Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny... melduję się ze szpitalnego łóżka:) miałam już wszystkie potrzebne badania, w tym usg.. długość szyjki 3 cm, ponoć długa
No i doktor bardziej sklanial się przy dziewczynce jak przy chłopcu, jednak mówił że nie na 100%.
Jutro zabieg , a jak będzie wszystko dobrze to pojutrze do domkuJuż tęsknię za domem... za moimi psiakami...
-
nick nieaktualnyPolaj wrote:Nospę też brałam bo miałam takie skurcze. że ho, ho.
u Ciebie gazy? Jak gazy to z domowych sposbów polecam lekkie ćwiczenia albo spacer po schodach
albo pogadaj z lekarzem żeby dał ci coś na gazy albo niestrawnośc.
Na pewno bierz probiotyki, pij kefiry, maślanki... -
elize wrote:Mi niestety po teście PAPPA ryzyko wzrosło
Po USG wszystko było super, a potem... Jutro mam konsultację u genetyka. Staram się nie denerwować, nie myśleć o tym i być dobrej myśli, ale podświadomie to siedzi...
Ogólnie mam napisane, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka, ale po teście PAPPA wzrosło ryzyko (w stosunku tego wyliczonego po USG) dla Trisomii 18 i 13.
Mój ginekolog, po obejrzeniu tych wyników, przepisał mi Acard.
Elize a jakie masz teraz ryzyko po Pappa? Wieksze czy mniejsze niż 1:300? -
Ściskam kciuki za wszystkie wizytujące
liczę na pozytywne wieści z wizyt!
A ja coraz częściej myślę o tym żeby poprosić gina o zwolnienie, nie służy mi siedzenie 8 godzin przy kompie. Wiem, że wg prawa powinnam 4, ale u mnie w pracy nie ma takiej opcji, jak poproszę o inne zajęcie, to papierów do przewalenia przy kompie i tak będę miała tyle samo, więc narobię zaległości i będą kwasy i inne jazdy. Kość ogonowa mnie boli i w ogóle coraz częściej jestem rozdrażniona, a tu jak na złość sezon urlopowy w pełni i znikąd pomocy, blech, wyżaliłam się -
*Sylwia wrote:u Ciebie gazy? Jak gazy to z domowych sposbów polecam lekkie ćwiczenia albo spacer po schodach
albo pogadaj z lekarzem żeby dał ci coś na gazy albo niestrawnośc.
Na pewno bierz probiotyki, pij kefiry, maślanki...
Na gazy to mam mocne leki od gastrologa bo nic nie dzialalo ale faktycznie szybki marsz bardzo mi tez pomaga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 19:34
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula_29 wrote:Elize a jakie masz teraz ryzyko po Pappa? Wieksze czy mniejsze niż 1:300?
Paula ryzyko mam mniejsze niż 300 (dla wszystkich trzech trisomii powyżej 1:1000) i dlatego na wyniku mam napisane, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka.
Ale jednak ryzyko wzrosło po teście PAPPA.
Mój ginekolog powiedział, że PAPPA poniżej 0,3 (u mnie wynik 0,236 MoM) może oznaczać, że ja mogę być narażona na nadciśnienie tętnicze, albo zostanie zahamowany wzrost dziecka. Przepisał mi Acard. -
Pamiętajcie, że test podwójny to tylko statystyka, ale faktycznie białko pappa mówi również o wydolności łożyska, dlatego dobrze mieć rękę na pulsie. Kariotyp można oznaczyć jedynie inwazyjne czyli amnio lub biopsja komórki, więc na pewno tylko do określenia płci to bez sensu. Plec też oznaczają z dna płodowego na teście typu Nifty, ale to kosztuje ponad 2 tys.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 21:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Elize to jak masz powyżej 1:1000 to nie masz się czym martwić, mimo, że po Pappa wzrosło. Może to przez wiek wcześniej miałaś takie? Ja w żadnej ciąży nie miałam tak dobrego np dla trisomii 21. Ile masz lat jeśli mogę spytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 23:37
Krokodylica lubi tę wiadomość