Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
emerald_m wrote:U mnie rano brzuszek mniejszy, ale wystający, a wieczorem już naprawdę spory
No i fakt, to nie dzidziuś jeszcze. Myślę, że to reorganizacja narządów wewnętrznych na rzecz macicy
Pomału szykuję podwozie, bo jakąś godzinę muszę się zbierać.
Helka, Angela, Wasze wizyty, o której?Angela*, emerald_m lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
emerald_m wrote:U mnie rano brzuszek mniejszy, ale wystający, a wieczorem już naprawdę spory
No i fakt, to nie dzidziuś jeszcze. Myślę, że to reorganizacja narządów wewnętrznych na rzecz macicy
Pomału szykuję podwozie, bo jakąś godzinę muszę się zbierać.
Helka, Angela, Wasze wizyty, o której?
Moja na 16:30 , dobrze Hela pamięta
Czyli ja na sam koniecale tez niedlugo bede sie zbierać bo musze dojechać
emerald_m lubi tę wiadomość
-
Ja też mam już brzuszek. Nie spodziewałam się że tak wcześnie. Jeszcze jakiś tydzień temu pojawiał się tylko wieczorem. Teraz jest od samego rana, twardy raczej. No to nie jelita. Z synkiem miałam coś ok 16 tyg. Teraz 4-5 tyg wcześniej.
emerald_m lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kciuki za wizyty, już coraz bliżej
Jesli chodzi o brzuch, to ja mam delikatnie odstający, ale mam wrażenie ze jest mniejszy niż z córka, dziwne, bo niby w 2 ciazy szybciej wyłazi. Przedwczoraj wciagnełam rano dzinsy i normalnie zapiełam guzik
, chociaz po jakimś czasie zaczyna przeszkadzac ten guzik i realizuje pomysł z gumką w dziurce
. Dziś nad morzem ciepło, wiec wskoczyłam w rybaczki z pasem, przynajmniej jest luz
. Ale- nalezę do osób szczupłych a zauważyłam że robią mi sie wałki pod biustonoszem
i to na całej długości! Córa się mnie pyta ostatnio- mama, co to? To jej mówię ze skóra, a ona- fuuuuj, skóóóra!
. Ale mam plan! Po połogu bede biegać! (Boże dopomóż
)
Co do wychowywania sie dzieci ze zwierzętami to u mnie mimo braku psa Ala nie boi się zwierzat, wręcz przeciwnie, garnie sie do nich bardzo. Uwielbia psa moich rodziców, cieszy sie jak psy sąsiadów ją obskoczą. Ja zreszta tez uwielbiam psy i zawsze sie ściskam z psami sasiadów
, wiec Ala widzi że sie nie boje. Ale- dosć ważne jest chyba nauczenie dziecka, ze nie kazdego pieska mozna przytulic, że przed głaskaniem trzeba zapytac własciciela czy można, że trzeba postepowac delikatnie. Ja to wkładam do głowy mojej córce od początku i chyba działa. Zawsze jak podchodzimy do jakiegos pieska to pytam właściciela czy mozemy, nigdy sama z rękoma nie lece
Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość
-
Pooziomka wrote:Ja też mam już brzuszek. Nie spodziewałam się że tak wcześnie. Jeszcze jakiś tydzień temu pojawiał się tylko wieczorem. Teraz jest od samego rana, twardy raczej. No to nie jelita. Z synkiem miałam coś ok 16 tyg. Teraz 4-5 tyg wcześniej.
Gładka, pachnąca i zestresowana czekam. Dopadają mnie mdłości i stres.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
Mama-Ali wrote:Dziewczyny, kciuki za wizyty, już coraz bliżej
Jesli chodzi o brzuch, to ja mam delikatnie odstający, ale mam wrażenie ze jest mniejszy niż z córka, dziwne, bo niby w 2 ciazy szybciej wyłazi. Przedwczoraj wciagnełam rano dzinsy i normalnie zapiełam guzik
, chociaz po jakimś czasie zaczyna przeszkadzac ten guzik i realizuje pomysł z gumką w dziurce
. Dziś nad morzem ciepło, wiec wskoczyłam w rybaczki z pasem, przynajmniej jest luz
. Ale- nalezę do osób szczupłych a zauważyłam że robią mi sie wałki pod biustonoszem
i to na całej długości! Córa się mnie pyta ostatnio- mama, co to? To jej mówię ze skóra, a ona- fuuuuj, skóóóra!
. Ale mam plan! Po połogu bede biegać! (Boże dopomóż
)
Co do wychowywania sie dzieci ze zwierzętami to u mnie mimo braku psa Ala nie boi się zwierzat, wręcz przeciwnie, garnie sie do nich bardzo. Uwielbia psa moich rodziców, cieszy sie jak psy sąsiadów ją obskoczą. Ja zreszta tez uwielbiam psy i zawsze sie ściskam z psami sasiadów
, wiec Ala widzi że sie nie boje. Ale- dosć ważne jest chyba nauczenie dziecka, ze nie kazdego pieska mozna przytulic, że przed głaskaniem trzeba zapytac własciciela czy można, że trzeba postepowac delikatnie. Ja to wkładam do głowy mojej córce od początku i chyba działa. Zawsze jak podchodzimy do jakiegos pieska to pytam właściciela czy mozemy, nigdy sama z rękoma nie lece
A, że ja też chudziak jestem, to rzuca się w oczy.
Muszę sobie jakieś leginsy fajne sprawić, bo w dżinsach coraz ciaśniej.21.01.2014. synek
05.01.2018. synek
12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota; -
nick nieaktualny
-
Aaaa, Dziewczyny! Właśnie dzwonił Dr i zmieniła mi się godzina wizyty na 14:20.. zaraz uciekam do auta...
Emerald - to będziemy miały prawie równo badanko
Trzymajcie mocno kciukiAngela*, emerald_m, Morwa, Mama-Ali, Krokodylica lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Helka891 wrote:Aaaa, Dziewczyny! Właśnie dzwonił Dr i zmieniła mi się godzina wizyty na 14:20.. zaraz uciekam do auta...
Emerald - to będziemy miały prawie równo badanko
Trzymajcie mocno kciuki
kciuki!Helka891 lubi tę wiadomość