X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hej Dziewczyny właśnie jadę na wizytę, denerwuje się straszliwie, mam nadzieje, że usłyszę same dobre wieści. Proszę trzymajcie kciuki... :) <3

Trzymamy kciuki, na pewno będzie wszystko dobrze :)

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:
    Hej Dziewczyny właśnie jadę na wizytę, denerwuje się straszliwie, mam nadzieje, że usłyszę same dobre wieści. Proszę trzymajcie kciuki... :) <3
    Powodzenia!

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

3mam kciuki, daj znać po wizycie.

orsnap9.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Zgłaszam się, ja jestem najstarsza ;) Będę rodzić przed 41 urodzinami. Pierwsze dziecko rodziłam w wieku 38 lat.

Gosiak

Czy jesteś z lutówek 2015? Jeśli tak to serdeczne gratulacje :) Nie miałabyś ochoty pochwalić się nowinami o ciąży na naszym starym wątku?
    Podczytuje tutaj troszkę bo domyślam się że znowu jestem w ciąży tylko nie mogę wyprosić od męża zakupu testu ciążowego ;) Trzecia ciąża to już jest kompletnie inna bajka i zupełnie na luzie u mnie a różnica między dziećmi 1,5 roku to i jest przy kim biegać.

Powodzenia wszystkim życzę.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Kciuki zaciśnięte! :) Powodzenia <3

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

Kciuki zaciśnięte :* <3 :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bety. I za Bałwanka trzymam kciuki i za Paulę.

kate88:) lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Oczywiście polubiłam za kciuki :) Nie za rzyganie... Rzygania to nawet trochę zazdroszczę bo u mnie już nic, zero... Nawet lekkich mdłości... Już zaczynam się mocno stresować, że coś znowu jest nie tak :/
    Kochana niczym się nie przejmuj. Zobacz który ja mam tydzień a jeszcze ani razu nie rzygalam. Ostatnio nawet przez 3 dni miałam totalny zanik objawów ciążowych, nawet pisałam tutaj na forum że się strasznue martwię a wczoraj byłam na wizycie i piękny prawie 2 centymetrowy bobas :)

Anuśka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w pierwszym poście mamy 1 stycznia podwójnie

Raven lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj dziewczyny cos niedobrze ze mną. Byłam przed chwilką po bułki i ledwo wróciłam do biura. tak mi się w głowie kręci że szok. Myślałam ze zemdleję..... juz czułam mrowienie w głowie. SIedze teraz w robocie i jest troche lepiej ale generalnie to cały czas czuje jakbym miała lekko walnieta głowę :-(.
    Może to z braku sniadania? Bo zjadła dopiero po 10

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie jecie witaminy prenatalne? Kupiłam sobie DoppelHerz mama active. Sa z Dha. Nie sa podzielone na trymestry

• K01 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapachmalin wrote:

trzyma kciuki :)

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Helka891 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny! <3

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny jakie jecie witaminy prenatalne? Kupiłam sobie DoppelHerz mama active. Sa z Dha. Nie sa podzielone na trymestry

Ja biorę Femibion Natal1

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Kochana niczym się nie przejmuj. Zobacz który ja mam tydzień a jeszcze ani razu nie rzygalam. Ostatnio nawet przez 3 dni miałam totalny zanik objawów ciążowych, nawet pisałam tutaj na forum że się strasznue martwię a wczoraj byłam na wizycie i piękny prawie 2 centymetrowy bobas :)

Dziewczęta nie przejmujcie się brakiem objawów :) ja w pierwszej ciąży, gdyby nie to, że maluch był planowany i zrobiłam test ciążowy to w ogóle nie wiedziałabym, że jestem w ciąży ;) ZERO objawów :D no nic, oprócz rosnącego później brzuszka :) więc proszę mi się tu nie zamartwiać tylko cieszyć :D jest jak najbardziej wszystko w porządku :)
    W tej ciąży też żadnych objawów nie mam. Tylko lekko pobolewają piersi. Nic poza tym :)

Marzycielka111192, Krokodylica lubią tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 24 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Pietruszkanatki, u mnie tez objawy mniejsze, ale zwolniłam rytm i przeszłam w tryb wypoczynkowy (jesteśmy wciaz na urlopie, skończyliśmy zwiedzanie i podróżowanie, bo wciaz mnie mdłości męczyły i w głowie mi sie kręciło od jazdy samochodem). Teraz czuje sie dużo lepiej, moze Ty tez wyhamowalas?
    A moze to po prostu początek 9-go tygodnia juz i objawy słabną? W zeszłej ciąży miałam lekkie mdłości tylko w tygodniu 6-7. Potem sie uciszyło.
    Bede trzymać jutro kciuki!
    Hela, ja ciągle tak samo odpoczywam, tzn non stop plackiem przed tv i tylko gotuje obiad i chodzę siku xD więc w tej kwestii nic się nie zmieniło.
    Skoro mówisz, że u Ciebie też tak wcześnie mdłości zniknęły to może nie będzie źle. Dziś tylko już mam czarne scenariusze i płacze strasznie. Ale może płacze bo inne objawy mi ustąpiły, to teraz płacz i obawy w to miejsce weszły?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3

Wysłany: 24 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika77 wrote:
    Nic przesadzonego ja wczoraj byłam u doktorka i powiedziałam o zaniku objawów to powiedziała że tak bywa i dała skierowanie na USG dla mojego świętego spokoju. Jutro robię USG. Poprzednia ciąża zatrzymała się na 7 tygodniu i 5 dniu dlatego też bardzo się martwię czy teraz będzie wszystko w porządku
    No to jedziemy na tym samym wózku. O której masz USG jutro? Ja o 18. Trochę żałuję, że wczoraj się nie wepchnelam w kolejkę, tzn i tak bym poszła ostatnia na 21:30:p ale już bym wiedziała. Z drugiej strony miałam nadzieję że dziś objawy wrócą.

yuudyx8dhaa1o8es.png

Wysłany: 24 maja 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Marzycielka, a wróciły Ci w ogóle te objawy czy nadal się czujesz jakbyś w ciąży nie była? Rozmawiałaś może z lekarzem o ich zaniku?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 2200... po temacie juz tak naprawdę, mam się pojawić w klinice za tydzień, chyba, ze zacznę krwawić wcześniej...

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ