X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko wrote:
    Hej dziewczyny, kalendarz belly pokazuje mi termin porodu na 06.01.

Dziś rano kolejny mega pozytyw na teście, 30 dzień cyklu. Czekam na wynik bety, a o 15 mam ginekologa, bo plamię na brązowo.

Ciągnie mnie też w brzuchu na dole, też tak macie? Piersi w ogóle mnie nie bolą. Siusiam co chwilę i... odbija mi się cały czas powietrzem :)

Witaj, ja mam termin z OF na 8 stycznia. Co do brzucha to pobolewa mnie i ciągnie ale nie plamię. Piersi mam tak nabrzmiałe i obolałe,że dotknąć mie idzie. Siusia też często. Również mam dzisiaj wizytę ale popołudniu :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt w klinice nie odbiera

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny juz wszystko wiem!!!!! Kamień z serca!!!

Mam zignorować niedzielny wynik! Okazuje sie ze z racji długiego weekendu badania przewozili na inną maszynę wiec ten wynik jest niemiarodajny!!!!

Kazali brać pod uwagę wynik z piatku i dzisiejszy i jak to sie przeliczy to wszystko jest w normie :)

Ale mogli łaskawie dać zanc w niedziele, ze bedą robić wyniki na innej maszynie to bym teraz tyle nerwow nie zjadła!!!!

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha, a po co robiłaś badanie 3 raz? Tak lekarz kazał?

Mnie beta też bardzo stresowała, czy wszystko się zgadza i dlatego już więcej nie robiłam:) jak tylko te 2 razy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Agniecha, a po co robiłaś badanie 3 raz? Tak lekarz kazał?

Mnie beta też bardzo stresowała, czy wszystko się zgadza i dlatego już więcej nie robiłam:) jak tylko te 2 razy...

Tak kazali i teraz dla mojego świetego spokoju w czwartek przed wizytą zrobię jeszcze raz.

Oby moje nerwy nie zaszkodziły Bałwankowi ❤️❤️❤️❤️

• Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tak kazali i teraz dla mojego świetego spokoju w czwartek przed wizytą zrobię jeszcze raz.

Oby moje nerwy nie zaszkodziły Bałwankowi ❤️❤️❤️❤️

Może odpuść sobie juz te bety , bo tylko sie stresujesz , a stres teraz najmniej Ci jest potrzebny :) wszystko jest dobrze i bedzie dobrze :)

Flowwer lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha cale szczescie, ze wszystko sie wyjasnilo! Szkoda tylko, ze sie stresowalas.

Ja dzisiaj skoczylam przy okazji zakupow do labo. Ostatnia bete robilam 11 i 14dpo, a dzisiaj 22dpo. Mam nadzieje, ze jest juz spora. Wrzuce wynik do kalkulatora, bo chyba nie chce isc w czwartek ponownie. Poszlam dzisiaj dla swojego wewnetrznego spokoju, bo wizyta u lekarza dopiero 29 maja.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kalendarz belly pokazuje termin porodu na 1 styczen, ale wg daty om na 5 stycznia i tak tez podalam Raven :) W pierwszej ciazy tez kalendarz pokazywal mi wczesniejsza date, a pozniej w szpitalu wyliczyli mi pozniejsza, a usg jeszcze co innego pokazywalo. Tak czy siak porod byl wywolywany po terminie ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie ze wszystko sie wyjaśniło :) dzis leze i tylko odpoczywam! Bałwanek ma dzis pełny luuuuu ❤️

Angela* lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Agniecha :) z dzidziusiem wszystko w porzadku!:)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha, dobrze że już wszystko ok. Ale Ci nerwów napsuli co?
    agulineczka, trzymam kciuki za Twoja bete.

Ja już zdecydowanie nie robie :)
    Dziś tylko kupiłam sobie test żeby siknac na pamiątke i tyle. Zreszta obiecałam sobie że jak już zobaczę pecherzyk to bety więcej nie będzie :)

A ja dziś czuje że powoli uchodzi ze mnie energia, rano pojechałam na zakupy i dopiero wróciłam, przyszykowałam obiad i teraz herbatke piję.
    Niestety córa chora, dzis po południu do lekarza, sama też czuje lekkie drapanie w gardle i mam katar, ale próbuję walczyć z wirusem ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali dbaj o siebie. Dobrze, ze juz nie robisz bety, ja po zobaczeniu pecherzyka tez bym juz nie robiła. Mojego meza z kolei jakis wirus chyba zaatakowal takze tez musze uwazac.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali a żebyś wiedziała, oby to niezaszkodzilo maluchowi ❤️❤️❤️

Uważajcie kobitki na siebie herbatkę z cytryną i miodem proponuje :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówicie dziewczyny, że bezzasadne jest ciągle robienie bety? Że te dwa razy z przyrostem odpowiednim wystarczą? A co jak lekarz dopiero za 2 tygodnie na przykład? Może jeszcze przed wizyta dobrze byłoby zrobić?:) bo ja mam wrażenie że nie wiem teraz jak się ciąża rozwija i mi tak jakoś dziwnie...

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Mówicie dziewczyny, że bezzasadne jest ciągle robienie bety? Że te dwa razy z przyrostem odpowiednim wystarczą? A co jak lekarz dopiero za 2 tygodnie na przykład? Może jeszcze przed wizyta dobrze byłoby zrobić?:) bo ja mam wrażenie że nie wiem teraz jak się ciąża rozwija i mi tak jakoś dziwnie...

Kochana to jest duzy stres :) jesli bedzie Ci z tym spokojniej to zrób przrd wizyta jak masz jakiez obawy :)

Wysłany: 2 maja 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana to jest duzy stres :) jesli bedzie Ci z tym spokojniej to zrób przrd wizyta jak masz jakiez obawy :)
    Wiesz, ja mam tak, że teraz najchętniej codziennie bym sprawdzała co się tam w brzuchu dzieje ^^ to pewnie tak na początku.
    A jak tam dziewczyny, szykujecie się już na l4? Bo ja bym ciągle spała, mecze się okropnie, a ginekolog dopiero 11.05. Zastanawia mnie, czy rodzinna mi da na te kilka dni chociaż żebym sobie pospała do woli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 12:37

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka ja juz nie wracam do pracy, do jutro mam l4 jeszcze z transferu, 04,05 wizyta usg i przedłużam l4

Wysłany: 2 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Pietruszka ja juz nie wracam do pracy, do jutro mam l4 jeszcze z transferu, 04,05 wizyta usg i przedłużam l4
    No u Ciebie Agniechaa jest inna sytuacja :) trzeba dmuchać na zimne i bardzo się oszczędzać :)
    Ja mam po prostu ciężka pracę, po 10,5 h , bardzo męcząca stresujaca i odpowiedzialna. Więc też wolałabym sobie posiedzieć już w domu. Jestem ciekawa jak rodzinna do tego podejdzie.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 3 godziny mam wizytę u doktorki :) jestem ciekawa co mi powie odnośnie tego Progesteronu i czy coś będzie widać:)

• Raven Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa super że udało się to wyjaśnić :)

Moniczko witaj na fiolecie :) mnie też coś czasami tak jakby zakluje w podbrzuszu

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ