Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
alexast wrote:U mnie niedobrze. Przezierność jest ok ale kość nosowa jest hypoplastyczna. Ryzyko zespołu downa 1:31. Amniopunkcję mam zaplanowaną na 12 lipca. Jestem załamana.
Innej ciężarnej bym powiedziała, że mam mieć nadzieję, że będzie dobrze, bo z synem było tak samo i jest zdrowy. Ale jakie jest prawdopodobieństwo że u mnie drugi raz będzie dobrze? Myślę że marne.
1 usg prenatalne w poprzedniej ciąży było dla mnie atrasznym przeżyciem i nawet zapomniałam do końca dlaczego teraz przed nim tak się bronię :-o Wymazałam to ze swojej pamięci. Ale mi przypomniałaś.
U nas też wyszła hypoplazja kości nosowej. Kość nosowa obecna, ale krótka... I lekarz nastraszył ZD...Ryzyko tak wysokie nie było, ale ten program co to liczy to akurat w ogóle nie bierze tego pod uwagę...
Na kolejnym usg po tygodniu było już dużo lepiej. A tak naprawdę dopiero uspokoił mnie mój lekarz. I wcale się nie przejął tym wpisem odnośnie hypoplazji, bo powiedział, że ocena wysycenia kości nosowej jest bardzo subiektywna i żeby czekać na wyniki krwi (robiłam wtedy pappa) i kolejne usg.
NT 2.0 czyli w normie.
Ja bym na pewno przeszła się do innego lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 22:59
Krokodylica lubi tę wiadomość