X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka ale bedzie dobrze!!!! Zostajemy tu minimum to Bożego Narodzenia i będziemy miec zdrowe piękne bobasy

• Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj mam długo wyczekiwaną wizytę u gina na 18.00 Jestem w 7t i 1d, powinno już być widać serducho. Oczywiście się stresuje, czy wszystko będzie w porządku. Dam znać po badaniu:) Z objawów to prawie codziennie mdłości od rana do wieczora, piersi bolą tylko przy dotyku i rano po wstaniu z łóżka czuję jakby ważyły tonę. Miłego słonecznego popołudnia.

Ps. Czy są tu dziewczyny z Torunia lub okolic?

Agniechaaaa, Mama-Ali, Morwa, madzia8lenka lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wspaniałe wieści <3
    Świnka super to teraz czekamy na dzień dziecka i serducho:) :*

Andzia87 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, gratuluję <3
    swinka minka, lekarz wie najlepiej, więc teraz oby do 1 czerwca- czekamy razem! Też mam wizytę w ten dzień :)

Aj kochane, powiem Wam, ze wolałabym już żeby te mdłości były albo cały ranek, albo całe popołudnie, a nie tak, że nagle mnie coś złapie i już koczuje przy toalecie ( dzis byłam bliska pierwszego przytulaska z klozetem). Teraz np wszystko super. A pół h temu dramat. Mam nadzieję ze robal mi to wynagrodzi i pokaże się piękny na usg 1 czerwca, a prenatalnych pokaże siusiaka :D :D :)

Ach, tak sobie myślę że pewnie każda z nas najchętniej pchnęłaby czas o kilka miesięcy, a potem tak sie tęskni za tymi wszystkimi momentami :). Tak miałam z córą. Jak się urodziła nie mogłam sie doczekać kolejnych etapów, a teraz czasem mi się płakać chce jak widze jak bawi się z dzieciakami i np wygania mnie w kryjówki bo sie z koleżanką chowa i mama już niepotrzebna ;).
    Dlatego chłońmy te momenty, bo one nie wrócą, a kazdy etap ma swoją magię :) ( pomijam te dziewczyny wiszące nad kibelkiem non stop- tu cięzko doszukiwać się magii ;) )

Gosiak, kate88:), Patrycja27, be_aduska, Andzia87, Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj mam długo wyczekiwaną wizytę u gina na 18.00 Jestem w 7t i 1d, powinno już być widać serducho. Oczywiście się stresuje, czy wszystko będzie w porządku. Dam znać po badaniu:) Z objawów to prawie codziennie mdłości od rana do wieczora, piersi bolą tylko przy dotyku i rano po wstaniu z łóżka czuję jakby ważyły tonę. Miłego słonecznego popołudnia.

Powodzenia, na pewno będzie już widać piękne <3

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny nas jest jeszcze więcej. Ja mam 38 lat 6 lat starań 2 in vitra,5 transferów za każdym razem 2 zarodki. Tym razem tylkp jeden we mn8e przeżył dlatego tak się trzęsie i boję.

Czyli teraz nadeszła Twoja kolej i tego się trzymamy ;)
    Będzie pięknie, zobaczysz :)

☆gwazdka, agulineczka lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:

O to jesteśmy na tym samym etapie i nawet razem dzisiaj wizytujemu :) Z tym, że ja o 20.30 grrrr. Serducho będzie na 100%, ja widziałam już tydzień temu. Teraz liczę na tłuściutkiego robaczka minimum centymetrowego hihi
    Mnie też muli prawie cały czas, mam wrażenie, że to po Duphastonie. Błech ...

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje andzia i swinkaminka!! Ja czekam w kolejce do gina podobno dzisiaj usg nie robi tylko w środy

Andzia87 lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    ( pomijam te dziewczyny wiszące nad kibelkiem non stop- tu cięzko doszukiwać się magii ;) )
    No raczej! Hehe :) Chociaż jakby się tak dłużej zastanowić ...magiczny paw... haha

wronka, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ale naskrobałyście o.O No na bank wszystkiego nie nadrobię ;)

Witam wszystkie nowe mamuśki :D

Black Cat nie stresuj się kłuciem z cycach :) Mnie kłują tylko w dobrze zagnieżdżonych ciążach :) Przy poronieniach właśnie się zastanawiałam, czemu ich nie czuję... Tak więc każda ciąża inna :) I każdy organizm inny :)
    Trzymam kciuki za wizytę :)

Andzia gratuluję serducha :)
    Kurczę tak się zastanawiam, czy moje paskudne plamienia nie były spowodowane jakimiś paskudami w szyjce :/ Wiecie, że nikt mi tam jeszcze nie zaglądał? Tylko USG miałam a szyjki nikt nie oglądał... Nie wiem czy to dobrze...

A ja się dowiedziałam, że podobno ciąże mnogie powinno się prowadzić w przychodni patologii ciąży. No i chyba będę musiała gina zmienić. No i szpital jakieś inny wybrać żeby miał III stopień referencyjności. U nas w Łodzi są dwa takie szpitale i chyba rzucę monetą, żeby któryś wybrać ;D

BlackCatNorL, piri piri, Andzia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek♡ ide dalej pracować☆

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze nerwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 14:53

Krokodylica, Monikamonia, be_aduska lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anuśka♡
    To dobra decyzja żeby opiekował się Tobą /Wami jakiś ginuś "po przejściach".

Anuśka lubi tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka tylko 3 st referencyjności. Poszukaj sobie jakiegoś fajnego gina z takiego szpitala, najlepiej żeby się specjalizował w bliźniakach i gitarra <3

Anuśka lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze werwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.
    Dobrze mamo! :)

piri piri, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X03AG.gif

Morwa lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze werwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.

Hehe, w teorii wszystko pięknie, ale hormony buzują i nie zawsze da się powstrzymać negatywne myśli.
    Ale po to tutaj opisujemy własne, te dobre, doświadczenia żeby zmniejszyć stresy innych ;)
    Ja wiem, że przy pierwszym dziecku niektórzy moga nerwowo nie dawać rady, bo u mnie z córa też czasem tak bywało.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Hehe, w teorii wszystko pięknie, ale hormony buzują i nie zawsze da się powstrzymać negatywne myśli.
    Ale po to tutaj opisujemy własne, te dobre, doświadczenia żeby zmniejszyć stresy innych ;)
    Ja wiem, że przy pierwszym dziecku niektórzy moga nerwowo nie dawać rady, bo u mnie z córa też czasem tak bywało.
    to jest dobry moment, żeby ćwiczyć bycie jak kwiat lotosu na tafli jeziora, później się to bardzo przyda

Mama-Ali lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że po to jest to forum żeby się nawzajem wspierać. A jeżeli komuś coś nie pasuje to nie musi przecież czytać. :)

Agniechaaaa, Anuśka, BlackCatNorL, Mama-Ali, Marzycielka111192, Daven, Krokodylica, Magdalenna lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    to jest dobry moment, żeby ćwiczyć bycie jak kwiat lotosu na tafli jeziora, później się to bardzo przyda

Ja myślę że każdy się stara jak może ;)

piri piri lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ