Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi.... https://agnieszkakudela.pl/mini-by-easywalker-buggy/
Na razie jak wkladam Bruna to duza ...nadaje sie dla dzieci do 20 kg...sama wazy 6,5 kg -8 kg (roznie pisza na roznych stronach internetowych).. ma duza budke, pochlaniajaca promienie UV... nie jest to tani wozek... no i material jest super fajny bo Bruno ufajdolil juz wozek kilka razy kupa i wszystko zmylo sie mokrymi chusteczkami, nawet sladu nie ma... raczki sa jak w typowej parasolce ale mozna je regulowac - nie jakos bardzo duzo ale moznahttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Mania ja też nie ogarniam, jak młody ma chwilę że śpi to muszę poświęcić czas Zuzi więc ani momentu na sprzątanie. Dobrze ze mama często przyjeżdża pomóc bo bym chaty nie odgruzowala zwazywszy na to że większość dni moj M pracuje od 7 do 20
Jeśli chodzi o valco snap to ja mam właśnie na pompowanych, czytałam że one długo wytrzymuja i nie zużywają się a oparcie ma jedno z wyższych. Chyba kilkanaście centymetrów wiecej niż Joie. Moja kumpela miała Joie to jej synek jak miał prawie dwa latka już mu głowa wystawala. Poza tym minus tego wózka jest taki że gdy jest rozłożony prawie nie ma dostępu do kosza i składa się do zewnątrz więc w razie czego musisz położyć go na trawie/chodniku materiałem. Kolejna rzecz przez to składanie jak się go podbija na krawężniku z trochę cięższym dzieckiem to jest wrażenie jakby się łamal na pół. Testowałam bo tez się nad nim zastanawialam. No i waga. Joie na pompowanych kołach to już prawie 11 kg czyli niemal jak wózek 2w1 -
Ja mam joie mytrax 4. Ten model ma właśnie większe siedzisko niż litetrax. Ale fakt na pompowanych kolach jest dosc ciężki i jesli ktos musialby go nosic codziennie to bez sensu. Tylko ze on jal sie sklada to z boku jest taka rączka która zapina stelaz i wozka nie trzeba kłaść na materiale tylko stoi na kolkach bo są zlozone na dole.
Dzis mielismy bilans moja kluska wazy 9kg i ma 70cm. Starsza tez miala i wazy 21kg i ma 119cm a ma dopiero 4 lata. Wyrósł mi wielkolud hahaKrokodylica, Asasa, Megiiii, Polaj lubią tę wiadomość
-
Paula, ale masz tę wersję z kolorowymi budkami (sport chyba), czy tę trend? Widzę, że te trend są droższe, ale chyba jakoś specjalnie się nie różnią.
Dzięki za wszystkie informacje. To rzeczywiście valco wypada lepiej. Stere ten Twój wózeczek też fajny, ale na nasze drogi i krawężniki to chyba byłoby ciężko z tymi małymi kółeczkami, tak na co dzień.
-
Megi... jest jeszcze easywalker buggy xs...
http://ladnebebe.pl/test-wozka-easywalker-buggy-xs/
...kupilabym wlasnie ten ale jest do 15 kg a wiecej wozkow kupowac juz nie chce...
Prowadzi sie swietnie, jest leciutenki i malutenki po zlozeniu...
https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Polaj zdrówka dla młodego
A u nas pierwszy antybiotyk jesteśmy na urlopie u rodziców i Iza jakaś ciepła, podeszłam z młodą do cioci-pediatry (dalsza rodzina) i tak miałyśmy się pokazać więc dwie pieczenie na jednym ogniu no i zapalenie ucha, prawdopodobnie od zębów, to tak jak dolne po prostu wyszły, to na te górne aż żal patrzeć tak spuchnięte ma dziąsła, a zębów brak
makasa wrote:myszka powodzenia w żłobku.Pewnie stresujesz się już? już bym przeżywała.Ja za to nie mogę się doczekać września az starsza pójdzie do przedszkola.W końcu będę miała chwilę "spokoju";)i bede mogla wychodzic na aktywne spacery z Adamem a nie jak do tej pory zwiedzamy place zabaw.Nie miała bym nic przeciwko Al czuję ze się zasiedzialam.Potrzebuję ruchu i pozbycia się boczkow i brzucha.
Megiii, u nas nie było jakiś wielkich sensacji z ulewaniem, ot zdarzyło się sporadycznie, ale od rozszerzania diety i te akcje znikły
Asasa wrote:Moja ostatnio nawet więcej leży na brzuszku. A powiedzcie mi czy to jest normalne/dobre, że jak leży na brzuchu to to podnosi ręce i nogi do góry jednocześnie, tak jakby bujając się na brzuchu. Bo raz czytam, że to normalny etap a gdzie indziej, że to jest niepoprawne.Asasa, Megiiii lubią tę wiadomość
-
Dziś kupiliśmy fotelik oby córka pokochała jazde samochodem.
https://allegro.pl/joie-every-stage-rwf-fotel-0-36kg-przod-tyl-bird-i7270613943.html?reco_id=70a2b7d3-a252-11e8-8147-b8ca3a6ab290#thumb/3
Czas pokaże bo przejechała w nim dopiero 18km ze sklepu do domu.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
annaki wrote:Dzis mielismy bilans moja kluska wazy 9kg i ma 70cm. Starsza tez miala i wazy 21kg i ma 119cm a ma dopiero 4 lata. Wyrósł mi wielkolud haha
Mój prawie 6 latek ma 21 kg i 123cm.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
wow annaki ale masz duzze dzieci.Moja 4 latka ma 103 cm i 17 kg wagi a jest jedną z wyższych w grupie przedszkolnej;)
Dziś byłam z Adamem u ortopedy w związku z jego wczesnym wstawaniem i chodzeniem przy meblach.Dodam że on raczkuje tylko w celu aby gdzieś np przy ścianie nawet móc stanąć.Ma silną potrzebę stania wszędzie i jak najdłużej.Ortopeda stwierdził ze to nie zbyt dobrze...warto czasem wręcz unikać stania bo jest jeszcze wcześnie i mówił ze Adam szybko zacznie chodzić i jak to się stanie to na spacery i tak używać wózka bo nóżki mogą się wykrzywic...Oczywiście zakaz prowadzenia za ręce ale o tym to wiem.
Ja normalnie jesten wyczerpana.Nawet nie mam jak w dzień pooglądać tv czy się porządnie wykąpać.Noc tragedia chyba z 20 razy odkladalam go do łóżeczka a on się budził i wstawal w nim.Dobrze że dziś mąż wrócił do prawda tylko na weekend ale zawsze coś. -
nick nieaktualnyKuba dzisiaj zaczął stawac w łóżeczku.... normalnie szok. Sam sie podnosi. Musze jeszcze bardziej obniżyc łóżeczko.
Kupoiłam dzisiaj laktator reczny TT i porażka. Sciągnełam może 10ml. Dałam Kubie w butelce i wrzask był tak straszny że szok. W ogole nie chciał smoczka nawet zwyklego, i nie chciał mojego mlekaz butelki.... jestem załamana........ nie wiem jak mam go przestawic na mm. Dobrze ze teraz będzie maz w domu przez 2 tyg to pomoże mi. NIe wiem czy go przegłodzic czy co.... ehhh -
Sylwia współczuję, rzeczywiście mało czasu na przestawienie dziecka.
U mnie pewnie też byłaby masakra, bo to cycoholik. A laktatorem też mało ściągam.
A próbowałaś może w doidy cup? Mój uczy się picia wody z doidy. Ostatnio pił rzadką kaszkę i szło mu lepiej jak z wodą. Może Twój załapie mleczko z doidy. -
Mnie nareszcie udało się dziś zajrzeć do buzi Dawida. Dwie górne jedyneczki już przebijają przez dziąsła. Dolne tez idą, ale chyba wolniej. Na razie jest wypukłość na dziąsłach, ale nie udało mi się więcej podejrzeć, bo płacze, jak tylko chce sprawdzić.
To już wiem skąd dziwne ślady na piersiach tuż powyżej otoczki sutkowej...no i to okropne marudzenie i budzenie co chwila w nocy.
Dziś miał problem z zaśnięciem na noc i co chwile sprawdzał rączką, czy jestem. -
nick nieaktualnyU Kuby tez niedlugo wyjda dolne jedynki - przez te zeby jeszcze bardziej cycowy niz zwykle. Zobacze jutro z doidy ehhhh. Najwyzej przeglodzimy go jesli za 1,5tyg nic sie nie uda zrobic. Nie bedzie wyjscia. Jak zgłodnieje to zje. tylko nie chciałam tak drastycznie. No i boje sie że jak będzie niani wrzeszczał przez cłe dnie to odejdzie od nas...
Kuba tez mnie gryzie juz i to jest mało przyjemne -
Tak jak asasa napisała trend tailormade ma szersze siedzisko, regulowana rączke i powiększona budke tylko nie to powiekszenie jest z siatki wiec moim.zadaniem nic nie da jeśli ma chronić przed słońcem bo przecież słońce przez siatkę będzie świecić.rączka jest dla mnie wystarczająca więc ja wyszłam z założenia że nie ma co przepłacać. Te wersja nie ma filtra uv budce a wg mnie to ważniejsze i nie ma pokrowaca na nóżki, więc są plusy i minusy. My mamy całkiem czarny i dokupilam sobie do niego wkładke w czarno białe trójkąty i moim zdaniem wygląda bardzo fajnie;)