X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno być widoczne :). Jak wstawić zdjęcie z usg na forum ?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka, ciężko wyrokować, dużo zalezy też od tego kiedy była owulacja.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Powodzenia na wizycie izalika :)

Ja mam o 15:00, i czuję normalnie dreszcze z przejęcia.

Btw, czy to normalne że wstaję na siku w nocy z 6 razy? Już 3 noc z rzędu.
    Na jakiś ucisk wydaje mi się za wcześnie (macica chyba nie jest mega duża) , a do tego armagedonu tylko zapalenia pęcherza mi brakowało.
    Też :) Zbadałam mocz nawet bo myślałam, że to infekcja ale wszystko oki ;)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Dołączam do grona mamusiek z porąbanymi snami- ale ja takie mam zawsze, wiec mnie to nie dziwi :D
    Wczoraj tak się cieszylam bo nie miałam mdłosci CALY dzień,a dzis rano znów sobie o mnie przypomniały. Na szczeście są lekkie i bez wymiotów, zaczynam sie juz przyzwyczajać że ciągle się budzę z takim obciążeniem.
    Niestety cola przestała działać, więc szukam innych rozwiązań :D

A swoją drogą to ja mam wrażenie że u mnie mdłości są na tle nerwowym. Bo od wczoraj myśle o wizycie która mam w czwartek. Także wspaniale, jeszcze tyle dni do wizyty a ja już sie denerwuje :), chciałabym móc zrobić sobie sama taki szybki skan zeby sprawdzic czy z bobo wszystko ok i na luzaku wejść do gabinetu :D, a tak- bedę gryzła paznokcie z nerwów :)

Kochane, powodzenia na wizytach, trzymam kciuki za wszystkie przyrosty, badania, serducha i całą mase dobrych wiadomości. <3

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Na na 9 mama miała mieć kardiowersję , tak też trafiliśmy do szpitala. Kardiowersję zrobili mamie dopiero około 13, a o 18:30 wróciliśmy do domu. Kardiowersja nie powiodła się... dziękuję wam mimo wszystko za kciuki.

Morwa, co to znaczy że się nie powiodła? Dlaczego? Co się stało??

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • chanka Znajoma

Wysłany: 26 maja 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    chanka, ciężko wyrokować, dużo zalezy też od tego kiedy była owulacja.
    Tak tak wiem :);u mnie owulacja mogla być w dwa dni wiec jak nie 5 tygodn i 3 dni to 5 tygodni i 2 dni. Oj chcialabym już cos zobaczyc na monitorze...

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka wrote:
    Tak tak wiem :);u mnie owulacja mogla być w dwa dni wiec jak nie 5 tygodn i 3 dni to 5 tygodni i 2 dni. Oj chcialabym już cos zobaczyc na monitorze...
    U mnie z córą 30 dni po owulacji było serducho, ale dopiero chyba zaczynało bic, bo biło powolutku i lekarka kazała za dwa tyg przyjść na sprawdzenie. Dopiero wtedy zalożyła kartę ciaży.
    Teraz tez byłam 30 dni po owulacji :) i znów było serducho , ale tym razem bez zadnego "ale, po Pani doktor spokojnie mi wypisała skierowanie na prenatalne i powiedziała ze mozemy sie spotkac za 3 tygodnie podejrzeć malucha ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Ciągle mam te beżowe plamienia i martwi mnie kształt mojego pęcherzyka ciążowego. Nie jest okrągły, ani nawet owalny tylko taki łezkowaty, wydłużony. Zaczęłam czytać i niestety taki kształt pęcherzyka często nie rokuje dobrze.
    Jaki kształt mają Wasze pęcherzyki?
    Ja nawet nie wiem jaki kształt ma mój pęcherzyk...

Ps. Powodzenia na dzisiejszych wizytach i betach :)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chanka wrote:
    Dziewczyny! Mam wizyte w poniedziałek kiedy będzie pewnie tydzien 6 i 2 dni.
    Jak myślicie bedzie widoczne serce?

Ja tez mam na poniedzialek i bede 6+6. No wlasnie jak to jest z tymi seduszkami w 6+?

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ! Powodzenia na wizytach :) Ja dziś leżakuję bo głowa mi pęka :(

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Ja tez mam na poniedzialek i bede 6+6. No wlasnie jak to jest z tymi seduszkami w 6+?

U mnie w 6+4 było już tez serduszko :)
    Także w większości chyba pokazują się serduszka na usg :)

• Agness12 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj moje piersi chyba zaraz wybuchną :/ Bolą strasznie :(

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:

Dziewczyny, no i tak szczerze to nadal trochę trudno mi uwierzyć, że się uda. Ciągle mam te beżowe plamienia i martwi mnie kształt mojego pęcherzyka ciążowego. Nie jest okrągły, ani nawet owalny tylko taki łezkowaty, wydłużony. Zaczęłam czytać i niestety taki kształt pęcherzyka często nie rokuje dobrze.

Kochana, to mamy różne źródła informacji. Ja już przed wizyta czytałam ze pęcherzyk rzadko kiedy ma idealny okrąły kształt. No i oczywiście na 1 wizycie moj doktorek powiedział ze on jest jakis dziwny, nie okrągły. No ale ja wiedziałam swoje, wiec się nawet za bardzo nie przejęłam ;). Nawet tego nie analizowała. Jezuuu, tak sie cieszę że umiem jakoś spokojnie podchodzić do tych wszystkich rzeczy.
    Zreszta, dla mnie wyjatkowym specjalista jest moja prowadząca ciaza prywatnie, wiec jak juz od niej słyszę że wszystko jest idealnie, to znaczy że jest :). Jak już pisałam wczesniej, nawet gdyby cos jej sie nie spodobało, to jakby nie było potrzeby, nie mówiłaby mi o tym, i za to ją cenię :)

Krokodylica, emerald_m lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Dzień dobry ! Powodzenia na wizytach :) Ja dziś leżakuję bo głowa mi pęka :(

Oj, współczuje...ja z córą miałam mocne bóle głowy, dość często na apapie leciałam :/, teraz odpukać głowa nie boli.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dobry wieczór :)
    Z całego serca gratuluję wszystkich dobrych wieści i serduszek <3

Tak bardzo mi przykro, że wśród tych dobrych są i złe wieści i że niektóre z nas przeżywają stres i chwile niepewności. Wierzę, że każdej z nas będzie dane przytulić swoje maleństwo. Jeśli nie w styczniu to w lutym lub z pierwszym marcowym powiewem wiosny.

Widziałam, że była rozmowa na temat Rh i konfliktu serologicznego. Też jestem Rh ujemna, po każdym zabiegu po poronieniu dostawałam immunoglobulinę. Mój gin jednak uznał, że w związku z plamieniami, które niestety nie odpuszczają, mam dostać zastrzyk z Rhophylacu. Idę jutro. Czy któraś też będzie mieć zastrzyk w ciąży?

Morwa, przykro mi bardzo, że zabieg się nie powiódł :(

Mało mnie i na razie tak musi być, bo mam gorący okres w pracy. W domu wieczory z rozbrykanym 3 latkiem, a później chwila dla męża i padam na twarz. Czytam Was i bardzo przeżywam wszystko, ale ciężko być mi na bieżąco. Nadrabiam przed snem.

Dziewczyny, no i tak szczerze to nadal trochę trudno mi uwierzyć, że się uda. Ciągle mam te beżowe plamienia i martwi mnie kształt mojego pęcherzyka ciążowego. Nie jest okrągły, ani nawet owalny tylko taki łezkowaty, wydłużony. Zaczęłam czytać i niestety taki kształt pęcherzyka często nie rokuje dobrze.
    A w którym tygodniu + dniu wyglądał tak pęcherzyk? Bo na początku tak może być (i wtedy nie świadczy to o niczym złym), a potem z reguły ładnie się robią owalne lub okrąglutkie.

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Powodzenia na wizycie izalika :)

Ja mam o 15:00, i czuję normalnie dreszcze z przejęcia.

Btw, czy to normalne że wstaję na siku w nocy z 6 razy? Już 3 noc z rzędu.
    Na jakiś ucisk wydaje mi się za wcześnie (macica chyba nie jest mega duża) , a do tego armagedonu tylko zapalenia pęcherza mi brakowało.

Normalne :) od 8tc serce pracuje z 60% większym obciążeniem, masz więcej krwi i większą filtrację płynów w organizmie.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też często sikam ale w dzień, w nocy na szczęście na razie nie.
    Za to rzygam niezależnie od pory dnia. :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to nie wiem co bym zrobiła bez pomocy rodziców. Tato mi jedzenie przynosi, przed chwilą przyniósł mi botwinkę, mniam. A ja co, ani ugotować cokolwiek, zapachy jak czuję to mnie naciąga. Teściowa też mi jakieś jedzenie podaje. A dziecku wiadomo trzeba dać obiad.
    Moja mama wieczorami czasem przychodzi i z Zuzią się bawi bo ja leżę i rzygam.
    Fajnie mieć na kogo liczyć.

Lovilovi, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Botwinka... buraczki pomogą <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• emerald_m Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    A w którym tygodniu + dniu wyglądał tak pęcherzyk? Bo na początku tak może być (i wtedy nie świadczy to o niczym złym), a potem z reguły ładnie się robią owalne lub okrąglutkie.
    Wg usg był to 6w2d, wg om 6w1d.

Mama Ali, dzięki za słowa otuchy. Może gdybym nie plamiła też byłabym spokojniejsza.

Izalika, Maruder i wszystkie wizytujące &&&&&

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ