Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKuba waży jakieś 7100 i od dawna juz mam 4 od jakis 2 miesiecy napewno. Ja wole wieksze.
Od upałów zdycham.... niecierpie takiej pogody
czy któraj ma mopa parowego??? bo własnie zamierzam kupic i nie wiem jaki.
Roombe to ja chce ale to jak sie prze[prowadzimy do nowego domu -
Sylwia... ja mam mopa parowego Black&Decker... juz go dawno nie uzywalam bo jakos tak wole zwykly mop ale chyba go dzisiaj wyciagne i przelece podlogi.... w sumie to nie mam zadnych uwag do tego mopa....
Odkurzacz samosprzatajacy ma moja sasiadka i bardzo zachwala ale jaki dokladnie to odkurzacz to nie wiem....
Z tym gotowaniem specjalnie dla dziecka to wlasnie utrapienie, dlatego ja chce podawac to samo co nam w miare mozliwosci..... a na poczatek to dobrym rozwiazaniem jest parowar... wkladam rozyczke brokula czy kawalek mieska i gotowe... jak mi dziecko nie zje to sama skonsumuje a ze sloiczka jedzenia to nie jestem w stanie przelknac...
Moj syn wazy 8135 g takze mniej niz myslalam Obejrzany przez pediatre rozwija sie prawidlowo. Babka powiedziala ze moge podawac dziecku cale jajka do jedzenia i maslo orzechowe ale to bez tluszczu palmowego i bez soli, tylko na poczatek musze podac odrobinke i sprawdzic czy go orzechy uczulaja.
U nas juz chlodniej sie zrobilo tzn nadal jest okolo 25-30 stopni ale to zawsze nie 40 stopni i mlody o dziwo ma sie ok. Zadnych potowek, zlego samopoczucia czy braku apetytu, chlopak lubi ciepelkohttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Upały są wykańczające.. przez to w sumie nie ruszamy się na żadne spacerki, chyba że popołudniu. Dzisiaj dałam Olusie do baseniku na dworze i golasek się pluskał szkoda, że nie siedzi, teraz prawie nie uznaje innej pozycji niż na brzuchu więc na tym brzuszku się pluskała. Prawdziwe wakacje teraz śpi już godzinkę, chwilo trwaj♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
nick nieaktualny
-
Ja też gotuję na parze tylko że w garnku. Wrzucam kawałek brokuła, dyni, marchewki czy co tam mam i po kilku minutach gotowe. I nie muszę pilnować bo nic mi się nie przypali. Ale np. dzisiaj starałam na tarce kawałek marchewki i jabłka. Dostanie jak się obudzi i Asia też niewiele je, nawet ten najmniejszy słoiczek to dla niej za dużo.
Co do wagi to u nas jest ok 8 kg (2 tyg temu było 7860g). Nosimy jeszcze rozmiar 3 alebz dady bo one są większe niż pampersy. Ale została nam niecała paczkabi po jej skończeniu przeskakujemy na nr 4. I dziwię się że tak zachwalacie pieluchomajtki. Ja jakoś nie zapałałam do nich miłością. Ale skoro mówicie że tak w nich fajnie to może bto jeszcze przemyślę. Albo może bedzie nam w nich lepiej jak już Asia zacznie siadać czy raczkować.[/url]
-
Dziewczyny, czy możliwe, że po multiwitaminie z firmy Cebion siuśki mają inne zabarwienie? Wczoraj i dziś znalazłam na pieluszkach pomarańczowe, czy lekko koralowe przebarwienia. Ale jak siusiał, to nie widziałam, żeby taki kolor leciał. Jakby taki osad na pieluszce.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 15:29
Vilu lubi tę wiadomość
-
Megiiii wrote:Dziewczyny, czy możliwe, że po multiwitaminie z firmy Cebion siuśki mają inne zabarwienie? Wczoraj i dziś znalazłam na pieluszkach pomarańczowe, czy lekko koralowe przebarwienia. Ale jak siusiał, to nie widziałam, żeby taki kolor leciał. Jakby taki osad na pieluszce.
Miałam zacytować a nie polubić. Młoda długo dostawała Cebion 5 kropli dziennie i nie było żadnych zmian w pieluszce. -
Ja tam miłością do pieluchomajtek nie pałam źle się je nakłada jak dla mnie. Ale na noc zakładam żeby nie było wycieków.
Te nosidła tula można używane kupić, to chyba nie przeszkadza w niczym? Czy lepiej nowe? Obczaję jeszcze te manducamałżowinka lubi tę wiadomość
-
No ja muszę sobie obrócić sobie dziecko z pleców na brzuch a później z powrotem żeby założyć pieluchomajtki, ale właśnie na przyleganiu w nocy mi zależy żeby nie przebierać całego bobasa jak powinien spać. W dzień w sumie wolę lupilu bo mam wrażenie, że skóra dziecka niezbyt dobrze reaguje na chemię pampersową
-
Ja nie mam problemow z nakladaniem pieluchomajtek a wlasnie zwykle pieluchy sa dla mnie „upierdliwe”, no i moje dziecko rzadko nosi bodziaki a zwykla pielucha zawsze dziwnie opada i zsuwa sie z tylka a majtochy trzymaja sie na dupskuhttps://www.maluchy.pl/li-73368.png
-
Już tęsknię za czasem, kiedy młoda nie wstawała.
Zostawiam w łóżeczku, wychodzę do toalety. ŁUP. ŁAAAA.
Kładę na macie, odwracam się na 3 sekundy. ŁUP. ŁAAAA.
Dziecko będzie miało płaski nos jak tak dalej pójdzie.
I zasypianie w pozycji na czworakach z głową na poduszce ciążowej, której używam jako odgranicznika od ściany.
I jeść też by chciała w pionie, tylko jest przyzwyczajona być pod cycem a nie nad, więc totalnie nie wychodzi.
Wiem, musimy się dograć w nowych okolicznościach. Ale tak męcząco jeszcze nie było.małżowinka, Malineeczkaa lubią tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Miałam na próbę pieluchomajtki i też nie zapałałam do nich miłością może jak już dziecko zwiewa to jest łatwiej je założyć, mi na razie pieluchy odpowiadają.
Wolałam pieluchy do momentu, w którym zaczęła uciekać. Teraz nie jestem w stanie ich zapiąć, bo albo się turla albo zwiewa. Wreszcie zrozumiałam, czemu odparzenia są częstsze u starszych niemowlaków - jak toto umyć przy zmianie pieluchy. Chyba tylko pod prysznicem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:09
-
Krokodylica wrote:Vilu może łóżeczko turystyczne? Jest miękkie to sobie krzywdy nie zrobi.
Nie korzystałam, więc akurat w weekend pojechało z moją koleżanką na wakacje i wróci za 1,5 tygodnia. Chyba że nie wytrzymam nerwowo i kupię drugie.małżowinka lubi tę wiadomość