X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Powodzenia na wizytach dziewczyny. Ja mam prenatalne 4.07.
    W ogóle mam wrażenie że moje mdłości mnie opuszczają. Jeszcze czasami wieczorem coś złapie ale wtedy idę spać i jakoś daje radę. Jest nadzieja. Przy Franku trzymało mnie do 20 tyg i mdliło 24h na dobę. To było okropne.

Krokodylica podziwiam Cię!! Dzielna jesteś bardzo!

Dzięki za miłe słowo.
    Przyznaję że mam już dość tego. :(

• Mika77 Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność

A normy masz podane dla kobiet w ciąży czy normalne. TSH w ciąży skacze jak mówi moja doktorka bardziej miarodajne w ciąży jest f4

• P. Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam wyniki moczu ogólny , morfologia krwi , HBs , glukoza jest ok a TSH 0,183 czyli wg norm laboratoryjnych niskie czyli nadczynność

Groźniejsza jest niedoczynność, więc nie martw się bardzo. Oczywiście, skonsultuj się z endo, ale mój mówił, że w ciąży często naturalnie występuje nadczynność z pwoodu obecności Bhcg.

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    York to york :P, male i szczekliwe ale nie kazdy pies jest taki. My mamy goldena i kota :p (kot bardziej zrobil sie podworkowy tylko jesc przychodzi a reszte idzie dalej) i jestem pewna że nic dziecku nie zrobi, jest z nami jak mial rok i mial od poczatku stycznosc z malymi dziecmi bo akurat szwagierki najmlodsze dziecko mialo wtedy tez rok i byl bardzo delikatny dalej jest i jak mlody przychodzil do nas a ja sie z nim bawilam chcialam go laskotac a on piszczal to Baster wchodzil miedzy nas i nie pozwolil mi sie zblizyc, oslanial go. teraz jak jestem w ciazy to na poczatku jak zawsze z mezem udawalismy ze cos sobie robimy to tez wchodzil miedzy nas i szczekal na niego i delikatnie powarkiwal (ale nic mu nie zrobi tego jestem pewna ) , a wczesniej jak tak sie bawilismy to tylko wchodzil pomiedzy i nie pozwolil sie do mnie zblizyc. Kolejny przyklad raz byla kolezanka z wtedy 7 miesiecznym synkiem i maly nie ma tak stycznosci z psami wiec go za ucho szarpnal, kolo oczu pociagnal skore, pysk a Baster siedzial grzecznie i to znosil. Takze ja nawet bym nie musiala przynosic ubranek ze szpitala zeby zaakceptowal dziecko.

Krokodylica nawadniaj sie, a jak bedziesz tracila sily to jedz do szpitala. Na fb jest taka dziewczyna ktora od 5 tyg wymiotuje po wszystkim, nie ma sily isc do lazienki i i tak ledwo ją przekonalysmy ze ma jechac do szpitala, ale zas sie uparla ze na faceta poczeka do 22 i wtedy pojada bo uwaza ze karetka jest jej nie potrzebna... i martwi sie ze jak pojedzie do jej do piatku na prenatalne nie puscza... juz sie wkurzylam i jej nawrzucalam ostro bo jak mozna byc tak nieodpowiedialnym? przeciez to sie odbije na dziecku... tym bardziej ze jest odwodniona juz.... wkurzaja mnie strasznie takie baby... ;/

Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
    Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    A ja sie witam w drugim trymestrze, jeeeejjjj!
    Powodzenia wszystkim na dzisiejszych wizytach.

Mieliśmy w ten weekend odwiedzic znajomych, a tutaj nam piszą, ze ich dwie córeczki wczoraj zdiagnozowano z bostonka. To bardzo zaraźliwe? Czytałam, ze niebezpieczne w ciąży, mam anulować wspólny weekend?

Ja bym nie pojechała.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Widziałam tą dyskusję ale dziwi mnie postawa lekarza który mówi że nic się nie dzieje.
    Mój od razu mnie chciał na kroplowki do szpitala wysłać ale u nas zatrzymuja na 5 dni na oddziale a ja tego nie chce bo mam córcie w domu której nie mam z kim zostawić ( mąż sam z nią nie zostanie) i walczę jak mogę aby się nie odwodnic.
    Wiesz póki masz siły i uzupelniasz płyty to jest ok ale gdybyś nie była w stanie iść do łazienki to chyba byś pojechała do szpitala? Wtedy córka i tak nie bylabys w stanie się zająć a mąż by musiał wziąć wolne na ten czas . Lekarz lekarzem ale sama chyba powinna myśleć a nie ślepo ufac lekarzom . Mieszka w Polsce więc za karetkę by na pewno nie płaciła .Ale powiedz szczerze dziecku może to w tragiczny sposób zaszkodzić?

Normy mam ogólne , nie dla kobiet w ciąży

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój gin twierdzi że odwodnienie w ciąży jest bardzo groźne dla dziecka.

Ale emocje, czekam na wieści z trzech wizyt. :)

Ja mam jutro wieczorem prenatalne i też już łapie stresik. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i jeszcze jeden powód dla którego nie chcę do szpitala - w pierwszej ciąży byłam i naprawdę wolę rzygać w domu niż przy 5 babach na sali i tłumie ludzi który przychodzi w odwiedziny. To było dla mnie syeasznie głupie uczucie.

Ps. Ale wiadomo jak trzeba to trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:53

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No mój gin twierdzi że odwodnienie w ciąży jest bardzo groźne dla dziecka.

Ale emocje, czekam na wieści z trzech wizyt. :)

Ja mam jutro wieczorem prenatalne i też już łapie stresik. :)
    No właśnie a jak jej pisałam żeby jechała bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie komu robić prenatalnych ( wiem brutalne ale sama teraz napisałaś że lekarz to samo Ci mówił ) to powiedziała że jak można tak kobiecie w ciąży mówić. ... Tylko nikt nie chce dla niej źle a wręcz przeciwnie a dwa to nie trwa parę dni tylko 5 tyg a to już za długo. Myślałam ze się otrzasnie ale jak jest taka uparta to sobie będzie później w brodę pluć. ..

Zazdroszczę wam , mnie czekają jeszcze długie dwa tygodnie .

Wiadomo ze lepiej nie iść ale jakbyś już musiala to chyba tak długo byś nie czekała ? Walcz na razie. A owoce jesteś w stanie jeść ? Może arbuza ? Ma dużo wody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 14:58

Agness12 lubi tę wiadomość

dxomanli5dlutv4a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak arbuza i kisiel jem, nawadniam się jak mogę.
    Innych owoców nie jem bo mi szkodzą, a najbardziej mnie drze po truskawkach.
    W ogóle - o ironio - najbardziej rzygam po tym co mi najlepiej smakuje...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale arbuz też dobry :). Ja wczoraj kupilam i dziś muszę go skoczyć

dxomanli5dlutv4a.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:15

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Dostałam pismo z pracy, że moje zwolnienie trwa ponad 30 dni i w takim razie mam wykonać badania kontrolne u lekarza medycyny pracy, że jestem zdolna do pracy... a wcale nie wracam do pracy...mam l4 oznaczone B, że jestem w ciąży.
    Ale ludzie są perfidni .... ja co masz czy oznaczeniu B ? 1 czy 2 ? Poproś lekarza o kod 1 i niech się wypchaja resztę. .. zadzwoń i powiedz że l4 masz na czas ciąży czyli do stycznia bo może są ślepi i nie widzą. ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:23

dxomanli5dlutv4a.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo dziewczyny jak tam ? Juz po wizycie jesteście ,czy ciągle czekacie ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Eeeee?

• Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ale ludzie są perfidni .... ja co masz czy oznaczeniu B ? 1 czy 2 ? Poproś lekarza o kod 1 i niech się wypchaja resztę. .. zadzwoń i powiedz że l4 masz na czas ciąży czyli do stycznia bo może są ślepi i nie widzą. ...

Mam B i 2, że mogę chodzić. Mam cały miesiąc na wykonanie tych badań. Czytałam, że kontrolne wykonuje się przed powrotem do pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 15:28

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już poooo! i się mega cieszę :D Mąż też taki podkręcony, że chyba pierwszy raz go widzę aż tak zeuforyzowanego :D
    Na USG wszystko w porządku, Maleństwo ma 6,1cm :) Wszystkie narządy w porządku, kość nosowa jest :D przezierność karkowa git i ryzyko wad genetycznych nikłe i nie ma sensu robić dalszych badań :) No i tak się cieszę, że szok! Już przestaje myśleć o poronieniach zatrzymanych i chowam stresy daaaleko, daaaleko :D
    aleee... następna wizyta 21 sierpnia :D czyli za 7 tygodni i 5 dni :P Te 4 tygodnie teraz tak mi się dłużyły, a się okazuje, że będę czekać teraz 2 razy dłuużej :D masakra :D

Aenu, Krokodylica, FreshMm, Morwa, Mama-Ali, natki89, Girl25, MoniaP, Lovilovi, Paula_29, Andzia87, Dorka87, kate88:), BlackCatNorL, P., ana167, Karmelova, madzia8lenka, moniczko., Patrycja27, Pooziomka, helagazela, Myszk@, Raven lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomniałam dodać, że Mąż ma chyba lepszą intuicję niż ja :D bo na 90% dziewczyneczka <3 ale do tego 21 sierpnia wstrzymam się z różowymi ubrankami hehe :D

Krokodylica, FreshMm, Morwa, Paula_29, Andzia87, kate88:), BlackCatNorL, P., Patrycja27, helagazela, Raven lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam takie info: "Badania kontrolne wg art. 229 §3 kp przeprowadza się w miarę możliwości w godzinach pracy (w trakcie zwolnienia nie ma mowy o świadczeniu pracy). Osoba niezdolna do pracy, przebywająca na zwolnieniu lekarskim, nie powinna przeprowadzać badań w tym okresie, ponieważ ZUS może to uznać za naruszenie zasad wykorzystywania zwolnienia lekarskiego. Badania kontrolne powinny być wykonane nie wcześniej niż w pierwszym dniu po zakończeniu zwolnienia" . masakraa

Krokodylica, FreshMm lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka świetne wieści, gratuluję szparki hihi. :)

Helka891 lubi tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ