X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I moglabym miec trzecie ale juz nie w tym wieku, raz ze ciezko bo to jednak nie to samo jak sie mialo 10 lat mniej, dwa ze na pewno nie teraz a najwczesniej za 5 lat a to juz wtedy starosc totalna :)... poza tym skad kase wziac na trzecie, a u nas ciaza na lekach ktore kosztuja sporo... takze dwojka zostanie...
    W ogole to jakbym byla w zwiazku 10 lat wczesniej z tym co chcialam miec dzieci to bym zachodzila w ciaze od razu a majac te lata co mam cieszylabym sie odchowanymi dziecmi i chwila dla siebie kiedy jeszcze zdrowie pozwala....

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daję tylko znać, że żyjemy i wszystko u nas w porządku. Tygodniowa delegacja męża przedłużyła się do trzech tygodni, młoda zaliczyła kolejny skok rozwojowy, niania nam się zwolniła po kilku dniach, bo ją teściowa wystawiła do wiatru z opieką nad synem, więc zostałam sama w domu z marudzącą młodą i zleceniami na pół etatu. Nie było opcji w ogóle zajrzeć na forum, bo każdą drzemkę młodej poświęcałam na realizację zleceń i ogarnianie jakoś domu. Ale teraz polecieliśmy na tygodniowe wakacje i po powrocie zaczynamy z nowym nianiem. No i mąż już będzie wieczorami w domu. Więc mam nadzieję odzyskać chociaż kilka chwil dla siebie i chociaż jednym okiem śledzić co u Was :) Pozdrawiam Was gorąco

Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy okazji podpytam, macie już śpiworki do spacerówek? Waham się między Elodie Details, który jest śliczny, Lodger Bunker, który wydaje mi się praktyczny i Red Castle, który jest cenowym kompromisem tzn. stać mnie na nowy, a nie używany ;)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Przy okazji podpytam, macie już śpiworki do spacerówek? Waham się między Elodie Details, który jest śliczny, Lodger Bunker, który wydaje mi się praktyczny i Red Castle, który jest cenowym kompromisem tzn. stać mnie na nowy, a nie używany ;)
    Właśnie wyciągnęłam z szafy po córce,mam spiworek x landera.Jest bardzo ciepły i regulowana długość co było dla mnie mega plusem bo dziecko długo z niego korzystało.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elodie Details widzialam że dziewczyny z aliexpress zamawiają i są boskie

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez sie podoba elodie details. Cena nie mala, ale mysle ze warto, i to nawet na niejedna zime. A co bedziecie kupowac na zime z kurtek? Kombinezon taki ze dziecko moze chodzic, kombinezon pluszowy, czy zzwykłą kurtke, a moze spodnie na szelkach i kurtke (taki zestaw)? Bo ja juz sama nie wiem. Czapke dziecko bedzie mialo jedna na glowie, czy jedna cienka,a druga gruba? Szalika nie planuje, raczej taki komin ala sweterkowy. No i do rekawiczek, czy jedna para wystarczy? No i jak pod spod? Tak jak siebie, plus kombinezon plus spiwor? Blada jestem. Latwoej bylo mi ja ubrac jako noworodka na zime, niz roczne dziecko.
    Ogolnie Wiktoria juz lepiej. Nie za dobrze, ale lepiej niz bylo. Za to ja wymiekam. Gardlo boli jak do anginy, gadac nie moge, kaszlec nie moge, a musze. Nos zatkany i non toper bol glowy, ktory nawet.po tabletce nie przechodzi. Ahh.
    A na takie zimno i wiatr jak teraz jak ubieracie? Sprawdza sie u was zwykla kurteczka przejsciowa, czy jednak za zimno na nią?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest do poczytania o elodie details

https://www.konsumentka.pl/recenzje/spiworek-do-wozka-elodie-details-black-edition/

Ja raczej kupie spiworek tej samej firmy co wozek.

Malineczka... u nas na razie w uzyciu tylko cieplejsza bluza i kamizelka... czapke mam taka grubsza i kurtke... chyba kupie jeszcze jakas ciensza czapke, na razie w ogole nie uzywamy... spodni ocieplanych nie mam i na razie nie planuje, jedynie dzinsy podszyte materialem... rajstop pewnie uzywac nie bede tak jak i przy pierwszym dziecku... na szyje szalika nie mam bo jakos zawsze wydawal mi sie nipraktyczny, mam za to taki golfik, zakladany przez glowe i noszony pod kurtka...

Vilu lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze tem śpiwór elodie to trochę taki kaftan. Dziecko chyba nie bedzie grzecznie siedzialo cale zapakowane po nos żeby nawet rączek nie wyciągnąć czy się mylę?to chyba sie sprawdzi ale u leżących dzieci. Ja mam taki z głębszym wycięciem na przodzie i bez takiego kaptura. Z tego co pamiętam to starsza córka siedziala w zimie w spacerówce tak że raczki miała ponad śpiworem bo wiadomo trzymala sie rączki w wózku albo cos. No swojej to na bank nie widze zapakowanej po czoło ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie bluza plus wiatrówka. A jak bylo tak zimniej rano, koło 8 stopni, to kombinezon misiowy z HM. Pierwszy zimowy zakup to będzie ocieplacz do tuli, bo w międzyczasie obie tulę pokochałyśmy.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Mi się wydaje ze tem śpiwór elodie to trochę taki kaftan. Dziecko chyba nie bedzie grzecznie siedzialo cale zapakowane po nos żeby nawet rączek nie wyciągnąć czy się mylę?to chyba sie sprawdzi ale u leżących dzieci. Ja mam taki z głębszym wycięciem na przodzie i bez takiego kaptura. Z tego co pamiętam to starsza córka siedziala w zimie w spacerówce tak że raczki miała ponad śpiworem bo wiadomo trzymala sie rączki w wózku albo cos. No swojej to na bank nie widze zapakowanej po czoło ;-)

Ja się nastawiam na rączki w śpiworku, bo rękawiczki schodzą z rączek zanim jeszcze zdążę je porządnie założyć. Więc w zimie pewnie będę usypiać w tuli, przekładać do śpiworka i zapinać po szyję.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurteczke mam ciut wieksza zeby wlasnie dlonie byly bardziej zakryte bo z doswiadczenia wiem ze rekawiczki u takiego malucha to czasami walka i to czesto przegrana przez matke :)
    A spowor tez wole taki spacerowkowy, wygodniejszy dla starszych dzieci ktory sprawdzi sie tez za rok i za dwa lata

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śpiwór dedykowany do Joie. To taki śpiwór z oslonką na nóżki. Jest lekko ocieplany, ale bez futerka itp.
    Poki jeździmy Barlettą to tam jest solidny pokrowiec na nóżki i sama spacerowka jest b.solidna i gruba, wszystko watowane. Niestety mała, bo ogranicza ją krótki podnozek bez regulacji. Mały już się ledwo mieści.
    Teraz zakładam mu karteczkę przejsciową. Pod to cienką bluze i body. Na nogi rajstopki i cienkie spodnie. Buciki niechodki, albo polarowe skarpetki. Na to tylko pokrywa z wózka, bo ostatnio u nas ciągle wieje.
    Jak jest cieplej to ciepłą bluzę i kamizelkę.
    Dziewczyny a od kiedy zakladacie kombinezony? Ja mam 2 takie bez futerka. Tylko z wypełnieniem. Zastanawiam się przy jakiej temp. Nie ukrywam, że jak tak mega wieje i jest zimno to mam ochotę go wpakować w kombinezon, niż ubierać na cebulkę. W sensie ok. 8 stopni i mniej. Ostatnio tyle było jak wiało. Jak jest więcej to zakładam przejsciowke.

Na noc też mam ostatnio kłopot z ubieraniem, bo jeszcze nie palimy, tylko dogrzewamy grzejnikiem i w sypialni jest dosyć chłodno. Zakładam pajaca i body, albo cieplejsze śpiochy i bluzke na długi rękaw. Do tego kołderka. I tak do połowy rozkopany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 18:15

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    No ja się zastanawiam.. Bo taki spiworek raczej dla niechodzacych, bo jak u rac chodzocego szkraba w ubranie zimowe i jeszcze w ten spiwor wsadzic, ugotuje sie.. A na jeden sezon za wysoka cena..
    Dla chodzących też się extra sprawdza.Przynajmniej u nas.Córka korzystała z niego dwa sezony czyli do 2 roku życia super.I na sanki się przydaje.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem czy coś kupię. Mam jakiś ocieplacz ze starego wózka, był do gondoli ale można używać do spacerówki, tylko nie wiem czy do tej parasolki się nada. Z ubrań to dostaliśmy kupę ciuchów używanych i chyba będę ją w coś z tego ubierać. Ale nie oszukujmy się, młoda póki co niechętnie siedzi w wózku więc przez te pół h to mi bez specjalnych śpiworków wytrzyma.
    Megi ja od dawna karmię w nocy na śpiocha, tak bym już w ogóle ledwo co spała. Młoda jak kończy to zazwyczaj się odwraca, czasem po minucie znowu wraca na 3 ciumknięcia i tak w kółko. Wiadomo, że spanie z tego słabe, ale zawsze coś

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko zależy od dziecka i jego charakteru.
    Syn od momentu kiedy zaczął chodzić nie chciał jeździć w wózku a że jest z grudnia to żaden śpiworek się nie przydał. Może teraz się przyda.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ostatnio w pepco taki jak by polarkowy kombinezonik, na takie temperatury będzie chyba git. Dzisiaj była w nim u lekarza.
    Na początek zimy póki nie chodzi chciałabym kombinezon taki pełny z zakrytymi stópkami.
    Na później mam kurtkę zimową, już kupiłam obydwu dziewczynom.
    Śpiworka dla Zuzi używałam tylko do sanek. :) do wózka kocyk i osłonka na nóżki ta od wózka.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko widziałam te polarki.Największy to 80, a mój ma długi tułów. Choć wyglądały na spore. Na wiosne taki miałam na 68. Twoja bez problemu się mieści? Może też kupię. Pewnie wygodniej jak w spodniach i kurtce.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja dopiero wyrasta z r. 74, sporo ma rzeczy w tym rozmiarze jeszcze, ale wymieniamy już powoli zawartość szafy na 80 i kombinezon 80 ma jeszcze trochę luzu. :)

Megiiii lubi tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na 86 kupuje a jak jest cos w przecenie na 92 to tez biore. Przyda sie na pozniej.

• makasa Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar 80 idealny;)Właśnie ponoć są jakieś nowe kombinezony zimowe w pepco.Po południu przejdziemy się zobaczyć.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ