X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    A ja myślę, że po to jest to forum żeby się nawzajem wspierać. A jeżeli komuś coś nie pasuje to nie musi przecież czytać. :)
    dokładnie, dlatego przeczytałam tylko 2 ostatnie strony :D

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Niestety każdy przezywa roznie ciaze,niektóre osoby maja straty,wieloletnia walke o dziecko i lęk bedzie towarzyszył..
    ale to jest normalne, ja napisałam o nakręcaniu się...
    bo jak trzy napisały, że je bolą cycki a mnie nie bolą to już się zaczyna DRAMAT... przecież to bez sensu!

miłego dnia życzę, z mdłościami ale bez bólu cycków...

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    dokładnie, dlatego przeczytałam tylko 2 ostatnie strony :D

A ktoś Cie zapraszał do czytania? :D A tym bardziej prosił o komentarz?
    Żegnam

Magdalenna lubi tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    A ktoś Cie zapraszał do czytania? :D A tym bardziej prosił o komentarz?
    Żegnam
    no to żeś pojechała mega wysoką kulturą osobistą...
    również żegnam

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piripiri po cienkim stąpasz lodzie... :):);)
    To grupa wsparcia przecież i każda może troszkę pobiadolić jeśli jej to ulgę przyniesie. To chyba taka rola forum...

Agniechaaaa, Magdalenna lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    ale to jest normalne, ja napisałam o nakręcaniu się...
    bo jak trzy napisały, że je bolą cycki a mnie nie bolą to już się zaczyna DRAMAT... przecież to bez sensu!

miłego dnia życzę, z mdłościami ale bez bólu cycków...
    To nie dramat tylko strach przed utratą dziecka. Ja nigdy dziecka nie straciłam, to nasza pierwsza ciąża ale napewno nie boję się mniej od dziewczyny która dzieciatko niestety straciła. Tak wiem że szukanie u siebie objawów ze coś się dzieje źle nie jest dobre ale jeśli np u mnie to jest pierwsza ciąża to właśnie po to tutaj jestem na tym forum. Jak się o coś martwię to zapytam, dziewczyny powiedzą i doradza jak było u nich. Mąż niestety mi w tym nie pomoże a wolę spytać Was

Agniechaaaa, Krokodylica, Magdalenna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    no to żeś pojechała mega wysoką kulturą osobistą...
    również żegnam

A kim Ty jesteś, że mam się przed Tobą tłumaczyć? Wolny kraj, mogę pisać co mi się podoba, tak jak i reszta dziewczyn.

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    A z tym się zgadzam :-) tez mnie nie bolą.. Każda będzie miala inne objawy i w różnym natężeniu.
    Tak ja też się z tym zgadzam że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Ale dziewczyna nie musi wyśmiewać nas, te które jak ona twierdzi przeżywają "dramat"

Agniechaaaa, Krokodylica, Magdalenna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    To nie dramat tylko strach przed utratą dziecka. Ja nigdy dziecka nie straciłam, to nasza pierwsza ciąża ale napewno nie boję się mniej od dziewczyny która dzieciatko niestety straciła. Tak wiem że szukanie u siebie objawów ze coś się dzieje źle nie jest dobre ale jeśli np u mnie to jest pierwsza ciąża to właśnie po to tutaj jestem na tym forum. Jak się o coś martwię to zapytam, dziewczyny powiedzą i doradza jak było u nich. Mąż niestety mi w tym nie pomoże a wolę spytać Was
    Ja straciłam i powiem Ci, że nie ma co porównywać bo:
    każda kobieta jest inna,
    każda ciąża jest inna,
    każde dziecko jest inne.
    A stres w ciąży szkodzi, więc lepiej tego unikać.
    Miłego dnia :)

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Tak ja też się z tym zgadzam że każda kobieta i każda ciąża jest inna. Ale dziewczyna nie musi wyśmiewać nas, te które jak ona twierdzi przeżywają "dramat"
    ja nikogo nie wyśmiewam, apeluję o spokój ducha

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko bez bijatyki, luz ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już w ogóle powinnam panikowac, ale co mi to da ;/

piri piri lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale po to tu jesteśmy, żeby się uspokajać :) Wiadomo, że wszystkie się mniej lub bardziej boimy, dlatego w kupie raźniej ;D

Ana167 witaj w klubie ja straciłam bliźniaki w lutym... Nie da się nie panikować po takich doświadczeniach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 15:48

• K01 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie odebrałam tego jak wyśmiewanie się - osobiście też straciłam, miałam cp i też mam różne myśli, ale staram się własnie nie nakręcac, nie wmawiac sobie braku, nadmiaru objawów czy próbuje sie z nikim nie porównywać - nagle cudownie to nie uleczy dziecka a mi tylko przysporzy więcej stresu.

Co prawda nie oceniam nikogo - kazdy inaczej radzi sobie ze stresem i może wygadanie się jest komuś potrzebne ale ja też byłabym za "nie nakrecaniem się" i nie powrównywaniem się z innymi - każda z nas jest inna, kazda ciąża jest inna, kazdy ma inne objawy (ich nadmiar, brak lub "środek") i nie wolno się porównywać. Stres i nerwy na pewno nam nie pomogą.

Życze wszystkim spokoju - i starajmy się do siebie odnosić pozytywnie, niepotrzebne tutaj spięcia

pozdrawiam :)

ana167, natki89, Morwa, Koniczyka lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za 24h bede juz przed gabinetem na wizytę wyczekiwać :D zobaczymy Bałwanka ;D YUPI niech mu/jej serducho poka w rytmie cza cza ❤️❤️❤️

Marzycielka111192, kate88:), Ruda_ann, Krokodylica, malka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu ale tu awantura była. Dziewczyny jesteśmy w ciąży dlatego hormony nam buzuja. Ja stracilam 10 razy 5 razy miałam pozytywne bety. Teraz się udało i mam gdzieś co ludzie p mnie myślą. Malo z was przeszło to co ja przeszłam. Jestem szczęśliwa że mogę tu być a nie na smutnym forum kobiet czekających na in vitro albo przechodzący przez transfer. Polecam wam raz tam wejść. To jest dramat. Pokasowalam wszystko bo tam jest więcej smutku niż szczęścia. Usmiechnijcie się proszę i przepraszam was z góry jeśli bede dramat robić. Wasza szczęśliwa gwiazdka☆

Agniechaaaa, ana167, natki89, K01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka tez tam bywałam wiem jak bardzo bolała jedna historia z druga dlatego tak cieszę sie naszym udanym transferem i mam nadzieje ze ominęliśmy wszystkie problemy jakie były i teraz juz tylko bedzie pięknie i do stycznia!!!!! Tego sie trzymamy :) i wspieramy mocno ❤️❤️❤️Każda z Nas w styczniu tulić bedzie swój cud!!

☆gwazdka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gwiazdka tez tam bywałam wiem jak bardzo bolała jedna historia z druga dlatego tak cieszę sie naszym udanym transferem i mam nadzieje ze ominęliśmy wszystkie problemy jakie były i teraz juz tylko bedzie pięknie i do stycznia!!!!! Tego sie trzymamy :) i wspieramy mocno ❤️❤️❤️Każda z Nas w styczniu tulić bedzie swój cud!!
    BĘDZIEMY TULIĆ I PŁAKAĆ ALE TYLKO Z RADOSCI☆

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka tylko i wyłącznie :) to bedą piękne dni ❤️

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven - jak tam po wizycie? Z tego co kojarzę miałaś mieć dziś wizytę o 14 :)

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ