X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... na lodowce mamy przyczepiona mlapke i rybke a w kuchni oswietlenie na takich zylkach i taka srebrna kule od ktorej te lampki odchodza... no i jakos od miesiaca pytamy mlodego gdzie jest kula? Rybka? Malpka? ... a ten skubany pokazyje raczka rybke i malpke a jak pytamy o kule to patrzy na sufit...
    poza tym ma taka zabawke fontanne ktora wyrzuca kolorowe kulki i jak jest wylaczona to mlody te kulki wpycha do otworu zeby wylatywaly... takze chyba nadszedl czas ze te nasze dzieciaki zaczynaja logicznie myslec...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wczoraj wrócił z bukietem róż w ręce:)nooo takie powroty to ja lubię.Ale na wieczór umowilam się z przyjaciółką bo dziś ma urodziny.Byłyśmy na piwku w ogródku.Zrelaksowalam się i naladowalam baterię:)
    Adaś przespal noc.Mąż mu dał mm.

Szwagierka zabrała wczoraj Marie do magicznych ogrodów.Ponoć Extra zabawa!Marysia zachwycona i wyczerpana!zatem polecamy

Paula dla mnie mówić ze dziecko siedzi to znaczy jak samodzielnie usiądzie z raczkow lub z podparcia ręką.Odkładanie poduszkami z podparciem itp.to nie jest znak ze siedzi i ze jest gotowe.

Vilu trzymam mocno kciuki za wyniki.Wiem że napewno będzie wszystko dobrze;)

Ktoś pytał i zabawy z dzieckiem.A więc i nas najczęściej to starsza siostra bawi się z braciszkiem.On lubi u niej w pokoju siedzieć i obserwować co ona robi.A ona też mu często tańczy,śpiewa,robi śmieszne miny,wymyśla zabawy z nim.Także nie powiem,łatwiej jest jak już się na brzdaca w domu starszego:)Jak Marysia była mała to pamiętam że wielokrotnie jadłam zimny obiad i wymienialiśmy się się mężem w jedzeniu bowyla jak się nią nie zajmowano.
    Adas uwielbia kable więc chyba mi rośnie elektryk.Oczy do okola głowy i wczoraj znów wyciagalam mu z buzi plasteline siostry także ten...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:04

małżowinka, Megiiii, Mania1085 lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu będzie dobrze, zobaczysz :-)

U nas ostatnio noce też masakra, dzisiaj od 23 do 6 było 6 czy 7 pobudek z płaczem, już sama nie kojarzę, w tym 4 na cyca.
    Makasa ja też mówię, że moja to jakiś elektryk będzie, uwielbia patrzeć na kable, kontakty, śmieje się do żarówek... także ten...

Paula Emilka z pozycji półleżącej też się sama pociąga do siedzenia, z leżenia na plecach jak trzyma się za palce też się sama pociąga, oczywiście jak ma na to ochotę, bo czasami to ją to nie rusza, ale nie uważam tego za siedzenie. Zresztą prędko to u nas raczej nie nastąpi jak jeszcze nie myśli o raczkowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 10:54

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że u większości z was noce ostatnio są przesrane. U nas też. Tej nocy Kuba obudził się przed 2 i usrał się, żeby sobie na brzuchu leżeć. Co go odwrócę na plecy, ten zaraz znowu na brzuchu. Leży, gada do siebie, krzyczy. Wzięłam go w końcu do siebie do łóżka z nadzieją, że mi się dziecko ogarnie, ale nie... Buszował tak to 5. Tak, do 5 nawet oka nie zmrużył. Myślałam, że mnie szlag trafi, bo ja chcę spać, oczy mi się same zamykają, a ten sobie przechadzki po łóżku urządza :/

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu, kciuki za was. I głowa do góry, będzie dobrze :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Kroko tylko ja sie boję że jedno będzie budzić drugiego albo że Zuzia zgniecie Julka, ona się rzuca po całym łóżku:)

Miałam podobne obawy dlatego ja śpię w środku między nimi.
    A Łucja jak w nocy krzyczy za cycem to o dziwo Zuzi nie budzi.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa plasteline mówisz... ja dzisiaj Łucji z buzi liścia wyciągałam :/ nawet nie wiem kiedy go tam wsadziła... ale zaczęła się krztusić no i wyleciał listek :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj pobudki na żarcie o 1 i 5, no i jeszcze dospała do 6 także luksus jak nigdy. :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas wczoraj wieczorem wyszedł drugi ząbek. Noc dalej przerąbana, ale dziś marudzenie jakby mniejsze. W wózeczku też jeszcze różnie, ale marudzenie w wózku już nam chyba zostanie. Do tego jest mama, więc na spokojnie mogę ogarnąć coś w domu i chwilę odpocząć. Dziś byłyśmy na obiedzie i kawie. Potrzebowałam takiego odpoczynku. Od razu humor lepszy.

Krokodylica, Lilly123, Karmelova, ana167, Mania1085 lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Witam się z Wami :) Mam termin na styczeń 2019, czyli równo rok po Was. Do kogo innego więc mogłabym zwrócić się z pytaniem :) Jestem właśnie w 20 tyg (termin 25 stycznia) ciąży i martwię się, że gdy córa się urodzi w styczniu, będzie zimno i nieciekawie.
    I szukam śpiworka do wózka. Już jeden kupiłam, ale obawiam się, że wyrzuciłam pieniądze w błoto, sztywny i zużyty, niestety kupowałam przez olx :( Co Wam się sprawdziło na pierwsze spacery z Waszymi skarbami? Jakieś konkretne marki? A może macie coś fajnego na sprzedaż? Możecie coś polecić zielonej jeszcze koleżance? Nie chcę grzebać w wątku, bo też szanuję Waszą prywatność i rozmowy :) Będę wdzięczna za podpowiedzi :)

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Cześć dziewczyny :) Witam się z Wami :) Mam termin na styczeń 2019, czyli równo rok po Was. Do kogo innego więc mogłabym zwrócić się z pytaniem :) Jestem właśnie w 20 tyg (termin 25 stycznia) ciąży i martwię się, że gdy córa się urodzi w styczniu, będzie zimno i nieciekawie.
    I szukam śpiworka do wózka. Już jeden kupiłam, ale obawiam się, że wyrzuciłam pieniądze w błoto, sztywny i zużyty, niestety kupowałam przez olx :( Co Wam się sprawdziło na pierwsze spacery z Waszymi skarbami? Jakieś konkretne marki? A może macie coś fajnego na sprzedaż? Możecie coś polecić zielonej jeszcze koleżance? Nie chcę grzebać w wątku, bo też szanuję Waszą prywatność i rozmowy :) Będę wdzięczna za podpowiedzi :)
    U nas sprawdził się taki, częściej używałam go w nosidle (ma otwory na pasy jak to na zdjęciu widać), ale jak były silne mrozy (kilka dni takich było) to go dałam do wózka, nie sprzedam, bo jeszcze będę korzystać tej zimy :) więc uważam że warto
    https://allegro.pl/welniany-spiworek-do-wozka-spacerowki-fotelika-i7067126261.html?fromVariant=7021245755

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny ja nie pomogę, bo śpiworka nie miałam. Ubierałam kombinezonik a i też nie taki ogromniasty gruby tylko coś pomiędzy i kocyk. Do spacerówki póki co też nie planuję, ale to nie znaczy że nie zmienię zdania, życie zweryfikuje.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny... ja mialam kombinezon recznie szyty, kupiony na dawanda... spokojnie wystarczyl ale mieszkam w Holandii i mielismy lagodna zime...
    ...teraz planuje kupic spiworek do wozkow (spacerowka kubelkowa i parasolka) bo lubie spacerowac i chce zeby mlody byl jak najwiecej na zewnatrz ale jeszcze nie wiem co kupic...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za podpowiedzi o zabawach :) u mnie jest taki problem, że nie potrafię nawijać o wszystkim, czasem próbuję ale potem się łapię na tym że ucichłam, no cóż będę próbować dalej :D

Dziś w nocy patrzylam na zegarek co ile młodzież się budzi na cyca i wyszlo że co 1,5 godziny! Może dziś będzie lepiej.

A dzisiaj udało jej się kawałek przepełznąć do przodu, ale nie wiem czy zdawała sobie z tego sprawę, bo szalała na widok kota :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ciepły kombinezon z otworami na pasy. Kupiłam na allegro z myślą o wyjściu ze szpitala w foteliku. Potem przydał się do wózka, ale że zima się szybko skończyła, to długo nam nie posłużył. I tak w największe mrozy nie wychodziliśmy, a potem szybko się ociepliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:05

Jenny Wren lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jest szaleństwo na widok kota, ale jeszcze nie zachęciło to młodego do leżenia na brzuszku ;) Tego chyba nic nie jest w stanie zrobić.

A dziś pięknie zjadł nam na wieczór pół batata, trochę mięska z udka i jeszcze szalał na widok tego, jak jem jabłko :) Chyba testuje ząbki.

Mania1085 lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja coraz ładniej raczkuje ale jak chce gdzieś szybko to się czołga no i dzisiaj czołgała się za starszą siostrą która wyszła do innego pokoju (oczywiście z wrzaskiem się czołgała) albo raczkuje za matką która ośmieliła się wyjść np. do kuchni bez niej, towarzyszy jej wrzask i łzy jak grochy...
    No ciężka misja.
    Powiem Wam że te wrzaski Łucji to już mi nieźle zryły beret. Jestem tym mega zmęczona. A jak kolejny dzień z rzędu kiedy rano otwiera oczy zaczyna jojczeć to mi się wszystkiego odechciewa. :/

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, gratuluję :) Też miałam termin na 25 stycznia. Kiedy to zleciało. Co do spiworków to chyba nie pomogę, bo ja nie miałam. Zakładałam młodemu gruby kombinezon, taki z miśkiem w środku albo trochę cieńszy w zależności od temperatury, do tego kocyk i jakoś sobie radziliśmy.

A mnie coś gardło zaczyna boleć. Z nosa leci. Wzięłam jakieś Tantum Verde, ale po tym boli mnie jeszcze bardziej ;/ Cholera, żeby do rana przeszło, bo będę schizować, że Kuba się zarazi.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny :) bo trochę przeraża mnie wizja kupna śpiworka za 400 zł na przykład, a potem okazałoby się, że zima lekka i w sumie to nie potrzebny :-) jakiś kombinezon dostałam w spadku po córeczce brata, to może też dam radę :) dziękuję Wam koleżanki

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, kup mięciutkie duże 2 kocyki (np. w Pepco po 19,90zł) + kombinezon z misiem w środku. W duże mrozy kładłam na dno gondoli jeden złożony, drugi składałam na pół (w poprzek) i kładłam rozłożony, na to dzidziola w kombinezonie i bokami kocyka opatulałam ciasno a na to owiewka od gondoli i buda postawiona ( wiadomo :) ;) ).
    Wychodziłam z moją nawet jak było -8, rodziłam 3 stycznia.
    Aaa kombinezon kupilam w Lidlu, rozm 62, za około 50-60 zł, naprawdę spoko.
    W marcu były wyprzedaże w smyku i pełno śpiworków za pół ceny. Kupiłam taki średniej grubości, rozm. 74 i używałam go do maja ( już bez kocyków, owiewek itp
    Wczoraj go "przymiezałam" to jeszcze się mloda w niego wciśnie hehe :) Pozdrawiam! I niech moc będzie z Tobą ! ;)

‹‹ 1396 1397 1398 1399 1400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ