Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pooziomka wrote:Powodzenia na wizytach dziewczyny. Ja mam prenatalne 4.07.
W ogóle mam wrażenie że moje mdłości mnie opuszczają. Jeszcze czasami wieczorem coś złapie ale wtedy idę spać i jakoś daje radę. Jest nadzieja. Przy Franku trzymało mnie do 20 tyg i mdliło 24h na dobę. To było okropne.
Krokodylica podziwiam Cię!! Dzielna jesteś bardzo!
Dzięki za miłe słowo.
Przyznaję że mam już dość tego. -
Girl25 wrote:Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność
A normy masz podane dla kobiet w ciąży czy normalne. TSH w ciąży skacze jak mówi moja doktorka bardziej miarodajne w ciąży jest f4 -
Girl25 wrote:Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność
Groźniejsza jest niedoczynność, więc nie martw się bardzo. Oczywiście, skonsultuj się z endo, ale mój mówił, że w ciąży często naturalnie występuje nadczynność z pwoodu obecności Bhcg. -
Girl25 wrote:York to york
, male i szczekliwe ale nie kazdy pies jest taki. My mamy goldena i kota :p (kot bardziej zrobil sie podworkowy tylko jesc przychodzi a reszte idzie dalej) i jestem pewna że nic dziecku nie zrobi, jest z nami jak mial rok i mial od poczatku stycznosc z malymi dziecmi bo akurat szwagierki najmlodsze dziecko mialo wtedy tez rok i byl bardzo delikatny dalej jest i jak mlody przychodzil do nas a ja sie z nim bawilam chcialam go laskotac a on piszczal to Baster wchodzil miedzy nas i nie pozwolil mi sie zblizyc, oslanial go. teraz jak jestem w ciazy to na poczatku jak zawsze z mezem udawalismy ze cos sobie robimy to tez wchodzil miedzy nas i szczekal na niego i delikatnie powarkiwal (ale nic mu nie zrobi tego jestem pewna ) , a wczesniej jak tak sie bawilismy to tylko wchodzil pomiedzy i nie pozwolil sie do mnie zblizyc. Kolejny przyklad raz byla kolezanka z wtedy 7 miesiecznym synkiem i maly nie ma tak stycznosci z psami wiec go za ucho szarpnal, kolo oczu pociagnal skore, pysk a Baster siedzial grzecznie i to znosil. Takze ja nawet bym nie musiala przynosic ubranek ze szpitala zeby zaakceptowal dziecko.
Krokodylica nawadniaj sie, a jak bedziesz tracila sily to jedz do szpitala. Na fb jest taka dziewczyna ktora od 5 tyg wymiotuje po wszystkim, nie ma sily isc do lazienki i i tak ledwo ją przekonalysmy ze ma jechac do szpitala, ale zas sie uparla ze na faceta poczeka do 22 i wtedy pojada bo uwaza ze karetka jest jej nie potrzebna... i martwi sie ze jak pojedzie do jej do piatku na prenatalne nie puscza... juz sie wkurzylam i jej nawrzucalam ostro bo jak mozna byc tak nieodpowiedialnym? przeciez to sie odbije na dziecku... tym bardziej ze jest odwodniona juz.... wkurzaja mnie strasznie takie baby... ;/
Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic. -
helagazela wrote:A ja sie witam w drugim trymestrze, jeeeejjjj!
Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.
Mieliśmy w ten weekend odwiedzic znajomych, a tutaj nam piszą, ze ich dwie córeczki wczoraj zdiagnozowano z bostonka. To bardzo zaraźliwe? Czytałam, ze niebezpieczne w ciąży, mam anulować wspólny weekend?
Ja bym nie pojechała. -
Krokodylica wrote:Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic.
Normy mam ogólne , nie dla kobiet w ciąży[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Acha i jeszcze jeden powód dla którego nie chcę do szpitala - w pierwszej ciąży byłam i naprawdę wolę rzygać w domu niż przy 5 babach na sali i tłumie ludzi który przychodzi w odwiedziny. To było dla mnie syeasznie głupie uczucie.
Ps. Ale wiadomo jak trzeba to trzeba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:53
-
Krokodylica wrote:No mój gin twierdzi że odwodnienie w ciąży jest bardzo groźne dla dziecka.
Ale emocje, czekam na wieści z trzech wizyt.
Ja mam jutro wieczorem prenatalne i też już łapie stresik.
Zazdroszczę wam , mnie czekają jeszcze długie dwa tygodnie .
Wiadomo ze lepiej nie iść ale jakbyś już musiala to chyba tak długo byś nie czekała ? Walcz na razie. A owoce jesteś w stanie jeść ? Może arbuza ? Ma dużo wodyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:58
Agness12 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:15
-
Aenu wrote:Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:23
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Aenu wrote:Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.
Eeeee? -
Girl25 wrote:Ale ludzie są perfidni .... ja co masz czy oznaczeniu B ? 1 czy 2 ? Poproś lekarza o kod 1 i niech się wypchaja resztę. .. zadzwoń i powiedz że l4 masz na czas ciąży czyli do stycznia bo może są ślepi i nie widzą. ...
Mam B i 2, że mogę chodzić. Mam cały miesiąc na wykonanie tych badań. Czytałam, że kontrolne wykonuje się przed powrotem do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:28
-
Dziewczyny, ja już poooo! i się mega cieszę
Mąż też taki podkręcony, że chyba pierwszy raz go widzę aż tak zeuforyzowanego
Na USG wszystko w porządku, Maleństwo ma 6,1cmWszystkie narządy w porządku, kość nosowa jest
przezierność karkowa git i ryzyko wad genetycznych nikłe i nie ma sensu robić dalszych badań
No i tak się cieszę, że szok! Już przestaje myśleć o poronieniach zatrzymanych i chowam stresy daaaleko, daaaleko
aleee... następna wizyta 21 sierpniaczyli za 7 tygodni i 5 dni
Te 4 tygodnie teraz tak mi się dłużyły, a się okazuje, że będę czekać teraz 2 razy dłuużej
masakra
Aenu, Krokodylica, FreshMm, Morwa, Mama-Ali, natki89, Girl25, MoniaP, Lovilovi, Paula_29, Andzia87, Dorka87, kate88:), BlackCatNorL, P., ana167, Karmelova, madzia8lenka, moniczko., Patrycja27, Pooziomka, helagazela, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
A no i zapomniałam dodać, że Mąż ma chyba lepszą intuicję niż ja
bo na 90% dziewczyneczka
ale do tego 21 sierpnia wstrzymam się z różowymi ubrankami hehe
Krokodylica, FreshMm, Morwa, Paula_29, Andzia87, kate88:), BlackCatNorL, P., Patrycja27, helagazela, Raven lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Znalazłam takie info: "Badania kontrolne wg art. 229 §3 kp przeprowadza się w miarę możliwości w godzinach pracy (w trakcie zwolnienia nie ma mowy o świadczeniu pracy). Osoba niezdolna do pracy, przebywająca na zwolnieniu lekarskim, nie powinna przeprowadzać badań w tym okresie, ponieważ ZUS może to uznać za naruszenie zasad wykorzystywania zwolnienia lekarskiego. Badania kontrolne powinny być wykonane nie wcześniej niż w pierwszym dniu po zakończeniu zwolnienia" . masakraa
Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość