Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Żabulka30 wrote:Mnie wczoraj dopadły konkretne mdłości i dzisiaj też
wcześniej były takie delikatne i miałam nadzieję, że takie już zostaną. Niestety... dobrze, że bez pawia (obym tylko nie wykrakała). Przechodzą jak jem lub piję coś ciepłego, ale nie można cały czas jeść i pić bo pęknę. Migdały na mnie działają odwrotnie, czyli wzmagają nudności, herbata z imbirem działa tylko w momencie picia... macie jakieś pomysły???
-
Witam Wszystkie już obecne i przyszłe Mamuśki:-)
Dzisiaj moje mdłości osiągnęły apogeum, do tego mam od rana bez przerwy ssanie w żołądku. Oczywiście na jedzenie nie mogę patrzeć. Wczoraj zasnęłam o 18.30, wstałam o 20.30, położyłam syna spać (kochany mąż go wykąpał i nakarmił), wykąpałam się zjadłam kolację i poszłam znowu spać. Masakra Wy też macie taką śpiączkę?
Miłego dnia i udanych wizyt:-) -
emerald_m wrote:Dobry wieczór
Z całego serca gratuluję wszystkich dobrych wieści i serduszek
Dziewczyny, no i tak szczerze to nadal trochę trudno mi uwierzyć, że się uda. Ciągle mam te beżowe plamienia i martwi mnie kształt mojego pęcherzyka ciążowego. Nie jest okrągły, ani nawet owalny tylko taki łezkowaty, wydłużony. Zaczęłam czytać i niestety taki kształt pęcherzyka często nie rokuje dobrze.
Jaki kształt mają Wasze pęcherzyki?
To ja w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, że to może mieć jakieś znaczenie a mam jedno zdjęcie z usg gdzie pęcherzyk wyglądał jak bananDziś mój syn ma 15mcy i więcej energii niż słońce
Krokodylica, Anna 1985, emerald_m lubią tę wiadomość
-
O matko, a ja nie wyobrażam sobie zeby moj nic nie robił przy dziecku...
Nie nazywam tego pomaganiem, bo bardzo nie lubię tego słowa. Jeszcze będąc w ciąży mówiłam ze mąż nie będzie mi pomagał, on będzie ze mna wychowywał dziecko.
Nie mamy podziału obowiązku przy młodej.
Jedyne co, już tak zostało od pierwszych dni- to mężu ja kapie a ja potem ogarniam. Ale bywało i tak że on robił wszystko albo ja. Ale- na palcach dwóch rak mogę policzyć ile razy kąpałam córkę. Teraz czasem pcha sie ze mna pod prysznic
Nie wyobrażam sobie innego scenariusza, może dlatego, że moj tata zajmował się nami w sumie więcej niż mama.
To mój mąż pierwszy przewinął córke w szpitalu, pierwszy raz ja ubrał, jeździ sam na spacery jak gorzej sie czuje albo po prostu jestem zmeczona, układa budowle żebym mogla sie zdrzemnąć. Bawi się w chowanego, tańczy, przebiera, chodzi do lekarza, odwozi do żłobka, odbiera itd. Robi dokładnie to samo, co robie ja. Czasem nawet wydaje mi się ze robi więcej
Ostatnio byłam na wyjeździe to on pojechał z nia sam na dzien matki i ojca do żłobka. Zorganizował cały fajny weekend.
Takiego ojca dla dzieci ze swiecą szukać, dla mnie to normalka, ale słucham naprawde róznych historii.
On zawsze pierwszy czytał wszystko o tym kiedy jakie szczepionki, wybierał pod wzgledem bezpieczenstwa wózek i fotelik i tylko dawał do finalnego akceptu. We wszystko angazował się w 100%. Nawet jako pierwszy zacząl gotować dla małej obiadki- wszystko zdrowo i na parze, zebysmy mogli słoiczki odstawić
Nie znam innego zachowania.alexast, pietruszkanatki, Lovilovi, Krokodylica, be_aduska, FreshMm, emi2016, emerald_m, Dorka87, Ruda_ann lubią tę wiadomość
-
Emerald - kremowe plamienia to podobno niski poziom progesteronu. Ja z synem miałam kremowy śluz przez całą ciążę. Teraz w sumie też mam kremowy, jak później wkładkę zmienię niż normalnie to zabarwienie jest choćby jasno pomarańczowo różowe, ale to nic złego.
Izalika trzymam kciuki i czekam na wieści
Trzymam również kciuki za pozostałe wizytujące
Ja umówiłam się na badania prenatalne do katowic na 21 czerwca. Tyle jeszcze muszę czekać. Oby szybko minęło. Chyba pójdę za dwa tyg. do ginki drugiego wyboru, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Nie wytrzymam 4tyg.bez sprawdzenia. -
Mama Ali masz super męża. Moj aż tak się nie angażował przy wyborze szczepionek i fotelika, ale całą resztę też robi. Jest super ojcem to trzeba mu przyznać. Robi wszystko to co ja.
Oczywiście ma swoje za uszami, ale nikt nie jest idealny. Mój to się nawet nauczył czytać składy produktów. Ostatnio przyszedł i mówi że chciał kupić małemu ciastka ale nie kupi, bo wszędzie chemia. Tacy ojcowie to skarb i trzeba ich doceniać.
Moj niestety wyjeżdża na początku lipca w delegację i wróci pod koniec października.Mama-Ali lubi tę wiadomość
-
Mama -Ali, to trafił Ci się wyjątkowy okaz. Niestety, ale większość facetów wynosi chociaż częściowo wzorce wychowywania dzieci z rodzinnych domów.
Mój teść jest starej daty i uważał i nadal uważa, że opieka nad małym dzieckiem należy do matki. Jedynie co go interesowało to stopnie w szkole synów. Spędzanie czasu wolnego z chłopakami ograniczało się u niego do pilnowania żeby się nie pozabijali. Potrafił tylko siłą zdobyć u nich autorytet...
Mój mąż pod tym względem uczynił krok milowy i potrafi bawić się z młodym, grać w piłkę, uczyć jazdy na rowerze, kąpać, również go przewijał. Chodzi na większość występów w przedszkolu i co najważniejsze spędzanie z nim czasu wolnego sprawia mu ogromną radość.alexast, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anna 1985 wrote:Witam Wszystkie już obecne i przyszłe Mamuśki:-)
Dzisiaj moje mdłości osiągnęły apogeum, do tego mam od rana bez przerwy ssanie w żołądku. Oczywiście na jedzenie nie mogę patrzeć. Wczoraj zasnęłam o 18.30, wstałam o 20.30, położyłam syna spać (kochany mąż go wykąpał i nakarmił), wykąpałam się zjadłam kolację i poszłam znowu spać. Masakra Wy też macie taką śpiączkę?
Miłego dnia i udanych wizyt:-)
Ja mam taką śpiączkę, niemal codziennie mam drzemkę w ciągu dnia, jak dziecko.
-
alexast wrote:Ja umówiłam się na badania prenatalne do katowic na 21 czerwca. Tyle jeszcze muszę czekać. Oby szybko minęło. Chyba pójdę za dwa tyg. do ginki drugiego wyboru, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Nie wytrzymam 4tyg.bez sprawdzenia.
Do Katowicpatrzę w tabelkę i widzę, że dużo nas jest ze Śląska, to fajnie, może z maluszkami da się potem jakieś spotkanie zrobić
Ikarzyca, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
FreshMm wrote:Do Katowic
patrzę w tabelkę i widzę, że dużo nas jest ze Śląska, to fajnie, może z maluszkami da się potem jakieś spotkanie zrobić
Jestem z opolskiego, ale ginka poleciła mi zrobić badania prenatalne w Katowicach w femina. Z Olkiem robiłam w rudzie śląskiej, ale podobno nie jest tam już tak jak kiedyś. -
alexast wrote:Jestem z opolskiego, ale ginka poleciła mi zrobić badania prenatalne w Katowicach w femina. Z Olkiem robiłam w rudzie śląskiej, ale podobno nie jest tam już tak jak kiedyś.
W Rudzie w Genomie? Nadal jest to jeden z lepszych ośrodków, ale jak ginka Ci poleca to się nie ma co zastanawiać
FreshMm no sporo nas Śląskich mamFajny pomysł ze spotkaniem - liczę że się uda!
Anna 1985 ja też mam niesamowitą śpiączkę - nieważne ile bym nie spała w nocy w dzień padam - muszę co najmniej godzinę w kawałkach lub w całości pospać.
Ach jakże bym już chciała mieć bobaska w ramionachPodobno od 10 tc czas leci jak szalony - dla mnie teraz się wlecze jak ślimak
FreshMm lubi tę wiadomość
-
Ikarzyca - tak w genomie. Też się zdziwiłam, bo byłam z nich zadowolona. Ona twierdzi, że tam pracują lekarze, którzy dopiero robią specjalizacje i się uczą. Podobno też wykonują amniopunkcje. Nie wiem jak jest faktycznie. Bardzo, ale to bardzo się zdziwiłam. Powiem szczerze,że wcale mi się nie uśmiecha jechać do Katowic. Do Rudy Śl. mam bliżej. Niestety ginka się uparła, że tam mam jechać. Mam tylko nadzieję, że są tacy dobrzy jak w genomie.
-
FreshMm wrote:Ja mam taką śpiączkę, niemal codziennie mam drzemkę w ciągu dnia, jak dziecko.
. Dziś rano też prawie koło 10 zasnelam . W którym tygodniu robi się prenatalne?
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]