WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry paniom. :)

kasha86 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Gratuluję zdrowych dzieciaczków!

My w środę prenatalne, jakoś w ogóle tego nie czuję... :-o

Dziewczyny, co polecacie na bóle żołądkowe i jelitowe? Do tej pory za bóle w obrębie jelit odpowiedzialne były gazy... trochę się poruszałam, wyszło co nieco górą czy dołem.. i spokój. A dziś od kilku godzin wytrzymać nie mogę.. Nie wiem czy coś zjadłam czy co, ale jak jechałam samochodem to taki ból mnie złapał, że musiałam się zatrzymać bo nie dałam rady... i wprawdzie trochę zelżał ale trzyma do tej pory... :-(
    Ja miałam w czwartek zatrucie pokarmowe i byłam u lekarza. Mogłam brać Węgiel, Enterol 250, Smecta i ewentualnie Gastrolit.

Rybaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana się :)
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie bolu hmmm kosci ogonowej ? czy ktoras tak ma ?
    Wczoraj tak mnie bolalo przy siadaniu i wstawaniu ze masakra :(

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Polaj. Muszę się w coś wyposażyć... Bo już nie wiem kiedy to zwykła niestrawność a kiedy grubsza sprawa..

A my zaczynamy 13 tydzień ;-)
    Jutro prenatalne. Chyba zaczyna się stres...

Aenu, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness12 wrote:
    Witam z rana się :)
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie bolu hmmm kosci ogonowej ? czy ktoras tak ma ?
    Wczoraj tak mnie bolalo przy siadaniu i wstawaniu ze masakra :(

Mam tak jak za dużo siedzę, z tymże mnie boli jak chodzę promieniując w kierunku prawej nogi. Głównie chyba z przesiedzenia w pracy.

.aś. - trzymam kciuki, wierzę że będzie dobrze

relgi09kotjuarzp.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Black super,że sprawdziłaś i że wszystko ok. A z płcią to bywa tak, nie ma 100% gwarancji przed porodem, chyba ,że ktoś robi kariotyp.
    ile kariotyp kosztuje? czy to musi gin zlecic?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Gratuluję zdrowych dzieciaczków!

My w środę prenatalne, jakoś w ogóle tego nie czuję... :-o

Dziewczyny, co polecacie na bóle żołądkowe i jelitowe? Do tej pory za bóle w obrębie jelit odpowiedzialne były gazy... trochę się poruszałam, wyszło co nieco górą czy dołem.. i spokój. A dziś od kilku godzin wytrzymać nie mogę.. Nie wiem czy coś zjadłam czy co, ale jak jechałam samochodem to taki ból mnie złapał, że musiałam się zatrzymać bo nie dałam rady... i wprawdzie trochę zelżał ale trzyma do tej pory... :-(

Ja polecam Laximama - taki błonnik w saszetkach - można dodać do jogurtu lub zrobic z niego kisliel (kilka łyżeczek). Ja mam problem jelitowy od samego poczatku i w sumie to trochę pomogło.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny, ja nie pisze, ale pojutrze idę ma biopsje kosmowki. Wiadomo co to znaczy - każde zacisniete kciuki się przydadzą. Na chwilę obecną straciłam radość z ciąży.

Trzymam mocno kciuki! Bądź dzielna!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Dziewczyny, ja nie pisze, ale pojutrze idę ma biopsje kosmowki. Wiadomo co to znaczy - każde zacisniete kciuki się przydadzą. Na chwilę obecną straciłam radość z ciąży.
    Kciuki zaciskam kochana

nandelle lubi tę wiadomość

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • Agness12 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Mam tak jak za dużo siedzę, z tymże mnie boli jak chodzę promieniując w kierunku prawej nogi. Głównie chyba z przesiedzenia w pracy.

.aś. - trzymam kciuki, wierzę że będzie dobrze
    A to ja dzien wczesniej przesadzilam z porzadkami domowymi i prawie wcale nie siedzialam, dzis juz mniej boli, mam nadzieje ze niedlugo przejdzie ..

3i49df9hi1sl1iuj.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:

As, trzymam mocno kciuki, napisz, kiedy bedziesz miec wyniki!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś trzymam kciuki kochana! :)

Ja wczoraj rozpoczęłam 15 tydzień (dzisiaj 14+1) a wizyta już w piątek :) Od prenatalnych do kolejnej wizyty mam 2,5 tygodnia, ale to tylko dlatego że mój ginekolog wyjeżdża na urlop. Zastanawiam się, czy kolejna wizyta to będą już badania połówkowe czy jeszcze zrobi normalną :)

Mąż ma teraz 2 tyg urlopu i już dzisiaj zaserwował śniadanko a na obiad będzie robił moje ukochane leczo :)

Miłego dnia :)

kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś trzymam mocno kciuki ! <3 <3

Dziewczyny i kciuki za wszystkie wizytujace :)

Milego dnia ;)

natki89 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi, odebrałam wyniki testu PAPPA, wszystko super, ryzyka niziutkie, można spać jeszcze spokojniej ;) W piątek mam wizytę, może uda się podejrzeć i potwierdzić płeć :)
    Miłego dnia Wam życzę!

Aenu, kasha86, kate88:), Katiś, Krokodylica, emi2016, Paula_29 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj na obiad będę robić chłopski gar ;-) a popołudniu zabiorę się za robienie placka ♡

kasha86, Krokodylica lubią tę wiadomość

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko - czy w opisie testu PAPP-A oprócz ryzyka trzech trisomii - skorygowanych pod Was macie jeszcze opis Waszego łożyska - białko PAPP-A, płynu owodniowego itp. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • elize Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja dziś rano byłam na pobraniu krwi, odebrałam wyniki testu PAPPA, wszystko super, ryzyka niziutkie, można spać jeszcze spokojniej ;) W piątek mam wizytę, może uda się podejrzeć i potwierdzić płeć :)
    Miłego dnia Wam życzę!

Mi niestety po teście PAPPA ryzyko wzrosło :( Po USG wszystko było super, a potem... Jutro mam konsultację u genetyka. Staram się nie denerwować, nie myśleć o tym i być dobrej myśli, ale podświadomie to siedzi...

Ogólnie mam napisane, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka, ale po teście PAPPA wzrosło ryzyko (w stosunku tego wyliczonego po USG) dla Trisomii 18 i 13.
    Mój ginekolog, po obejrzeniu tych wyników, przepisał mi Acard.

• elize Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Mam pytanko - czy w opisie testu PAPP-A oprócz ryzyka trzech trisomii - skorygowanych pod Was macie jeszcze opis Waszego łożyska - białko PAPP-A, płynu owodniowego itp. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Ja nie mam takiego opisu.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam takiego opisu.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!
    Na różne jelitowe sprawy warto brac probiotyki, a jak coś skręca to mi zawsze pomaga nospa

‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ