X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zaczęło taką laktojogę uprawiać, że dzisiaj przy jedzeniu to już jej mleko nosem wyciekało :O
    A i dobiłyśmy do siódemki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 07:58

Mania1085, makasa, Myszk@, Megiiii lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Jenny Wren Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Jenny, kup mięciutkie duże 2 kocyki (np. w Pepco po 19,90zł) + kombinezon z misiem w środku. W duże mrozy kładłam na dno gondoli jeden złożony, drugi składałam na pół (w poprzek) i kładłam rozłożony, na to dzidziola w kombinezonie i bokami kocyka opatulałam ciasno a na to owiewka od gondoli i buda postawiona ( wiadomo :) ;) ).
    Wychodziłam z moją nawet jak było -8, rodziłam 3 stycznia.
    Aaa kombinezon kupilam w Lidlu, rozm 62, za około 50-60 zł, naprawdę spoko.
    W marcu były wyprzedaże w smyku i pełno śpiworków za pół ceny. Kupiłam taki średniej grubości, rozm. 74 i używałam go do maja ( już bez kocyków, owiewek itp
    Wczoraj go "przymiezałam" to jeszcze się mloda w niego wciśnie hehe :) Pozdrawiam! I niech moc będzie z Tobą ! ;)

Dziękuję, takie rady są naprawdę niezastąpione ☺ od nadmiaru informacji i rzeczy w Internecie, to można zwariować. A nie ma to, jak prawdziwe doświadczenie :) Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych maluszków ☺

rfxgvfxmxsf2l7sh.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny Wren wrote:
    Dzięki Wam dziewczyny :) bo trochę przeraża mnie wizja kupna śpiworka za 400 zł na przykład, a potem okazałoby się, że zima lekka i w sumie to nie potrzebny :-) jakiś kombinezon dostałam w spadku po córeczce brata, to może też dam radę :) dziękuję Wam koleżanki

Ja kupiłam śpiworek, ale taki wełniany za jakieś 60 PLN.na zewnątrz wełniany, a z wierzchu taki śliski. Nam się bardzo sprawdził. Mimo, że normalnie ubierałam w kombinezon i mam dosyć solidny zimowy wózek z dużą gondolą (Emmaljunga mondial) to i tak takie małe w zimę musi być dobrze opatulone. My już w lutym chodziliśmy na długie spacery. Także polecam kupno takiego wełnianego, bo naprawdę spoko, też ma otwór na pasy :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Mąż wczoraj wrócił z bukietem róż w ręce:)nooo takie powroty to ja lubię.Ale na wieczór umowilam się z przyjaciółką bo dziś ma urodziny.Byłyśmy na piwku w ogródku.Zrelaksowalam się i naladowalam baterię:)
    Adaś przespal noc.Mąż mu dał mm.

Szwagierka zabrała wczoraj Marie do magicznych ogrodów.Ponoć Extra zabawa!Marysia zachwycona i wyczerpana!zatem polecamy

Paula dla mnie mówić ze dziecko siedzi to znaczy jak samodzielnie usiądzie z raczkow lub z podparcia ręką.Odkładanie poduszkami z podparciem itp.to nie jest znak ze siedzi i ze jest gotowe.

Vilu trzymam mocno kciuki za wyniki.Wiem że napewno będzie wszystko dobrze;)

Ktoś pytał i zabawy z dzieckiem.A więc i nas najczęściej to starsza siostra bawi się z braciszkiem.On lubi u niej w pokoju siedzieć i obserwować co ona robi.A ona też mu często tańczy,śpiewa,robi śmieszne miny,wymyśla zabawy z nim.Także nie powiem,łatwiej jest jak już się na brzdaca w domu starszego:)Jak Marysia była mała to pamiętam że wielokrotnie jadłam zimny obiad i wymienialiśmy się się mężem w jedzeniu bowyla jak się nią nie zajmowano.
    Adas uwielbia kable więc chyba mi rośnie elektryk.Oczy do okola głowy i wczoraj znów wyciagalam mu z buzi plasteline siostry także ten...

Powiem tylko tyle WIELKIE ŁAŁ:) Zazdroszczę i nocy i piwka i mm:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do okresu to ja długo nie miałąm. Pierwszy dostałam tydzień temu...niestety i jakiś taki mega lekki.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kombinezon ale raczej nie gruby i przykrywalam kocykiem:)Spiworek w tym roku pójdzie w ruch ale mam po córce więc nie muszę kupować.

Wczoraj zaliczyliśmy spotkanie z masza i niedźwiedziem i 18 stke brata męża dziś lezakowanie:)

U mnie okresu nadal brak.Po pierwszej ciąży mialam po 8 miesiącach. Szczerze to już trochę zapomnialam jak to jest.ehh mogłoby tak być jak najdłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 10:41

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Moje dziecko zaczęło taką laktojogę uprawiać, że dzisiaj przy jedzeniu to już jej mleko nosem wyciekało :O
    A i dobiłyśmy do siódemki :D

Ja prdl u nas to samo, przewroty z cyckiem w buzi to standard

Ana mąż pomaga wieczorem ogarnąć kąpiel Zuzi i to wszystko.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moja dziś dała nam pospać, po 23 mleko i spała do 8.15.. aż że 3 razy na zegar patrzyłam..
    Wow, chyba bym już nie wytrzymała nerwowo i bym budziła :D

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka u nas też dziś 7 miesięcy :)

A mały dziś w Pepco dorwał maskotkę pieska z grzechotką. Jak pani przy kasie zabrała na chwilę to był mega płacz :)
    Piesek był ubrany identycznie jak Dawid.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 18:16

małżowinka, Mania1085, makasa lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebiję spanie moja spala od 19.30 do uwaga 9.00!!!! Sama bylam w szoku bo zazwyczaj śpi do 7...
    Ana a.dlaczego dajesz mleko po 23? Budzi sie wtedy czy na śpiocha zeby przedłużyć spanie?
    A na obiad zjadla wyjatkowo sloik bo nie ugotowalam jej nic i doprawila ziemniakami z sosem z mojego talerza
    Wogole ja niby 2 dziecko a jakoś nie moge sie przemoc zeby dac jej cos jesc w lapkę...no mam jakieś schizy że sie zakrztusi czy cos... fakt ze nie siedzi ale je w pozycji pół leżącej no i nie wiem. Wyrywa mi z rąk ciagle cos. Dzisiaj zabrala chleb starszej i memlała a ja siedzialam i patrzylam czy aby na pewno sie nie zakrztusi. Jesli ruszą szczęką tak jak by gryzła to dawac czy jak? Bo juz sama nie wiem ;). Fakt że jak jadla rosół z ryzem to miala odruch wymiotny na ten ryz ale ciagle go jadla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 19:09

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moja dziś dała nam pospać, po 23 mleko i spała do 8.15.. aż że 3 razy na zegar patrzyłam..

Skąd się takie dzieci bierze? :) U nas dalej w standardzie karmienie o 23, o 3 i o 5.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś nie miałam czasu napisać tylko czytałam.
    Ja po okresie a moja dziś woli butlę od piersi może to zęby bo nie mam pomysłu.
    Jutro stuknie 8 miesięcy a buzi nic nie widać nawet żadnego rozpulchnienia dziaseł.

Fajnie wasze dzidzię śpią w nocy pozazdrościć. My mamy 2 lub więcej pobudek z naciskiem niestety na więcej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź annaki spanie Twojego dziecka to jakaś abstrakcja :D
    ja daję do łapki ale zawsze siedziała albo leżała na brzuchu, mówią że na półleżąco trudniej przełknąć, ale myślę, że każda mama najlepiej widzi jak dziecko z czym sobie radzi i wie kiedy jest gotowe i jak

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro przytargam krzeselko z piwnicy bo juz czas najwyzszy tylko jakoś chęci brak i jej cos rzucę na tackę :D. Bo do tej pory to na lezaczku karmię z tym ze podnoszę tył i blokuję bujanie.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dzisiaj nie robiła praktycznie nic innego niż ciągłe wstawanie, no i w pewnej chwili nie dopilnowałam i przyrżnęła twarzą w uchwyt od komody, dżizas ja oczywiście dłużej przeżywałam niż ona, chyba polikiem trafiła, całe szczęście, że nie oko... no i pierwszy raz miała mokre rzęsy pod jednym i drugim okiem, chociaż tak się zastanawiam czy to nie dziwnie, że jeszcze nie skapła jej ani jedna normalna łza?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie jeszcze tak bezczelnie nam tu pisać że Wasze dzieci tyle śpią. :P

małżowinka, Asasa, ana167, makasa lubią tę wiadomość

• Asasa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spała od 21 do 7... a w tym czasie 5 pobudek na cyca ;-) ale wczoraj wieczorem odkryłam winowajcę, idzie dolna jedynka. Ledwo ją widać, dziąsło jest lekko wypukłe, nie wiem ile to jeszcze może potrwać, oby jak najszybciej.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja dla odmiany wierciła się dzisiaj i popłakiwała pół nocy :(
    Od jakiegoś czasu dostaje butle o 21.00 potem miedzy 1-3 i potem jak wstanie, czyli 5.30 - 6.30.
    Dzisiaj pierwszy raz odmówiła porannej butli... Wypiła okolo 120 i odsunęła butle łapką. Toć to szok! Chyba odwiedzę pediatrę hahaha ps. Przypominam, że moja panna waży 11.400kg i zjada wszystko co jej podam, do końca, nic się nie marnuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 08:15

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam używane nosidło, bo stwierdziłam, że trzeba jakoś sobie radzić z tym skrzatem i burdelem i władowałam ją dzisiaj, bo nie współpracowała przy zasypianiu, pozamiatałam podłogi, ogarnęłamburdel po porannym jedzeniu żółtka, patrzę a dzidziuś śpi jak aniołek. Oby tak dalej :)

Asasa, Lilly123, Megiiii, Mama-Ali, Polaj, makasa, Krokodylica lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka, dla mnie nosidło to też wspaniały wynalazek :D
    Byliśmy na imprezie rodzinnej, młodego do nosidła, na brzuch i tańcowaliśmy razem :D
    Ja w domu nie noszę, bo nie muszę. Młody lubi podłogę i w zasadzie większość dnia tak spędza i nie protestuje ;)

A tak w ogóle to moje dziecko odsypia intensywny weekend( od piątku byliśmy ciągle w drodze). Spał od 19.30 do 7 rano. Wypił mleko. Przed 8 znów go położyłam, szczerze mówiąc nie liczyłam że zaśnie, nie minęło 5 minut, oczy zamknięte. Obudził się o 12.20 ! :O.

Zjadł kaszę, poszliśmy na spacer. wróciłam z nim przed 14. Poleżał na macie, pokrzyczał i zaczął ciągnąć ucho ( znak, że jest zmęczony). Położyłam do łóżeczka i znów od razu zasnął. I tak już 1,5 h znów śpi :).

A ja chwilę wraca mężu i przejmuje krzykacza :D, juuupi :)

ana167, małżowinka lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ