X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt dziewuszki! Angela faktycznie cudaczki - wielkoludki :)

Angela* lubi tę wiadomość

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Próbowałaś nospę?
    Wzięłam apap i mi przeszło dość szybko

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Vilu niestety ZUS tak patrzy na to:( i to właśnie przez te osoby które oszukują :/ uczciwie zapracowalas na tą umowę, ale firma ma częściowo związane ręce :/

Girl może to więzadła dalej się rozciągaj. W końcu jesteśmy już prawie w 4 miesiącu ciąży więc miejsce musi się robic :)
    Oby ale po apapie już przeszło. Dość szybko

dxomanli5dlutv4a.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz coś jakby przy włosach łonowychale dalej nie mam pewności :(

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Gratuluje udanych wizyt dziewuszki! Angela faktycznie cudaczki - wielkoludki :)

O tak.cudaczki - wielkoludki - CRL 79mm a drugi CRL 74mm ;)

Krokodylica, kate88:), helagazela, Morwa lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Teraz coś jakby przy włosach łonowychale dalej nie mam pewności :(

Mi jak dzis robila , to jezdzila pod pepkiem na dole po lewej stronie, prosto pod pepkiem i po prawej stronie, ttoszke obok pachwiny , różnie ;) moje dzieci sa jeden nad drugim i jeden jest pod pepkiem a drugi pod nim ;P

Marzycielka111192 lubi tę wiadomość

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka powinno być mniej więcej tak słychać https://youtu.be/i6jRWZWO6hw Jak będziesz wiedziała czego szukasz, to łatwiej znajdziesz. :)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Angela, podwójne gratki! :)

Ja w ogóle na nic nie mam ochoty... Najchętniej piłabym tylko sok pomarańczowy i tyle.

o, to tak jak ja...
    rano kanapka, w ciagu dnia pare truskawek albo czeresni, obiad, najlepiej bez miesa i koniec...kolacji znów nie jadam. Opijam sie tylko sokiem albo ewentualnie jakis owoc.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, fajnie, ale ostatni raz jak sprawdzałam, to to było jeszcze państwo prawa, w którym ZUS był związany przepisami i żaden przepis nie mówił, że kobieta w ciąży nie może zawrzeć umowy o pracę. Ja rozumiem, że to jest newralgiczny temat, w którym jest dużo przekrętów, ale od tego są postępowania dowodowe, żeby wykazać, że umowa była fikcyjna. Traktowanie umowy z góry jako fikcyjnej i straszenie spółki konsekwencjami to jest jakaś patologia.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kurde, fajnie, ale ostatni raz jak sprawdzałam, to to było jeszcze państwo prawa, w którym ZUS był związany przepisami i żaden przepis nie mówił, że kobieta w ciąży nie może zawrzeć umowy o pracę. Ja rozumiem, że to jest newralgiczny temat, w którym jest dużo przekrętów, ale od tego są postępowania dowodowe, żeby wykazać, że umowa była fikcyjna. Traktowanie umowy z góry jako fikcyjnej i straszenie spółki konsekwencjami to jest jakaś patologia.
    Zus wszystko zrobi żeby najmniej płacić

dxomanli5dlutv4a.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka u mnie słychać pod pępkiem po prawej stronie praktycznie nad samą linią włosów łonowych i to jeszcze muszę głowicę kierować trochę w dół i przycisnąć. Ja też za pierwszym razem nie znalazłam. Tzn. wydawało mi się że znalazłam ale to jednak nie było to :P a zeszło mi się chyba z pół godziny ;)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Wzięłam apap i mi przeszło dość szybko

Czyli raczej więzadła :) Słyszałam od lekarza, że niebezpieczne są te bóle, które nie przechodzą po środkach przeciwbólowych ani po nospie.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Gratuluję wizyt!!! Jakie duże dzieciaczki :)
    Dziewczyny a ja proszę o pomoc. Kupiłam doppler. I już jestem zła:( nie mogę znaleźć tętna:( gdzie macie swoje dzieciaczki?? Ja jeżdżę po całym brzuchu i coś jakbym słyszała pod pepkiem z prawej strony ale nie wiem czy to nie jelita :( trzeba mocno przyciskac?

U mnie też z prawej strony , nad linia włosów łonowych... tak myślę, że to to :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 20:56

• Vilu Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Zus wszystko zrobi żeby najmniej płacić

Chyba najśmieszniejsze / najbardziej przykre jest to, że zasiłek z tej umowy o pracę miałabym bardzo podobny do tego, jaki będę miała z działalności, ZUS tu nie dopłaci. To, na czym mi zależało to stabilizacja i świadomość, że mam do czego wracać i że nie muszę się martwić tydzień po porodzie jak to ogarnąć, żeby po macierzyńskim mieć kogo fakturować :((((

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już godzinę siedzę ! Ale chyba znalazłam, tak na chwilkę zdążyłam męża zawołać, troszkę usłyszał i się zasmiałam i koniec dobrego. Dzisiaj robiłam na żel pod prysznic ale zamówiłam już sobie w aptece żel do usgi mam nadzieję że jutro coś więcej usłyszymy

Angela* lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Czyli raczej więzadła :) Słyszałam od lekarza, że niebezpieczne są te bóle, które nie przechodzą po środkach przeciwbólowych ani po nospie.
    Czyli skoro więzadła to znaczy ze z dzidzia jest wszystko ok bo rośnie :) i nie muszę się aż tak martwić czy jest ok :P

dxomanli5dlutv4a.png
  • michalina92 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja tez dzis mialam wizyte o 12 ale wyszlo o 13.bo doktor byl gdzies na oddziale i zreszta usg tez bylo dosc szybkie i nic nie widzialam;( bo to bylo w szpitalu i on byl przodem do komputera a drugiego albo zeby chociaz pokazac to nie.. wiem ze ma 5,3cm,serduszko bije 161uderzen na minute,kosci nosowe sa i przeziernosc jest cienka.
    Badania mam porobic krew,mocz i toksoplazmoze i wizyta 11lipca

Krokodylica, Helka891, helagazela, Patrycja27, BlackCatNorL, Angela*, P., madzia8lenka, Morwa, Paula_29, Aenu, Nadin lubią tę wiadomość

km5scwa1b0b78yfe.png
    iv09i09kzwta48u5.png
    f2wli09kzamvucob.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalina92 wrote:
    Hej:) ja tez dzis mialam wizyte o 12 ale wyszlo o 13.bo doktor byl gdzies na oddziale i zreszta usg tez bylo dosc szybkie i nic nie widzialam;( bo to bylo w szpitalu i on byl przodem do komputera a drugiego albo zeby chociaz pokazac to nie.. wiem ze ma 5,3cm,serduszko bije 161uderzen na minute,kosci nosowe sa i przeziernosc jest cienka.
    Badania mam porobic krew,mocz i toksoplazmoze i wizyta 11lipca
    To superowo, że wszystko OK :))

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Aenu wiem wiem, że nie miałaś nic złego na myśli :) mi się mocno wydaje ze to ta nadczynność, ale się zobaczy.

Girl ja jutro będę robiła badania A w piątek wynik więc mogę dac Ci znać jak to się zmieniło w przeciągu 4 tyg. Ostatnie tsh robiłam jakoś w 8+6 a teraz będzie 11+3. Będzie porównanie. Mi właśnie endokrynolog mówił to co teraz Helka,ze wysoki hormon hcg tezami wpływać na tsh dlatego ważne jest powtarzanie wyników :)

Ja zawsze zjadłam to co sobie zrobię A ostatnio ciągle mam ochotę na twarogi, serki wiejskie i grani i ogólnie nabiał :) zawsze rano jadłam owsianke albo jaglanke a teraz totalnie mi noe wchodzi. :)

Angela gratuluję! Fajnie się czyta te pozytywne info :)

Idę robić kolację :) serek grani z warzywami i bagietka do tego :D
    oki to bede czekac. ja tez jutro pojde i wyniki beda popoludniu

dxomanli5dlutv4a.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu no niestety - zus potrafi podważyć umowę nawet jeśli została zawarta np na trzy miesiące przed ciążą - i jeśli w tym trzecim miesiącu zaszłabys to byłby problem. Ech, masakra człowiek płaci haracz, nic z tego nie ma prócz samych problemów.

Kolejnym problemem jest to że zus potrafi podważyć wysokość Twoich zarobków twierdząc że powinnaś zarabiać mniej bo tak dużo to za dużo jak na wiek i doświadczenie etc. Więc zaczynają po prostu wypłacać mniej...

Girl25 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ