WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Hej :) nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie, bo kilka tygodni nie pisałam. Usunęłam tamto konto pod wpływem stresu i chwili, ale czytałam Was na bieżąco :)

Gratuluję wszystkim cudownych wieści z wizyt i trzymam kciuki za pozostałe dobre wiadomości.

Ja jestem dziś po prenatalnych i ufffff... kamień z serca. Wszystko dobrze. Ze szczęśliwa unoszę się metr nad ziemią. Pewnie, dlatego też zdecydowałam się napisać.

A co do zwierząt ja jestem mamą labradorki :D

Miłego wieczoru!
    Cieszę się ,że do nas wróciłaś :) ostatnio przeglądając listę zastanawiałam się co tam u Ciebie :* ogromnie się cieszę ,że wizyta dzisiaj udana :) unoś się nad ziemią , unoś bo zawluzyłaś mamuśka :D

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mdłości / wymiotów, to ginka ostatnio mnie uprzedzała, że mogą trwać nawet do 16 tygodnia i żeby się nie zdziwić...

Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty :)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 kochane kocice syberyjskie, mają cudne charaktery i nie wyobrażam sobie życia bez nich :) Mam też psa, który przyszedł do naszej rodziny zanim pojawiły się koty i stwierdzam że jednak z psem jest większy kłopot.. na dwór trzeba iść i do tego mój głośno szczeka, czasem totalnie bez sensu :-p Także jestem za psem ale tylko do domu z ogrodem, w mieszkaniu niekoniecznie, no chyba że jest to mała rasa jak np york.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 23:59

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. :)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Co sądzicie o opalaniu w ciąży? Byłam dzisiaj trochę na słońcu i strasznie mnie spalilo. A więcej siedziałam w cieniu. Pleców nie opalalam, a równiez opalone...

Ja już pisałam, ze od opalania w ciazy nabawiłam sie plam na twarzy. Tzn normalnie nie sa widoczne, ale jak sie mocniej opalę to widać ciemniejsze miejsca.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy za dzisiejsze wizyty! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pomyślne wizyty.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

też miałam dziś w planie podglądanie, ale nie uda mi się z pracy wyjść więc umówiłam się na jutrzejszy wieczór, muszę sprawdzić czy wszystko w porządku, genetyczne mam umówione na 14 lipca będę wtedy w 12+3 dniu ciąży, Pappy nie robię bo moja gin nie za bardzo jest do niej przekonana, co prawda mogłam się prosić bo z racji wieku mi się już należy, ale odpuściłam, z synem też nie miałam, tylko dobre Usg i było dobrze :) teraz też na to liczę, gdyby coś się wyszło nieprawidłowo to będziemy badać

też chciałabym pieska, mój synuś stale mnie błaga o jakieś zwierzątko, chociaż ostatnio zaczął częściej pytać o to kiedy będzie miał rodzeństwo ;0 (jeszcze nie wie, ale znajomym narodziło się niedawno drugie dziecko, i pojawiły się pytania :), jednak mieszkamy w bloku i trochę ciężko mi to sobie wyobrazić, może jak młodsze podrośnie ? zobaczymy

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach dziewczyny. Ja mam prenatalne 4.07.
    W ogóle mam wrażenie że moje mdłości mnie opuszczają. Jeszcze czasami wieczorem coś złapie ale wtedy idę spać i jakoś daje radę. Jest nadzieja. Przy Franku trzymało mnie do 20 tyg i mdliło 24h na dobę. To było okropne.

Krokodylica podziwiam Cię!! Dzielna jesteś bardzo!

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    A ja nie mam zaufania do połączenia bobo+pies czy kot.
    Szwagierka kupiła yorka swoim dzieciom, już prawie 10 lat ma a do tego mają 2 letnie dziecko. Od początku wszystko super, pies się aż "bał" dziecka, do czasu gdy go samochód nie potrącił, bo przeciskał się pod płotem i latał czasem po ulicy. Teraz jest bardzo agresywny i już nie raz małą złapał, a nawet i mocniej ugryzł. Ostatnio nawet moje dziecko ugryzł. Mała teraz nie chce do nich jeździć bo się boi psa. No i oni też mają problem bo nie wiedzą co z nim zrobić..
    York to york :P, male i szczekliwe ale nie kazdy pies jest taki. My mamy goldena i kota :p (kot bardziej zrobil sie podworkowy tylko jesc przychodzi a reszte idzie dalej) i jestem pewna że nic dziecku nie zrobi, jest z nami jak mial rok i mial od poczatku stycznosc z malymi dziecmi bo akurat szwagierki najmlodsze dziecko mialo wtedy tez rok i byl bardzo delikatny dalej jest i jak mlody przychodzil do nas a ja sie z nim bawilam chcialam go laskotac a on piszczal to Baster wchodzil miedzy nas i nie pozwolil mi sie zblizyc, oslanial go. teraz jak jestem w ciazy to na poczatku jak zawsze z mezem udawalismy ze cos sobie robimy to tez wchodzil miedzy nas i szczekal na niego i delikatnie powarkiwal (ale nic mu nie zrobi tego jestem pewna ) , a wczesniej jak tak sie bawilismy to tylko wchodzil pomiedzy i nie pozwolil sie do mnie zblizyc. Kolejny przyklad raz byla kolezanka z wtedy 7 miesiecznym synkiem i maly nie ma tak stycznosci z psami wiec go za ucho szarpnal, kolo oczu pociagnal skore, pysk a Baster siedzial grzecznie i to znosil. Takze ja nawet bym nie musiala przynosic ubranek ze szpitala zeby zaakceptowal dziecko.

Krokodylica nawadniaj sie, a jak bedziesz tracila sily to jedz do szpitala. Na fb jest taka dziewczyna ktora od 5 tyg wymiotuje po wszystkim, nie ma sily isc do lazienki i i tak ledwo ją przekonalysmy ze ma jechac do szpitala, ale zas sie uparla ze na faceta poczeka do 22 i wtedy pojada bo uwaza ze karetka jest jej nie potrzebna... i martwi sie ze jak pojedzie do jej do piatku na prenatalne nie puscza... juz sie wkurzylam i jej nawrzucalam ostro bo jak mozna byc tak nieodpowiedialnym? przeciez to sie odbije na dziecku... tym bardziej ze jest odwodniona juz.... wkurzaja mnie strasznie takie baby... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:19

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja wizytuję jutro i powiem Wam, że jak do tej pory byłam raczej ostoją spokoju tak od dwóch dni coś mnie w głowę uderzyło i prawie płakać mi się chce z nerwów. Mam tylko nadzieję że po badaniu mi przejdzie.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny witajcie ;*

Dzis wstalam wczesniej , bo snily mi sie takie pączki z chalwa i obudzilam sie z takim glodem , że szok :0
    Hehe musze męża wysłać po takie pączki ;)

Dzis mamy prenatalne , prosimy trzymać za nas kciuki <3 mamy na 16:30 :)

Milego dnia dziewczyny :)
    I kciuki za dziewczyny, ktore dziś też wizytują <3

FreshMm, Ikarzyca, inessa, Marzycielka111192, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) witam się w 11 tygodniu :D
    I mocno trzymam kciuki za wszystkie wizyty :) <3
    A co do opalania to mi ginek kazał korzystać ze słońca ( oczywiście nie leżeć plackiem 12h), łapać wit.D tylko brzuch zasłaniac :)

FreshMm, natki89, Aenu, inessa, Paula_29, Morwa, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zwierzątek to my mamy tylko rybkę w akwarium ;) córka nie chce nic innego.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj mamusie! Niech moc będzie z Wami!! :D :D

Angela* lubi tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w drugim trymestrze, jeeeejjjj!
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.

Mieliśmy w ten weekend odwiedzic znajomych, a tutaj nam piszą, ze ich dwie córeczki wczoraj zdiagnozowano z bostonka. To bardzo zaraźliwe? Czytałam, ze niebezpieczne w ciąży, mam anulować wspólny weekend?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:37

kate88:), emerald_m, Marzycielka111192, natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    A ja sie witam w drugim trymestrze, jeeeejjjj!
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.

Mieliśmy w ten weekend odwiedzic znajomych, a tutaj nam piszą, ze ich dwie córeczki wczoraj zdiagnozowano z bostonka. To bardzo zaraźliwe? Czytałam, ze niebezpieczne w ciąży, mam anulować wspólny weekend?

Ajj, anuluj koniecznie! Nie ma co ryzykować. Bostonka to choroba zakaźna, wiec jak pojedziesz to jest duże prawdopodobienstwo ze złapiesz.

helagazela lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dzięki Dziewczyny <3 Za resztę Dziewczyn też trzymam kciukasy <3
    Net mi się w tel skończył, więc jak tylko wrócę do domu, to od razu dam znać co i jak :)

emerald_m, Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie. Wspieram wszystkie wizytujace dzisiaj ❤❤❤ a ja juz myslalam ze bedzie mi lepiej bo tak przy synku mialam pod koniec 1 trymestru a tu coraz gorzej mdlosci na maksa nadwrazliwosc na zapachy takka ze jestem w szoku ze na niektore mozna byc wrazliwym hyhy no i myslalam ze teraz omina mnie bole glowy a tu dzis od nocy bol... no i tradzik brbr z synem mialam cudna cere... no ale trzeba przetrwac ☺byle Maluch rosl ☺ do tego synek wczoraj skonczyl antybiotyk a ida 2 zeby naraz. A za to w niedziele zaczynam 2 trymestr ☺ a za tydzien w czwartek mamy badania prenatalne i tego sie boje aby wszystko bylo dobrze. A my psa nie mozemy miec bo tesciowa sie nie zgadza za to mamy akwarium z rybkami ☺ a tak mamy cudny dzis dzien ☺ lato w pelni zatem z umiarem ale trzeba korzystac ze slonca dopoki jeszcze go duzo ☺ zycze dobrego dnia ☺

Angela* lubi tę wiadomość

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U mnie odliczanie trwa, jeszcze 5 dni do badań. Też zaczynam się lekko denerwować, choć mąż uspokaja, że będzie ok. Jeszcze po drodze w weekend jedziemy do rodziców w odwiedziny, mam nadzieję, że szybciej zleci ten czas chociaż.

A dziś w ramach uprzyjemnienia sobie życia idę do fryzjera :) Uwielbiam. Szkoda tylko, że pogoda taka marna, zapowiadali upały, a u mnie chłodno i leje. Chociaż dla nas to chyba lepsza opcja niż żar z nieba... :)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ