X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów też raczej senność - albo sobie tak tłumaczę lenistwo - bo w końcu mogę się wybyczyć :D A no i dosyć mocno czuję brzuch - ale zakładam, że to normalne objawy instalacji Dziedzica :)

Dużo z Was widzę już myśli o L4 - też bym chciała szybko iść, ale wizyta dopiero 15.05. Może uda mi się gdzieś wbić wcześniej - tylko jednak straszy mnie trochę logistyka informowania o ciąży tak wcześnie w pracy. Już raz tak wcześnie powiedziałam i teraz jakoś tak zostało stresowanko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 10:14

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, wszystko zależy od tego, jaką pracę wykonujesz. Jak ciężką, to się nawet nie zastanawiaj. Ja jutro uderzam do lekarza rodzinnego żeby chociaż na tydzień dostać l4 bo w pracy tydzień bardzo ciężki się zapowiada, a pracuje po 10,5 h więc mam nadzieję, że dostanę to zwolnienie.

A Ty się nie martw tym, zaraz wcześnie powiedziałaś, na to nie mamy wpływu, ale dlaczego teraz masz się męczyć i zakładać, zebedzie podobnie? Bądź dobrej myśli :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ciężkiej pracy - raczej standardowo - 8h przed komputerem, ale właśnie chcę mieć więcej czasu na odpoczynek i dbanie o siebie i Dziedzica :D W końcu idzie lato i będzie można bezkarnie się byczyć na hamaku w ogrodzie :D

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Nie mam ciężkiej pracy - raczej standardowo - 8h przed komputerem, ale właśnie chcę mieć więcej czasu na odpoczynek i dbanie o siebie i Dziedzica :D W końcu idzie lato i będzie można bezkarnie się byczyć na hamaku w ogrodzie :D

O tak , lato , ogród, taras :)
    Nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka jak jest potrzeba to bierz nospę i magnez, nie zaszkodzi. A takie bóle niestety się zdarzają w terminie @

pietruszkantki rób drzemki póki możesz hihihhi
    Ja już nie mam takiej możliwości ;)

Ikarzyca ja dopiero jutro zadzwonię się umówić na wizytę i też sądzę że gdzieś w tym terminie co Ty będę mieć i wtedy ew. poproszę o L4

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie bedzie wszystko dobrze i bede sie dobrze czula to L4 bym wziela od poczatku lipca lub rowno z zakonczeniem roku szkolnego aby ze starsza pociecha w domu byc

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teścia na wsi z dużym domem i ogrodogrodem będę się tam lenić i Domek nad morzem więc będę miała co robić hehehe

FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam gazetę "M jak mama" i tam znajduję się artykuł "Wyprawka za darmo" :) opisywane są strony np.enfamil,bebiklub czy pampers gdzie po zarejestrowaniu otrzymujesz paczuszkę dla maluszka oraz w kolejnych etapach oraz że można zostać testerką produktów. I właśnie zastanawiam się czy po przekroczeniu 4 czy 5 miesiąca nie zapisać się w końcu to fajna zabawa i także super upominki dla naszych przyszłych maluszków. :) a Wy jak myślicie dziewczyny i jakie macie zdanie na ten temat? :)

FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Dziewczyny mam gazetę "M jak mama" i tam znajduję się artykuł "Wyprawka za darmo" :) opisywane są strony np.enfamil,bebiklub czy pampers gdzie po zarejestrowaniu otrzymujesz paczuszkę dla maluszka oraz w kolejnych etapach oraz że można zostać testerką produktów. I właśnie zastanawiam się czy po przekroczeniu 4 czy 5 miesiąca nie zapisać się w końcu to fajna zabawa i także super upominki dla naszych przyszłych maluszków. :) a Wy jak myślicie dziewczyny i jakie macie zdanie na ten temat? :)

O super opcja!!!! Zawsze warto skorzystać :) nie wiedziałam o takiej opcji jak tylko bede mogła napewno skorzystam :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    O super opcja!!!! Zawsze warto skorzystać :) nie wiedziałam o takiej opcji jak tylko bede mogła napewno skorzystam :)

Kochana jak będziesz chciała to wyśle Ci linki :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kochana jak będziesz chciała to wyśle Ci linki :)

Bardzo chetnie :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Hej.
    Witam się nieśmiało.
    Mam 28 lat, mieszkam na Śląsku i jestem w 3 ciąży. Dzisiaj zrobiłam bete w 10 dpo i ukazał mi się piękny wynik 41,38. Termin wg belly 13.01.2018. W czwartek lecę na 2 betę i przy okazji zbadać TSH bo choruje na hashimoto.
    Jestem mega szczesliwa ale i tak samo przerażona :)

Też jestem ze Śląska :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo udostępnie tutaj dla wszystkich dziewczyn :)

bebiklub.pl
    bebiprogram.pl/rejestracja
    enfamil.pl
    bobovita.pl/dolacz-do-klubu-bobovita
    klubmaluszka.hipp.pl
    zdrowystartwprzyszlosc.pl
    pampers.pl/ofety-kuponow

A testowanie produktów:
    canpolbabies.com/pl
    zabawkowicz.pl/testowanie

Oraz zestawy można otrzymać powitalne w gabinetach,szkołach rodzenia i szpitalach tzn
    niebieskie pudełko.
    Szczegóły na stronie:
    niebieskiepudelko.pl

Oprócz tego w rossamannie można mieć kartę rosnę dzięki,której mamy zniżki a dla maluszka na 1-sze urodzinki jest do odebrania prezent w drogerii. :) ja tak miałam z córką :)

FreshMm, Żabulka30 lubią tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie w szpitalu dostałam Niebieskie Pudełko, ale żeby je dostać musiałam podpisać taką zgodę, gdzie potem wydzwaniały do mnie różne infolinie i dostawałam smsy spamy :/ Na szczęście 3 miesiące po porodzie zmieniłam numer

Za to z innych stron dostałam w poprzedniej ciąży fajny segregator do wyników badań, pudełko na pamiątki po dziecku (z Bebiko) i płytę z kołesankami instrumentalnymi dla ciężarnych.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro ostatnia beta jaką robię! I popołudniu wizyta :)

madzia8lenka, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny jutro ostatnia beta jaką robię! I popołudniu wizyta :)

Już nie mogę się doczekać <3 będę tuptać nóżkami :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Już nie mogę się doczekać <3 będę tuptać nóżkami :)
    Juz wariuje!!! Przeliczyłem jaki powinien być minimalny wynik bety... i juz sie boje o wynik

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juz wariuje!!! Przeliczyłem jaki powinien być minimalny wynik bety... i juz sie boje o wynik

Kochana nie przeliczaj i nie stresuj się,bo to szkodzi Bałwankowi,a to nie jest potrzebne. Ważne,że jest przyrost. I jutro już masz wizytę więc wszystko będzie w całkowitym porządku :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kochana nie przeliczaj i nie stresuj się,bo to szkodzi Bałwankowi,a to nie jest potrzebne. Ważne,że jest przyrost. I jutro już masz wizytę więc wszystko będzie w całkowitym porządku :)

Wierze w to ❤️❤️❤️ Bez Bałwanka nie ma życia❤️❤️❤️

P.s odpisałam ci na priv :)

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci tej wizyty jutro:) napełnia będzie dobrze :* ja też sobie chyba bete zrobie bo wizyta za tydzień, nie wytrzymam tyle :p

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ