X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • makasa Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj mój też chodzi z krzeslkiem Marysi lub z pudełkiem na zabawki.Miałam kupić pchacz ale radzi sobie świetnie bez więc odpuszczę.Przy córce miałam i dosłownie chwilę z niego korzystała bo zaraz sama poszła.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia chodziła z krzesłami i ze wszystkim z czym się dało. Pchacza nie miała. :)
    Łucja mi spaceruje z takim jeździkiem Zuzi.

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tylko nie pomyślcie proszę, że ubieram dziecko w jakieś szmaty:)
    Fakt mam ostatnio ostra fazę na lumpa. Może dlatego, że na trasie spacerowej mam bardzo fajny sklep. Matko, jakie rarytasy ja tam znalazłam...Jakieś bluzy, kamizelki, bodziaki, sweterki, spodnie...wszystko w stanie idealnym, śliczne. Głównie dobre firmy next, zara, gap i większość rzeczy po 2 zeta, czasem za 9, ale naprawdę szok cenowy. A na olx szukałam kombinezonu zimowego i tez spory wybór.

Po sklepach stacjonarnych nie chodzę ( tych dziecięcych), bo jak już to wolę on-line smyka jak sa przezceny to tez można coś znaleźć. W pepco nie lubię kupować. To wszystko jakies takie przymałe na moją kluseczkę i jakość też słaba. Także raczej w oko mi nic nie wpada. Za to moja babcia lubi pepco i kupuje tam zawsze małej jakieś sukienki i inne piękne niepraktyczne ciuchy:P
    A tak czasem coś w lidlu fajnego kupię, bo ta jakość to lubię:)
    Tez lubię jak małą ładnie jest ubrana:) choć dla mnie ważniejsza jest jakość i wygoda. Więc jak np. znalazłam fajne spodenki, ale chłopięce to kupiłam :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jja myślę, że pchacz super sprawa i na pewno kupię....

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj u mnie podobnie...bluza na 2 latka i jest wsamraśna

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj moj pierworodny chodzil z odwroconym taboretem, przy odkurzaczu i chwile pochodzil i sam zaczal chodzic, mysle ze szkoda pieniedzy na taki pchacz.
    Lilly... zgnieciony dojrzaly banan, 4 lyzki twarozku, jajo albo zoltko i ubita piana z bialka, maka do zageszczenia - trudno sie smaza ale sa smaczne... smaze bez tluszczu
    lub
    https://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszki-manny/
    ...ja dodawalam jednego daktyla ale nastepnym razem dodam dwa

Ja tez lubie ladnie ubrac dzieci. Niestety nigdy od nikogo nic nie dostalismy, dziadkowie nic dzieciom nie kupili i wlasciwie maja to gdzies. Ja kupuje na przecenach. Najczesciej w sklepach on line.
    Mania... dla pierworodnego tez kupowalam uzywane na Allegro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 13:16

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    U nas tatus sie rozchorowal,pewnie szpital go czeka..

ojeje Ana, ale coś poważnego, że aż szpital..?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.. oby nie... zdrowka dla meza

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana dużo zdrowka dla meza :/
    Ja myślę, że pchacz to średni pomysł, Eliza łazi z odkurzaczem albo fotelikiem samochodowym, te pchacze podobno lekkie są więc dziecko zamiast iść to biegnie, nie przemawia to do mnie.
    Dzisiaj się u nas krew polała... tak przygrzmociła w stół, nawet ją asekurowałam więc ja nie wiem jak to zrobiła, dziąsełko albo warga ucierpiały, nie chcę jej tam zaglądać, teraz odsypia biedna traumę

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj przechodzi sam siebie a ja mam psychicznego dola. Ciezko mi

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka ojej biedactwo! mam nadzieję, że już o tym zapomniała.

małżowinka lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to ja też za pchaczami nie jestem. Jak ma się nauczyć to się nauczy.
    Jednak trzeba przyznać że bajery teraz są różne dla dzieci :)

Ja też zakładam ubranka z lampa z tym że do takiego fajnego mam 15 km.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety wydaję kasę na nowe ciuchy, ale zazwyczaj kupuję na stronie Smyka jak są promocje. Taka już moja wada, że jak wchodzę do jakiegoś sklepu z dziecięcymi rzeczami to nigdy nie mogę wyjść bez torby ciuszków dla niego, a potem jak przychodzi co do czego to nowy ciuch założy raz, góra dwa i zaraz muszę oddać. Dużo ciuchów młody dostaje od chrzestnej, ona go wręcz rozpieszcza, co chwila mu coś nowego przywozi. Może dlatego, że nie ma swoich dzieci :) W lumpeksie również zdarza mi się kupować. Ostatnio dorwałam super kurtkę dla niego, taką na jesień za grosze. Dużo używanych ciuszków mam od siostry mojej mamy, więc to też jest fajne. No i moja fryzjerka prowadzi, że się tak wyrażę handel wymienny - zawsze zbiera od swoich klientek pełne torby ciuchów i mi oddaje :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania też w lumpeksach kupuję i moja mama też tam mnóstwo fajnych ciuszków wymerała, najbardziej lubimy piątki, bo u nas wtedy za 1 zł wszystko jest :D kupiłam tam kilka par spodni, śpiworek do spania w lepszym stanie niż dostała po rodzinie (mniej sprany) no i z odpinanymi ramionkami, kombinezon taki na teraz, jakieś bluzeczki, sweterki, no aż żal nie kupować jak to w stanie idealnym i za złotówkę. Ja kupiłam też dorosły sweter, sprułam go i przerobiłam na kosz na zabawki, w żadnym sklepie nie dostanę tyle włóczki za taką kasę :D tylko trzeba patrzeć żeby nie był zmechacony. A kosz bomba, wyciąga sobie z niego co chce, a z kartonu jak wyciągała to prawie go na siebie przewróciła

No i CHWALIMY SIĘ!!! Usiadła! Sama! tak jak myślałam, ze szpagatu :D cały dzień dziś kombinowała, aż w koncu jak tatuś wrócił z pracy to zademonstrowała nową umiejętność z bananem na buzi :D

Ana, zdrówka dla męża

Asasa, Krokodylica, Megiiii, makasa, małżowinka, Polaj, stere, Bubu93 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za pchacz robi krzesło. Najpierw chodziła z krzesłami do tyłu, ostatnio przesuwa je do przodu. Ciężkie, dębowe, więc się nie boję, że poleci. Ale za to mam całe mieszkanie zastawione krzesłami, które „same” się przestawiły ;)

małżowinka, Polaj lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka gratulacje dla małej :)

Ana zdrowia dla męża.

Myszk@ lubi tę wiadomość

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zdrowia dla męża.

A ja wreszcie doprosiłam się męża, żeby obniżył nam łóżeczko i teraz jest na podobnym poziomie co nasze łóżko, więc zrobiliśmy wreszcie dostawkę.Łóżeczko jest b.lekkie i cały czas boję się, że będzie się odsuwało. Raz się oparłam i odjechało. Ale może nareszcie uda się wyspać.

Stere łączę się w bólu, u nas to samo. Do marudzenia doszedł mega krzyk. Noce dalej lipa. Nie dość, że budzi się co 2, co godzinę i pół, to potrafi zrobić sobie 2godzinną pobudkę. Wczoraj myślałam, że udusze. Środek nocy i mega pobudzenie.

Dziewczyny, a robiła któraś placki na papierze do pieczenia, ale na patelni? Na fb jedna dziewczyna pisała, że tak robi.

Co do ubranek, to my mamy całe mnóstwo na 80. Dużo dostałam używanych, sporo moja mama mi zalatwiła. Trochę obie kupiliśmy wcześniej w promocji w Smyku. Ja niestety rzadnego lumpka blisko nie mam.To już prędzej mama coś dorwie.

Pchacza mamy. Dostalam używany. Ale zanim Dawid stanie, to ja osiwieję ;) Na razie dźwiga się, ale zamiast usiąść obraca się na brzuch.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle wkurzyłam się. Przychodzę do sypialni, a tam smród. Pytam męża, czy to czuje, a on otwiera okno i chmura dymu na zewnątrz. Masakra. Jak można być takim idiotą i palić dziadostwem. Truć innych i siebie. Jak potem dziecko w takim smrodzie położyć.
    Dopiero co wymieniliśmy okna w salonie, bo w tamtym roku tam nam śmierdziało, a w sypialni jeszcze nie.Pewnie jak się ochlodzi, to przeniesiemy się do salonu. Sypialnie ciężko ogrzać. W tamtym roku przy mrozach rano mieliśmy tam po 16 stopni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 00:08

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tak teraz zacznie się jazda ze smogiem, jak ja tego nie lubie :/

my po pieknej nocy, spała 11h bez najmniejszej przerwy, no tylko kaszelek męczył czasami.

90% moich ubrań jest używanych, wszystkie od mojej kuzynki i kuzynek męża. Nowe ma pojedyńcze rzeczy, które dostała albo mąż nie mógł sie powstrzymać. Nie raz chciałam jej coś kupić, ale mam tego tyle, że rozsądek wygrywa. Ostatnio podobały mi się w pepco kurteczki, no ale po co nam 5 kurtka. Ostatni raz prałam jej ciuchy po powrocie z wakacji czyli 2,5 tyg temu. Codziennie ma na sobie świeże rzeczy a ja mogłabym nie prać chyba jeszcze przez minimum miesiąc.

Ola jest zafascynowana irobotem, od wczoraj się go nie boi a teraz za nim chodzi xD

Megiiii lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie macie z tymi ciuszkami... u nas ogolnie zero zainteresowania dzieciakami w rodzinie, jakby ich nie bylo...

Na szczescie u nas nie ma problemu ze smogiem a to co mogloby sie nazbierac to tutejszy wiatr zawsze rozgoni...

‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ