Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rybaaaa wrote:Gratuluję zdrowych dzieciaczków!
My w środę prenatalne, jakoś w ogóle tego nie czuję... :-o
Dziewczyny, co polecacie na bóle żołądkowe i jelitowe? Do tej pory za bóle w obrębie jelit odpowiedzialne były gazy... trochę się poruszałam, wyszło co nieco górą czy dołem.. i spokój. A dziś od kilku godzin wytrzymać nie mogę.. Nie wiem czy coś zjadłam czy co, ale jak jechałam samochodem to taki ból mnie złapał, że musiałam się zatrzymać bo nie dałam rady... i wprawdzie trochę zelżał ale trzyma do tej pory...Rybaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Agness12 wrote:Witam z rana się
Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie bolu hmmm kosci ogonowej ? czy ktoras tak ma ?
Wczoraj tak mnie bolalo przy siadaniu i wstawaniu ze masakra
Mam tak jak za dużo siedzę, z tymże mnie boli jak chodzę promieniując w kierunku prawej nogi. Głównie chyba z przesiedzenia w pracy.
.aś. - trzymam kciuki, wierzę że będzie dobrze
-
Rybaaaa wrote:Gratuluję zdrowych dzieciaczków!
My w środę prenatalne, jakoś w ogóle tego nie czuję... :-o
Dziewczyny, co polecacie na bóle żołądkowe i jelitowe? Do tej pory za bóle w obrębie jelit odpowiedzialne były gazy... trochę się poruszałam, wyszło co nieco górą czy dołem.. i spokój. A dziś od kilku godzin wytrzymać nie mogę.. Nie wiem czy coś zjadłam czy co, ale jak jechałam samochodem to taki ból mnie złapał, że musiałam się zatrzymać bo nie dałam rady... i wprawdzie trochę zelżał ale trzyma do tej pory...
Ja polecam Laximama - taki błonnik w saszetkach - można dodać do jogurtu lub zrobic z niego kisliel (kilka łyżeczek). Ja mam problem jelitowy od samego poczatku i w sumie to trochę pomogło.
New Baby
Julia -
Maruder wrote:Mam tak jak za dużo siedzę, z tymże mnie boli jak chodzę promieniując w kierunku prawej nogi. Głównie chyba z przesiedzenia w pracy.
.aś. - trzymam kciuki, wierzę że będzie dobrze -
Aś trzymam kciuki kochana!
Ja wczoraj rozpoczęłam 15 tydzień (dzisiaj 14+1) a wizyta już w piątekOd prenatalnych do kolejnej wizyty mam 2,5 tygodnia, ale to tylko dlatego że mój ginekolog wyjeżdża na urlop. Zastanawiam się, czy kolejna wizyta to będą już badania połówkowe czy jeszcze zrobi normalną
Mąż ma teraz 2 tyg urlopu i już dzisiaj zaserwował śniadanko a na obiad będzie robił moje ukochane leczo
Miłego dniakasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi, odebrałam wyniki testu PAPPA, wszystko super, ryzyka niziutkie, można spać jeszcze spokojniej
W piątek mam wizytę, może uda się podejrzeć i potwierdzić płeć
Miłego dnia Wam życzę!Aenu, kasha86, kate88:), Katiś, Krokodylica, emi2016, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi, odebrałam wyniki testu PAPPA, wszystko super, ryzyka niziutkie, można spać jeszcze spokojniej
W piątek mam wizytę, może uda się podejrzeć i potwierdzić płeć
Miłego dnia Wam życzę!
Mi niestety po teście PAPPA ryzyko wzrosłoPo USG wszystko było super, a potem... Jutro mam konsultację u genetyka. Staram się nie denerwować, nie myśleć o tym i być dobrej myśli, ale podświadomie to siedzi...
Ogólnie mam napisane, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka, ale po teście PAPPA wzrosło ryzyko (w stosunku tego wyliczonego po USG) dla Trisomii 18 i 13.
Mój ginekolog, po obejrzeniu tych wyników, przepisał mi Acard. -
kasha86 wrote:Mam pytanko - czy w opisie testu PAPP-A oprócz ryzyka trzech trisomii - skorygowanych pod Was macie jeszcze opis Waszego łożyska - białko PAPP-A, płynu owodniowego itp. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
Ja nie mam takiego opisu.kasha86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny