X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, wczoraj wyłam w domu. Nie wiem co mi odbiło. Płakałam że mogę aa, przez czy aby wszystko z ☆ Jest ok bo nie mam objawów
    Po że moje kochanie pojechalo na sport a ja zostałam sama. I moje kochanie powiedziało tak nie płacz bo tym razem już się nie wykręcisz z tego numeru i ☆ zostanie z nami. Zaczęłam sie tak śmiać że do dzisiaj mi tak zostało i mam nadzieje zostanie na następne 8 miesięcy.☆

• wronka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strach zostanie już na zawsze nieważne czy o fasolke teraz czy o poród czy już o dziecko "dorosłe" takie jest życie będzie nam towarzyszył już zawsze. Wiec jak nie masz objawów to się ciesz jak je masz to przyjmij że tak musi być i już. Nakrecone bedziemy już zawsze.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki wiecie moze czy w Hm kupie legginsy ciążowe??? Muszę kupić nowy zapas i wole juz kupić brzuszkowe :)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny z innej beczki wiecie moze czy w Hm kupie legginsy ciążowe??? Muszę kupić nowy zapas i wole juz kupić brzuszkowe :)
    Bankowo znajdziesz leginsy i nie tylko, w pierwszej ciąży głównie w hamie się zaopatrywałam, mają w miarę ludzkie ceny dla ciuchów ciażowych.

Z niusów rozładowujących atmosferę na naszym wątku to uwaga uwaga! mój ciążowy mózg się powoli włącza, robie się roztrzepana, zapominalska, a dzisiaj wracając od lekarza przywaliłam w bramę sąsiada jak wjeżdżałam tyłem autem w ulicę. Nosz szlag by to. Brama cała, ale auto zarysowane jak jasna cholera. Czekam na męża jak wróci i jego wyrok. Znacie jakieś sposoby na rozładowanie napięcia małzeńskiego :D:D

Krokodylica lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Bankowo znajdziesz leginsy i nie tylko, w pierwszej ciąży głównie w hamie się zaopatrywałam, mają w miarę ludzkie ceny dla ciuchów ciażowych.

Z niusów rozładowujących atmosferę na naszym wątku to uwaga uwaga! mój ciążowy mózg się powoli włącza, robie się roztrzepana, zapominalska, a dzisiaj wracając od lekarza przywaliłam w bramę sąsiada jak wjeżdżałam tyłem autem w ulicę. Nosz szlag by to. Brama cała, ale auto zarysowane jak jasna cholera. Czekam na męża jak wróci i jego wyrok. Znacie jakieś sposoby na rozładowanie napięcia małzeńskiego :D:D

Teraz musi wybaczyć Ci wszystko :D

Moze dzis podjade jeansy mnie wkurzają bo jednak uciskają i nie są tak elastyczne :/

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz tam miała też fajne dżinsy z elastycznym paskiem do wyboru. No ale wiadomo, że leginsy, zwłaszcza na zbliżające się lato będą fajniejsze

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:

Andzia, uuuu, z autem i facetem nie ma żartów ;), u nas mimo że mam swoje auto to mężu czasem oglada i pyta czy gdzies nie stuknęłam bo coś tam widzi. To mnie doprowadza do szału, bo twierdzę że to moje auto i ma mnie nie rozliczać z każdej ryski.

A co mózgu ciążowego i roztrzepania - dzis wpadłam do biedry i chwyciłam ogórki korniszony, szybko do domu, otwieram, prawie lykam jednego i nagle ogień w gardle!
    Okazało się że kupiłam korniszony z chili :D

Andzia87, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera. Bo masz mały problem albo on. Musi się w jezor ugryźć. A tak na seriobob8ecaj że jak zostanie spokojny wasz bobas będzie spokojnym i wyluzowanym dzieckiem tak jak papa. ☆☆☆

Andzia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Będziesz tam miała też fajne dżinsy z elastycznym paskiem do wyboru. No ale wiadomo, że leginsy, zwłaszcza na zbliżające się lato będą fajniejsze

Wole legginsy :) jensow jeszcze sie nanosze po :D hihihi zresztą ja uwielbiam legginsy ❤️❤️Ostatnio zainwestowałam w sporą ilość jeansów niepotrzebnie :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :D nasz dzieć to wielkoludek :D rośnie jak oszalały. Ostatnio według OM na usg byłam w 7+0 a z usg wychodziło 7+1 , dzisiaj według usg jestem w 7+6 a nasza dzidzia według usg odpowiada 8t+3d :p termin porodu zmienił mi się na 30 Grudnia :D
    Jeszcze ładniej bije mu serduszko <3 widziałam jego rączki

Andzia87, Anuśka, ana167, kate88:), Ruda_ann, BlackCatNorL, madzia8lenka, FreshMm, Myszk@, natki89, s1985, zapachmalin, Mama-Ali, helagazela, MoniaP, jagodowa91, izalika, Agniechaaaa, Karmelova, Krokodylica, alexast, agulineczka, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to wspaniała wiadomość o jak ja się cieszę. Wspaniale♡♡♡☆

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucieło mi post :p

Poza tym na wizycie dostałam zwolnienie i założono mi kartę ciąży :) Na kolejną wizytę mam przyjść 5 Czerwca z wynikami badań ,które jeszcze zlecił lekarz :)

FreshMm, Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluję! Nawet nie wiesz jak się cieszę :) teraz tylko dobre wieści na naszym forum :) :)

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Andzia, uuuu, z autem i facetem nie ma żartów ;), u nas mimo że mam swoje auto to mężu czasem oglada i pyta czy gdzies nie stuknęłam bo coś tam widzi. To mnie doprowadza do szału, bo twierdzę że to moje auto i ma mnie nie rozliczać z każdej ryski.

A co mózgu ciążowego i roztrzepania - dzis wpadłam do biedry i chwyciłam ogórki korniszony, szybko do domu, otwieram, prawie lykam jednego i nagle ogień w gardle!
    Okazało się że kupiłam korniszony z chili :D

Ja zrobiłam takie zadrapanie, że nawet nie będę się musiała do tego przyznawać. Widać z daleka:D
    Ale to już chyba taka tradycja, w pierwszej ciąży też wpadłam w bramę, tylko tym razem naszą, a nie sąsiada. Ale wtedy uszkodzenia były większe bo wgniotłam drzwi. Po tej wpadce, to nasze nowe auto podlegało non stop rewizjom.
    Także Mama-Ali nie przejmuj się, następnym razem jak mąż będzie się czegoś doszukiwał opowiedz moja historię. Na pewno będzie mu lepiej na sercu ;)

Morwa! Gratki! Jaki wielgachny i już ręce widać? Szok! Słyszałam, że TP porodu może się zmieniać w miarę jak dziedzic będzie rósł i ponoć ten termin z I usg jest najbardziej miarodajny.

Morwa lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja juz po wizycie :D nasz dzieć to wielkoludek :D rośnie jak oszalały. Ostatnio według OM na usg byłam w 7+0 a z usg wychodziło 7+1 , dzisiaj według usg jestem w 7+6 a nasza dzidzia według usg odpowiada 8t+3d :p termin porodu zmienił mi się na 30 Grudnia :D
    Jeszcze ładniej bije mu serduszko <3 widziałam jego rączki

No kochana :) To będziesz miała niezłego Sylwestra :D

Morwa lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwaaaaa !!! <3 <3 <3 wspaniale :D bardzo bardzo się cieszę! :D

Morwa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłka nie 8+3 tylko 8+2 :p

A tu zdjęcie naszego Gumisia <3 Mój mąż stwierdził, że to "Gumiś zaa kratami" :D
    Nasze całe 18,3mm szczęścia :D

t2868057_tmp-10918-20170522-175201-269613037.jpg

Ruda_ann, Marzycielka111192, ana167, FreshMm, pietruszkanatki, helagazela, kate88:), Anuśka, BlackCatNorL, Agniechaaaa, Krokodylica, alexast, Monikamonia, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Morwa <3 suuuuper! :)

A ja wczoraj takie mini rączki też widziałam :D i to na żywo :P nie, nie na usg (to dopiero za tydzień) :) koleżanka wczoraj się rozpakowała :D Boziuuu jakie to maleństwo :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Morwa! Gratki! Jaki wielgachny i już ręce widać? Szok! Słyszałam, że TP porodu może się zmieniać w miarę jak dziedzic będzie rósł i ponoć ten termin z I usg jest najbardziej miarodajny.

Ja mam w kartę ciąży wpisana datę z dzisiejszej wyżyny :) 30 Grudnia ciekawe czy się sprawdzi :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwunia kochana wspaniale! Gratulacje!

Morwa lubi tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ