WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dzisiejszych udanych wizyt. :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela wrote:
    Gratulacje!! Kocham psy i wszystkim zycze psow :-)
    A tak serio to mamy jednego charta hiszpanskiego uratowanego ze schroniska w Hiszpanii. Mielismy dwa, ale musielismy uspic naszego staruszka na Wielkanoc, bo juz bardzo sie meczyl...
    Mi się wyżeł weimarski podoba, duży, chudy i kłaki niemal niezauważalne :) ja jeśli psa, to tylko szczenie z hodowli. Strasznie mnie odrzuca od psów że schroniska, wszystko musi być prze że mnie nadzorowane od początku. Taka głupia natura sterylna :D

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Patrycja27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie z fasolka wszystko wporzadku serduszko bije. Tak się zastanawiam mialyscie badanie na czystość pochwy bo ja lekarce wspomniałam że mam sucho jak pieprz i po wspolzyciu mnie piekło to mi przepisała jakieś globulki z bakteriami mlekowymi ale czystości nie zrobiła... boję się żeby tam się nie wdało żadne zapalenie

P., Mama-Ali, Morwa, Lovilovi, Nadin, Marzycielka111192, Myszk@, kate88:), emi2016, FreshMm, helagazela, Krokodylica, madzia8lenka, Paula_29, emerald_m lubią tę wiadomość

eiktskjos217pbgb.png

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Hej dziewczyny ja po wizycie z fasolka wszystko wporzadku serduszko bije. Tak się zastanawiam mialyscie badanie na czystość pochwy bo ja lekarce wspomniałam że mam sucho jak pieprz i po wspolzyciu mnie piekło to mi przepisała jakieś globulki z bakteriami mlekowymi ale czystości nie zrobiła... boję się żeby tam się nie wdało żadne zapalenie
    Jak się masz zamartwiać to sama sobie zrób najpierw badanie moczu i od razu biocenoze pochwy :) tak dla własnego spokoju jeśli nie chcesz zaufać gince.

Patrycja27 lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja27 wrote:
    Ja w środku mam mokro ale przy wspolzyciu na początku czuję ze wargi mam suche i to daje straszny dyskomfort :/

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa podziwiam :) my z mężem już byliśmy blisko kupna (wyżeł węgierski), ale doszliśmy do wniosku, że pies, nawet odchowany, i bobas to jednak zbyt dużo ;)

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    To będziesz miała tak jakby dwie dzidzie :D ja też myślę o piesku, ale już jak dzieciaczek będzie miał z rok :)
    Mąż musi też coś robić. Będzie zajmował się dwoma kotami, które już mamy oraz pieskiem ,którego będziemy mieli...a ja dzieckiem ;)

U nas na jednym piesku się nie skończy. Na wiosnę przyszłego roku dojdą najprawdopodobniej jeszcze dwa. Mamy 2 hektary ziemi wokół domu ,więc dobrze by było jakby pieski miały na nią oko ;) będą miały u nas jak w raju :D
    Mieszkamy na zadupiu ,więc dodatkowa ochrona pod postacią wyszkolonych piesków na pewno się przyda ;) Każdy nasz piesek będzie wykastrowany / wysterylizowany i każdy będzie szedł z mężem na szkolenie :) także myślę ,że ogarniemy jakoś to wszystko :D

pietruszkanatki, FreshMm, helagazela, Krokodylica, Jeżyna37 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Morwa naprawdę podziwiam :) mój mąż też już kiedyś chciał pieska ale ja jakoś się boje. Jak już będziecie go mieli to wstaw zdjęcie nowego członka rodziny :)
    Na pewno się pochwalę :)

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mąż musi też coś robić. Będzie zajmował się dwoma kotami, które już mamy oraz pieskiem ,którego będziemy mieli...a ja dzieckiem ;)

U nas na jednym piesku się nie skończy. Na wiosnę przyszłego roku dojdą najprawdopodobniej jeszcze dwa. Mamy 2 hektary ziemi wokół domu ,więc dobrze by było jakby pieski miały na nią oko ;) będą miały u nas jak w raju :D
    Mieszkamy na zadupiu ,więc dodatkowa ochrona pod postacią wyszkolonych piesków na pewno się przyda ;) Każdy nasz piesek będzie wykastrowany / wysterylizowany i każdy będzie szedł z mężem na szkolenie :) także myślę ,że ogarniemy jakoś to wszystko :D
    To nie dziwota :D nic, tylko pieski brać do siebie. Fajnie, będą miały terenu do wyhasania a i wyprowadzać nie będziecie musieli :)
    Też jestem zdania, że z psem trzeba chodzić do szkoły, bo tak to taka pierdolą, nic nie umie ^^

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    To będziesz miała tak jakby dwie dzidzie :D ja też myślę o piesku, ale już jak dzieciaczek będzie miał z rok :)

My mamy 2 yorki, jest wesoło, mąż jeszczę chciał żeby jednego dopuścić

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwa shih tzu :D Też jest wesoło... :D

pietruszkanatki, Morwa lubią tę wiadomość

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez szkoły tez da się wychować i wyszkolić,nasze uczyliśmy sami. pomimo że mamy małe pieski to kilkanaście komend znają, bez zastanowienia wykonują. Wiadomo że inaczej zachowuje się mały piesek a inaczej duży, ale każdego da się nauczyć.☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dzisiejszych wizyt :)

Ja byłam dzisiaj na plaży, ale nad samym morzem strasznie zimny wiatr, więc zbyt długo nie posiedziałam. Podobno jutro i pojutrze mają do nas zawitać upały po 30 stopni :) ale z burzami :/

My z mężem mamy pieska ze schroniska. U nas z kolei w grę wchodził tylko piesek ze schroniska, bo serce się kraja jak się widzi jak one nawet po kilka lat siedzą w tych klatkach :( Chociaż opiekunowie schronisk robią dla nich tyle ile się da.

Nasz piesek miał około 3 lat jak go wzięliśmy. Był po ogromnych przejściach. Byliśmy z nim na kilku szkoleniach wśród rasowych i nierasowych psów. Był naprawdę w najlepszej 3 żeby nie powiedzieć, że był najlepszy :)
    Teraz ma 5 lat i jesteśmy z nim szczęśliwi. A dzieci kocha strasznie. Codziennie ma z nimi styczność. Jak moja siostrzenica miała z 3-4 miesiące i nawet nie raczkowała to razem leżeli na kocyku. :)

Morwa zatem powiem Tobie - dziecko i pies - idealny duet :D

Oczywiście, nie mówię że kiedyś nie będziemy mieli rasowego psa, bo jak byłam mała to u nas od początku były jamniki i owczarki niemieckie i została mi słabość do jamników. :)

Też już bym chciała być po prenatalnych! :) A tu jeszcze cały tydzień :)

Krokodylica, Patrycja27 lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia 90 wrote:
    Bez szkoły tez da się wychować i wyszkolić,nasze uczyliśmy sami. pomimo że mamy małe pieski to kilkanaście komend znają, bez zastanowienia wykonują. Wiadomo że inaczej zachowuje się mały piesek a inaczej duży, ale każdego da się nauczyć.☺

Oj Justysia nie każdego psa da się wychować bez szkoły :) Mój piesek przeszedł I, II klasę i szkolenie Rally O i będzie startował w ogólnopolskich zawodach :D a to zwykły kundelek. Bez szkoły nie dalibyśmy rady go wychować. I to nie ma znaczenia, że był ze schroniska, bo w szkole byli również ludzie, który mieli problem z pięknymi rasowymi psami pomimo usilnych, domowych szkoleń. :)

Więc da się, ale nie z każdym :)

Morwa lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa super ! My na przełomie lipca i sierpnia odbieramy suczkę golden retrievera :D
    Przynajmniej będziemy miały wesoło z taką ferajną, choć wiele ludzi będzie się pukać w głowy - ale ja bardzo chcę wychowywać swoje dzieci ze zwierzętami ;)

Morwa, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    To nie dziwota :D nic, tylko pieski brać do siebie. Fajnie, będą miały terenu do wyhasania a i wyprowadzać nie będziecie musieli :)
    Też jestem zdania, że z psem trzeba chodzić do szkoły, bo tak to taka pierdolą, nic nie umie ^^
    Nam zależy głównie na tym aby piesek słuchał się nas i nie ufał obcym. Nie moze jesc nic od obcych. Niestety w dzisiejszych czasach nie brakuje kretynów karmiących psy kiełbasą z haczykami. U nas pieski będą mieszkały na zewnątrz , będą miały wybudowane swoje domki. Mąż właśnie to ogarnia ,dlatego zależało nam na tym aby piesek był do odebrania w połowie lipca. W hodowli wybranej przez nas akurat pieski będą do odebrania dopiero w połowie lipca , bo wtedy skończą 9 tygodni i będzie można odłączyć je od matki. Jutro jedziemy ogarniać co i jak z tresurą , kiedy najlepiej zaczynać itp. Mąż lubi mieć wszystko sprawdzone zaa wczasu ;) Do szkoły nasz piesek będzie chodzi z mężem a ze mną będzie "odrabiał lekcje" w domu.
    My nie mamy sąsiadów "zaa płotu", naszym jedynym sąsiadem jest las , co kusi potencjalnych złodziei. Cały teren mamy ogrodzony ,więc pieski nie będą hasać samowolnie poza terenem , chyba ,że z nami na spacerze w lesie :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Morwa super ! My na przełomie lipca i sierpnia odbieramy suczkę golden retrievera :D
    Przynajmniej będziemy miały wesoło z taką ferajną, choć wiele ludzi będzie się pukać w głowy - ale ja bardzo chcę wychowywać swoje dzieci ze zwierzętami ;)
    To są super psy <3 moja przyjaciółka ma takiego i to najlepszy przyjaciel dzieci :) Będziesz miała wesoło :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Oj Justysia nie każdego psa da się wychować bez szkoły :) Mój piesek przeszedł I, II klasę i szkolenie Rally O i będzie startował w ogólnopolskich zawodach :D a to zwykły kundelek. Bez szkoły nie dalibyśmy rady go wychować. I to nie ma znaczenia, że był ze schroniska, bo w szkole byli również ludzie, który mieli problem z pięknymi rasowymi psami pomimo usilnych, domowych szkoleń. :)

Więc da się, ale nie z każdym :)
    Orientujesz się może w jakim wieku najlepiej wybrać się z pieskiem na szkolenie ? Zależy nam na tym aby piesek polubił te szkolenia i z przyjemnością tam chodził, nie chce by się tam przemeczał i bron boże się zniechęcił. Dużo kosztują takie szkolenia ? Duże są grupy szkoleniowe? Ile godzin tygodniowo uczęszcza się do takiej szkoły ? Ile trwa jedna klasa ? My będziemy rozglądać się za szkoleniami na Dolnym Śląsku ;)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Morwa podziwiam :) my z mężem już byliśmy blisko kupna (wyżeł węgierski), ale doszliśmy do wniosku, że pies, nawet odchowany, i bobas to jednak zbyt dużo ;)

My mamy na ogrodzie owczarka
    podhalańskiego w sumie suczke podhalanke i w domu 2 Yorki , mame i córkę ;)
    Same suczki :) wierne , a domu i ogrodu tak pilnuja , ze nikt obcy nie wejdzie ;)

Morwa lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno da się wyszkolic psa samemu jak się ma jakieś pojęcie :) mi bardziej chodziło o to, że jak się nic z nim nie robi, ani nie chodzi do szkoły ani samemu nie tresuje to taki pies to pierdoła :D po prostu taka zabawka domową, nic więcej, a psa szkoda bo to frajda i dla niego i dla pana :) a i można się z ludźmi spotkać którzy mają podobne pasje :)

No tak Morwa, macie konkretne wymagania co do pasów, więc tym bardziej bez szkoły się nie obędzie. Ale będzie fajnie :) ja tam mojego też będę prowadziła, ale muszę znaleźć jakiegoś mądrego hodowce najpierw :)

Angela* lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ