X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha, wczoraj wyłam w domu. Nie wiem co mi odbiło. Płakałam że mogę aa, przez czy aby wszystko z ☆ Jest ok bo nie mam objawów
    Po że moje kochanie pojechalo na sport a ja zostałam sama. I moje kochanie powiedziało tak nie płacz bo tym razem już się nie wykręcisz z tego numeru i ☆ zostanie z nami. Zaczęłam sie tak śmiać że do dzisiaj mi tak zostało i mam nadzieje zostanie na następne 8 miesięcy.☆

• wronka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny strach zostanie już na zawsze nieważne czy o fasolke teraz czy o poród czy już o dziecko "dorosłe" takie jest życie będzie nam towarzyszył już zawsze. Wiec jak nie masz objawów to się ciesz jak je masz to przyjmij że tak musi być i już. Nakrecone bedziemy już zawsze.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki wiecie moze czy w Hm kupie legginsy ciążowe??? Muszę kupić nowy zapas i wole juz kupić brzuszkowe :)

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny z innej beczki wiecie moze czy w Hm kupie legginsy ciążowe??? Muszę kupić nowy zapas i wole juz kupić brzuszkowe :)
    Bankowo znajdziesz leginsy i nie tylko, w pierwszej ciąży głównie w hamie się zaopatrywałam, mają w miarę ludzkie ceny dla ciuchów ciażowych.

Z niusów rozładowujących atmosferę na naszym wątku to uwaga uwaga! mój ciążowy mózg się powoli włącza, robie się roztrzepana, zapominalska, a dzisiaj wracając od lekarza przywaliłam w bramę sąsiada jak wjeżdżałam tyłem autem w ulicę. Nosz szlag by to. Brama cała, ale auto zarysowane jak jasna cholera. Czekam na męża jak wróci i jego wyrok. Znacie jakieś sposoby na rozładowanie napięcia małzeńskiego :D:D

Krokodylica lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Bankowo znajdziesz leginsy i nie tylko, w pierwszej ciąży głównie w hamie się zaopatrywałam, mają w miarę ludzkie ceny dla ciuchów ciażowych.

Z niusów rozładowujących atmosferę na naszym wątku to uwaga uwaga! mój ciążowy mózg się powoli włącza, robie się roztrzepana, zapominalska, a dzisiaj wracając od lekarza przywaliłam w bramę sąsiada jak wjeżdżałam tyłem autem w ulicę. Nosz szlag by to. Brama cała, ale auto zarysowane jak jasna cholera. Czekam na męża jak wróci i jego wyrok. Znacie jakieś sposoby na rozładowanie napięcia małzeńskiego :D:D

Teraz musi wybaczyć Ci wszystko :D

Moze dzis podjade jeansy mnie wkurzają bo jednak uciskają i nie są tak elastyczne :/

• Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziesz tam miała też fajne dżinsy z elastycznym paskiem do wyboru. No ale wiadomo, że leginsy, zwłaszcza na zbliżające się lato będą fajniejsze

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:

Andzia, uuuu, z autem i facetem nie ma żartów ;), u nas mimo że mam swoje auto to mężu czasem oglada i pyta czy gdzies nie stuknęłam bo coś tam widzi. To mnie doprowadza do szału, bo twierdzę że to moje auto i ma mnie nie rozliczać z każdej ryski.

A co mózgu ciążowego i roztrzepania - dzis wpadłam do biedry i chwyciłam ogórki korniszony, szybko do domu, otwieram, prawie lykam jednego i nagle ogień w gardle!
    Okazało się że kupiłam korniszony z chili :D

Andzia87, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O cholera. Bo masz mały problem albo on. Musi się w jezor ugryźć. A tak na seriobob8ecaj że jak zostanie spokojny wasz bobas będzie spokojnym i wyluzowanym dzieckiem tak jak papa. ☆☆☆

Andzia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Będziesz tam miała też fajne dżinsy z elastycznym paskiem do wyboru. No ale wiadomo, że leginsy, zwłaszcza na zbliżające się lato będą fajniejsze

Wole legginsy :) jensow jeszcze sie nanosze po :D hihihi zresztą ja uwielbiam legginsy ❤️❤️Ostatnio zainwestowałam w sporą ilość jeansów niepotrzebnie :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie :D nasz dzieć to wielkoludek :D rośnie jak oszalały. Ostatnio według OM na usg byłam w 7+0 a z usg wychodziło 7+1 , dzisiaj według usg jestem w 7+6 a nasza dzidzia według usg odpowiada 8t+3d :p termin porodu zmienił mi się na 30 Grudnia :D
    Jeszcze ładniej bije mu serduszko <3 widziałam jego rączki

Andzia87, Anuśka, ana167, kate88:), Ruda_ann, BlackCatNorL, madzia8lenka, FreshMm, Myszk@, natki89, s1985, zapachmalin, Mama-Ali, helagazela, MoniaP, jagodowa91, izalika, Agniechaaaa, Karmelova, Krokodylica, alexast, agulineczka, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to wspaniała wiadomość o jak ja się cieszę. Wspaniale♡♡♡☆

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucieło mi post :p

Poza tym na wizycie dostałam zwolnienie i założono mi kartę ciąży :) Na kolejną wizytę mam przyjść 5 Czerwca z wynikami badań ,które jeszcze zlecił lekarz :)

FreshMm, Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa gratuluję! Nawet nie wiesz jak się cieszę :) teraz tylko dobre wieści na naszym forum :) :)

Morwa lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Andzia87 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Andzia, uuuu, z autem i facetem nie ma żartów ;), u nas mimo że mam swoje auto to mężu czasem oglada i pyta czy gdzies nie stuknęłam bo coś tam widzi. To mnie doprowadza do szału, bo twierdzę że to moje auto i ma mnie nie rozliczać z każdej ryski.

A co mózgu ciążowego i roztrzepania - dzis wpadłam do biedry i chwyciłam ogórki korniszony, szybko do domu, otwieram, prawie lykam jednego i nagle ogień w gardle!
    Okazało się że kupiłam korniszony z chili :D

Ja zrobiłam takie zadrapanie, że nawet nie będę się musiała do tego przyznawać. Widać z daleka:D
    Ale to już chyba taka tradycja, w pierwszej ciąży też wpadłam w bramę, tylko tym razem naszą, a nie sąsiada. Ale wtedy uszkodzenia były większe bo wgniotłam drzwi. Po tej wpadce, to nasze nowe auto podlegało non stop rewizjom.
    Także Mama-Ali nie przejmuj się, następnym razem jak mąż będzie się czegoś doszukiwał opowiedz moja historię. Na pewno będzie mu lepiej na sercu ;)

Morwa! Gratki! Jaki wielgachny i już ręce widać? Szok! Słyszałam, że TP porodu może się zmieniać w miarę jak dziedzic będzie rósł i ponoć ten termin z I usg jest najbardziej miarodajny.

Morwa lubi tę wiadomość

km5scwa1hx65oe99.png
    relggu1r0laeq3qv.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja juz po wizycie :D nasz dzieć to wielkoludek :D rośnie jak oszalały. Ostatnio według OM na usg byłam w 7+0 a z usg wychodziło 7+1 , dzisiaj według usg jestem w 7+6 a nasza dzidzia według usg odpowiada 8t+3d :p termin porodu zmienił mi się na 30 Grudnia :D
    Jeszcze ładniej bije mu serduszko <3 widziałam jego rączki

No kochana :) To będziesz miała niezłego Sylwestra :D

Morwa lubi tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwaaaaa !!! <3 <3 <3 wspaniale :D bardzo bardzo się cieszę! :D

Morwa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyłka nie 8+3 tylko 8+2 :p

A tu zdjęcie naszego Gumisia <3 Mój mąż stwierdził, że to "Gumiś zaa kratami" :D
    Nasze całe 18,3mm szczęścia :D

t2868057_tmp-10918-20170522-175201-269613037.jpg

Ruda_ann, Marzycielka111192, ana167, FreshMm, pietruszkanatki, helagazela, kate88:), Anuśka, BlackCatNorL, Agniechaaaa, Krokodylica, alexast, Monikamonia, be_aduska, Raven lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Morwa <3 suuuuper! :)

A ja wczoraj takie mini rączki też widziałam :D i to na żywo :P nie, nie na usg (to dopiero za tydzień) :) koleżanka wczoraj się rozpakowała :D Boziuuu jakie to maleństwo :D

Morwa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia87 wrote:
    Morwa! Gratki! Jaki wielgachny i już ręce widać? Szok! Słyszałam, że TP porodu może się zmieniać w miarę jak dziedzic będzie rósł i ponoć ten termin z I usg jest najbardziej miarodajny.

Ja mam w kartę ciąży wpisana datę z dzisiejszej wyżyny :) 30 Grudnia ciekawe czy się sprawdzi :D

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwunia kochana wspaniale! Gratulacje!

Morwa lubi tę wiadomość

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ