X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyki współczuję. Ja miałam ich dosc po cukrzycy w ciąży i insulinie.

A mi dziś mój wiekowy wózek pękł mąż będzie reanimiwal oby się udało. Dobrze że mam jeszcze drugi mały do auta jak gdzieś jadę z mała.
    Śmieje się że albo za dużo ch8dze albo Pati jest za ciężka ;)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my spacerkujemy pierwszy raz po tygodniu, choroba powoli odpuszcza. Oleńka wczoraj też sama stała z zabawką w rękach, ponoć z pół minuty, ale to mąż widział, ja się złapałam na końcówkę. Później ciągle próbowała i jej wychodziło, ale nie tak długo.

Krokodylica, Polaj, Megiiii lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... ale od czego to tak sie zrobilo?

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spać, zwiedzać. :P
    Dzień dobry mamom. :)

małżowinka, makasa lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas właśnie stuknęło 9 miesięcy :) Strasznie szybko to leci.

Lilly123, annaki, ana167, Krokodylica, Asasa, Polaj, makasa, Myszk@, Megiiii lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no poważny wiek. :)

Ani się nie obejrzymy a będziemy szykować torty z jedną świeczką. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 09:16

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu najlepszego :)
    Ana zdrowia dla męża
    U nas jutro 9 mies. A wczoraj moja urwiska zrobila jeden krok na czworakach do przodu, do tej pory bujała sie tylko na kolanach a przemieszczala sie pełzem :-D
    Wczoraj bujala sie i przesunela nogą i ręką ale później juz nie wiedziala co zrobic więc pozycja na żabę

ana167, Bubu93, Polaj, Krokodylica, makasa, Megiiii, Vilu lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dzisiaj też 9 miesięcy :)... ale ten czas zasuwa, prawie tak szybko jak moja mała gwiazda na kolankach po całym mieszkaniu:)

Polaj, ana167, Krokodylica, Myszk@, Megiiii lubią tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla raczkujacych... moj to raczej pozostanie przy pelzaniu czyli do momentu az zacznie chodzic bede musiala go nosic - niezbyt przyjemna perspektywa

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją to już się bawimy w uciekanie, zasuwa że hej :D

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, zasuwa na raczkach a najszybciej tam gdzie jej nie wolno. :P
    No i wszędzie staje, ściąga Zuzi wszystko ze stolika, jest moc.

• makasa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Z moją to już się bawimy w uciekanie, zasuwa że hej :D
    haha u nas to samo.Najszybsze wyścigi są do miski psa jak mu dam jeść lub jak balkon otwieram.Adam wtedy włącza 6 bieg

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zdrowia dla męża

Kroko weź mi nawet nie mów o torcie :P już mam zagwozdkę gdzie robić, z racji tego że roczek wypada w piątek, a w poniedziałek jest wigilia nie wiem czy jest sens robić roczek u nas, a potem wszyscy 180 km z powrotem do domów, na święta. A imprezy u teściowej po prostu nie widzę, u moich ciasno, no i siedzę i dumam i liczę na cud że się samo rozwiąże :D

A my dziś byłyśmy się pokazać u stomatologa dziecięcego, dr obejrzała te wszystkie 6 zębów :D i kazała przyjść do kontroli za 6 m-cy.
    Cały dzień poza domem, ale pogoda cudna, "zwiedzałyśmy" wrocławskie parki, ja miałam wizję siedzenia na ławeczce i szydełkowania, a guzik mi z tego wyszedł

A ja jestem ciekawa czy moja będzie zasuwać na czworakach, na razie szybciutko pełza, siada - nadal ze szpagatu i buja się na kolanach, coś jakby chciala ruszyć do przodu ale nie ogarnia jeszcze jak, pada na klatę i niezrażona zasuwa pełzając

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow już dentysta.
    Z synem byłam jak skończył 2 lata. Teraz uwielbia dentyste i sam przypomina o wizycie.
    Życzę tego samego w przyszłości.

Myszk@ lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.Jak wam noc minęła?U nas w miarę dobrze. Ja jakas zakatarzona jestem i gardło mnie męczy...młody narazie sam walczy.Z nosa mu leci ale przezroczysty po nocy więc narazie nic nie robię z tym.
    Zastanawiam się czy nie lepiej kupić na zimę kurtkę i ciepłe spodnie niż kombinezon.Tak naprawdę mam ciepły śpiwór więc napewno na spacerze nie zmarznie...sama nie wiem.Chodzę i szukam kombinezonu ale nic fajnego bo trafiłam.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o roczku bo u nas 30.12 będą chrzciny a że roczek jest 11.01 to robimy podwójną imprezę. Knajpa juz zamówiona tylko menu wybrać. Słodki stół tez zalatwiony tylko blizej terminu ustalić co dokładnie chcemy, jaki tort i babeczki. Ludziów bedzie jakieś 25szt. Tak że impreza tuż tuż

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę znaleźć kombinezonu.
    Chyba kupię jej zwykłe zimowe buty bo niechodki zrzuca.
    U nas roczek 27 grudnia więc urodziny zrobimy przy okazji świąt, tylko kto mi na święta tort upiecze :) trzeba będzie się do teściowej uśmiechnąć :)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już od jakiegoś czasu rozmyślam o roczku. Postanowiłam zrobić w domu, będzie tyle samo osób co na nasze urodziny w kwietniu plus ewentualnie chrzestna, jeśli da radę przyjechać. Jednak taka impreza sporo kosztuje w knajpie, w domu wydam połowę z tego, a też chce mi się ją zorganizować. Nawet mam na oku tort z moich wypieków. Będzie 8 lub 9 dorosłych i 3 dzieciaków razem z Olą. Także co chwilę myślę o menu i kompletuje przepisy.

U nas już praktycznie po chorobie. Piękna pogoda u nas, mąż wczoraj i dziś zabrał Ole do teściów, a ja w spokoju się edukuję. Tak jest cudnie, jednak po całym dniu zapinkalania wieczorem ciężko do mnie wszystko dociera.

Dziewczyny myjecie ząbki tą nakładką? Oli idą te 2 ząbki więc wypadałoby tylko ona zasypia wieczorem przy piersi.. i tak szkoda pchać jej na śpiocha jeszcze coś do buzi :/

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imprezę sponsorują dziadkowie ;-), ja mialam tylko wybrać czas miejsce menu i podać il osób.
    Ja nie myje. Starszej tez nie myłam jakoś do roku. Później juz sama się uczyła myć ząbki. Od 2 lat myje elektryczną szczoteczką taką dla dzieci. Ząbki ma zdrowe białe. Od momentu skończenia 3 lat mamy wizyty u dentysty i jest wszytsko jak na ten moment super.

Lilly123 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ