Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny:) Wizyta wczorajsza u ginka udana, widziałam na USG 1,5 cm ludka z bijącym serduchem. Hura!!!
BlackCatNorL a na kiedy masz dokładny termin? U mnie jest rozstrzał - z USG termin na 6.01, a z miesiączki na 10.01.
Gratuluję wszystkim przyszłym mamom serduszek na USG, piękny prezent z okazji zbliżającego się Dnia Matki.
Trzymam kciuki za kolejne kobietki, oby na wizytach były same dobre wieści:)kate88:), Andzia87, Morwa, emi2016, Krokodylica, be_aduska, Agness12, izalika, Raven lubią tę wiadomość
-
Witam się z Wami dziewczyny nieśmiało... Dzisiaj zaczynam 6tc. Pierwszą wizytę mam zaplanowaną na piątek... Ogromnie się boję... w styczniu straciłam ciążę bliźniaczą... to dopiero 6 tydzień a brzuch tak mi wywaliło... nie chciałam nikomu mówić o ciąży do 13tc a dzisiaj koleżanka złapała mnie za brzuch i z uśmiechem zapytała "a co to?". No i masz Ci babo placek. Powiedziałam w wielkiej tajemnicy... czy u Was też już jest widoczny brzuszek? W pierwszej ciąży dosyć późno mi wyszedł a teraz wyglądam jakbym była w 4 miesiącu...
Magdalenna, Krokodylica, Agness12, Raven lubią tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Anna gratuluję!!!
Mona Lisa ja mam tak samo. Jestem na początku 9 tygodnia a już grubo od dwóch tygodni mam brzuch jak balon. Przeważnie wieczorem. Rano płaski jak deska a wieczorem 4 miesiąc jak nic, do tego straszne wzdecia. Wydaje mi się że to właśnie jest wina wzdęć, dzidziuś raczej już tak szybko nie urósłWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 10:23
-
ana167 wrote:Witaj Mona_Liza..
Mi brzuch wyszedł od progesteronu. Bierzesz jakieś leki?
Właśnie nic nie biorę... i zaczynam się tym martwić tylko femibion dla kobiet w ciąży...Melevis90 lubi tę wiadomość
Marzycielka111192 wrote:Anna gratuluję!!!
Mona Lisa ja mam tak samo. Jestem na początku 9 tygodnia a już grubo od dwóch tygodni mam brzuch jak balon. Przeważnie wieczorem. Rano płaski jak deska a wieczorem 4 miesiąc jak nic, do tego straszne wzdecia. Wydaje mi się że to właśnie jest wina wzdęć, dzidziuś raczej już tak szybko nie urósł
Wiem, że to nie za sprawą dzidziusia dlatego mnie to niepokoi. Rano jest lekko wystający a jak coś zjem to balon normalnie. Jakbym była conajmniej w 4 miesiącu. Na zawał zejdę zanim pójdę na wizytę...
Anuśka właśnie doczytałam, że krew to już w 8 tyg. można pobrać do testu ;)Czyli wszystko oki. Dzięki za odpowiedź. Cieszę się, bo przerażało mnie to oczekiwanie na wyniki a tak to zaraz po USG będzie wiadomo co i jak.
Anna 1985 ja mam termin na 7 stycznia i wg OM i wg USG. W sumie niektóre parametry mam na + 1-2 dni więcej ale trzymamy się z ginusiem tego 7 stycznia. Ja wiem kiedy mniej więcej miałam owulkę i wszystko mi się zgadza raczej.
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja to samo, jeatem szczupłą, wysportowana osoba i wszystko tak zostalo oprócz mojego brzuszka. Jestem na początku 7tygodnia a wyglądam jak w 3albo 4 miesiąc. Wszyscy mysla że jestem wysoko w ciąży bo to dziwnie wygląda. Hahahaha takie uroki progesteronu. Biorę Lutinus dowcipnie.
-
Ja też będę miała niedługo test obciążenia glukozą bo glikemia na czczo wyszła mi podwyższona. To pewnie za jakieś dwa tygodnie ale ja już staram się nastawić psychicznie
Mona_Lisa a może spróbuj wykluczyć jakieś produkty z diety które powodują wzdęcia? A może to od zaparć?
[/url]
-
Karmelova wrote:Ja też będę miała niedługo test obciążenia glukozą bo glikemia na czczo wyszła mi podwyższona. To pewnie za jakieś dwa tygodnie ale ja już staram się nastawić psychicznie
Mona_Lisa a może spróbuj wykluczyć jakieś produkty z diety które powodują wzdęcia? A może to od zaparć?
To fakt. Zaparcia mam okropne. W ciągu dnia mam tylko 3-4 małe posiłki i to jedzone na siłę, bo mimo że jestem głodna to nie mam ochoty... jeszcze 3 dni do wizyty...
U mnie to samo z brzuchem. Rano ok, a wieczorem robi się jak w 5 miesiącu i jest taki jakiś tkliwy. Ciężki jak kamień.
Siedzę w pracy, mdli mnie, a czas się dłuży. Jeszcze 6 godzin do wizyty.
Ikarku, mocne kciuki, bo Ty chyba jako pierwsza dziś wizytujesz?21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Anna 1985 wrote:Dziewczyny mam tak samo rano brzucha praktycznie nie ma, ale już mnie cisną dopasowane spodnie więc poszły w głąb szafy i będę musiała niedługo uzupełnić garderobę Natomiast wieczorem wywala mi brzuch jak nic na 4 miesiąc.
Ja od wczoraj przerzuciłam się na spódnice i luźne sukienki, bo jak rano dopinam się bez problemu to jak w pracy siedzę to okropnie mnie uwiera i ciśnie...Ruda_ann lubi tę wiadomość
alexast wrote:Ja miałam test PAPPA robiony w 13tgd ciąży. Tylko dlatego że Olek na badaniach prenatalnych nie pokazał noska (nie było widocznej kości nosowej) i przezierność karkowa była większa. Test tylko podniósł mi prawdopodobieństwo, że Olek będzie miał zespół downa. Badanie prenatalne + test PAPPA dały mi wynik 26:1. Dopiero amniopunkcja wykazała, że Olek jest zdrowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 10:42
-
Ikarzyca wrote:Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Ja mam straszny spadek formy od rana. Ale czekam na 13 z niecierpliwością i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze;)
Trzymam kciuki Nie wiem czy mnie pamiętasz, ale jesteśmy obie z innego forum
nick nieaktualny