X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabulka30 wrote:
    Mnie wczoraj dopadły konkretne mdłości i dzisiaj też :-( wcześniej były takie delikatne i miałam nadzieję, że takie już zostaną. Niestety... dobrze, że bez pawia (obym tylko nie wykrakała). Przechodzą jak jem lub piję coś ciepłego, ale nie można cały czas jeść i pić bo pęknę. Migdały na mnie działają odwrotnie, czyli wzmagają nudności, herbata z imbirem działa tylko w momencie picia... macie jakieś pomysły???
    Parę łyków coli.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • zapachmalin Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;) Wszystkiego dobrego w tym dniu dla Was wszystkich <3
    A ja się witam w 10 tygodniu <3 :D

ana167, ktosiowa, Mama-Ali, be_aduska, pietruszkanatki, kate88:), FreshMm, Anna 1985, sunset06 lubią tę wiadomość

• Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wszystkie już obecne i przyszłe Mamuśki:-)
    Dzisiaj moje mdłości osiągnęły apogeum, do tego mam od rana bez przerwy ssanie w żołądku. Oczywiście na jedzenie nie mogę patrzeć. Wczoraj zasnęłam o 18.30, wstałam o 20.30, położyłam syna spać (kochany mąż go wykąpał i nakarmił), wykąpałam się zjadłam kolację i poszłam znowu spać. Masakra Wy też macie taką śpiączkę?

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

orsnap9.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Dobry wieczór :)
    Z całego serca gratuluję wszystkich dobrych wieści i serduszek <3

Dziewczyny, no i tak szczerze to nadal trochę trudno mi uwierzyć, że się uda. Ciągle mam te beżowe plamienia i martwi mnie kształt mojego pęcherzyka ciążowego. Nie jest okrągły, ani nawet owalny tylko taki łezkowaty, wydłużony. Zaczęłam czytać i niestety taki kształt pęcherzyka często nie rokuje dobrze.
    Jaki kształt mają Wasze pęcherzyki?

To ja w pierwszej ciąży nawet nie wiedziałam, że to może mieć jakieś znaczenie a mam jedno zdjęcie z usg gdzie pęcherzyk wyglądał jak banan :D Dziś mój syn ma 15mcy i więcej energii niż słońce :)

Krokodylica, Anna 1985, emerald_m lubią tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Parę łyków coli.

Popieram. nic mi innego nie pomaga oprócz coli :D :)

h44eskjo413gi85k.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna dobry mąż!
    Mój mi tak nie pomaga. :/

• Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, wcześniej też mi nie pomagał, a teraz go zmuszam hehe i nie ma biedak nic do gadania;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

orsnap9.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, a ja nie wyobrażam sobie zeby moj nic nie robił przy dziecku...
    Nie nazywam tego pomaganiem, bo bardzo nie lubię tego słowa. Jeszcze będąc w ciąży mówiłam ze mąż nie będzie mi pomagał, on będzie ze mna wychowywał dziecko.
    Nie mamy podziału obowiązku przy młodej.

Jedyne co, już tak zostało od pierwszych dni- to mężu ja kapie a ja potem ogarniam. Ale bywało i tak że on robił wszystko albo ja. Ale- na palcach dwóch rak mogę policzyć ile razy kąpałam córkę. Teraz czasem pcha sie ze mna pod prysznic ;)

Nie wyobrażam sobie innego scenariusza, może dlatego, że moj tata zajmował się nami w sumie więcej niż mama.

To mój mąż pierwszy przewinął córke w szpitalu, pierwszy raz ja ubrał, jeździ sam na spacery jak gorzej sie czuje albo po prostu jestem zmeczona, układa budowle żebym mogla sie zdrzemnąć. Bawi się w chowanego, tańczy, przebiera, chodzi do lekarza, odwozi do żłobka, odbiera itd. Robi dokładnie to samo, co robie ja. Czasem nawet wydaje mi się ze robi więcej ;)
    Ostatnio byłam na wyjeździe to on pojechał z nia sam na dzien matki i ojca do żłobka. Zorganizował cały fajny weekend.
    Takiego ojca dla dzieci ze swiecą szukać, dla mnie to normalka, ale słucham naprawde róznych historii.
    On zawsze pierwszy czytał wszystko o tym kiedy jakie szczepionki, wybierał pod wzgledem bezpieczenstwa wózek i fotelik i tylko dawał do finalnego akceptu. We wszystko angazował się w 100%. Nawet jako pierwszy zacząl gotować dla małej obiadki- wszystko zdrowo i na parze, zebysmy mogli słoiczki odstawić :)
    Nie znam innego zachowania.

alexast, pietruszkanatki, Lovilovi, Krokodylica, be_aduska, FreshMm, emi2016, emerald_m, Dorka87, Ruda_ann lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emerald - kremowe plamienia to podobno niski poziom progesteronu. Ja z synem miałam kremowy śluz przez całą ciążę. Teraz w sumie też mam kremowy, jak później wkładkę zmienię niż normalnie to zabarwienie jest choćby jasno pomarańczowo różowe, ale to nic złego.

Izalika trzymam kciuki i czekam na wieści

Trzymam również kciuki za pozostałe wizytujące

Ja umówiłam się na badania prenatalne do katowic na 21 czerwca. Tyle jeszcze muszę czekać. Oby szybko minęło. Chyba pójdę za dwa tyg. do ginki drugiego wyboru, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Nie wytrzymam 4tyg.bez sprawdzenia.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izalika wrote:
    Ja juz przed gabinetem strach mnie ogarnal

I jak tam? :) Czekamy na wiadomości

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za 11 dni mamy wizytę :) kupa czasu... już odliczam dni :D Nie mogę się doczekać ;)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali masz super męża. Moj aż tak się nie angażował przy wyborze szczepionek i fotelika, ale całą resztę też robi. Jest super ojcem to trzeba mu przyznać. Robi wszystko to co ja.
    Oczywiście ma swoje za uszami, ale nikt nie jest idealny. Mój to się nawet nauczył czytać składy produktów. Ostatnio przyszedł i mówi że chciał kupić małemu ciastka ale nie kupi, bo wszędzie chemia. Tacy ojcowie to skarb i trzeba ich doceniać.
    Moj niestety wyjeżdża na początku lipca w delegację i wróci pod koniec października.

Mama-Ali lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama -Ali, to trafił Ci się wyjątkowy okaz. Niestety, ale większość facetów wynosi chociaż częściowo wzorce wychowywania dzieci z rodzinnych domów.
    Mój teść jest starej daty i uważał i nadal uważa, że opieka nad małym dzieckiem należy do matki. Jedynie co go interesowało to stopnie w szkole synów. Spędzanie czasu wolnego z chłopakami ograniczało się u niego do pilnowania żeby się nie pozabijali. Potrafił tylko siłą zdobyć u nich autorytet...
    Mój mąż pod tym względem uczynił krok milowy i potrafi bawić się z młodym, grać w piłkę, uczyć jazdy na rowerze, kąpać, również go przewijał. Chodzi na większość występów w przedszkolu i co najważniejsze spędzanie z nim czasu wolnego sprawia mu ogromną radość.

alexast, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość

orsnap9.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna 1985 wrote:
    Witam Wszystkie już obecne i przyszłe Mamuśki:-)
    Dzisiaj moje mdłości osiągnęły apogeum, do tego mam od rana bez przerwy ssanie w żołądku. Oczywiście na jedzenie nie mogę patrzeć. Wczoraj zasnęłam o 18.30, wstałam o 20.30, położyłam syna spać (kochany mąż go wykąpał i nakarmił), wykąpałam się zjadłam kolację i poszłam znowu spać. Masakra Wy też macie taką śpiączkę?

Miłego dnia i udanych wizyt:-)

Ja mam taką śpiączkę, niemal codziennie mam drzemkę w ciągu dnia, jak dziecko.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Anna 1985 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izalika trzymam kciuki za wizytę.

izalika lubi tę wiadomość

orsnap9.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja umówiłam się na badania prenatalne do katowic na 21 czerwca. Tyle jeszcze muszę czekać. Oby szybko minęło. Chyba pójdę za dwa tyg. do ginki drugiego wyboru, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok. Nie wytrzymam 4tyg.bez sprawdzenia.

Do Katowic :) patrzę w tabelkę i widzę, że dużo nas jest ze Śląska, to fajnie, może z maluszkami da się potem jakieś spotkanie zrobić ;)

Ikarzyca, Krokodylica lubią tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Do Katowic :) patrzę w tabelkę i widzę, że dużo nas jest ze Śląska, to fajnie, może z maluszkami da się potem jakieś spotkanie zrobić ;)

Jestem z opolskiego, ale ginka poleciła mi zrobić badania prenatalne w Katowicach w femina. Z Olkiem robiłam w rudzie śląskiej, ale podobno nie jest tam już tak jak kiedyś.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Jestem z opolskiego, ale ginka poleciła mi zrobić badania prenatalne w Katowicach w femina. Z Olkiem robiłam w rudzie śląskiej, ale podobno nie jest tam już tak jak kiedyś.

W Rudzie w Genomie? Nadal jest to jeden z lepszych ośrodków, ale jak ginka Ci poleca to się nie ma co zastanawiać :)

FreshMm no sporo nas Śląskich mam :) Fajny pomysł ze spotkaniem - liczę że się uda!

Anna 1985 ja też mam niesamowitą śpiączkę - nieważne ile bym nie spała w nocy w dzień padam - muszę co najmniej godzinę w kawałkach lub w całości pospać.

Ach jakże bym już chciała mieć bobaska w ramionach :) Podobno od 10 tc czas leci jak szalony - dla mnie teraz się wlecze jak ślimak :D

FreshMm lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • alexast Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca - tak w genomie. Też się zdziwiłam, bo byłam z nich zadowolona. Ona twierdzi, że tam pracują lekarze, którzy dopiero robią specjalizacje i się uczą. Podobno też wykonują amniopunkcje. Nie wiem jak jest faktycznie. Bardzo, ale to bardzo się zdziwiłam. Powiem szczerze,że wcale mi się nie uśmiecha jechać do Katowic. Do Rudy Śl. mam bliżej. Niestety ginka się uparła, że tam mam jechać. Mam tylko nadzieję, że są tacy dobrzy jak w genomie.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja mam taką śpiączkę, niemal codziennie mam drzemkę w ciągu dnia, jak dziecko.
    Ja też ostatnio miałam dużą śpiączkę . Poszłam spać koło 18 wstałam o 22 umylam garnki zjadlam coś i zaś poszłam spać i tak do rana :P. Dziś rano też prawie koło 10 zasnelam . W którym tygodniu robi się prenatalne?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obiektywny ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet odwiedzających portal OvuFriend. W końcu to one wiedzą najlepiej czego potrzebują i co sprawia, że aplikacja spełnia ich wymagania. Na tej podstawie specjalnie dla Was zrobiliśmy obiektywny ranking najlepszych na rynku aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ