SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazdka ale bedzie dobrze!!!! Zostajemy tu minimum to Bożego Narodzenia i będziemy miec zdrowe piękne bobasy

• Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj mam długo wyczekiwaną wizytę u gina na 18.00 Jestem w 7t i 1d, powinno już być widać serducho. Oczywiście się stresuje, czy wszystko będzie w porządku. Dam znać po badaniu:) Z objawów to prawie codziennie mdłości od rana do wieczora, piersi bolą tylko przy dotyku i rano po wstaniu z łóżka czuję jakby ważyły tonę. Miłego słonecznego popołudnia.

Ps. Czy są tu dziewczyny z Torunia lub okolic?

Agniechaaaa, Mama-Ali, Morwa, madzia8lenka lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia wspaniałe wieści <3
    Świnka super to teraz czekamy na dzień dziecka i serducho:) :*

Andzia87 lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia, gratuluję <3
    swinka minka, lekarz wie najlepiej, więc teraz oby do 1 czerwca- czekamy razem! Też mam wizytę w ten dzień :)

Aj kochane, powiem Wam, ze wolałabym już żeby te mdłości były albo cały ranek, albo całe popołudnie, a nie tak, że nagle mnie coś złapie i już koczuje przy toalecie ( dzis byłam bliska pierwszego przytulaska z klozetem). Teraz np wszystko super. A pół h temu dramat. Mam nadzieję ze robal mi to wynagrodzi i pokaże się piękny na usg 1 czerwca, a prenatalnych pokaże siusiaka :D :D :)

Ach, tak sobie myślę że pewnie każda z nas najchętniej pchnęłaby czas o kilka miesięcy, a potem tak sie tęskni za tymi wszystkimi momentami :). Tak miałam z córą. Jak się urodziła nie mogłam sie doczekać kolejnych etapów, a teraz czasem mi się płakać chce jak widze jak bawi się z dzieciakami i np wygania mnie w kryjówki bo sie z koleżanką chowa i mama już niepotrzebna ;).
    Dlatego chłońmy te momenty, bo one nie wrócą, a kazdy etap ma swoją magię :) ( pomijam te dziewczyny wiszące nad kibelkiem non stop- tu cięzko doszukiwać się magii ;) )

Gosiak, kate88:), Patrycja27, be_aduska, Andzia87, Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj mam długo wyczekiwaną wizytę u gina na 18.00 Jestem w 7t i 1d, powinno już być widać serducho. Oczywiście się stresuje, czy wszystko będzie w porządku. Dam znać po badaniu:) Z objawów to prawie codziennie mdłości od rana do wieczora, piersi bolą tylko przy dotyku i rano po wstaniu z łóżka czuję jakby ważyły tonę. Miłego słonecznego popołudnia.

Powodzenia, na pewno będzie już widać piękne <3

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny nas jest jeszcze więcej. Ja mam 38 lat 6 lat starań 2 in vitra,5 transferów za każdym razem 2 zarodki. Tym razem tylkp jeden we mn8e przeżył dlatego tak się trzęsie i boję.

Czyli teraz nadeszła Twoja kolej i tego się trzymamy ;)
    Będzie pięknie, zobaczysz :)

☆gwazdka, agulineczka lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:

O to jesteśmy na tym samym etapie i nawet razem dzisiaj wizytujemu :) Z tym, że ja o 20.30 grrrr. Serducho będzie na 100%, ja widziałam już tydzień temu. Teraz liczę na tłuściutkiego robaczka minimum centymetrowego hihi
    Mnie też muli prawie cały czas, mam wrażenie, że to po Duphastonie. Błech ...

• Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje andzia i swinkaminka!! Ja czekam w kolejce do gina podobno dzisiaj usg nie robi tylko w środy

Andzia87 lubi tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    ( pomijam te dziewczyny wiszące nad kibelkiem non stop- tu cięzko doszukiwać się magii ;) )
    No raczej! Hehe :) Chociaż jakby się tak dłużej zastanowić ...magiczny paw... haha

wronka, Mama-Ali lubią tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ale naskrobałyście o.O No na bank wszystkiego nie nadrobię ;)

Witam wszystkie nowe mamuśki :D

Black Cat nie stresuj się kłuciem z cycach :) Mnie kłują tylko w dobrze zagnieżdżonych ciążach :) Przy poronieniach właśnie się zastanawiałam, czemu ich nie czuję... Tak więc każda ciąża inna :) I każdy organizm inny :)
    Trzymam kciuki za wizytę :)

Andzia gratuluję serducha :)
    Kurczę tak się zastanawiam, czy moje paskudne plamienia nie były spowodowane jakimiś paskudami w szyjce :/ Wiecie, że nikt mi tam jeszcze nie zaglądał? Tylko USG miałam a szyjki nikt nie oglądał... Nie wiem czy to dobrze...

A ja się dowiedziałam, że podobno ciąże mnogie powinno się prowadzić w przychodni patologii ciąży. No i chyba będę musiała gina zmienić. No i szpital jakieś inny wybrać żeby miał III stopień referencyjności. U nas w Łodzi są dwa takie szpitale i chyba rzucę monetą, żeby któryś wybrać ;D

BlackCatNorL, piri piri, Andzia87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek♡ ide dalej pracować☆

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze nerwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 14:53

Krokodylica, Monikamonia, be_aduska lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Anuśka♡
    To dobra decyzja żeby opiekował się Tobą /Wami jakiś ginuś "po przejściach".

Anuśka lubi tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka tylko 3 st referencyjności. Poszukaj sobie jakiegoś fajnego gina z takiego szpitala, najlepiej żeby się specjalizował w bliźniakach i gitarra <3

Anuśka lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze werwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.
    Dobrze mamo! :)

piri piri, Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    X03AG.gif

Morwa lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Po co się tak nakręcacie? Jedna rzyga, drugą cycki bolą a trzeciej nic nie dolega... Bez sensu te wasze werwy, bo sobie nimi nie pomożecie. Czekajcie cierpliwie do wizyt, delektujcie się wiosną i tyle.

Hehe, w teorii wszystko pięknie, ale hormony buzują i nie zawsze da się powstrzymać negatywne myśli.
    Ale po to tutaj opisujemy własne, te dobre, doświadczenia żeby zmniejszyć stresy innych ;)
    Ja wiem, że przy pierwszym dziecku niektórzy moga nerwowo nie dawać rady, bo u mnie z córa też czasem tak bywało.

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Hehe, w teorii wszystko pięknie, ale hormony buzują i nie zawsze da się powstrzymać negatywne myśli.
    Ale po to tutaj opisujemy własne, te dobre, doświadczenia żeby zmniejszyć stresy innych ;)
    Ja wiem, że przy pierwszym dziecku niektórzy moga nerwowo nie dawać rady, bo u mnie z córa też czasem tak bywało.
    to jest dobry moment, żeby ćwiczyć bycie jak kwiat lotosu na tafli jeziora, później się to bardzo przyda

Mama-Ali lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, że po to jest to forum żeby się nawzajem wspierać. A jeżeli komuś coś nie pasuje to nie musi przecież czytać. :)

Agniechaaaa, Anuśka, BlackCatNorL, Mama-Ali, Marzycielka111192, Daven, Krokodylica, Magdalenna lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    to jest dobry moment, żeby ćwiczyć bycie jak kwiat lotosu na tafli jeziora, później się to bardzo przyda

Ja myślę że każdy się stara jak może ;)

piri piri lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ