Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justysia 90 wrote:Bez szkoły tez da się wychować i wyszkolić,nasze uczyliśmy sami. pomimo że mamy małe pieski to kilkanaście komend znają, bez zastanowienia wykonują. Wiadomo że inaczej zachowuje się mały piesek a inaczej duży, ale każdego da się nauczyć.☺
Dokladnie , moj maz sam wytresowal duzego psa owczara podhalanskiego - siada , daje lapy , lezy , biega , przynosi i wiele innych komendtakże jak sie naprawdę chce to sie da nauczyc pieska bez zadnych szlolen
-
My mamy w rodzinie takiego psa , który też wykonuje multum komend , był szkolny przez właścicieli, wszystko pięknie ładnie jak jest w domu albo na smyczy. Jak tylko się go wypuści to ucieka gdzie pieprz rośnie i tyle z psa. Także nam nie chodzi o sztuczki, mój pies nie musi podawać łapy. Ma się po prostu nas słuchać , być naszą bratnią duszą ,z którą będziemy rozumieć się bez zbędnych słów. Mamy działać jak jeden organizm ,jak najlepsi partnerzy ,a reszta nas nie interesuje :p
FreshMm, Pooziomka lubią tę wiadomość
-
Morwa super że bedziecie mieli pieska. Ja mam dwie goldenki. Obie z hodowli, tylko jedna jest adoptowana z fundacji, a druga miałam od szczeniaka. Jeszcze mamy kota rasy ragdoll. Obowiązków duzo, Ale ja nie wyobrażam sobie życia bez zwierząt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 18:25
Morwa, natki89 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Morwa wrote:My mamy w rodzinie takiego psa , który też wykonuje multum komend , był szkolny przez właścicieli, wszystko pięknie ładnie jak jest w domu albo na smyczy. Jak tylko się go wypuści to ucieka gdzie pieprz rośnie i tyle z psa. Także nam nie chodzi o sztuczki, mój pies nie musi podawać łapy. Ma się po prostu nas słuchać , być naszą bratnią duszą ,z którą będziemy rozumieć się bez zbędnych słów. Mamy działać jak jeden organizm ,jak najlepsi partnerzy ,a reszta nas nie interesuje :p
Nam sie nigdy nie zdarzylo żeby choc jedna suczka uciakla - nigdy - a codziennie wjezdzamy na podwórko, i brama siw otwiera automatycznie i zadna nie uciaka
Wiadomo jak ktoś chcę to niech szkoliKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Orientujesz się może w jakim wieku najlepiej wybrać się z pieskiem na szkolenie ? Zależy nam na tym aby piesek polubił te szkolenia i z przyjemnością tam chodził, nie chce by się tam przemeczał i bron boże się zniechęcił. Dużo kosztują takie szkolenia ? Duże są grupy szkoleniowe? Ile godzin tygodniowo uczęszcza się do takiej szkoły ? Ile trwa jedna klasa ? My będziemy rozglądać się za szkoleniami na Dolnym Śląsku
Morwa lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:My mamy w rodzinie takiego psa , który też wykonuje multum komend , był szkolny przez właścicieli, wszystko pięknie ładnie jak jest w domu albo na smyczy. Jak tylko się go wypuści to ucieka gdzie pieprz rośnie i tyle z psa. Także nam nie chodzi o sztuczki, mój pies nie musi podawać łapy. Ma się po prostu nas słuchać , być naszą bratnią duszą ,z którą będziemy rozumieć się bez zbędnych słów. Mamy działać jak jeden organizm ,jak najlepsi partnerzy ,a reszta nas nie interesuje :p
natki89, Morwa lubią tę wiadomość
-
Ja uważam dalej ze nie każdego psa da się wyszkolic mając chęci. Mi chęci nie brakowało. Naprawdę przeszliśmy dużo z tym psem i mało jest takich osób. Dziury Na wylot w drzwiach to najmniejsza szkoda. Mieliśmy konsultacje behawioralna w Warszawie. Wiec powtarzam same chęci nie wystarczą jak ma się takie problemy. Niejedna osoba oddalaby tego nosa znowu do schroniska. Pies jest od roku na lekach wspomagających jego lęk separacyjny. Będę broniła swojego zdania do upadłego, bo tyle ile wlozylismy pracy, serca i czasu nie da się w ogóle zmierzyć.
Morwa I klasa jest zawsze najdłuższa. U nas trwało to 2 miesiące, spotkania 2 razy w tyg po 60 min Plus 30 min wykładu. A grupy 10-12 przeróżnych psów. Jeżeli zaczynasz od szczeniaka to najpierw psie przedszkole, ale nie powiem Ci w jakim wieku, bo nas przedszkole ominęłoAle coś kojarzę ze do 6 miesiąca A od 6 miesiąca można I klasę robić.
Do szkołynie chodzi się tylko po to żeby psa nauczyć komend. To był nasz najmniejszy problem. Myśmy uczyli psa zostawać w domu bez nas. Ma lęk separacyjny i tutaj bez pomocy specjalisty psu noe pomożesz A szkolenia to początek drogi.
BlackCatNorL, Morwa, Pooziomka lubią tę wiadomość
-
Ps Morwa jak chcesz to pytaj się o takie rzeczy bo naprawdę dużo wiem w tym temacie
A za szkolenie placilismy 450 zl za każdą klasę
Nasz pies uwielbiał te szkolenia i nadal jeździmy na jakieś Kursy przypominające w niektóre soboty
Dziewczyny jak coś nie chciałam Was atakować żeby nie byłoAle uwierzcie mi, ze po tych 2.5 roku jezdzenia po kursach i szkoleniach behawioralnych, wiem naprawdę dużo. Każdy kto miał takiego psa doskonale mnie zrozumie.
komend owszem każdy może nauczyć bez większego wysiłku, ale obrona, posłuszeństwo (i to nie na zasadzie strachu), zostawanie w domu (szczególnie psów po przejściach ) to większy kaliber do którego potrzebni są specjaliści
w koncu po to oni są
Morwa lubi tę wiadomość
-
Jestem po usg pierwszego trymestru
wszystko pięknie
serduszko pięknie bije, NT ok, bobas ma 61 mm
a krwiakow nie widać,czyli wchlonely się
teraz juz spokojnie wchodzę w 2 trymestr
Angela*, BlackCatNorL, ana167, Marzycielka111192, Helka891, Magdalenna, FreshMm, Mama-Ali, ktosiowa, inessa, natki89, Myszk@, Patrycja27, Krokodylica, Morwa, P., Paula_29, helagazela, emerald_m, Raven lubią tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Jestem po usg pierwszego trymestru
wszystko pięknie
Superr ! Ja mam jutro prenatalneDorka87 lubi tę wiadomość
-
wszystko pięknie
Mi zostało jeszcze 19 godzin i 28 minut do wizyty...ana167, Dorka87, Angela*, Morwa, Paula_29, helagazela lubią tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
wszystko pięknie
Dorka87 lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Ja mam w sobotę wizytę i juz chciałbym byc po...
Która z Was ma jesscze wymioty.. Ja dzis o 4 rano lecialam siku a pozniej blee.
Ja po południu rzygalam jak kot.
A myślałam ze jak zaraz wskakuje w 2 trymestr to juz takich "atrakcji" nie będzie... -
ana167 wrote:Moj brat mieszka z rodzicami i ma wyzla niemieckiego, moj ojciec jest tak w nim zakochany,wnuczek jak nic. Moja mama stwierdzila ze bardziej i plakal po śmierci psa niz po niej..
Po 1- jakbym brała psiaka to tylko ze schroniska, niestety, na chwile obecna nie wyobrażam sobie jeszcze psiura w domu, chociaz mam nadzieje ze w koncu pojawi się, bo ja całe życie ze zwierzetami.
Moi rodzicom kupiłam psiaka, oczywiscie kundelka i jest miłość że hoho. Myśle ze ojciec bardziej kocha tego psa niż moja mamęnatki89, ana167 lubią tę wiadomość