WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Bez szkoły tez da się wychować i wyszkolić,nasze uczyliśmy sami. pomimo że mamy małe pieski to kilkanaście komend znają, bez zastanowienia wykonują. Wiadomo że inaczej zachowuje się mały piesek a inaczej duży, ale każdego da się nauczyć.☺

Dokladnie , moj maz sam wytresowal duzego psa owczara podhalanskiego - siada , daje lapy , lezy , biega , przynosi i wiele innych komend ;) także jak sie naprawdę chce to sie da nauczyc pieska bez zadnych szlolen ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w rodzinie takiego psa , który też wykonuje multum komend , był szkolny przez właścicieli, wszystko pięknie ładnie jak jest w domu albo na smyczy. Jak tylko się go wypuści to ucieka gdzie pieprz rośnie i tyle z psa. Także nam nie chodzi o sztuczki, mój pies nie musi podawać łapy. Ma się po prostu nas słuchać , być naszą bratnią duszą ,z którą będziemy rozumieć się bez zbędnych słów. Mamy działać jak jeden organizm ,jak najlepsi partnerzy ,a reszta nas nie interesuje :p

FreshMm, Pooziomka lubią tę wiadomość

• Katiś Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super że bedziecie mieli pieska. Ja mam dwie goldenki. Obie z hodowli, tylko jedna jest adoptowana z fundacji, a druga miałam od szczeniaka. Jeszcze mamy kota rasy ragdoll. Obowiązków duzo, Ale ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:25

Morwa, natki89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    My mamy w rodzinie takiego psa , który też wykonuje multum komend , był szkolny przez właścicieli, wszystko pięknie ładnie jak jest w domu albo na smyczy. Jak tylko się go wypuści to ucieka gdzie pieprz rośnie i tyle z psa. Także nam nie chodzi o sztuczki, mój pies nie musi podawać łapy. Ma się po prostu nas słuchać , być naszą bratnią duszą ,z którą będziemy rozumieć się bez zbędnych słów. Mamy działać jak jeden organizm ,jak najlepsi partnerzy ,a reszta nas nie interesuje :p

Nam sie nigdy nie zdarzylo żeby choc jedna suczka uciakla - nigdy - a codziennie wjezdzamy na podwórko, i brama siw otwiera automatycznie i zadna nie uciaka :)
    Wiadomo jak ktoś chcę to niech szkoli :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Orientujesz się może w jakim wieku najlepiej wybrać się z pieskiem na szkolenie ? Zależy nam na tym aby piesek polubił te szkolenia i z przyjemnością tam chodził, nie chce by się tam przemeczał i bron boże się zniechęcił. Dużo kosztują takie szkolenia ? Duże są grupy szkoleniowe? Ile godzin tygodniowo uczęszcza się do takiej szkoły ? Ile trwa jedna klasa ? My będziemy rozglądać się za szkoleniami na Dolnym Śląsku ;)
    Najpierw psie przedszkole i socjalizacja. Zacznijcie jak najszybciej. Gratuluję odwagi i... powodzenia ;)

Morwa lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    A to tak każdy by chciał i w większości przypadków się udaje, niestety są przypadki nie do ogarnięcia mimo usilnych starań. Dobierzcie psa w hodowli do Waszych potrzeb, to bardzo ważne. Dominującego samca można rozpoznać już w stadzie kilkutygodniowych szczeniaków. Wybierzcie na początek psiaka uległego.

natki89, Morwa lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sory, że się tak wymądrzam ale wychowałam się z owczarkami długowłosymi i trochę o nich wiem :)

Morwa lubi tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam dalej ze nie każdego psa da się wyszkolic mając chęci. Mi chęci nie brakowało. Naprawdę przeszliśmy dużo z tym psem i mało jest takich osób. Dziury Na wylot w drzwiach to najmniejsza szkoda. Mieliśmy konsultacje behawioralna w Warszawie. Wiec powtarzam same chęci nie wystarczą jak ma się takie problemy. Niejedna osoba oddalaby tego nosa znowu do schroniska. Pies jest od roku na lekach wspomagających jego lęk separacyjny. Będę broniła swojego zdania do upadłego, bo tyle ile wlozylismy pracy, serca i czasu nie da się w ogóle zmierzyć.

Morwa I klasa jest zawsze najdłuższa. U nas trwało to 2 miesiące, spotkania 2 razy w tyg po 60 min Plus 30 min wykładu. A grupy 10-12 przeróżnych psów. Jeżeli zaczynasz od szczeniaka to najpierw psie przedszkole, ale nie powiem Ci w jakim wieku, bo nas przedszkole ominęło :) Ale coś kojarzę ze do 6 miesiąca A od 6 miesiąca można I klasę robić. :)

Do szkołynie chodzi się tylko po to żeby psa nauczyć komend. To był nasz najmniejszy problem. Myśmy uczyli psa zostawać w domu bez nas. Ma lęk separacyjny i tutaj bez pomocy specjalisty psu noe pomożesz A szkolenia to początek drogi. :)

BlackCatNorL, Morwa, Pooziomka lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy goldena. Super rasa przy dzieciach. Nigdy szkolimy nie był, ale wątpię czy w pobliżu można coś znaleźć ;)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps Morwa jak chcesz to pytaj się o takie rzeczy bo naprawdę dużo wiem w tym temacie :) A za szkolenie placilismy 450 zl za każdą klasę :)

Nasz pies uwielbiał te szkolenia i nadal jeździmy na jakieś Kursy przypominające w niektóre soboty :)

Dziewczyny jak coś nie chciałam Was atakować żeby nie było :P Ale uwierzcie mi, ze po tych 2.5 roku jezdzenia po kursach i szkoleniach behawioralnych, wiem naprawdę dużo. Każdy kto miał takiego psa doskonale mnie zrozumie. :) komend owszem każdy może nauczyć bez większego wysiłku, ale obrona, posłuszeństwo (i to nie na zasadzie strachu), zostawanie w domu (szczególnie psów po przejściach ) to większy kaliber do którego potrzebni są specjaliści :) w koncu po to oni są :)

Morwa lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na odwrót, całe życie mam psy i koty ze schroniska albo przygarnięte znajdy.

Angela*, BlackCatNorL, Dorka87, Mama-Ali, natki89, Morwa, Paula_29, helagazela, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    To ja na odwrót, całe życie mam psy i koty ze schroniska albo przygarnięte znajdy.

I właśnie dzięki takim ludziom jak Ty , takie koty i psiaki mają szanse na normalny dom <3

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg pierwszego trymestru :) wszystko pięknie :) serduszko pięknie bije, NT ok, bobas ma 61 mm :) a krwiakow nie widać,czyli wchlonely się :) teraz juz spokojnie wchodzę w 2 trymestr :)

Angela*, BlackCatNorL, ana167, Marzycielka111192, Helka891, Magdalenna, FreshMm, Mama-Ali, ktosiowa, inessa, natki89, Myszk@, Patrycja27, Krokodylica, Morwa, P., Paula_29, helagazela, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Brawo Ty!

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Jestem po usg pierwszego trymestru :) wszystko pięknie :) serduszko pięknie bije, NT ok, bobas ma 61 mm :) a krwiakow nie widać,czyli wchlonely się :) teraz juz spokojnie wchodzę w 2 trymestr :)

Superr ! Ja mam jutro prenatalne <3

Dorka87 lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Super! <3
    Mi zostało jeszcze 19 godzin i 28 minut do wizyty... :)

ana167, Dorka87, Angela*, Morwa, Paula_29, helagazela lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny super wizyt :) Mnie na razie pozostaje cieszyć się Waszym szczęściem, bo ja dopiero za 2 tygodnie wizytuję.

Helka powodzenia jutro :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Wspaniale, czyli koniec nerwów o krwiaki! :)

Dorka87 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam w sobotę wizytę i juz chciałbym byc po...
    Która z Was ma jesscze wymioty.. Ja dzis o 4 rano lecialam siku a pozniej blee.

Ja po południu rzygalam jak kot.
    A myślałam ze jak zaraz wskakuje w 2 trymestr to juz takich "atrakcji" nie będzie...

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moj brat mieszka z rodzicami i ma wyzla niemieckiego, moj ojciec jest tak w nim zakochany,wnuczek jak nic. Moja mama stwierdzila ze bardziej i plakal po śmierci psa niz po niej..;-)

Po 1- jakbym brała psiaka to tylko ze schroniska ;), niestety, na chwile obecna nie wyobrażam sobie jeszcze psiura w domu, chociaz mam nadzieje ze w koncu pojawi się, bo ja całe życie ze zwierzetami.

Moi rodzicom kupiłam psiaka, oczywiscie kundelka i jest miłość że hoho. Myśle ze ojciec bardziej kocha tego psa niż moja mamę :D

natki89, ana167 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ