X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - nie wazne kto daje, nie i koniec.

Z kubeczka moje mleko pije ale że dobrez jeszcze nie umie pic z kubeczka to wiekszośc wylewa.
    Pamietam że starszy tez odmawiał butelki i miałam wtedy ,milion smoczków i w końcu nie wiem kiedy załapał.

Dzisiaj sciagnełam z dwoch cycków 30ml przez chyba 30min no ale jest wiecej niz było.

Dałam dzisiaj kaszke na mm to pluł, krzywił się i charczał.... ehhh. Ale za to zjada zupki. Mały słoiczek na 2 razy ale zawsze. Przynajmniej tyle.
    Stwierdziłam że jak mnie nie bedzie 10h to najwyzej bedzie pił soki i wode i jakies obiadki a jak wroce to cyc.no chyba ze załapie do tego czasu.

Generalnie jest żle nastawiony do smoczków i wize buny do zwyklego smoczka przez to pchanie butelki do buzi - Kuba to jakis ciężki przypadek.
    Zastanawiam się czy jak sie odetnie cyca na amen to w końcu złapie butelkę z mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu - musze jeszcze przekonac Kube że mm jest tez super dobre :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja zwariuję, Łucja tak daje czadu, ryk i jeszcze raz ryk, co ją ululam na rękach i odkładam to ryk.
    Jeść nie, spać nie, bawić się nie.
    Teraz w końcu śpi, za dwudziestym razem udało się odłożyć...

Wczoraj zrobiła jeden kroczek na raczkach i się nie przewróciła, dzisiaj od rana po jednym kroczku, potem się rozkręciła, zrobiła 4 kroczki i zaryła nosem w podłogę, był wrzask na 4 wsie i powrót do pełzania. :)

małżowinka lubi tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, czyli są postępy. Zazdroszczę. Nie mogę doczekać się aż mój zrobi cokolwiek innego poza podnoszeniem tyłka do góry albo ryciem nosem w podłogę :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Boziu ja zwariuję, Łucja tak daje czadu, ryk i jeszcze raz ryk, co ją ululam na rękach i odkładam to ryk.
    Jeść nie, spać nie, bawić się nie.
    Teraz w końcu śpi, za dwudziestym razem udało się odłożyć
    Kroko witaj w klubie, ja już dziś z 10 razy usypialam Julka. Zasypial już na siedząco jedząc a i tak nie chciał spać. Dopiero teraz się udało

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wstała o 7 i spała tylko 35 minut.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę nie tylko u nas kolorowo. :)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Myszka lepiej z uszkiem?
    Dziękuję że pytasz :) tak już lepiej, gorączka zniknęła i... wyszła wysypka oglądałam zdjęcia jak wygląda wysypka po trzydniówce i wygląda podobnie, ale jutro podejdę do naszego pediatry na kontrolę, bo wczoraj wróciliśmy do siebie, podróż to był koszmarrrr.

Kroko, wow :) a dopiero co mówiłaś że nic nie robi, a tu kroczki :) u nas zaczyna się mozolne podnoszenie pupy :D

Teście uważają że Iza jest grubasek i jak dalej tak będzie jadła to nigdy tego brzucha nie podniesie :/ ciuszki na 74 a waga około 7500, gdzie tu grubasek? Niech spojrzą na siebie, teściowa wiecznie na diecie a poniżej 100kg chyba nie zeszła

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grubasek? Pff u nas jak miała 6 mcy to ważyła 8kg i jak dla mnie w ogóle grubaskiem nie jest

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, ma troszkę fałdek, ale bez przesady żeby mówić na nią grubasek. A dziadek już chciał kupić parówki dla małej żeby jadła, babcia pytała kiedy czekoladkę albo danonka, ciocia już chciała kupować ciasteczka albo lizaka... ciekawe jak długo uda mi się ją chronić słowami, że ona tego jeszcze nie je

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no normalnie dzieciństwo dziecku odbierasz :D

Krokodylica, ana167 lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka, oczywiście ;) bo nie sadzam, nie stawiam na nogi, cycka daję - a wiadomo przecież że dziecko woli pić wodę z cukrem albo herbatkę, jedzenie mdłe bo bez soli i cukru, w samochodzie jeździ tyłem (!) a przecież woli normalnie przodem jechać (ciekawe kiedy im to powiedziała, bo ja jak na razie słyszę gaworzenie), ech biedne to moje dziecko, przerąbane ma z taką matką jak ja

EDIT: i nie mam nic przeciwko parówkom, sami z małżem je lubimy ale wybieramy te z szynki lub fileta co mają około 90% mięsa, no ale jeszcze dziecku bym nie podała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:20

Krokodylica, Paula_29 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka jaki grubasek... moja podobnych rozmiarów i gruba wcale nie jest.
    No przerąbane to Twoje dziecko ma z Tobą, co tu dużo mówić. :P
    Weź się nie przejmuj, często się z teściami widujesz?

Jaaaa prdl rozwaliłam se palca środkowego w lewej stopie, mam spuchnięty i siny, boli jak ch*j, i co ja mogę, apap. Ku*wa mam nadzieję że nie jest złamany, to będzie ciężka noc.

małżowinka lubi tę wiadomość

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, na szczęście rzadko, ale ja już taka jestem, że za bardzo do siebie wszystko biorę i nie umiem ot tak wpuścić jednym uchem a drugim wypuścić, ale ćwiczę :D
    Ał, w co kopnęłaś? Możesz jeszcze zimne okłady robić, ale to pewnie niewiele Ci pomoże

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę z mrożonką na stopie.
    A kopnelam w plastikową nóżkę z bujaczka... tak to jest jak się chodzi boso :/ aż mi palca w drugą stronę wygielo :/
    Nosz kufa jak nie urok to sraczka.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mnie zabolało... też chodzę boso i często z małżem zaczepiamy o krzesełko do karmienia, daj jutro znać jak nocka

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • makasa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mogę przybic pione z tymi co długo usypiaja dzieci...I nie wiem co to jakiś skok czy lęk separacyjny.Odloze do łóżeczka po chwili wrzask.Wezmę na ręce śpi.Po prostu przytule do siebie i spokój.Po czym znów odloze i tak z dziesięć razy(liczyłam)teraz śpi.Na jak długo ciekawe...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh a my w szpitalu. Ponad tydzień temu dodałam Oli do zupki żółtko, poźniej wymiotowała. Myślałam, że się objadła albo coś i dziś dodałam jej znowu pół malutkiego żółtka. Po 1,5h zaczęła wymiotować jedzeniem, później żółcią bo już nie miała czym. Była słaba jak mucha. Pojechaliśmy do szpitala, wyniki były ok, usg brzucha ok. Powiedzieli, że jak do 20 nie przestanie wymiotować to mamy wrócić a w domu ją dopajać elektolitami. Tak zrobiliśmy, przestała wymiotować żółcią, i jakoś nam to fajnie szło z tymi elektrolitami i już się cieszyliśmy, ona odzyskała siły po czym wszystko zwróciła. Zdecydowaliśmy, że jedziemy bo normalnie to ona piła rano, a poźniej to już mało co i wymioty. Pieluszki suchutkie. Teraz Ola śpi, udało mi się dać jej mleka z jednej piersi, mam nadzieję że nie zwróci. Ma kroplówkę nawadniającą i dostała lek przeciwwymiotny. Oby jutro wszystko było ok :(
    W każdym razie następne jajko to chyba dostanie na 18stke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 23:31

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly zdrówka dla Oli, przeraziłaś mnie, że po żółtku takie rzeczy się mogą dziać.
    A co lekarze na to powiedzieli? To alergia, nietolerancja?

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily współczuję, zdrówka.
    Jak Wam ostatnio wymiotowała po żółtku to czemu się tak uparliście żeby jej znowu podać?
    Ja swojej póki co jajka nie daję bo się boję. Nie wiem kiedy się odważę ale w sumie do szczęścia jej teraz niepotrzebne.

‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ