nocy Łucja jadła o 23 a potem o - uwaga!!!- 6 !!! Siedem godzin przerwy!!! Tego jeszcze nie grali. O 6 zjadła i dospała do 7. No szok.
A druga sprawa to dzisiejszy spacer, wczoraj zaczęła mi siadać w wózku i dzisiaj to samo, więc podniosłam jej wózek do pozycji siedzącej... nie wiem co na to jej plecy... ale siedziała cicho bez krzyku i rozglądała się... jak zaczęła marudzić to musiałam wziąć na ręce i uśpić i odłożyć jak zwykle ale jak się obudziła to znowu w pozycji siedzącej dojechała do domu bez marudzenia i wrzaskow....
Ale żeby nie było tak kolorowo to już trzeci dzień jest tak marudna i niedobra że wymiekam.Myszk@, Greetta, małżowinka, Polaj, ana167, Lilly123, Mania1085, Eklerka13579, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Kroko, super i oby tak zostało albo szło jeszcze lepiej
Bubu, niestety nie poradzę, mierzymy na czole bezdotykowo
Grączka odpuściła i mam nadzieje że nie wróci, os 2 w nocy ją trzymała i dopiero o 20 na wieczór w oczkach miała swoją wesołą iskrę, wkurzyła mnie baba w aptece, chciałam kupić inny termometr bo ten co mam mnie nie zadowala, a ta że po co bo widać że dziecko zdrowe! No kurcze wiem że gorączka to nie choroba ale chcę mieć nad nią jakąś kontrole, a po czym pani stwierdziła że zdrowa? Bo nie marudzi! Dziecko gorące (proszę pani, przecież na dworze też jest ciepło), leży jak rozjechana żaba a ta twierdzi że nie ma gorączki bo nie marudzi... -
Bubu, ja odejmuje te 0.5 stopnia od temp mierzonej w pupie, no ale to najlepiej zmierzyc jak dziecko zdrowe i nic mu nie dolega kilka razy i wtedy wiadomo jaka jest ta temperatura bazowa.
Kroko wow! a cycki to ci nie pękły? U nas też dziwna nocka bo koło 22 się przebudziła, ja ją ululałam, później fiknęła na brzuch i spała do 5.20 a ja głupia zamiast korzystać to nerwów co chwilę się budziłam sprawdzić czy aby na pewno oddycha
Myszka te bezdotykowe to zazwyczaj do kitu są... mi przy temp 38.5 pokazywal ze temp jest w normieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 14:51
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Bubu93 wrote:Dziewczyny, mam pytanie odnośnie mierzenia temperatury w pupie. Przewertowałam pół internetu i na niektórych stronach jest napisane, że od tego co wyszło należy odjąć jeszcze 0,5 stopnia. Na innych, że się nie odejmuje. To jak to w końcu jest? Jeśli mierzę małemu temperaturę i ma przykładowo te 38,4 to znaczy, że ma tyle czy odjąć te 0,5 stopnia?
-
a ja cały czas z telefonu nic nie mogę pisać, wyskakuje błąd, tylko z kompa mi się udaje:/
My dziś byliśmy na obiedzie na mieście, teraz tata z córką na placu zabaw a syn śpi (mama się relaksuje). Jutro zaczynamy się pakować na biwak a we wtorek wyjeżdżamy.Krokodylica, Polaj, Lilly123, Megiiii lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
BlackCatNorL wrote:Dziewczyny a dajecie swoim dzieciaczkom chrupki kukurydziane ( te takie pałki dlugie)??? Ja dzisiaj dalam pierwszy raz i mloda byla zachwycona. Teraz sie zastanawiam czy to nie za wcześnie ( pół roczku)?
Daję. Kuba je uwielbia. A jak zabiorę to wielki płacz