X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba waży jakieś 7100 i od dawna juz mam 4 od jakis 2 miesiecy napewno. Ja wole wieksze.

Od upałów zdycham.... niecierpie takiej pogody

czy któraj ma mopa parowego??? bo własnie zamierzam kupic i nie wiem jaki.
    Roombe to ja chce ale to jak sie prze[prowadzimy do nowego domu :-)

• stere Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... ja mam mopa parowego Black&Decker... juz go dawno nie uzywalam bo jakos tak wole zwykly mop ale chyba go dzisiaj wyciagne i przelece podlogi.... w sumie to nie mam zadnych uwag do tego mopa....
    Odkurzacz samosprzatajacy ma moja sasiadka i bardzo zachwala ale jaki dokladnie to odkurzacz to nie wiem....

Z tym gotowaniem specjalnie dla dziecka to wlasnie utrapienie, dlatego ja chce podawac to samo co nam w miare mozliwosci..... a na poczatek to dobrym rozwiazaniem jest parowar... wkladam rozyczke brokula czy kawalek mieska i gotowe... jak mi dziecko nie zje to sama skonsumuje a ze sloiczka jedzenia to nie jestem w stanie przelknac...

Moj syn wazy 8135 g takze mniej niz myslalam :) Obejrzany przez pediatre rozwija sie prawidlowo. Babka powiedziala ze moge podawac dziecku cale jajka do jedzenia i maslo orzechowe ale to bez tluszczu palmowego i bez soli, tylko na poczatek musze podac odrobinke i sprawdzic czy go orzechy uczulaja.

U nas juz chlodniej sie zrobilo tzn nadal jest okolo 25-30 stopni ale to zawsze nie 40 stopni i mlody o dziwo ma sie ok. Zadnych potowek, zlego samopoczucia czy braku apetytu, chlopak lubi ciepelko :)

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały są wykańczające.. przez to w sumie nie ruszamy się na żadne spacerki, chyba że popołudniu. Dzisiaj dałam Olusie do baseniku na dworze i golasek się pluskał :) szkoda, że nie siedzi, teraz prawie nie uznaje innej pozycji niż na brzuchu więc na tym brzuszku się pluskała. Prawdziwe wakacje :) teraz śpi już godzinkę, chwilo trwaj :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie o odkurzaczach.

Napiszcie proszę jeszcze raz jakie nosidła polecacie, bo teraz tego nie odgrzebię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam manduce i jestem super zadowolona. Dobrze trzyma, łatwo sie naklada

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też gotuję na parze tylko że w garnku. Wrzucam kawałek brokuła, dyni, marchewki czy co tam mam i po kilku minutach gotowe. I nie muszę pilnować bo nic mi się nie przypali. Ale np. dzisiaj starałam na tarce kawałek marchewki i jabłka. Dostanie jak się obudzi :-) i Asia też niewiele je, nawet ten najmniejszy słoiczek to dla niej za dużo.
    Co do wagi to u nas jest ok 8 kg (2 tyg temu było 7860g). Nosimy jeszcze rozmiar 3 alebz dady bo one są większe niż pampersy. Ale została nam niecała paczkabi po jej skończeniu przeskakujemy na nr 4. I dziwię się że tak zachwalacie pieluchomajtki. Ja jakoś nie zapałałam do nich miłością. Ale skoro mówicie że tak w nich fajnie to może bto jeszcze przemyślę. Albo może bedzie nam w nich lepiej jak już Asia zacznie siadać czy raczkować.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możliwe, że po multiwitaminie z firmy Cebion siuśki mają inne zabarwienie? Wczoraj i dziś znalazłam na pieluszkach pomarańczowe, czy lekko koralowe przebarwienia. Ale jak siusiał, to nie widziałam, żeby taki kolor leciał. Jakby taki osad na pieluszce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 15:29

Vilu lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Dziewczyny, czy możliwe, że po multiwitaminie z firmy Cebion siuśki mają inne zabarwienie? Wczoraj i dziś znalazłam na pieluszkach pomarańczowe, czy lekko koralowe przebarwienia. Ale jak siusiał, to nie widziałam, żeby taki kolor leciał. Jakby taki osad na pieluszce.

Miałam zacytować a nie polubić. Młoda długo dostawała Cebion 5 kropli dziennie i nie było żadnych zmian w pieluszce.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii.... od nadmiaru wit C moze byc mocz pomaranczowy... a moze zbyt male nawodnienie, sa upaly...

• stere Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova... pieluchomajtki nie maja tego plastikowego zapiecia tylko gumeczke i jak dla mnie nie obciskaja tak brzuszka....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam miłością do pieluchomajtek nie pałam :) źle się je nakłada jak dla mnie. Ale na noc zakładam żeby nie było wycieków.

Te nosidła tula można używane kupić, to chyba nie przeszkadza w niczym? Czy lepiej nowe? Obczaję jeszcze te manduca

małżowinka lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kroko, żeby je założyć to się człowiek musi napocić!

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja muszę sobie obrócić sobie dziecko z pleców na brzuch a później z powrotem żeby założyć pieluchomajtki, ale właśnie na przyleganiu w nocy mi zależy żeby nie przebierać całego bobasa jak powinien spać. W dzień w sumie wolę lupilu bo mam wrażenie, że skóra dziecka niezbyt dobrze reaguje na chemię pampersową

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam problemow z nakladaniem pieluchomajtek a wlasnie zwykle pieluchy sa dla mnie „upierdliwe”, no i moje dziecko rzadko nosi bodziaki a zwykla pielucha zawsze dziwnie opada i zsuwa sie z tylka a majtochy trzymaja sie na dupsku

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na próbę pieluchomajtki i też nie zapałałam do nich miłością :D może jak już dziecko zwiewa to jest łatwiej je założyć, mi na razie pieluchy odpowiadają.

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też na co dzień używamy lupilu.
    Moja głównie w bodziakach więc nie zsuwają się pieluchy. :)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już tęsknię za czasem, kiedy młoda nie wstawała.

Zostawiam w łóżeczku, wychodzę do toalety. ŁUP. ŁAAAA.
    Kładę na macie, odwracam się na 3 sekundy. ŁUP. ŁAAAA.

Dziecko będzie miało płaski nos jak tak dalej pójdzie.

I zasypianie w pozycji na czworakach z głową na poduszce ciążowej, której używam jako odgranicznika od ściany.
    I jeść też by chciała w pionie, tylko jest przyzwyczajona być pod cycem a nie nad, więc totalnie nie wychodzi.

Wiem, musimy się dograć w nowych okolicznościach. Ale tak męcząco jeszcze nie było.

małżowinka, Malineeczkaa lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Miałam na próbę pieluchomajtki i też nie zapałałam do nich miłością :D może jak już dziecko zwiewa to jest łatwiej je założyć, mi na razie pieluchy odpowiadają.

Wolałam pieluchy do momentu, w którym zaczęła uciekać. :) Teraz nie jestem w stanie ich zapiąć, bo albo się turla albo zwiewa. Wreszcie zrozumiałam, czemu odparzenia są częstsze u starszych niemowlaków - jak toto umyć przy zmianie pieluchy. Chyba tylko pod prysznicem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 21:09

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu może łóżeczko turystyczne? Jest miękkie to sobie krzywdy nie zrobi.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Vilu może łóżeczko turystyczne? Jest miękkie to sobie krzywdy nie zrobi.

Nie korzystałam, więc akurat w weekend pojechało z moją koleżanką na wakacje i wróci za 1,5 tygodnia. Chyba że nie wytrzymam nerwowo i kupię drugie.

małżowinka lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ