X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z nowości to pokupowałam trochę dla małej, a raczej dla siebie, żeby mieć łatwiej. Kupiłam tulę i krzesełko Langur z ikei. Co do tuli to ja nie mam możliwości jeździć po sklepach, nie mam prawka, więc ni3 było możliwości przymiarki. Zamówiłam doradcę chustowego, który zajmuje się też nosidłami. Przyjechała babka pokazała, doradziła i wypożyczyłam na tydzień tulę baby bo to właśnie nosidło dla nas. Teraz kupiłam i jestem zadowolona jest to dla mnie światełko w tunelu. Ja nie mam siły tyle małej nosić i chcę ją nauczyć nosidła w domu/ pomieszczeniu. Na dworze raczej nie bo akceptuje wózek więc nie chcę kombinować.

Megiiii lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a rozszerzanie diety idzie nam mega słabo. jedyne co toleruje to banan zamknięty w gryzaku. Kilka łyżeczek kaszki. Zębów na razie brak.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Stere no właśnie dokładnie tak to u mnie wygląda. Dzięki za pocieszenie. Fajnie wiedzieć, że inni też coś podobnego przerabiali i nie zwariowali ;)

U nas znowu noc do bani (co pół godziny ryk i cyc) i marudny poranek, ale już ząbek coraz bardziej widoczny :) Liczę na choćby chwilową poprawę nastroju dzidziusia i za jakieś 3,5 godziny będzie mama :) Super.

Mój jeszcze słabo poznaje świat, ale chyba cyc to na pocieszenie przy idących ząbkach.
    Jak ja mojemu daje chlebek, to ląduje na podłodze. Od wczoraj gardzi czymkolwiek, co nie jest cycem.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u nas nocne wiszenie na cycku od kilku dni :/ a dziś się wyjaśniło dlaczego... https://www.facebook.com/Hafijapl/posts/1977540705631708
    znaczy się okres przyszedł rano

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 14:01

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj Kuba marudny tak ze nie wiem co. NIe moge wyjsc ani na chwilke. Wyjscie na siku to wrzask straszliwy....
    U nas rozszerzanie tez marnie. NIby zainteresowany bo poliże nowości ale żeby zjeśc to nie. Vhociaz wczoraj wciągnał ogórka kiszoneo chyb apołowę wyssał :-). Zupki sa na nie. @ małe łyzeczki i awantura. Jedyna co jeszcze zje to kaszka wielozbozowa. udaje mi sie wcisnąć jakieś 90-120ml dziennie. Na 2 lub 3 razy.

Ja odkurzam coedziennie 1 lub 2 razy ale to ze wzgledu na psa i wszechobecna siersc. po Grzesiu juz nie ruszaja mnie troche brudne zabaqwlki czy podłogi. Nie mam kiedy tego ogarniać. A mały i tak zawsze dorwie sie do cegość brudnego i bedzie to lizac. Ostatnio dopadł moje klapki i wział do buzi... także no.... Ale raz w tyg staram sie umyc podłogę. Kupiałm mopa parowego wiec myje gprąca parą. Nie wiem czy bedzie bardziej higienicznie ale chciałabym w to wierzyć :-)

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nie strasz, na razie jeszcze nie chcę :p

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie tak dobrze zyje bez tego okresu... to juz rok i 3 miesiace... tez nie chce powrotu czerwonej cioci :)

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.wymagajace.pl/dha/
    Dziewczyny takie cos dzisiaj wyczytałam
    O wplywie dhana jakość snu dziecka moze komuś się przyda

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się suplementujemy cały czas więc widać taki czas i trzeba przez to przebrnąç

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? jeszcze macie spokój? Zazdroszcze :) u mnie to trzecia wizyta od porodu i faktycznie wcześniej też było tak że na mnie wisiała, ale dopiero dziś po tekscie zajarzyłam :D

A w co się bawicie ze swoimi dziećmi?

Z jedzeniem nam się poprawiło, dziś na obiad najbardziej wszedł brokuł, brała do rączki i zajadała, a później daliśmy jej jogurt domowej produkcji :) w warzywniaku mogę dostać mleko od rolnika, kupiłam bakterie jogurtowe i zapuściłam, pycha :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłyśmy wczoraj na tym EEG (wbrew moim obawom zasnęła od razu i spała ładnie przez całe badanie, aż żal było wybudzać na końcówce). Wyniki będą niestety dopiero w poniedziałek wieczorem, więc przede mną nerwowy weekend. Ale jest mi trochę lepiej, bo zabrałam ją dzisiaj na USG do neurochirurga z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem i powiedział, że nie ma się czym martwić, bo dzieci z tym zespołem zupełnie inaczej wyglądają i że to w najgorszym razie jest łagodna padaczka miokloniczna, która przejdzie sama do drugiego roku życia.

A dorzucając swoją cegiełkę do żali... mąż zaraz wyjeżdża na tydzień w delegację. Niby i tak go prawie nie ma w domu, ale przynajmniej mam się wieczorem do kogo odezwać i czasem mogę wyskoczyć wieczorem sama na spacer, bo zostaje ze śpiącą młodą. A teraz przez tydzień będziemy zupełnie same. Śmieję się, że jestem matka samodzielnie wychowująca...

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj były na obiad naleśniki z serem i Łucja też zjadła trochę. :)

Zuzia dostała w przedszkolu książkę i kartkę na pożegnanie, zabrałyśmy rzeczy i ona jakaś taka smutna, biedna przeżywa.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to Łucja non stop siada i jeszcze się chwieje co skutkuje upadkami, biedna już ma taką główkę poobijaną, a dzisiaj nabiła sobie mega guza bo poleciała głową na Zuzi drewnianą kołyskę dla lalek, aż mnie stelepało i się poryczałam że jej nie upilnowałam. :(

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Was pociesze bo u mnie jest jeszcze gorzej. Oczywiście to, że mały wyje czy ja jestem w pokoju czy nie to już wiecie. A w nocy budzi się 4-6 razy. Co najlepsze zaczęła się budzić w nocy kilka razy Zuzia i nikt nie może do niej pójść tylko ja bo woła mamusia na całe gardło. więc tak sobie biegam którys dzień z kolei między jednym a drugim w nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 00:30

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo przewinąl mi się wątek siadania. Któraś z Was pisała o podciaganiu do siadania za rączki, ale czy to się liczy? Mnie się wydawało że dopiero jak siada z podporu albo z raczkow to można zaliczyć do siadania bo Julek z półlezacej pozycji nawet bez rąk podciaga się do siadu juz od jakiś dwóch miesięcy ale sam jeszcze nie usiądzie,.to jak to traktować?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie siada. Dopiero jak sam zacznie

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    To ja Was pociesze bo u mnie jest jeszcze gorzej. Oczywiście to, że mały wyje czy ja jestem w pokoju czy nie to już wiecie. A w nocy budzi się 4-6 razy. Co najlepsze zaczęła się budzić w nocy kilka razy Zuzia i nikt nie może do niej pójść tylko ja bo woła mamusia na całe gardło. więc tak sobie biegam którys dzień z kolei między jednym a drugim w nocy

Dlatego ja śpię z moimi w sypialni na jednym łóżku, żeby nie biegać.... za cholerę się nie wysypiam ale z dwojga złego wolę tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spie z Grzesiem i Kubą :-)

• stere Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... my ogladamy ksiazeczki, na spacerach pokazuje dziecku swiat, opowiadam, Bruno uczestniczy w zyciu codziennym a wiec przy np sprzataniu i wtedy tez gadam co robie... jak bawimy sie zabawkami to przy okazji mowie jakie kolory maja pileczki, gdzie lala ma nos, oczy... na ogrodzie opowiadam o roslinach... spiewamy piosenki czy wyliczanki z pokazywaniem, zabawa w a ku ku... ogolnie to takie typowe bawienie sie strasznie mnie nudzi, no okropnie tego nie lubie wiec staram sie cos w domu robic i przy okazji opowiadac, pokazywac... od tego gadania to czasami wieczorem nawet do meza nie chce mi sie odezwac :)

Vilu... czekamy tylko na dobre wiesci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 09:15

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko tylko ja sie boję że jedno będzie budzić drugiego albo że Zuzia zgniecie Julka, ona się rzuca po całym łóżku:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ