Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
natki89 wrote:Vilu niestety ZUS tak patrzy na to:( i to właśnie przez te osoby które oszukują
uczciwie zapracowalas na tą umowę, ale firma ma częściowo związane ręce
Girl może to więzadła dalej się rozciągaj. W końcu jesteśmy już prawie w 4 miesiącu ciąży więc miejsce musi się robic[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Marzycielka111192 wrote:Teraz coś jakby przy włosach łonowychale dalej nie mam pewności
Mi jak dzis robila , to jezdzila pod pepkiem na dole po lewej stronie, prosto pod pepkiem i po prawej stronie, ttoszke obok pachwiny , różniemoje dzieci sa jeden nad drugim i jeden jest pod pepkiem a drugi pod nim ;P
Marzycielka111192 lubi tę wiadomość
-
P. wrote:Angela, podwójne gratki!
Ja w ogóle na nic nie mam ochoty... Najchętniej piłabym tylko sok pomarańczowy i tyle.
o, to tak jak ja...
rano kanapka, w ciagu dnia pare truskawek albo czeresni, obiad, najlepiej bez miesa i koniec...kolacji znów nie jadam. Opijam sie tylko sokiem albo ewentualnie jakis owoc. -
Kurde, fajnie, ale ostatni raz jak sprawdzałam, to to było jeszcze państwo prawa, w którym ZUS był związany przepisami i żaden przepis nie mówił, że kobieta w ciąży nie może zawrzeć umowy o pracę. Ja rozumiem, że to jest newralgiczny temat, w którym jest dużo przekrętów, ale od tego są postępowania dowodowe, żeby wykazać, że umowa była fikcyjna. Traktowanie umowy z góry jako fikcyjnej i straszenie spółki konsekwencjami to jest jakaś patologia.
-
Vilu wrote:Kurde, fajnie, ale ostatni raz jak sprawdzałam, to to było jeszcze państwo prawa, w którym ZUS był związany przepisami i żaden przepis nie mówił, że kobieta w ciąży nie może zawrzeć umowy o pracę. Ja rozumiem, że to jest newralgiczny temat, w którym jest dużo przekrętów, ale od tego są postępowania dowodowe, żeby wykazać, że umowa była fikcyjna. Traktowanie umowy z góry jako fikcyjnej i straszenie spółki konsekwencjami to jest jakaś patologia.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Marzycielka u mnie słychać pod pępkiem po prawej stronie praktycznie nad samą linią włosów łonowych i to jeszcze muszę głowicę kierować trochę w dół i przycisnąć. Ja też za pierwszym razem nie znalazłam. Tzn. wydawało mi się że znalazłam ale to jednak nie było to
a zeszło mi się chyba z pół godziny
[/url]
-
Marzycielka111192 wrote:Gratuluję wizyt!!! Jakie duże dzieciaczki
Dziewczyny a ja proszę o pomoc. Kupiłam doppler. I już jestem zła:( nie mogę znaleźć tętna:( gdzie macie swoje dzieciaczki?? Ja jeżdżę po całym brzuchu i coś jakbym słyszała pod pepkiem z prawej strony ale nie wiem czy to nie jelitatrzeba mocno przyciskac?
U mnie też z prawej strony , nad linia włosów łonowych... tak myślę, że to toWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 20:56
-
Girl25 wrote:Zus wszystko zrobi żeby najmniej płacić
Chyba najśmieszniejsze / najbardziej przykre jest to, że zasiłek z tej umowy o pracę miałabym bardzo podobny do tego, jaki będę miała z działalności, ZUS tu nie dopłaci. To, na czym mi zależało to stabilizacja i świadomość, że mam do czego wracać i że nie muszę się martwić tydzień po porodzie jak to ogarnąć, żeby po macierzyńskim mieć kogo fakturować(((
-
Ja już godzinę siedzę ! Ale chyba znalazłam, tak na chwilkę zdążyłam męża zawołać, troszkę usłyszał i się zasmiałam i koniec dobrego. Dzisiaj robiłam na żel pod prysznic ale zamówiłam już sobie w aptece żel do usgi mam nadzieję że jutro coś więcej usłyszymy
Angela* lubi tę wiadomość
-
Vilu wrote:Czyli raczej więzadła
Słyszałam od lekarza, że niebezpieczne są te bóle, które nie przechodzą po środkach przeciwbólowych ani po nospie.
i nie muszę się aż tak martwić czy jest ok
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Hej:) ja tez dzis mialam wizyte o 12 ale wyszlo o 13.bo doktor byl gdzies na oddziale i zreszta usg tez bylo dosc szybkie i nic nie widzialam;( bo to bylo w szpitalu i on byl przodem do komputera a drugiego albo zeby chociaz pokazac to nie.. wiem ze ma 5,3cm,serduszko bije 161uderzen na minute,kosci nosowe sa i przeziernosc jest cienka.
Badania mam porobic krew,mocz i toksoplazmoze i wizyta 11lipcaKrokodylica, Helka891, helagazela, Patrycja27, BlackCatNorL, Angela*, P., madzia8lenka, Morwa, Paula_29, Aenu, Nadin lubią tę wiadomość
-
michalina92 wrote:Hej:) ja tez dzis mialam wizyte o 12 ale wyszlo o 13.bo doktor byl gdzies na oddziale i zreszta usg tez bylo dosc szybkie i nic nie widzialam;( bo to bylo w szpitalu i on byl przodem do komputera a drugiego albo zeby chociaz pokazac to nie.. wiem ze ma 5,3cm,serduszko bije 161uderzen na minute,kosci nosowe sa i przeziernosc jest cienka.
Badania mam porobic krew,mocz i toksoplazmoze i wizyta 11lipca)
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
natki89 wrote:Aenu wiem wiem, że nie miałaś nic złego na myśli
mi się mocno wydaje ze to ta nadczynność, ale się zobaczy.
Girl ja jutro będę robiła badania A w piątek wynik więc mogę dac Ci znać jak to się zmieniło w przeciągu 4 tyg. Ostatnie tsh robiłam jakoś w 8+6 a teraz będzie 11+3. Będzie porównanie. Mi właśnie endokrynolog mówił to co teraz Helka,ze wysoki hormon hcg tezami wpływać na tsh dlatego ważne jest powtarzanie wyników
Ja zawsze zjadłam to co sobie zrobię A ostatnio ciągle mam ochotę na twarogi, serki wiejskie i grani i ogólnie nabiałzawsze rano jadłam owsianke albo jaglanke a teraz totalnie mi noe wchodzi.
Angela gratuluję! Fajnie się czyta te pozytywne info
Idę robić kolacjęserek grani z warzywami i bagietka do tego
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Vilu no niestety - zus potrafi podważyć umowę nawet jeśli została zawarta np na trzy miesiące przed ciążą - i jeśli w tym trzecim miesiącu zaszłabys to byłby problem. Ech, masakra człowiek płaci haracz, nic z tego nie ma prócz samych problemów.
Kolejnym problemem jest to że zus potrafi podważyć wysokość Twoich zarobków twierdząc że powinnaś zarabiać mniej bo tak dużo to za dużo jak na wiek i doświadczenie etc. Więc zaczynają po prostu wypłacać mniej...Girl25 lubi tę wiadomość