X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj ja też życzę młodemu szybkiego powrotu do zdrowia.
    Co do spania...
    U nas Dawid chodzi spać tuż przed 22. Wcześniej spał nam pięknie. Od jakiegoś miesiąca nie jest tak kolorowo. Ostatnio budzi się o 3 i jest ożywiony do 5. Jak nie budzi się na tak długo, to budzi się na krócej i częściej, częściej na cyca.
    Całkowity koniec spania jest między 7 a 8 rano. Drzemki mamy 2, głównie do 30 minut. Jedna 2 godziny po wstaniu. Druga zazwyczaj na spacerze. Jak jest bardzo zmęczony, to jeszcze kimnie się chwile około 19.00.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula obejrzałam ten wózek i rzeczywiście świetny. My jeszcze jeździmy Barlettą z Adamexu, ale już się nam miejsce w tej spacerowce kończy. Poza tym po wymianie przebitego koła gorzej mi się nią jeździ. Mam wrażenie, że pomimo zapewnien sprzedawcy to Koło jest inne i jest różnica. A jak z amortyzacja w tym wózku? Nada się na wysokie krawężniki i kiepską kostkę brukową?

Paula_29 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29.... my nabylismy easywalker mini buggy +... przydal sie na wakacjach, do samolotu ale starczy do ostatnich chwil wozkowania...

Bruno na wakacjach nauczyl sie mietolic i polykac male kawalki arbuza, melona, jablka i ogorka bo wczesniej to mial odruch wymiotny.... no i sukces bo wlasnie dzisiaj zakumal ze przez slomke mozna pic :)....
    niestety przez ostatni tydzien nie mial gdzie polezec na podlodze i nie cwiczyl, tyle co na lozku ale wracamy z wakacji i podloga czeka....
    Trzeba bedzie tez zaczac podawac mlodemu warzywa. Z kp nie rezygnuje bo dla mnie to wygoda, w nocy nawet specjalnie sie nie rozbudzam - dziecko to samo, w dzien mam szanse na chwile usiasc a gdy gdzies jestem to nie musze myslec o cieplej wodzie i zapasie mleka.

Paula_29, małżowinka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali próbowałam i właśnie tak jak piszesz ciężko bo wsadza tą drugą i trzyma ją w buzi, do tego nieraz wsadzi tak głęboko że aż go dławi.zdecydowanie lepiej idzie mu jedzenie chrupka którego trzyma w ręce, ale ja boję się blw po tych naszych przejściach z zakrztuszeniami mlekiem.

Megii my mamy tą wersję na pompowanych kołach i radzi sobie całkiem nieźle, nie jest to amortyzacja jak w wózku 2w1 ale lekkość wózka,prowadzenie, skladanie, regulacja oparcia pod każdym kątem rekompensuje to. Poza tym wózek ten starcza na dłużej bo ma bardzo wysokie oparcie i wage do 20 a nie 15 kg.a w razie potrzeby składam, zarzucam na ramię i idę;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez marzę o wakacjach, ale zastanawiam się czy w naszym wypadku to nie będzie strata pieniędzy. Jeśli mały cały czas bedzie się tak darł, to nie wiem czy cokolwiek wypoczniemy
    Myślę też co zrobić z weselem.mamy zaproszenie na 1września ale z Julkiem nie pójdziemy, do domu z wesele jakies ponad 20 min a Julek nie umie pić z butelki,zastanawiam się czy jest sens iść i co 2 h jeździć tam i z powrotem. Któras z Was miała podobnie?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za zrozumienie. ;)
    Oczywiście ja miałam podobnie, tzn. Na kilka wesel nie pojechałam a na hedno pojechałam bo było blisko i przyjechałam Łucję nakarmić i pojechałam z powrotem....

Kupiłam dzisiaj wózek x-lander. W porównaniu do naszego wiekowego orowadzi się super. Uznałam że tyle km co ja się upcham moje dwie dziewczyny to zainwestuję w wózek. Mam też ogromną nadzieję że Łucja zaakceptuje wózek, w nim ma lepszą pozycję i sądzę że jest jej dużo wygodniej.... nadzieja umiera ostatnia. :)

• makasa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziękuję Ci ze napisałaś o tym foteliku.Chciałabym tyłem ale myślałam ze Maria jest juz za duza a tu proszę.A ten fotelik jest montowany na isofixie tylko?

kroko ja mam też xlandera.Brakuje mi tylko amortyzacji.Nie da sie wybujac.Za to super wyprofilowane siedzenie.Dziecko wygodnie siedzi i nie zjeżdża.Łatwo się składa i jest lekki.To mnie skłoniło do zakupu.

Paula_29 lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • lena198808 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my teraz w piątek byliśmy na weselu u kuzyna męża. Miałam taką niechęć iść bo wiedziałam że na chwilę a tu niespodzianka. Wracalismy do domu po północy. Jedynie na początku bylo strasznie plakala, krzyczala, za dużo ludzi i za duży hałas. Nam młodzi zapewnili pokój gdzie mogłam isc nakarmić (moja tez antybutelkowa). Teściowa brała czasami małą i mogliśmy z mężem potańczyć.porozmawiaj z młodymi może udostępnia Wam jakieś miejsce do karmienia.

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt amortyzacji nie ma ale mam nadzieję że nie będzie to zbyt upierdliwe na krawężnikach.itp.

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też idę na wesele, a młoda bezbutelkowa. Dobrze, że to tutaj na miejscu, kilka min autem. Na noc na pewno przyjadę ją nakarmić, a na 1 karmienie zostawię mamie mleko i nie wiem dlaczego się łudzę, że jej się uda. Jak nie to trudno, przyjadę i nie będzie tragedii. Chociaż teraz tak myślę, że może zamienimy kolejność i nakarmie Ole przed wyjściem, potem mama da zupkę, potem kaszkę i potem już przyjadę na nocne karmienie. Nie głupie..

Dziewczyny a w spacerówkach jeździcie z dzidziusiem przodem do kierunku jazdy czy do siebie? W gondoli Ola nie jeździła inaczej niż na brzuchu i wszystko widziała, teraz w tej spacerówce z racji tego, że nie siedzi jeszcze sama pewnie, jest w pozycji półleżącej. W efekcie widzi mniej, w dodatku przodem do mnie i po jakimś czasie jest marudzenie. Dzisiaj spróbowałam ją lekko podnieść, odwróciłam przodem i zaraz spokój.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena tylko że u nas nie ma opcji by wziąć Julka ze sobą. On się drze cały dzień nawet bez wesela. Urodziny Zuzi całe przepłakał a było ledwie 12 osób, bo za dużo i za głośno, także ja nawet nie mam zamiaru. Poza tym z dwójką płaczących dzieci( Zuzia też boi się głośnej muzyki, jest trochę nadwrażliwa sensorycznie) to wesele polegałoby tylko na zabawianiu raz jednego raz drugiego na zmiane, a ja się na takie atrakcje nie piszę. Wiem, ze to ciężko sobie wyobrazić jak się nie ma takich dzieci, bo nikt nie wierzy dopóki nie spędzi z nami kilku godzin. Jeśli chodzi o jazdę to gdybym miała nakarmić go raz czy dwa to żaden problem ale on je co około 2 h. Jak nakarmie przed wyjściem to do północy musze jechać do domu 4-5 razy;/

Lilly Julek od ponad 2 miesięcy jeździ przodem do kierunku jazdy inaczej spacer mogę sobie wybić z głowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 00:23

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasaa nie jest na isofix tylko na pasy. Jest wersja na isofi, nazywa się kidzone ale ma gorszą regulację zagłówka, jest droższy, a właściwie tego fotelika się tak często nie wypina więc uznaliśmy, że nie ma sensu

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Moje laski jeszcze śpią, wow.

Powiem Wam że przedwczoraj na noc dałam Łucji pierwszy raz zyrtec i wczoraj już katar zniknął. A może to sprawa tego sprayu? W każdym bądź razie w nosku czysto. :)

Polaj, Lilly123, Asasa, makasa, annaki, Bubu93, małżowinka, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzidzia właśnie się obudziła.
    Syn leży i bajki ogląda.
    Nic trzeba za śniadanie się brać.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja obudziła się o 6 i już teraz ma pierwszą drzemkę. Dzisiaj idziemy do szczepienia, ciekawa jestem ile waży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 08:13

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly... u nas spacerowka z pierwszego wozka jest i przodem i tylem do kierunku jazdy a spacerowka/parasolka tylko przodem - z tym ze ta parasolka ma amortyzacje i rozklada sie na zupelnie plasko, jest od urodzenia do 20 kg, dlatego ja kupilismy... moje dziecko jak sie nudzi to nawet przodem do kierunku jazdy nie pojezdzi...

• annaki Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie bo moja niedawno zaczęła obracać sie na brzuch ale robi to tak namiętnie ze nawet przez sen sie obkręca i sie nie wybudza ale glowe kladzie tak jak by troche w materac no i ja świruję zeby sie bie udusiła. Jak sie obudzę to ją przekręcam ale moze macie jakies sposoby zeby ją czyms przyblokować zeby sie w nocy tak nie obracala?

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Dziewczyny mam pytanie bo moja niedawno zaczęła obracać sie na brzuch ale robi to tak namiętnie ze nawet przez sen sie obkręca i sie nie wybudza ale glowe kladzie tak jak by troche w materac no i ja świruję zeby sie bie udusiła. Jak sie obudzę to ją przekręcam ale moze macie jakies sposoby zeby ją czyms przyblokować zeby sie w nocy tak nie obracala?

Moja już od 2 miesięcy często spi na brzuchu. Głowę ma lekko na bok i trochę w materacu...Ja się tym nie martwię. Tak jest jej wygodniej. Na początku trochę panikowałam, ale teraz wydaje mi się, że tak jest ok.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja proszę Was o radę, bo już nie ogarniam.
    Moja małą budzi się w nocy ok. 3 razy. Śpi od około 20- 21 do 6 rano. Rano ma drzemkę około 1h. I po południu lub na spacerze jakieś 40 minut spania.

I ja mam pytanie. Jak to wszystko ogarnąć. Jak posprzątać, zrobić obiad, wyjść na spacer, samej zjeść i samej pójść pod prysznic? Kyurde jeszcze teraz nie musi być jakoś super czysto, ale jak młoda zacznie być bardziej mobilna to musi być błysk, a podłoga pewnie codziennie myta. Mam roombę, czasami przyjdzie do nas pani coś tam sprzątnąć ( ale to tylko podłogi i kurze i to raz na 2 tygodnie). Ale powiem Wam, że ogólnie jest syf. Trzeba tez pranie zrobić. Więc albo spacer albo sprzątanie albo gotowanie....Moja małą jest h=grzeczna, ale sama za długo nie pobawi się w samotności max 10 min i to tylko po spaniu. Jak Wy to ogarniacie?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez obraca sie w nocy i czasami spi na brzuchu, tez sie tym nie martwie. Pierworodny od urodzenia spal na brzuchu bo inaczej nie chcial i bylo ok.
    Mania... ja duzo robie z Bruno na rekach... on spokojny ale szybko sie nudzi... jak myje podloge to on na tej podlodze lezy i patrzy, jak scieram kurze to go przenosze z miejsca na miejsce, daje inne zabawki... z gotowaniem to korzystam jak sie obudzi i ma troche wiecej cierpliwosci ale i tak potrafie gotowac pbiad od 8.00 do 16.00 :) Najgorzej jest z prasowaniem bo mam oddzielne pomieszczenie i tam nie bardzo jest gdzie go polozyc, tylko na podlodze ale szybko sie nudzi. Wiec jak juz musze to z Bruno na rekach ale najczesciej jak moj P jest w domu. Do wc czy do wanny to ide z Bruno i klade go na podlodze z zabawkami. Jak moj pierworodny raczkowal a robil to od 6 miesiaca to „chodzil” ze mna wszedzie a szczegolnie uwielbial isc przy odkurzaczu.

‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ