X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja też życzę młodemu szybkiego powrotu do zdrowia.
    Co do spania...
    U nas Dawid chodzi spać tuż przed 22. Wcześniej spał nam pięknie. Od jakiegoś miesiąca nie jest tak kolorowo. Ostatnio budzi się o 3 i jest ożywiony do 5. Jak nie budzi się na tak długo, to budzi się na krócej i częściej, częściej na cyca.
    Całkowity koniec spania jest między 7 a 8 rano. Drzemki mamy 2, głównie do 30 minut. Jedna 2 godziny po wstaniu. Druga zazwyczaj na spacerze. Jak jest bardzo zmęczony, to jeszcze kimnie się chwile około 19.00.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula obejrzałam ten wózek i rzeczywiście świetny. My jeszcze jeździmy Barlettą z Adamexu, ale już się nam miejsce w tej spacerowce kończy. Poza tym po wymianie przebitego koła gorzej mi się nią jeździ. Mam wrażenie, że pomimo zapewnien sprzedawcy to Koło jest inne i jest różnica. A jak z amortyzacja w tym wózku? Nada się na wysokie krawężniki i kiepską kostkę brukową?

Paula_29 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29.... my nabylismy easywalker mini buggy +... przydal sie na wakacjach, do samolotu ale starczy do ostatnich chwil wozkowania...

Bruno na wakacjach nauczyl sie mietolic i polykac male kawalki arbuza, melona, jablka i ogorka bo wczesniej to mial odruch wymiotny.... no i sukces bo wlasnie dzisiaj zakumal ze przez slomke mozna pic :)....
    niestety przez ostatni tydzien nie mial gdzie polezec na podlodze i nie cwiczyl, tyle co na lozku ale wracamy z wakacji i podloga czeka....
    Trzeba bedzie tez zaczac podawac mlodemu warzywa. Z kp nie rezygnuje bo dla mnie to wygoda, w nocy nawet specjalnie sie nie rozbudzam - dziecko to samo, w dzien mam szanse na chwile usiasc a gdy gdzies jestem to nie musze myslec o cieplej wodzie i zapasie mleka.

Paula_29, małżowinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali próbowałam i właśnie tak jak piszesz ciężko bo wsadza tą drugą i trzyma ją w buzi, do tego nieraz wsadzi tak głęboko że aż go dławi.zdecydowanie lepiej idzie mu jedzenie chrupka którego trzyma w ręce, ale ja boję się blw po tych naszych przejściach z zakrztuszeniami mlekiem.

Megii my mamy tą wersję na pompowanych kołach i radzi sobie całkiem nieźle, nie jest to amortyzacja jak w wózku 2w1 ale lekkość wózka,prowadzenie, skladanie, regulacja oparcia pod każdym kątem rekompensuje to. Poza tym wózek ten starcza na dłużej bo ma bardzo wysokie oparcie i wage do 20 a nie 15 kg.a w razie potrzeby składam, zarzucam na ramię i idę;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marzę o wakacjach, ale zastanawiam się czy w naszym wypadku to nie będzie strata pieniędzy. Jeśli mały cały czas bedzie się tak darł, to nie wiem czy cokolwiek wypoczniemy
    Myślę też co zrobić z weselem.mamy zaproszenie na 1września ale z Julkiem nie pójdziemy, do domu z wesele jakies ponad 20 min a Julek nie umie pić z butelki,zastanawiam się czy jest sens iść i co 2 h jeździć tam i z powrotem. Któras z Was miała podobnie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za zrozumienie. ;)
    Oczywiście ja miałam podobnie, tzn. Na kilka wesel nie pojechałam a na hedno pojechałam bo było blisko i przyjechałam Łucję nakarmić i pojechałam z powrotem....

Kupiłam dzisiaj wózek x-lander. W porównaniu do naszego wiekowego orowadzi się super. Uznałam że tyle km co ja się upcham moje dwie dziewczyny to zainwestuję w wózek. Mam też ogromną nadzieję że Łucja zaakceptuje wózek, w nim ma lepszą pozycję i sądzę że jest jej dużo wygodniej.... nadzieja umiera ostatnia. :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuję Ci ze napisałaś o tym foteliku.Chciałabym tyłem ale myślałam ze Maria jest juz za duza a tu proszę.A ten fotelik jest montowany na isofixie tylko?

kroko ja mam też xlandera.Brakuje mi tylko amortyzacji.Nie da sie wybujac.Za to super wyprofilowane siedzenie.Dziecko wygodnie siedzi i nie zjeżdża.Łatwo się składa i jest lekki.To mnie skłoniło do zakupu.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my teraz w piątek byliśmy na weselu u kuzyna męża. Miałam taką niechęć iść bo wiedziałam że na chwilę a tu niespodzianka. Wracalismy do domu po północy. Jedynie na początku bylo strasznie plakala, krzyczala, za dużo ludzi i za duży hałas. Nam młodzi zapewnili pokój gdzie mogłam isc nakarmić (moja tez antybutelkowa). Teściowa brała czasami małą i mogliśmy z mężem potańczyć.porozmawiaj z młodymi może udostępnia Wam jakieś miejsce do karmienia.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt amortyzacji nie ma ale mam nadzieję że nie będzie to zbyt upierdliwe na krawężnikach.itp.

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na wesele, a młoda bezbutelkowa. Dobrze, że to tutaj na miejscu, kilka min autem. Na noc na pewno przyjadę ją nakarmić, a na 1 karmienie zostawię mamie mleko i nie wiem dlaczego się łudzę, że jej się uda. Jak nie to trudno, przyjadę i nie będzie tragedii. Chociaż teraz tak myślę, że może zamienimy kolejność i nakarmie Ole przed wyjściem, potem mama da zupkę, potem kaszkę i potem już przyjadę na nocne karmienie. Nie głupie..

Dziewczyny a w spacerówkach jeździcie z dzidziusiem przodem do kierunku jazdy czy do siebie? W gondoli Ola nie jeździła inaczej niż na brzuchu i wszystko widziała, teraz w tej spacerówce z racji tego, że nie siedzi jeszcze sama pewnie, jest w pozycji półleżącej. W efekcie widzi mniej, w dodatku przodem do mnie i po jakimś czasie jest marudzenie. Dzisiaj spróbowałam ją lekko podnieść, odwróciłam przodem i zaraz spokój.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tylko że u nas nie ma opcji by wziąć Julka ze sobą. On się drze cały dzień nawet bez wesela. Urodziny Zuzi całe przepłakał a było ledwie 12 osób, bo za dużo i za głośno, także ja nawet nie mam zamiaru. Poza tym z dwójką płaczących dzieci( Zuzia też boi się głośnej muzyki, jest trochę nadwrażliwa sensorycznie) to wesele polegałoby tylko na zabawianiu raz jednego raz drugiego na zmiane, a ja się na takie atrakcje nie piszę. Wiem, ze to ciężko sobie wyobrazić jak się nie ma takich dzieci, bo nikt nie wierzy dopóki nie spędzi z nami kilku godzin. Jeśli chodzi o jazdę to gdybym miała nakarmić go raz czy dwa to żaden problem ale on je co około 2 h. Jak nakarmie przed wyjściem to do północy musze jechać do domu 4-5 razy;/

Lilly Julek od ponad 2 miesięcy jeździ przodem do kierunku jazdy inaczej spacer mogę sobie wybić z głowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 00:23

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasaa nie jest na isofix tylko na pasy. Jest wersja na isofi, nazywa się kidzone ale ma gorszą regulację zagłówka, jest droższy, a właściwie tego fotelika się tak często nie wypina więc uznaliśmy, że nie ma sensu

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Moje laski jeszcze śpią, wow.

Powiem Wam że przedwczoraj na noc dałam Łucji pierwszy raz zyrtec i wczoraj już katar zniknął. A może to sprawa tego sprayu? W każdym bądź razie w nosku czysto. :)

Polaj, Lilly123, Asasa, makasa, annaki, Bubu93, małżowinka, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia właśnie się obudziła.
    Syn leży i bajki ogląda.
    Nic trzeba za śniadanie się brać.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudziła się o 6 i już teraz ma pierwszą drzemkę. Dzisiaj idziemy do szczepienia, ciekawa jestem ile waży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:13

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly... u nas spacerowka z pierwszego wozka jest i przodem i tylem do kierunku jazdy a spacerowka/parasolka tylko przodem - z tym ze ta parasolka ma amortyzacje i rozklada sie na zupelnie plasko, jest od urodzenia do 20 kg, dlatego ja kupilismy... moje dziecko jak sie nudzi to nawet przodem do kierunku jazdy nie pojezdzi...

• annaki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo moja niedawno zaczęła obracać sie na brzuch ale robi to tak namiętnie ze nawet przez sen sie obkręca i sie nie wybudza ale glowe kladzie tak jak by troche w materac no i ja świruję zeby sie bie udusiła. Jak sie obudzę to ją przekręcam ale moze macie jakies sposoby zeby ją czyms przyblokować zeby sie w nocy tak nie obracala?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo moja niedawno zaczęła obracać sie na brzuch ale robi to tak namiętnie ze nawet przez sen sie obkręca i sie nie wybudza ale glowe kladzie tak jak by troche w materac no i ja świruję zeby sie bie udusiła. Jak sie obudzę to ją przekręcam ale moze macie jakies sposoby zeby ją czyms przyblokować zeby sie w nocy tak nie obracala?

Moja już od 2 miesięcy często spi na brzuchu. Głowę ma lekko na bok i trochę w materacu...Ja się tym nie martwię. Tak jest jej wygodniej. Na początku trochę panikowałam, ale teraz wydaje mi się, że tak jest ok.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja proszę Was o radę, bo już nie ogarniam.
    Moja małą budzi się w nocy ok. 3 razy. Śpi od około 20- 21 do 6 rano. Rano ma drzemkę około 1h. I po południu lub na spacerze jakieś 40 minut spania.

I ja mam pytanie. Jak to wszystko ogarnąć. Jak posprzątać, zrobić obiad, wyjść na spacer, samej zjeść i samej pójść pod prysznic? Kyurde jeszcze teraz nie musi być jakoś super czysto, ale jak młoda zacznie być bardziej mobilna to musi być błysk, a podłoga pewnie codziennie myta. Mam roombę, czasami przyjdzie do nas pani coś tam sprzątnąć ( ale to tylko podłogi i kurze i to raz na 2 tygodnie). Ale powiem Wam, że ogólnie jest syf. Trzeba tez pranie zrobić. Więc albo spacer albo sprzątanie albo gotowanie....Moja małą jest h=grzeczna, ale sama za długo nie pobawi się w samotności max 10 min i to tylko po spaniu. Jak Wy to ogarniacie?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez obraca sie w nocy i czasami spi na brzuchu, tez sie tym nie martwie. Pierworodny od urodzenia spal na brzuchu bo inaczej nie chcial i bylo ok.
    Mania... ja duzo robie z Bruno na rekach... on spokojny ale szybko sie nudzi... jak myje podloge to on na tej podlodze lezy i patrzy, jak scieram kurze to go przenosze z miejsca na miejsce, daje inne zabawki... z gotowaniem to korzystam jak sie obudzi i ma troche wiecej cierpliwosci ale i tak potrafie gotowac pbiad od 8.00 do 16.00 :) Najgorzej jest z prasowaniem bo mam oddzielne pomieszczenie i tam nie bardzo jest gdzie go polozyc, tylko na podlodze ale szybko sie nudzi. Wiec jak juz musze to z Bruno na rekach ale najczesciej jak moj P jest w domu. Do wc czy do wanny to ide z Bruno i klade go na podlodze z zabawkami. Jak moj pierworodny raczkowal a robil to od 6 miesiaca to „chodzil” ze mna wszedzie a szczegolnie uwielbial isc przy odkurzaczu.

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ