Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Helka891 wrote:A o normy i jednostki chodziło mi o ft3 i ft4
jakie tam miałaś wcześniej
Możesz do mnie pierwsza napisac? bo wpisuje Twój nick i nie chce mi utworzyć nowej wiadomosci
Chyba was przestane czytac na dwa tygodnie bo bardzo zazdroszcze wynikow. mam nadzieje ze tym razem da mi zdjecie. Kurde mialam nadzieje ze jutro piatek weekend by jakos zlecial a reszte zostalby tydzien a tu dopiero czwartek[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Angela* wrote:Dziewczyny jestem juz w domu
(NARESZCIE) ta droga , wykończyła nas ...
Ale mamy dobre wieści, z dziecmi wszystko dobrze , Wszysyko maja wporzadku , mierzą ponad 7,5 cm
Według usg Wszysyko dobrze , pobrali krew lrzed wizyta i za 2 tyg wynik
Ulzylo mia dzieci fikaly , jeden nawet rączka pomachal
a drugi bawil sie raczkami i pepowinoą
Nooo jesteś.
Świetne wieści.Angela* lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Aenu dZięki to mnie pocieszylas
ja się nie odchudzam. Jem więcej i częściej jak przed ciążą. Czasami więcej jak mąż. Mimo to chudne i się martwię pomału. A dla mnie maluszek też jest najważniejszy tylko niestety nie na wsZystko mam wpływ.
Nie można mówić ze jak ktoś chudnie to sZkodzi dziecku, bo to wszytsko zaleŻy od masy wyjściowejw pierwszym trymestrze wskazane do 2 kg.
Na szczęście po odebraniu wyników w piątek mam konsultacje z endo:)
Jeżeli ktoś się celowo odchudza to owszem może szkodzić.
Też chciałabym mieć brzuszek żeby widzieć ze coś się dzieje. Do wizyty jeszcze 6 i pół dnia
Mi chodziło o tych co specjalnie się odchudzają w ciąży, żeby nie przytyći tylko liczą kalorie i mało co jedzą, nawet jak im burczy w brzuchu. I właśnie takie coś szkodzi maleństwu.
A tobie to mogę pozazdrościć, bo masz dobrą przemianę materii -
Magdalenna wrote:Też macie tak, że zaczynacie sobie szykować jakiś posiłek i zanim skończycie, to już nie macie na to ochoty?
Ja odwrotnie - zanim skończę sobie szykować, to już podjadam xD Od ponad tygodnia włączył mi się mega apetyt.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Dziewczyny jestem juz w domu
(NARESZCIE) ta droga , wykończyła nas ...
Ale mamy dobre wieści, z dziecmi wszystko dobrze , Wszysyko maja wporzadku , mierzą ponad 7,5 cm
Według usg Wszysyko dobrze , pobrali krew lrzed wizyta i za 2 tyg wynik
Ulzylo mia dzieci fikaly , jeden nawet rączka pomachal
a drugi bawil sie raczkami i pepowinoą
Ale nas przetrzymałaś :p
Cudowne wieści, ale giganty z tych Twoich dzieciaczków -
Mama-Ali wrote:Ale nas przetrzymałaś :p
Cudowne wieści, ale giganty z tych Twoich dzieciaczków
Troszke nam zeszło, dopadla nas po drodze burza , źle się jechało , także jak dojechałam napisalam
Giganty i cudakiKrokodylica, Mama-Ali, helagazela lubią tę wiadomość
-
Ale się wściekłam dzisiaj...
Od grudnia rozmawiam z moim głównym usługobiorcą o przejściu do niego na umowę o pracę. Umówiliśmy się na lipiec, żebym zdążyła pozamykać projekty dla innych firm. W maju poszłam do niego z informacją, że ciąża, a on, że absolutnie nie szkodzi, bo dobrze nam się współpracuje i chciałby już teraz współpracować na umowie o pracę, a po macierzyńskim kontynuować. Dzisiaj poszłam podpisywać papiery i się dowiaduję, że z kadr nie ma zgody na tę umowę, bo dzwoniły do ZUS i się dowiedziały, że umowa o pracę zawarta w ciąży będzie potraktowana jako fikcyjna umowa dla wyłudzenia zasiłku i zarząd będzie miał problemy. Krew mnie zalała, dotąd mnie trzepie, musiałam to gdzieś wylać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 20:11
-
Aenu wiem wiem, że nie miałaś nic złego na myśli
mi się mocno wydaje ze to ta nadczynność, ale się zobaczy.
Girl ja jutro będę robiła badania A w piątek wynik więc mogę dac Ci znać jak to się zmieniło w przeciągu 4 tyg. Ostatnie tsh robiłam jakoś w 8+6 a teraz będzie 11+3. Będzie porównanie. Mi właśnie endokrynolog mówił to co teraz Helka,ze wysoki hormon hcg tezami wpływać na tsh dlatego ważne jest powtarzanie wyników
Ja zawsze zjadłam to co sobie zrobię A ostatnio ciągle mam ochotę na twarogi, serki wiejskie i grani i ogólnie nabiałzawsze rano jadłam owsianke albo jaglanke a teraz totalnie mi noe wchodzi.
Angela gratuluję! Fajnie się czyta te pozytywne info
Idę robić kolacjęserek grani z warzywami i bagietka do tego
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Vilu niestety ZUS tak patrzy na to:( i to właśnie przez te osoby które oszukują
uczciwie zapracowalas na tą umowę, ale firma ma częściowo związane ręce
Girl może to więzadła dalej się rozciągaj. W końcu jesteśmy już prawie w 4 miesiącu ciąży więc miejsce musi się robic
-
Gratuluję wizyt!!! Jakie duże dzieciaczki
Dziewczyny a ja proszę o pomoc. Kupiłam doppler. I już jestem zła:( nie mogę znaleźć tętna:( gdzie macie swoje dzieciaczki?? Ja jeżdżę po całym brzuchu i coś jakbym słyszała pod pepkiem z prawej strony ale nie wiem czy to nie jelitatrzeba mocno przyciskac?
Angela* lubi tę wiadomość