X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malineczka strasznie mi przykro:(wyrazy współczucia.Też przez to przechodzilam niestety:/

Ludu co jest grane?moje dziecko wciąż nie śpi! !!ktoś mi dzieci podmienil.A może to z wrażeń po tym raczkowaniu po całym mieszkaniu?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka współczuję :(

Makasa, czytałam że przy raczkowaniu dzieci się psują ze spaniem, więc to chwilowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 23:36

makasa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • makasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko czyzby zlot w komarowce?Super że wakacjujecie się już i to w lesie.cisza spokój.Moja Maria po działce weekendowej miała zjedzone nogi od komarów więc ostrzegam.
    Nas też raczej czekają wakacje bez męża:/niestety mają dużo roboty i nie dostanie wolnego.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko gdyby to ode mnoe zalezalo to zrobilabgm po swojemu ale mąz nalegal zeby dopasowac bo to glownie chodzilo o rodzine z jego strony.

Malineczka wspolczuje ale cie rozumiem. Moj dziadek zmarl 3 miesiace przed narodzinami Kubusia. Do tej pory ciezko mi sie z tym pogodzic a minelo 9 miesiecy.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2018, 01:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba kurcze jakis niewyraźny. Ma stan podgorączkowy chrype i wieczorem podkaszliwał.... ehhh akurat chlopaki musieli sie przexiebić przed chrzcinami....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana hehe mi nie przeszkadza, wręcz jestem bardzo zadowolona że mogę posłuchać, specjalnie celowałam z wyjazdem na ten zlotowy weekend. :)

Makasa ja jestem z Podkarpacia, nie wiem gdzie jest Komarówka?

Sylwia współczuję.

Ja niestety nie mogę doleczyć gardła, Łucja raczej też, w ogóle dzisiaj jak by bardziej zasmarkana. :/ no nic zobaczymy.
    A do tego od rana leje deszcz i póki co nie wygląda żeby miało przestać więc kisimy się w domku.

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adam mi zasnął o 23.30 dopiero..
    spał do 5 bez jedzenia.
    Wasze dzieci też najlepsze zainteresowanie mają tym co jest zakazane?Adaś upatrzyl sobie moje ciapy,kable,kontakty,piloty...śmieje się z niego ze to mały piesek.Zabawki nie są aż tak.interesujące

Kroko ktoś pisał ze jest z moich stron i tak jakoś myślałam ze to Ty hehe.Komarowka na Lubelszczyźnie gdzie są organizowane zloty Moto.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Adam mi zasnął o 23.30 dopiero..
    spał do 5 bez jedzenia.
    Wasze dzieci też najlepsze zainteresowanie mają tym co jest zakazane?Adaś upatrzyl sobie moje ciapy,kable,kontakty,piloty...śmieje się z niego ze to mały piesek.Zabawki nie są aż tak.interesujące

Kroko ktoś pisał ze jest z moich stron i tak jakoś myślałam ze to Ty hehe.Komarowka na Lubelszczyźnie gdzie są organizowane zloty Moto.

Piloty, telefony, mój wisiorek, który jest dość ostry.
    Poza tym, wszystko to, co ma w ręce jego siostra.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa to niezłe zasypianie... ale z drugiej strony ja nie pamiętam przerwy 5h ;) a z interesujących rzeczy to najchętniej wszystko co jeszcze w małych rączkach albo buźce nie było,łącznie z cukierniczką, telefonem, opakowaniem pieluch czy też kafelkami ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z was taką pamiątkową gotową książeczkę dziecka gdzie się wpisuje różne rzeczy typu pierwsze słowa, uśmiech, kiedy wyszły zęby itp. itd. i może polecić? W necie jakieś są ale nie wiem co jest w środku, więc to trochę kot w worku

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka współczuję :( Trzymaj się kochana...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam z kaszką hipp na dobranoc po 6 mc. Młoda dosyć zainteresowana jej smakiem :) Co do słoików typu marchewka to na razie nie da rady :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ma któraś z was taką pamiątkową gotową książeczkę dziecka gdzie się wpisuje różne rzeczy typu pierwsze słowa, uśmiech, kiedy wyszły zęby itp. itd. i może polecić? W necie jakieś są ale nie wiem co jest w środku, więc to trochę kot w worku

Ja dla córki robiłam foto książkę na allegro.Kosztowała mnie ze 30 zl a mogłam ją sama zaprojektować.Synowi też takązrobię

małżowinka lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka przyjmij moje kondolencje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś pojechaliśmy do teściów i droga koszmar. Ryk i wrzask łącznie z zanoszeniem się.
    Przyjechaliśmy na miejsce a że teść jest ciężko chory i jest mu zimno to rozpalił w piecu o zgrozo. Teraz wierzymy i przylecialo pełno komarów. Nic jakoś trzeba przetrwać. Niestety są stare kaloryfery bez możliwości zalecenia A w oknach brak moskitiery:(
    Człowiek to szybko przyzwyczaja się do luksusów.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja dostałam teraz niedawno książkę moje pierwsze pięć lat Anne Geddes. Bardzo fajna, polecam. Aczkolwiek szkoda, że dopiero teraz, bo niestety niektórych rzeczy już nie pamiętam ;-)

małżowinka lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, kondolencje. Trzymaj się.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko skoro tak dlugo ciagna sie u was infekcje gardla to moze doszlo do nadkazenia bakteryjnego. Mąż tak mial na przelomie roku. Ciagle nawracajace infekcje gardla i dopiero po antybiotyku przeszło raz na zawsze. Moze zrob Łucji wymaz.

Dziewczyny mam pytanie. Czy to normalne ze dziecko w tym wieku malo sika? Mam wrazenie ze od 2 dni Kuba malo sika. Dzisiaj zienialam pampersa max 3 razy i generalnie bie byly przemoczobe. Tylko troche siku. Od godz 18 jak go przebralam sikal tylko raz. Fakt ze jest u nas strasznie goraco i wilgotno no ale chyba cos nie tak. Zalozylam Kubie woreczek na mocz i na razie od 2h pusto. Zaczynam sie stredowac i oczywiscie spac nie moge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko skoro tak dlugo ciagna sie u was infekcje gardla to moze doszlo do nadkazenia bakteryjnego. Mąż tak mial na przelomie roku. Ciagle nawracajace infekcje gardla i dopiero po antybiotyku przeszło raz na zawsze. Moze zrob Łucji wymaz.

Dziewczyny mam pytanie. Czy to normalne ze dziecko w tym wieku malo sika? Mam wrazenie ze od 2 dni Kuba malo sika. Dzisiaj zienialam pampersa max 3 razy i generalnie bie byly przemoczobe. Tylko troche siku. Od godz 18 jak go przebralam sikal tylko raz. Fakt ze jest u nas strasznie goraco i wilgotno no ale chyba cos nie tak. Zalozylam Kubie woreczek na mocz i na razie od 2h pusto. Zaczynam sie stredowac i oczywiscie spac nie moge.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w labie juz grubo ponad 30min masakra. No mam nadzieje ze wynik bedzie ok

‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ