X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Witam się z rana
    Ja dzisiaj tragicznie się czuje wstałam o 4 nad ranem z bólem w okolicach serca bolało jak oddychalam i dodatkowo zawroty glowy a teraz czekam do ginekologa bo wczoraj się nie załapałam. Ale powiem wam że dzisiaj to katastrofa jak będę się tak cały dzień czuć to niewiem co zrobię.

ojej, kochana, łączę się dziś w bólu.

Patrycja27 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • K01 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Gratuluje wszystkich wczorajszych pozytywnych wieści :)

ja byłam dziś na badaniach i nawet udąło się do pracy nie spóźnić (a już sobie w glowie ukladalam formułkę o ciązy jakby było duzo ludzi) ale wytrzymałam na czczo bez problemu, łyknęłam euthyrox a w drodze do pracy ejszcze zjadłam słodka bułkę bo wiedziałam, ze w samej pracy od razu na jeść nie bede mogla.

Ja jutro wizyta - mam nadzieję, ze Bąbekl rośnie i wszystko jest w porządku.

Co do rodziców to u nas nikt na pewno nam nic nie wypomni bo to pierwsze, a jeszcze po mojej cp to juz w ogóle czekają z utęsknieniem :) ale tak wkręciam wszystich, ze nie pije alko bo biorę leki bo mam mieć zabieg (moja mama wiedziała nawet na co zabieg), ze jak pokazałam mojej Mamie USG z Bąblem z 29.05 to dopiero po chwili zczaiła "To Ty w ciązy jesteś?!" a dopiero dwa dni pozniej napisala mi smsa ze z tego wrazenia chyba nam nie pogratulowala i gratuluje i sie cieszy i wogole jak sie czuje, czy mam mdlosci itp itd hehehe
    tesciowie jeszcze nie wiedza.

izalika, Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

201801181756.png

02.2017 - (*) 7tc - cp, usunięty jajowód
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję cudownyc wieści z wizyt i zazdroszczę serduszek ;-)
    ja się wybieram jutro na wizytę. Trochę wcześnie bo 6+2, ale w przyszłym tyg święto i obawiam się, że do lekarza się nie dostanę.. Może coś już będzie widać.

U mnie w rodzinie też będzie wielki szok, tak obstawiam. O tym, że będzieny chcieli 3 to wszyscy wiedzą (teściowa chyba tylko nie dopuszcza takiej myśli), ale raczrj nastawiali się za jakieś 5 lat, bo nikomu nie mówiliśmy, że już działamy ;-)

izalika, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Gratuluję cudownyc wieści z wizyt i zazdroszczę serduszek ;-)
    ja się wybieram jutro na wizytę. Trochę wcześnie bo 6+2, ale w przyszłym tyg święto i obawiam się, że do lekarza się nie dostanę.. Może coś już będzie widać.

U mnie w rodzinie też będzie wielki szok, tak obstawiam. O tym, że będzieny chcieli 3 to wszyscy wiedzą (teściowa chyba tylko nie dopuszcza takiej myśli), ale raczrj nastawiali się za jakieś 5 lat, bo nikomu nie mówiliśmy, że już działamy ;-)
    to teraz czas na synka ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    to teraz czas na synka ;)

najwyższa pora ;-)

s1985 lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aria40 wrote:
    A jak duży był pęcherzyk na 5t3d. Ja mam wizytę jutro, bo chcę sprawdzić, czy prawidłowo jest pęcherzyk w macicy. Będzie 5t2d.
    U mnie w 5+2 jak dobrze pamiętam to mój miał około 12 mm. Był wtedy sam pęcherzyk , bez pęcherzyka żółtkowego.

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawiłam suwaczek , jakis przełom, z wizyty na wizyte chyba coraz bardziej się boje

Raven, Ruda_ann lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ustawiłam suwaczek , jakis przełom, z wizyty na wizyte chyba coraz bardziej się boje
    Twoja stopka teraz wygląda bardziej pozytywnie , a pozytywne nastawienie to 1/4 sukcesu :*

s1985, FreshMm, kate88:) lubią tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim :) nie martwcie się tym, cobpowiedza tesciowie czy rodzice. Każdy żyje własnym życiem kochane, pamiętajcie o tym. Wiem, że moi teściowie i babcie modlą nam się o dzidzie więc na pewno się ucieszą :) moja mama pewnie też, chociaż uważa że mam czas :p
    To nowe życie! Nie martwcie się opiniami innych tylko cieszcie dzieciątkiem w brzuchu :)

alexast, Krokodylica lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie.. jakie macie zwolnienie ciążowe? Ja wczoraj zwróciłam na to uwagę i doktorka wpisala mi zwolnienie leżące. To znaczy, że mam nie ruszać się z domu. Trochę martwię się o ten ZUS. Na następnej wizycie zapytam jej czy już mogę zacząć żyć bardziej normalnie:)
    W 12 tygodniu będziemy odstawiac stopniowo też duphaston. Wy też? :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja dostałam leki na zabicie tsh coś na E młody ma 2.5 cm serducho bije płomienie jest ale słabe no nic leżymy jak to lekarz mi powiedział jeszcze 7 miesięcy i będzie dobrze

Krokodylica, izalika, kate88:), be_aduska, Raven, Ruda_ann lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie.. jakie macie zwolnienie ciążowe? Ja wczoraj zwróciłam na to uwagę i doktorka wpisala mi zwolnienie leżące. To znaczy, że mam nie ruszać się z domu. Trochę martwię się o ten ZUS. Na następnej wizycie zapytam jej czy już mogę zacząć żyć bardziej normalnie:)
    Ja mam zwolnienie chodzące.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teściową olewam, nie obchodzi mnie co myśli ale na pewno jej nie powiem, dopiero jak sama zobaczy, za karę będzie ostatnią osobą, która wie

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam l4 chłodzące ale to nie ma znaczenia, i tak chodzą na kontrole i sprawdzają czy jesteś w domu.

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że przy leżącym L4 jak nie ma Cie w domu to chyba jest gorzej :P Tak myślę...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    ja mam chodzące

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey ja dostałam leki na zabicie tsh coś na E młody ma 2.5 cm serducho bije płomienie jest ale słabe no nic leżymy jak to lekarz mi powiedział jeszcze 7 miesięcy i będzie dobrze
    tzn co to znaczy promiennie?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja mam chodzące , my też będziemy jakoś w takim czasie odstawić duphaston, lekarz powiedział ,że zobaczymy tylko jak z luteiną, czy mnie na niej dłużej nie przetrzyma. Wszystko zależy od tego jak łożysko podejmie pracę nad produkcją progesteronu ,bo ja nie wytwarzam obecnie swojego progesteronu na tyle by samodzielnie utrzymać ciążę (jestem po in vitro na cyklu sztucznym, czyli bez owulacji). Ja mam sporo leków do odstawienia, czekam na tę chwilę z utęsknieniem. Wiadomo obawiam się jak to będzie, bo one dają mi jakiś taki spokój ducha ,ale powoli mam dość tego faszerowania się :p

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:

Ja mam na zwolnieniu, że mogę chodzić.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Jaką dawkę euthyroxu dostałaś ? :) ja lecę obecnie na 100 , na zmianę z 75 :) trzymam kciuki aby plamienia szybko minęły :*

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ