X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawów też raczej senność - albo sobie tak tłumaczę lenistwo - bo w końcu mogę się wybyczyć :D A no i dosyć mocno czuję brzuch - ale zakładam, że to normalne objawy instalacji Dziedzica :)

Dużo z Was widzę już myśli o L4 - też bym chciała szybko iść, ale wizyta dopiero 15.05. Może uda mi się gdzieś wbić wcześniej - tylko jednak straszy mnie trochę logistyka informowania o ciąży tak wcześnie w pracy. Już raz tak wcześnie powiedziałam i teraz jakoś tak zostało stresowanko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2017, 10:14

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca, wszystko zależy od tego, jaką pracę wykonujesz. Jak ciężką, to się nawet nie zastanawiaj. Ja jutro uderzam do lekarza rodzinnego żeby chociaż na tydzień dostać l4 bo w pracy tydzień bardzo ciężki się zapowiada, a pracuje po 10,5 h więc mam nadzieję, że dostanę to zwolnienie.

A Ty się nie martw tym, zaraz wcześnie powiedziałaś, na to nie mamy wpływu, ale dlaczego teraz masz się męczyć i zakładać, zebedzie podobnie? Bądź dobrej myśli :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam ciężkiej pracy - raczej standardowo - 8h przed komputerem, ale właśnie chcę mieć więcej czasu na odpoczynek i dbanie o siebie i Dziedzica :D W końcu idzie lato i będzie można bezkarnie się byczyć na hamaku w ogrodzie :D

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Nie mam ciężkiej pracy - raczej standardowo - 8h przed komputerem, ale właśnie chcę mieć więcej czasu na odpoczynek i dbanie o siebie i Dziedzica :D W końcu idzie lato i będzie można bezkarnie się byczyć na hamaku w ogrodzie :D

O tak , lato , ogród, taras :)
    Nic więcej do szczęścia nie potrzeba :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka jak jest potrzeba to bierz nospę i magnez, nie zaszkodzi. A takie bóle niestety się zdarzają w terminie @

pietruszkantki rób drzemki póki możesz hihihhi
    Ja już nie mam takiej możliwości ;)

Ikarzyca ja dopiero jutro zadzwonię się umówić na wizytę i też sądzę że gdzieś w tym terminie co Ty będę mieć i wtedy ew. poproszę o L4

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u mnie bedzie wszystko dobrze i bede sie dobrze czula to L4 bym wziela od poczatku lipca lub rowno z zakonczeniem roku szkolnego aby ze starsza pociecha w domu byc

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teścia na wsi z dużym domem i ogrodogrodem będę się tam lenić i Domek nad morzem więc będę miała co robić hehehe

FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam gazetę "M jak mama" i tam znajduję się artykuł "Wyprawka za darmo" :) opisywane są strony np.enfamil,bebiklub czy pampers gdzie po zarejestrowaniu otrzymujesz paczuszkę dla maluszka oraz w kolejnych etapach oraz że można zostać testerką produktów. I właśnie zastanawiam się czy po przekroczeniu 4 czy 5 miesiąca nie zapisać się w końcu to fajna zabawa i także super upominki dla naszych przyszłych maluszków. :) a Wy jak myślicie dziewczyny i jakie macie zdanie na ten temat? :)

FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Dziewczyny mam gazetę "M jak mama" i tam znajduję się artykuł "Wyprawka za darmo" :) opisywane są strony np.enfamil,bebiklub czy pampers gdzie po zarejestrowaniu otrzymujesz paczuszkę dla maluszka oraz w kolejnych etapach oraz że można zostać testerką produktów. I właśnie zastanawiam się czy po przekroczeniu 4 czy 5 miesiąca nie zapisać się w końcu to fajna zabawa i także super upominki dla naszych przyszłych maluszków. :) a Wy jak myślicie dziewczyny i jakie macie zdanie na ten temat? :)

O super opcja!!!! Zawsze warto skorzystać :) nie wiedziałam o takiej opcji jak tylko bede mogła napewno skorzystam :)

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    O super opcja!!!! Zawsze warto skorzystać :) nie wiedziałam o takiej opcji jak tylko bede mogła napewno skorzystam :)

Kochana jak będziesz chciała to wyśle Ci linki :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kochana jak będziesz chciała to wyśle Ci linki :)

Bardzo chetnie :)

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Hej.
    Witam się nieśmiało.
    Mam 28 lat, mieszkam na Śląsku i jestem w 3 ciąży. Dzisiaj zrobiłam bete w 10 dpo i ukazał mi się piękny wynik 41,38. Termin wg belly 13.01.2018. W czwartek lecę na 2 betę i przy okazji zbadać TSH bo choruje na hashimoto.
    Jestem mega szczesliwa ale i tak samo przerażona :)

Też jestem ze Śląska :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo udostępnie tutaj dla wszystkich dziewczyn :)

bebiklub.pl
    bebiprogram.pl/rejestracja
    enfamil.pl
    bobovita.pl/dolacz-do-klubu-bobovita
    klubmaluszka.hipp.pl
    zdrowystartwprzyszlosc.pl
    pampers.pl/ofety-kuponow

A testowanie produktów:
    canpolbabies.com/pl
    zabawkowicz.pl/testowanie

Oraz zestawy można otrzymać powitalne w gabinetach,szkołach rodzenia i szpitalach tzn
    niebieskie pudełko.
    Szczegóły na stronie:
    niebieskiepudelko.pl

Oprócz tego w rossamannie można mieć kartę rosnę dzięki,której mamy zniżki a dla maluszka na 1-sze urodzinki jest do odebrania prezent w drogerii. :) ja tak miałam z córką :)

FreshMm, Żabulka30 lubią tę wiadomość

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po porodzie w szpitalu dostałam Niebieskie Pudełko, ale żeby je dostać musiałam podpisać taką zgodę, gdzie potem wydzwaniały do mnie różne infolinie i dostawałam smsy spamy :/ Na szczęście 3 miesiące po porodzie zmieniłam numer

Za to z innych stron dostałam w poprzedniej ciąży fajny segregator do wyników badań, pudełko na pamiątki po dziecku (z Bebiko) i płytę z kołesankami instrumentalnymi dla ciężarnych.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro ostatnia beta jaką robię! I popołudniu wizyta :)

madzia8lenka, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny jutro ostatnia beta jaką robię! I popołudniu wizyta :)

Już nie mogę się doczekać <3 będę tuptać nóżkami :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Już nie mogę się doczekać <3 będę tuptać nóżkami :)
    Juz wariuje!!! Przeliczyłem jaki powinien być minimalny wynik bety... i juz sie boje o wynik

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Juz wariuje!!! Przeliczyłem jaki powinien być minimalny wynik bety... i juz sie boje o wynik

Kochana nie przeliczaj i nie stresuj się,bo to szkodzi Bałwankowi,a to nie jest potrzebne. Ważne,że jest przyrost. I jutro już masz wizytę więc wszystko będzie w całkowitym porządku :)

Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kochana nie przeliczaj i nie stresuj się,bo to szkodzi Bałwankowi,a to nie jest potrzebne. Ważne,że jest przyrost. I jutro już masz wizytę więc wszystko będzie w całkowitym porządku :)

Wierze w to ❤️❤️❤️ Bez Bałwanka nie ma życia❤️❤️❤️

P.s odpisałam ci na priv :)

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 3 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci tej wizyty jutro:) napełnia będzie dobrze :* ja też sobie chyba bete zrobie bo wizyta za tydzień, nie wytrzymam tyle :p

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ