X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co prawda nie mam ale marzę o takim odkurzaczu.Widziałam właśnie fajne na Ali.Ludzie sobie chwalą a koszt koło 800 zł...Kroko popatrz może tam;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waży 10 kg ( zac2 dni kończy 7 mcy), jest tłuściutka ... zwłaszcza brzusio uzywamy 4 ale następne kupię chyba większe.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Carneo Smartcleaner i działał fajnie przez ok pół roku, potem zdechł, więc nie polecam :).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A my urlopowania ciąg dalszy. W sumie młoda tu jak w domu śpi o tych porach co zawsze mimo nowego miejsca odkładam do łóżeczka i za chwile dziecia nie ma. Dzisiaj u mojej mamy zasnela na podłodze i spala 1.5 godz. Jak nie spi to siedzimy przed domem u teściów i ona lezy sobie w wózku i gada albo jak za gorąco to siedzimy w domu bo tu grube mury i jest przyjemny chlodek. I tez obiadki sniadanka i kawunia pod nos hehe no żyć nie umierać. Szkoda ze tylko 2 tyg takich luksusów. Wczoraj dalam jej danonka...czekam na lincz ;). Zjadła ze smakiem. Dzisiaj kupiłam manne bez cukru z nestle jutro próbuje co to za cudo. Wogole jest tyyyye fajnych słoiczków tutaj nie taka bida jak w niemczech. A jutro będzie jarzynowa na swojskim kurczaku więc mloda dostanie ma obiadek takiej zupy

Żyć nie umierać :)

A tam lincz, na pewno nie ode mnie. :) ja Łucji jeszcze danonka nie dawałam, póki co jogurt jogolino po 6m.ż.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Dziewczyny możecie mi napisać po ile kg ważą wasze dzieci i jakie przy tym pampersy zakladacie (rozmiar)? Moja waży ponad 8 kg jakoś i juz sama nie wiem czy kupować 3 czy 4. W 3 tak jakby ciężko się mi zapina, krótkie są i ciężko mi ją zapiąć, myślę o pieluchomajtkach i chce wziąć na zapas, nie wiem czy mimo rozmiarów rozmiarów one się jednak czymś różnią

Moja waży coś pod 8kg i od bardzo dawna używam pieluch 4

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Ja mam irobot roombe 650 za 1300 zł. Uwielbiam ten sprzęt. Kupiłam rok temu i z tego co kojarzę, to z tymi modelami to też zależy na jaką powierzchnie. Modele 600 są na powierzchnie ok 60m2, 700 na 70m2 itd. Puszczam go codziennie i mam ciągle fajną podłogę (już miałam dość, bo ciągle był syf, nie wiem czy to kwestia ulicy czy skośnego dachu, ale nawiewało mi pełno brudu). Uważam, że gdyby nie był puszczany codziennie to nie poradziłby sobie z większym syfem. Sprzątanie moich 60m2 zajmuje mu ok godziny. Nie mam dywanów tylko dywaniki, które trzepie więc się nie wypowiem na ten temat. Dość głośno chodzi, ciszej niż standardowy odkurzacz, ale i tak dość głośno. Powinno się go czyścić po każdym sprzątaniu, ale ja robię to co drugie i jest ok. Samo czyszczenie nie zajmuje dużo czasu. Co miesiąc wymienia się filtr a co 3 szczotki. Nie kupuje orginalnych części, bo są za miliony monet, zamawiamy na alliexpress za 1/3 ceny orginalnych i nic im nie brakuje.

Lily dzięki za opinię, właśnie o nim myślałam.

Lilly123 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana no zjadła pół tego małego kubka.w sumie to starsza jadła bo ona jest na nie jesli chodzi o jakies jogurty i jedynie co lubi to danio, danonki i jogurty typu fantazja ze z boku są jakies przysmaki do wsypania no i zostawila tego danonka, to byl waniliowy wiec wzielam na lyzeczke i dalam mlodej zobaczyc czy posmakuje. Zajadala sie bo to slodkie wiadomo, zreszta jak zje od czasu do czasu to nie umrze z nadmiaru cukru

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Roombe. Taki model za 1690 pln. Kupiliśmy rok temu. To jest jeden z tańszych modeli. Nie ma filtra hepa. Nadaje się na mieszkanie ok 64m. I powiemn tak jestem zadowolona. Te drogie modele za 4 koła są na mega duże domy i mają jakieś bajery w stylu sterowanie zdalne z komórki i myślę, że to nie ma sensu. Z tego co pamiętam podobny model do mojego z filtrem hepa kosztował rok temu 2 koła. Ja nie chciałam tyle wydawać.

I powiem tak odkurza bardzo ładnie. Stara się wymiatać wszystko z kątów. Ale trzeba mu przygotować powierzchnię, odgruzować mieszkanie ze wszystkich drobiazgów. Raz połknęła zabawkę kota i potem tak stukała. I trzeba uważać na zachlapania podłogi, bo ona może jeździć tylko po suchym. Jak ktoś ma schody to ona jest inteligentna i wyczuwa spady i podobno nie spadnie. Ten model za 1600 jest naprawdę spoko.
    Ale ja jestem zadowolona. J akupiłam a avansie bo najlepsza cena wtedy była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 09:12

Krokodylica lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a poza tym nie mam czasu pisać i upały nas dobijają:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te romby bardzo drogie z dostępem do neta wysyłają dane o mieszkaniach do centrali firmy, także tego...:D

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też upały dobijają, wrociłyśmy o 9 ze spaceru a i tak zgrzana jak mops jestem. Dobrze że mieszkamy na parterze ale i tak czasem mi się słowa mieszają z tego upału, strach pomyśleć jak ten maluszek musi się czuć

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki ja też linczować nie mam zamiaru bo do matki idealnej mi daleko ;-) ja co prawda wychodzę z założenia, że dopuki mam jakiś wpływ na to co je mała to będę próbowała dawać jej rzeczy zdrowe i unikać cukru ale już widzę jaki będę miała na to wpływ jak mała będzie trochę starsza i będzie spedzała czas z trochę starszym kuzynostwem :-) już to widzę jak biegam za nią i z przerażeniem w oczach wyrywam jej słodycze z ręki :-D
    No i u nas na razie wszelkie jogurty i serki odpadają bo ja kp i z powodu alergii córki jestem na diecie bez bmk. Ale żeby nie było tak różowo to nie zawsze daję radę coś ugotować i pierwsze słoiczki już za nami :-D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzisiaj wizyte u pediatry wiec bede wiedziala dokladnie ile mlody wazy ale jest to okolo 8, 5 kg i juz od dawna uzywamy pieluszek rozmiar 4... tylko u nas sa te pielucho majtki - wydaja mi sie delikatniejsze i wygodniejsze dla dziecka.... wlasciwie kupuje tylko takie i tylko na przecenach - najczesciej gdy mozna kupic dwa opakowania w cenie jednego albo na necie mega paki w dobrej cenie...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga 8,5 kg.Katujemy jeszcze ostatnie opakowanie 3.Kolejne koniecznie muszę być już rozmiar wieksZke.
    I mój dziec jakiś długi.Ubranka ze smyka rozmiar 80 już ma.Spodnie 74 za małe a dopiero co z 68 wyrósł.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova haha uśmiałam się z tego biegania za dzieckiem.
    U nas póki co tylko słoiczki, nie mam czasu gotować. Zresztą tak mi dużo wygodniej. Przy tych upałach to w większości daje jej takie rzadsze musy owocowe po 4m.ż.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Dziewczyny możecie mi napisać po ile kg ważą wasze dzieci i jakie przy tym pampersy zakladacie (rozmiar)? Moja waży ponad 8 kg jakoś i juz sama nie wiem czy kupować 3 czy 4. W 3 tak jakby ciężko się mi zapina, krótkie są i ciężko mi ją zapiąć, myślę o pieluchomajtkach i chce wziąć na zapas, nie wiem czy mimo rozmiarów rozmiarów one się jednak czymś różnią

Mój waży 9 kg i nosimy 4+. I są takie akurat, niby od 9 kg, ale coś czuję, że za długo to ich nie ponosi. Pieluchomajtki są chyba troszkę większe, ja mam doświadczenie z tymi od Pampersa.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    A my urlopowania ciąg dalszy. W sumie młoda tu jak w domu śpi o tych porach co zawsze mimo nowego miejsca odkładam do łóżeczka i za chwile dziecia nie ma. Dzisiaj u mojej mamy zasnela na podłodze i spala 1.5 godz. Jak nie spi to siedzimy przed domem u teściów i ona lezy sobie w wózku i gada albo jak za gorąco to siedzimy w domu bo tu grube mury i jest przyjemny chlodek. I tez obiadki sniadanka i kawunia pod nos hehe no żyć nie umierać. Szkoda ze tylko 2 tyg takich luksusów. Wczoraj dalam jej danonka...czekam na lincz ;). Zjadła ze smakiem. Dzisiaj kupiłam manne bez cukru z nestle jutro próbuje co to za cudo. Wogole jest tyyyye fajnych słoiczków tutaj nie taka bida jak w niemczech. A jutro będzie jarzynowa na swojskim kurczaku więc mloda dostanie ma obiadek takiej zupy

Hehe, jeden danonek krzywdy nie zrobi :p
    Choć ja akurat jestem za tymi jogurtami bardziej dla mniejszych dzieciaczków, wiec kupuje jogolino po 6 miesiącu - nestle.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    a poza tym nie mam czasu pisać i upały nas dobijają:)

Ech, my też umieramy z upałów...
    Spacer już o 8, wrócilam koło 9, wsadzilam młodego do baseniku z chłodną wodą. Przez ten gorąc prawie nic nie chce jeść. Zjadł dziś tylko owsiankę i to po moim cudowaniu...
    Teraz go połozyłam na drzemke w samej pieluszce zeby było komfortowo, ale pospal całe pół h i widzę że już sie obudził...masakra. Na szczeście starsza córa dzis jest w domu i trochę sie nim zajmie, pobawi grzechotkami itp ;)

Przypomina mi sie jak byłam z Alą w ciąży i były takie same upały...dramat. Współczuję wszystkim brzuchatym w taką pogode.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to u nas też słoiczki. Jak pisze Ana, on na tyle malo je, ze nawet nie wiem ile czego musialabym gotować. Jakies mikroporcje. a zjada różnie. Wczoraj zjadł pół słoika, tego 220 kuskus z kurczakiem i warzywami, potem od razu opedzlowal duży sloik deserki hippa- owoce z jogurtem naturalnym.

Ale zdarza się że w ogóle nie chce, albo zjada cały słoik, albo pare łyżek. Czuję, że trochę mu ten ząb przeszkadza ;), bo ciagle jeździ sobie po dziąslach językiem.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój z tymi upałami, my już nie wyrabiamy. Kuba cały wysypany na brzuchu, ale teraz to na pewno nie sprawa alergii, bo nie dostał nic nowego. Stawiam, że to od tego ciepła, skóra mu się strasznie poci, jest podrażniona, a że ma delikatną to wychodzą takie cuda. Wczoraj miałam ogromny problem, żeby go ululać na noc. Odłożony do łóżeczka wył jak syrena. W końcu doszłam dlaczego, było mu za gorąco. Kiedy zaczęłam w niego dmuchać to od razu się uspokajał, więc przeniosłam wiatrak do pokoiku i spał jak suseł. Oczywiście o 6 mój syn powitał mnie w pozycji na brzuchu, cały roześmiany :) teraz co chwila przewraca się na brzuch i podziwia wszystko po kolei. Coraz sprawniej mu idzie podnoszenie dupki do góry. Tylko żeby jeszcze wiedział co się robi z rączkami to już dawno by śmigał :) Czekamy cierpliwie! Co do jedzenia, ja dawałam młodemu słoiczki. Musiałam odstawić je teraz przez alergię no i gotuję mu własne zupki, ale podaję mu tylko jeden taki posiłek bezmleczny w ciągu dnia.

Megiiii, małżowinka lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 1359 1360 1361 1362 1363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ