X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Powodzenia na wizytach dziewczyny. Ja mam prenatalne 4.07.
    W ogóle mam wrażenie że moje mdłości mnie opuszczają. Jeszcze czasami wieczorem coś złapie ale wtedy idę spać i jakoś daje radę. Jest nadzieja. Przy Franku trzymało mnie do 20 tyg i mdliło 24h na dobę. To było okropne.

Krokodylica podziwiam Cię!! Dzielna jesteś bardzo!

Dzięki za miłe słowo.
    Przyznaję że mam już dość tego. :(

• Mika77 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność

A normy masz podane dla kobiet w ciąży czy normalne. TSH w ciąży skacze jak mówi moja doktorka bardziej miarodajne w ciąży jest f4

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność

Groźniejsza jest niedoczynność, więc nie martw się bardzo. Oczywiście, skonsultuj się z endo, ale mój mówił, że w ciąży często naturalnie występuje nadczynność z pwoodu obecności Bhcg.

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    York to york :P, male i szczekliwe ale nie kazdy pies jest taki. My mamy goldena i kota :p (kot bardziej zrobil sie podworkowy tylko jesc przychodzi a reszte idzie dalej) i jestem pewna że nic dziecku nie zrobi, jest z nami jak mial rok i mial od poczatku stycznosc z malymi dziecmi bo akurat szwagierki najmlodsze dziecko mialo wtedy tez rok i byl bardzo delikatny dalej jest i jak mlody przychodzil do nas a ja sie z nim bawilam chcialam go laskotac a on piszczal to Baster wchodzil miedzy nas i nie pozwolil mi sie zblizyc, oslanial go. teraz jak jestem w ciazy to na poczatku jak zawsze z mezem udawalismy ze cos sobie robimy to tez wchodzil miedzy nas i szczekal na niego i delikatnie powarkiwal (ale nic mu nie zrobi tego jestem pewna ) , a wczesniej jak tak sie bawilismy to tylko wchodzil pomiedzy i nie pozwolil sie do mnie zblizyc. Kolejny przyklad raz byla kolezanka z wtedy 7 miesiecznym synkiem i maly nie ma tak stycznosci z psami wiec go za ucho szarpnal, kolo oczu pociagnal skore, pysk a Baster siedzial grzecznie i to znosil. Takze ja nawet bym nie musiala przynosic ubranek ze szpitala zeby zaakceptowal dziecko.

Krokodylica nawadniaj sie, a jak bedziesz tracila sily to jedz do szpitala. Na fb jest taka dziewczyna ktora od 5 tyg wymiotuje po wszystkim, nie ma sily isc do lazienki i i tak ledwo ją przekonalysmy ze ma jechac do szpitala, ale zas sie uparla ze na faceta poczeka do 22 i wtedy pojada bo uwaza ze karetka jest jej nie potrzebna... i martwi sie ze jak pojedzie do jej do piatku na prenatalne nie puscza... juz sie wkurzylam i jej nawrzucalam ostro bo jak mozna byc tak nieodpowiedialnym? przeciez to sie odbije na dziecku... tym bardziej ze jest odwodniona juz.... wkurzaja mnie strasznie takie baby... ;/

Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
    Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    A ja sie witam w drugim trymestrze, jeeeejjjj!
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.

Mieliśmy w ten weekend odwiedzic znajomych, a tutaj nam piszą, ze ich dwie córeczki wczoraj zdiagnozowano z bostonka. To bardzo zaraźliwe? Czytałam, ze niebezpieczne w ciąży, mam anulować wspólny weekend?

Ja bym nie pojechała.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
    Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic.
    Wiesz póki masz siły i uzupelniasz płyty to jest ok ale gdybyś nie była w stanie iść do łazienki to chyba byś pojechała do szpitala? Wtedy córka i tak nie bylabys w stanie się zająć a mąż by musiał wziąć wolne na ten czas . Lekarz lekarzem ale sama chyba powinna myśleć a nie ślepo ufac lekarzom . Mieszka w Polsce więc za karetkę by na pewno nie płaciła .Ale powiedz szczerze dziecku może to w tragiczny sposób zaszkodzić?

Normy mam ogólne , nie dla kobiet w ciąży

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój gin twierdzi że odwodnienie w ciąży jest bardzo groźne dla dziecka.

Ale emocje, czekam na wieści z trzech wizyt. :)

Ja mam jutro wieczorem prenatalne i też już łapie stresik. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i jeszcze jeden powód dla którego nie chcę do szpitala - w pierwszej ciąży byłam i naprawdę wolę rzygać w domu niż przy 5 babach na sali i tłumie ludzi który przychodzi w odwiedziny. To było dla mnie syeasznie głupie uczucie.

Ps. Ale wiadomo jak trzeba to trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:53

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No mój gin twierdzi że odwodnienie w ciąży jest bardzo groźne dla dziecka.

Ale emocje, czekam na wieści z trzech wizyt. :)

Ja mam jutro wieczorem prenatalne i też już łapie stresik. :)
    No właśnie a jak jej pisałam żeby jechała bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu robić prenatalnych ( wiem brutalne ale sama teraz napisałaś że lekarz to samo Ci mówił ) to powiedziała że jak można tak kobiecie w ciąży mówić. ... Tylko nikt nie chce dla niej źle a wręcz przeciwnie a dwa to nie trwa parę dni tylko 5 tyg a to już za długo. Myślałam ze się otrzasnie ale jak jest taka uparta to sobie będzie później w brodę pluć. ..

Zazdroszczę wam , mnie czekają jeszcze długie dwa tygodnie .

Wiadomo ze lepiej nie iść ale jakbyś już musiala to chyba tak długo byś nie czekała ? Walcz na razie. A owoce jesteś w stanie jeść ? Może arbuza ? Ma dużo wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:58

Agness12 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak arbuza i kisiel jem, nawadniam się jak mogę.
    Innych owoców nie jem bo mi szkodzą, a najbardziej mnie drze po truskawkach.
    W ogóle - o ironio - najbardziej rzygam po tym co mi najlepiej smakuje...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale arbuz też dobry :). Ja wczoraj kupilam i dziś muszę go skoczyć

dxomanli5dlutv4a.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:15

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.
    Ale ludzie są perfidni .... ja co masz czy oznaczeniu B ? 1 czy 2 ? Poproś lekarza o kod 1 i niech się wypchaja resztę. .. zadzwoń i powiedz że l4 masz na czas ciąży czyli do stycznia bo może są ślepi i nie widzą. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:23

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny jak tam ? Juz po wizycie jesteście ,czy ciągle czekacie ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Eeeee?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ale ludzie są perfidni .... ja co masz czy oznaczeniu B ? 1 czy 2 ? Poproś lekarza o kod 1 i niech się wypchaja resztę. .. zadzwoń i powiedz że l4 masz na czas ciąży czyli do stycznia bo może są ślepi i nie widzą. ...

Mam B i 2, że mogę chodzić. Mam cały miesiąc na wykonanie tych badań. Czytałam, że kontrolne wykonuje się przed powrotem do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:28

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już poooo! i się mega cieszę :D Mąż też taki podkręcony, że chyba pierwszy raz go widzę aż tak zeuforyzowanego :D
    Na USG wszystko w porządku, Maleństwo ma 6,1cm :) Wszystkie narządy w porządku, kość nosowa jest :D przezierność karkowa git i ryzyko wad genetycznych nikłe i nie ma sensu robić dalszych badań :) No i tak się cieszę, że szok! Już przestaje myśleć o poronieniach zatrzymanych i chowam stresy daaaleko, daaaleko :D
    aleee... następna wizyta 21 sierpnia :D czyli za 7 tygodni i 5 dni :P Te 4 tygodnie teraz tak mi się dłużyły, a się okazuje, że będę czekać teraz 2 razy dłuużej :D masakra :D

Aenu, Krokodylica, FreshMm, Morwa, Mama-Ali, natki89, Girl25, MoniaP, Lovilovi, Paula_29, Andzia87, Dorka87, kate88:), BlackCatNorL, P., ana167, Karmelova, madzia8lenka, moniczko., Patrycja27, Pooziomka, helagazela, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam dodać, że Mąż ma chyba lepszą intuicję niż ja :D bo na 90% dziewczyneczka <3 ale do tego 21 sierpnia wstrzymam się z różowymi ubrankami hehe :D

Krokodylica, FreshMm, Morwa, Paula_29, Andzia87, kate88:), BlackCatNorL, P., Patrycja27, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie info: "Badania kontrolne wg art. 229 §3 kp przeprowadza się w miarę możliwości w godzinach pracy (w trakcie zwolnienia nie ma mowy o świadczeniu pracy). Osoba niezdolna do pracy, przebywająca na zwolnieniu lekarskim, nie powinna przeprowadzać badań w tym okresie, ponieważ ZUS może to uznać za naruszenie zasad wykorzystywania zwolnienia lekarskiego. Badania kontrolne powinny być wykonane nie wcześniej niż w pierwszym dniu po zakończeniu zwolnienia" . masakraa

Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka świetne wieści, gratuluję szparki hihi. :)

Helka891 lubi tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ