X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi co to za specjalizacje??
    U mnie tylko stresy..... a wczesniej nie chce isc na zwoleniei bo jestem na dg i troche z kasa bedzie słabo :-)

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Witam zakupiłem rana oby dzień przyniósł same dabre wieści, u mnie wizyta dokładnie za tydzień i jakoś nie spieszno mi do niej ;/
    Miłego dnia dziewczyny
    Ja też za tydzień.. dokładnie w środę 31 maja. A Ty?
    17 maja było już serducho, ale stresuje się i tak masakrycznie po poronieniu w grudniu w 10 tyg :(

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez idę 31.05 na pierwszą wizyte :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Też uważam, że dziewczyny pracujące w żłobkach, służbie zdrowia czy fizycznie lub w jakiś innych szkodliwych warunkach powinny iść szybko na zwolnienie. Zwłaszcza jeśli lekarz tak doradza.
    W poprzedniej ciąży 6 lat temu, pracowałam do 6 miesiąca i czułam się praktycznie cały czas świetnie. Dzień przed porodem jeszcze biegałam z mamą po sklepach z ciuchami.

Teraz planuję iść na zwolnienie pod koniec lipca. Gorzej znoszę ciążę i nie chcę ryzykować.

orsnap9.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję w POZ, praca spokojna. I bardzo ją lubię, oszaleję jak mi przyjdzie siedzieć w domu do stycznia. Ale po studiach w szpitalu mi nawet stazu nie pozwolili zacząć, byłam w 6 miesiącu. Dostałam umowę i od razu decyzje o odsunięcie ze stanowiska (A był to akurat spokojniejszy moment ciąży, więc liczyłam że chociaż miesiąc zrobię).
    Wiele nich koleżanek z branzy pracowało dość długo w ciąży, ale jak się ktoś boi, to uważam że nie ma co się zastanawiać, tylko zwolnienie wziąć od razu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 09:25

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Nie ma już żadnej nadziei :( Już raz to przeżyłam i tak bardzo nie chciałam znowu przez to przechodzić :(

Paola trzymaj się mocno ! Ja przeszłam to dwa dni temu i tylko myśl że następnym razem się uda na pewno trzyma mnie w ryzach ! Tule mocno !

ex2buay3h02dl23a.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Tez idę 31.05 na pierwszą wizyte :)
    Super :) będzie raźniej :)

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny a ja z innej beczki. Od kiedy wiem ze jeetem w ciazy mam koszmary. Noc w noc nie moge juz. Z moja psycha jest cos nie tak . Budze sie próbuję o czym innym myslec, zasypiam i znów koszmary. To strasznie mieczy. Wiem że nic nie poradzimy na to ale ma ktoś Tak?

Koszmarów co prawda nie mam, ale jak mnie np. syn obudzi w nocy jak ma koszmar to do rana nie mogę już zasnąć. Wczoraj nie spałam od 4 rana.
    W poprzedniej ciąży miałam właśnie koszmary, ciągle śniło mi się, że budzę się zalana krwią i tracę ciąże...Straszne to było.

Może za dużo myślisz o tym co może się złego stać? Jakaś melisa przed spaniem może by pomogła i relaksacyjna muzyka:-)

☆gwazdka lubi tę wiadomość

orsnap9.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Ja pracuję w POZ, praca spokojna. I bardzo ją lubię, oszaleję jak mi przyjdzie siedzieć w domu do stycznia. Ale po studiach w szpitalu mi nawet stazu nie pozwolili zacząć, byłam w 6 miesiącu. Dostałam umowę i od razu decyzje o odsunięcie ze stanowiska (A był to akurat spokojniejszy moment ciąży, więc liczyłam że chociaż miesiąc zrobię).
    Wiele nich koleżanek z branzy pracowało dość długo w ciąży, ale jak się ktoś boi, to uważam że nie ma co się zastanawiać, tylko zwolnienie wziąć od razu.
    Ja ostatnim razem chodziłam do pracy i skończyło się to źle w 10 tygodniu.. potem wyrzuty, czy to grypa.. czy inna infekcja... czy po prostu wada zarodka..
    Teraz to nawet sami mi kategorycznie powiedzieli,ze powinnam iść na zwolnienie i nie protestowałam, żeby potem w razie W nie mieć znów wyrzutów sumienia ech

nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki :)
    Oj widzę że o L4 myślicie... Ja jestem na zwolnieniu od 3t 4d :) Rekord chyba ;) No ale ja sama sobie sterem żeglarzem i okrętem a po poprzedniej ciąży i tak nie mam gdzie wracać, więc nie ma na co czekać. Poza tym historię poronieniową mam kiepską więc gin nawet się nie zastanawiał :)

Dzisiaj mam kolejną wizytę, tym razem na NFZ i muszę lekarki podpytać jak się prowadzi ciąże mnogie, bo coś mi się o uszy/oczy obiło, że to powinno się prowadzić w poradni patologii ciąży a poród najlepiej w szpitalu z III stopniem referencyjności. No nie będzie łatwo...

Gwiazdka kochana poczytaj sobie na moim wykresie na OF w notatkach moje sny... Można popaść w paranoję ;) To są gotowe scenariusze na jakieś horrory albo science-fiction z tym, że bardziej fiction niż science ;) Ja mam tak w każdej ciąży i myślę, a nawet jestem przekonana, że to "zasługa" wysokiego progesteronu :)

Agniechaaaa jak tam z wynikami? Ja wierzę, że się dzidziolek ujawni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2017, 09:32

☆gwazdka lubi tę wiadomość

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    ale dziś u mnie deszczowa, smutna pogoda :(

Paola bardzo mi przykro, tulę :(

Agniecha - jeszcze nic straconego, może Bałwanek potrzebuje jeszcze 2-3 dni by się ujawnić, daj mu jeszcze trochę czasu, wierzę, że będzie dobrze :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bety :)

ja na zwolnienie myślałam by pójść w połowie lipca, ale zobaczymy co powie mi lekarz :)

idę coś zjeść bo od rana tylko kawka - trzeba nawyki zmienić na zdrowsze :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam ostatnią @ 3 kwietnia. Mam długie cykle (około 40 dni) i dlatego miałam później owulację. I ciąża ma 4-5 tydzień. Dokładnie się dowiem na poniedziałkowej wizycie.

Morwa lubi tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od pierwszej wizyty w zeszłym tygodniu poszłam na wolne (3-4 tydzień ciąży). Mam pracę siedzącą 8 godzin przed komputerem. I strasznie mnie plecy bolały. Jak wracałam do domu to od razu szłam spać, nie dawałam rady funkcjonować.

• wronka Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem na zwolnieniu o 9 dnia po criotransferze, pracuje w szpitalu na urazówce i nie zamierzam ryzykować.

Też mam wizytę 31.05.

Trzymam kciuki za dobre wieści wizytujacych dzisiaj

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny wizyta jutro o 18, ale idę bardzo źle nastawiona. Dziś trzeci dzień bez nawet najmniejszych objawów. W tym tygodniu ciąży to już chyba nic dobrego, jak sądzicie? Ale kto wie, może Bóg mnie zaskoczy?
    Miłego dnia :)

Mika77 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    A ja dziewczyny wizyta jutro o 18, ale idę bardzo źle nastawiona. Dziś trzeci dzień bez nawet najmniejszych objawów. W tym tygodniu ciąży to już chyba nic dobrego, jak sądzicie? Ale kto wie, może Bóg mnie zaskoczy?
    Miłego dnia :)

ja w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych objawów ;) Dlatego teraz jestem w szoku, że mam objawy ciąży. Lekarz mi powiedział, że każda ciąża jest inna i mogą być objawy lub nie muszą :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem na zwolnieniu od 4tc, ze względu na poprzednią ciążę i w tej ciąży miałam plamienie przed terminem @ więc moja doktorka stwierdziła, że od razu na l4 i kazała mi się nie przejmować, bo jeszcze się napracuje :D

U mnie już krew upuszczona, jutro wyniki :)

• be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja będę rekordzistka chyba bo muszę pracować do 36 tygodnia. Praca fizyczna. Jeśli nie mam krwawien zwolnienie się nie należy. A już ledwo daje rade przez te mdłości.

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Hej dziewczyny :)
    ale dziś u mnie deszczowa, smutna pogoda :(

Paola bardzo mi przykro, tulę :(

Agniecha - jeszcze nic straconego, może Bałwanek potrzebuje jeszcze 2-3 dni by się ujawnić, daj mu jeszcze trochę czasu, wierzę, że będzie dobrze :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bety :)

ja na zwolnienie myślałam by pójść w połowie lipca, ale zobaczymy co powie mi lekarz :)

idę coś zjeść bo od rana tylko kawka - trzeba nawyki zmienić na zdrowsze :)

Oooooo :D ja też miałam OM 18.04! :D :D :D

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    To ja będę rekordzistka chyba bo muszę pracować do 36 tygodnia. Praca fizyczna. Jeśli nie mam krwawien zwolnienie się nie należy. A już ledwo daje rade przez te mdłości.

Jak to? Dlaczego musisz? Dlaczego się nie należy?

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ