X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyki współczuję. Ja miałam ich dosc po cukrzycy w ciąży i insulinie.

A mi dziś mój wiekowy wózek pękł mąż będzie reanimiwal oby się udało. Dobrze że mam jeszcze drugi mały do auta jak gdzieś jadę z mała.
    Śmieje się że albo za dużo ch8dze albo Pati jest za ciężka ;)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my spacerkujemy pierwszy raz po tygodniu, choroba powoli odpuszcza. Oleńka wczoraj też sama stała z zabawką w rękach, ponoć z pół minuty, ale to mąż widział, ja się złapałam na końcówkę. Później ciągle próbowała i jej wychodziło, ale nie tak długo.

Krokodylica, Polaj, Megiiii lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... ale od czego to tak sie zrobilo?

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie spać, zwiedzać. :P
    Dzień dobry mamom. :)

małżowinka, makasa lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. U nas właśnie stuknęło 9 miesięcy :) Strasznie szybko to leci.

Lilly123, annaki, ana167, Krokodylica, Asasa, Polaj, makasa, Myszk@, Megiiii lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no poważny wiek. :)

Ani się nie obejrzymy a będziemy szykować torty z jedną świeczką. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 09:16

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu najlepszego :)
    Ana zdrowia dla męża
    U nas jutro 9 mies. A wczoraj moja urwiska zrobila jeden krok na czworakach do przodu, do tej pory bujała sie tylko na kolanach a przemieszczala sie pełzem :-D
    Wczoraj bujala sie i przesunela nogą i ręką ale później juz nie wiedziala co zrobic więc pozycja na żabę

ana167, Bubu93, Polaj, Krokodylica, makasa, Megiiii, Vilu lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas dzisiaj też 9 miesięcy :)... ale ten czas zasuwa, prawie tak szybko jak moja mała gwiazda na kolankach po całym mieszkaniu:)

Polaj, ana167, Krokodylica, Myszk@, Megiiii lubią tę wiadomość

• stere Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla raczkujacych... moj to raczej pozostanie przy pelzaniu czyli do momentu az zacznie chodzic bede musiala go nosic - niezbyt przyjemna perspektywa

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moją to już się bawimy w uciekanie, zasuwa że hej :D

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, zasuwa na raczkach a najszybciej tam gdzie jej nie wolno. :P
    No i wszędzie staje, ściąga Zuzi wszystko ze stolika, jest moc.

• makasa Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Z moją to już się bawimy w uciekanie, zasuwa że hej :D
    haha u nas to samo.Najszybsze wyścigi są do miski psa jak mu dam jeść lub jak balkon otwieram.Adam wtedy włącza 6 bieg

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana zdrowia dla męża

Kroko weź mi nawet nie mów o torcie :P już mam zagwozdkę gdzie robić, z racji tego że roczek wypada w piątek, a w poniedziałek jest wigilia nie wiem czy jest sens robić roczek u nas, a potem wszyscy 180 km z powrotem do domów, na święta. A imprezy u teściowej po prostu nie widzę, u moich ciasno, no i siedzę i dumam i liczę na cud że się samo rozwiąże :D

A my dziś byłyśmy się pokazać u stomatologa dziecięcego, dr obejrzała te wszystkie 6 zębów :D i kazała przyjść do kontroli za 6 m-cy.
    Cały dzień poza domem, ale pogoda cudna, "zwiedzałyśmy" wrocławskie parki, ja miałam wizję siedzenia na ławeczce i szydełkowania, a guzik mi z tego wyszedł

A ja jestem ciekawa czy moja będzie zasuwać na czworakach, na razie szybciutko pełza, siada - nadal ze szpagatu i buja się na kolanach, coś jakby chciala ruszyć do przodu ale nie ogarnia jeszcze jak, pada na klatę i niezrażona zasuwa pełzając

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow już dentysta.
    Z synem byłam jak skończył 2 lata. Teraz uwielbia dentyste i sam przypomina o wizycie.
    Życzę tego samego w przyszłości.

Myszk@ lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.Jak wam noc minęła?U nas w miarę dobrze. Ja jakas zakatarzona jestem i gardło mnie męczy...młody narazie sam walczy.Z nosa mu leci ale przezroczysty po nocy więc narazie nic nie robię z tym.
    Zastanawiam się czy nie lepiej kupić na zimę kurtkę i ciepłe spodnie niż kombinezon.Tak naprawdę mam ciepły śpiwór więc napewno na spacerze nie zmarznie...sama nie wiem.Chodzę i szukam kombinezonu ale nic fajnego bo trafiłam.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę o roczku bo u nas 30.12 będą chrzciny a że roczek jest 11.01 to robimy podwójną imprezę. Knajpa juz zamówiona tylko menu wybrać. Słodki stół tez zalatwiony tylko blizej terminu ustalić co dokładnie chcemy, jaki tort i babeczki. Ludziów bedzie jakieś 25szt. Tak że impreza tuż tuż

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mogę znaleźć kombinezonu.
    Chyba kupię jej zwykłe zimowe buty bo niechodki zrzuca.
    U nas roczek 27 grudnia więc urodziny zrobimy przy okazji świąt, tylko kto mi na święta tort upiecze :) trzeba będzie się do teściowej uśmiechnąć :)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też już od jakiegoś czasu rozmyślam o roczku. Postanowiłam zrobić w domu, będzie tyle samo osób co na nasze urodziny w kwietniu plus ewentualnie chrzestna, jeśli da radę przyjechać. Jednak taka impreza sporo kosztuje w knajpie, w domu wydam połowę z tego, a też chce mi się ją zorganizować. Nawet mam na oku tort z moich wypieków. Będzie 8 lub 9 dorosłych i 3 dzieciaków razem z Olą. Także co chwilę myślę o menu i kompletuje przepisy.

U nas już praktycznie po chorobie. Piękna pogoda u nas, mąż wczoraj i dziś zabrał Ole do teściów, a ja w spokoju się edukuję. Tak jest cudnie, jednak po całym dniu zapinkalania wieczorem ciężko do mnie wszystko dociera.

Dziewczyny myjecie ząbki tą nakładką? Oli idą te 2 ząbki więc wypadałoby tylko ona zasypia wieczorem przy piersi.. i tak szkoda pchać jej na śpiocha jeszcze coś do buzi :/

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 października 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imprezę sponsorują dziadkowie ;-), ja mialam tylko wybrać czas miejsce menu i podać il osób.
    Ja nie myje. Starszej tez nie myłam jakoś do roku. Później juz sama się uczyła myć ząbki. Od 2 lat myje elektryczną szczoteczką taką dla dzieci. Ząbki ma zdrowe białe. Od momentu skończenia 3 lat mamy wizyty u dentysty i jest wszytsko jak na ten moment super.

Lilly123 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ