X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Czytam Was ostatnio, Ale nie chciałam się dopisywać póki co. W marcu gin stwierdził puste jajo płodów w 7 tc, więc teraz chciałam czekać do usg żeby stwierdzić bicie serca.
    Nie wiem kiedy była ovu, bo nie mierzyłam temperatury, Ale po obserwacji sluzu ovu była 5 mają. 18 kwietnia ostatnia miesiączka.
    Robiłam bete 16 maja czyli teoretycznie11dpo wyniosła 16.56. W 18.05 wyniosła 63.14.
    Wczoraj teoretycznie w 5 tyg i 1 dniu byłam na usg. Pęcherzyki ciążowy wielkości 0.32 cm bez ciałka zoltkowego i zarodka. Gin stwierdził że znowu może być puste jajko.
    Dziś beta 1959.63.
    Powiedzcie co ja mam o tym myśleć.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 7latka też pyskacz niesamowity :D
    -Haniu posprzataj proszę swój pokój.
    -Nie jestem Twoją służącą Mamusiu.
    ;)

Lovilovi, Krokodylica, helagazela, Marzycielka111192, Raven, Ruda_ann, Paula_29 lubią tę wiadomość

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Czesc. Czytam Was ostatnio, Ale nie chciałam się dopisywać póki co. W marcu gin stwierdził puste jajo płodów w 7 tc, więc teraz chciałam czekać do usg żeby stwierdzić bicie serca.
    Nie wiem kiedy była ovu, bo nie mierzyłam temperatury, Ale po obserwacji sluzu ovu była 5 mają. 18 kwietnia ostatnia miesiączka.
    Robiłam bete 16 maja czyli teoretycznie11dpo wyniosła 16.56. W 18.05 wyniosła 63.14.
    Wczoraj teoretycznie w 5 tyg i 1 dniu byłam na usg. Pęcherzyki ciążowy wielkości 0.32 cm bez ciałka zoltkowego i zarodka. Gin stwierdził że znowu może być puste jajko.
    Dziś beta 1959.63.
    Za wcześnie na USG poszłaś :) Daj mu trochę czasu jeszcze :) Wygląda na to, że lada dzień się ujawni :)

Raven lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk 7mm z pęcherzykiem żółtkowym w macicy. Ogólnie w USG wygląda ok. Powiedział, że ciąża trochę młodsza niż z terminu OM, ale mam później owulację to by się zgadzało. I to koniec dobrych wieści. Rano zrobiłam hcg i wyszło tylko 1795. Za mały przyrost. Ale lekarz uspokajał mnie, że z powodu mojego niskiego progesteronu (ostatnio 15.55) rozwój mógł trochę zwolnić. Mam się narazie nie martwić. Nie robić więcej hcg żeby się nie stresować. I przepisał mi progesteron tabletki + dopochwowo. Mam przyjść za tydzień. Powiedział, że ma nadzieję. Że będzie serduszko! Uspokoił mnie trochę bo jak zobaczyłam rano wynik to myślałam że się załamie. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Krokodylica, Anuśka, emi2016 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nawet nie wiem czy w tym moim pecherzyku 19.05 bylo cialko zoltkowe... czkeam bez stresu do poniedzialku na kolejna wizyte

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Hej dziewczyny - melduję że jeszcze tu jestem pomimo wczorajszego załamania nerwowego. Doszłam do wniosku ze poczekam jeszcze tydzien na usg może w końcu pojawi się zarodek. Zastanawiam się tylko czy dalej sprawdzać betę czy to ma sens.
    ja betę robiłam w 8tyg tylko w odstępie 4 dni i był niestety mały przyrost a po dwóch dniach juz spadek ( badanie juz w szpitalu)... wiec zrobić można ale wiadomo ze juz nie będzie takiego szybkiego przyrostu, tylko sprawdzić po 4 dniach

ex2buay3h02dl23a.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Moja 7latka też pyskacz niesamowity :D
    -Haniu posprzataj proszę swój pokój.
    -Nie jestem Twoją służącą Mamusiu.
    ;)

A to Ci pyskacz :D Haha, dobra jest ;)

be_aduska lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    zaraz mnie kurwica strzeli....... wyczytałam własnie, że nie powinno sie wykonywac usg doppler we wczesnej ciazy bez wyraźnych wskazań medycznych. Ze względu na to ze znacznie podwyższa sie temperatura tkanek (w przeciwieństwie do zwykłego usg) i we wczesnej ciazy ma to ogromny wpływ na rozwoj mózgu........
    A mój zajebisty lekarz na ostatniej wizycie gdzie widział tylko 3mm pęcherzyk włączył dopplera i nasłuchiwał tetna..... nosz ku***. Zapytałam go czy widać serduszko ale kurde skoro sam powiedział że przy takim małym pęcherzyku nic nie widac to po jaką cholere robił depplera??? Jak sie pytam???!!!
    I kurde nie będę spać już przez to wszystko.......
    A tak go chwaliłam, że jest dobrym, doświadczonym lekarzem....

:-(

Ja już to dawno pisałam tu na forum.

Dzisiaj mój gin też mi pokazał serduszko i powiedział że na tym etapie nie będziemy go słuchać bo nie wolno.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Dziewczyny! Ja już po wizycie. Jest pęcherzyk 7mm z pęcherzykiem żółtkowym w macicy. Ogólnie w USG wygląda ok. Powiedział, że ciąża trochę młodsza niż z terminu OM, ale mam później owulację to by się zgadzało. I to koniec dobrych wieści. Rano zrobiłam hcg i wyszło tylko 1795. Za mały przyrost. Ale lekarz uspokajał mnie, że z powodu mojego niskiego progesteronu (ostatnio 15.55) rozwój mógł trochę zwolnić. Mam się narazie nie martwić. Nie robić więcej hcg żeby się nie stresować. I przepisał mi progesteron tabletki + dopochwowo. Mam przyjść za tydzień. Powiedział, że ma nadzieję. Że będzie serduszko! Uspokoił mnie trochę bo jak zobaczyłam rano wynik to myślałam że się załamie. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze!

Słuchaj lekarza, na pewno będzie wszystko dobrze ! Który u Ciebie tydzień?
    Trzymam kciuki :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Dziś beta 1959.63.

Pocieszę Cię. W październiku miałam puste jajo. Poroniłam samoistnie w grudniu. W lutym znów zaszłam w ciążę. W 5t4d miałam pęcherzyk a 8 dni później już 1 cm człowieka :)
    Puste jajo dwa razy pod rząd się praktycznie nie zdarza :) nie bój się i czekaj cierpliwie!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka - już doczytałam, że u Ciebie 5tc. Nie martw się na zapas.. za tydzień na pewno będzie serduszko :)

• malka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Malka - już doczytałam, że u Ciebie 5tc. Nie martw się na zapas.. za tydzień na pewno będzie serduszko :)

5t6d już. Ale powiedział, że ciąża wygląda na młodszą. Zobaczymy za tydzień.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Pocieszę Cię. W październiku miałam puste jajo. Poroniłam samoistnie w grudniu. W lutym znów zaszłam w ciążę. W 5t4d miałam pęcherzyk a 8 dni później już 1 cm człowieka :)
    Puste jajo dwa razy pod rząd się praktycznie nie zdarza :) nie bój się i czekaj cierpliwie!
    Ja też samoistnie , na szczescie nie musiałam mieć zabiegu. Zrobię jeszcze będę w sobotę żeby zobaczyć przyrost 48 godzin.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    5t6d już. Ale powiedział, że ciąża wygląda na młodszą. Zobaczymy za tydzień.

Ale tak często jest i to nic złego. Moja ciąża też jest młodsza o 6 dni. Tylko,że miałam nieregularne cykle i wcale to nie jest dla mnie dziwne, owulacja była pewnie później koło 20dc

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka daj czas maleństwu.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś z tymi usg jest na rzeczy. Moja już gada takie rzeczy, aż się boję co będzie dalej a jak policzyłam to usg miałam że trzydzieści, z czego ostatnie 2 tygodnie ie co 2-3 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 14:24

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    tylko sąd ja to miałam wiedziec i jaki mam wpływ na to co włącza gin podczas badania?
    Weź głęboki wdech i wydech.... wdech i wydech.... i się uspokój... Kilkanaście lat temu wszystkie dzieci były tak badane i jakoś żyją... I matki nie chciały, tych dzieci na wszelki wypadek usuwać...

Lovilovi, Agness12, Magdalenna, Krokodylica, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Weź głęboki wdech i wydech.... wdech i wydech.... i się uspokój... Kilkanaście lat temu wszystkie dzieci były tak badane i jakoś żyją... I matki nie chciały, tych dzieci na wszelki wypadek usuwać...

Jestem tego samego zdania.
    Sylwia - nerwy bardziej mogą zaszkodzić jak użycie tego całego dopplera.
    Jeżeli nie ufasz swojemu ginekologowi to go zmien.

Anuśka, Agness12 lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Dziś beta 1959.63.

Dopiero 4mm pęcherzyk, a gin już przywołuje czarne scenariusze?? Ja nie rozumiem tych ginów, czemu niektórzy tak straszą kobiety... Na pewno będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 14:47

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Katiś Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog pisze o słuchaniu tetna :
    Dość kontrowersyjne jest ostatnio czy wolno „słuchać” tętna we wczesnej ciąży.
    Pamiętam, że jeszcze 6 lat temu słuchanie tętna za pomocą USG doppler u zarodków nawet 5 mm było standardem i nikt nie widział w tym nic dziwnego. Następnie było kilka doniesień, że podwyższona energia USG dopplera może być niekorzystna – choć badania nie były na ludzkich zarodkach, ze względów oczywistych. Obecnie są zalecenia aby do 8 tygodnia ciąży nie słuchać tętna płodu tylko obrazować je za pomocą tak zwanego Motion- mode (M-Mode). Najogólniej tłumacząc to – patrzymy ile razy serduszko bije.
    Nie chce tu negować lekarzy, którzy słuchają tętna we wcześniej ciąży bo wiem, że zdecydowana większość tak robi. Nie uważajcie tego jako błąd. Te doniesienia są naprawdę nowe i niepewne. Ja na wszelki wypadek nie słucham tętna bo nie jest to konieczne, tak samo sprawdza się M-mode

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ