WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wyglądacie w ciąży? Bo ja jakoś koszmarnie..... może jeszcze sie zmieni ale tragedia na razie. Skóra na twaryz zaczerwieniona, więcej pryszczy mi sie pojawia niz normalnie, włosy jakie takie dziwne....fakt że nie robie z nimi cudów bo czasu nie mam ale generalnie czuje sie bez szału.
    Zawsze miałam nadwrazliwa skóre na twarzy ale treraz to mam normalnie rumień na policzkach i nosie....... ciekawe czy sie sprawdzi dziewczynka skoro matka zbrzydła :-)

włosy mi sie przetłuszczają jakos bardziej niz normalnie. Poszłam za głosem reklamy i kupiłam ten nowy szampon elseve z glinką - może pomoże ;]

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak przestałam mieć mdłości i chorować to wyglądam bardzo fajnie. Niby to wróży chłopca, ale z córką też kwitłam w ciąży ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja masakra.
    Albo od słopńca mi sie przebarwienia zrobiły albo nie wiem co. Mam skóre naczyniowa może ta ciąża pogłębia problem....
    kwitnąco na pewno nie wyglądam :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się jeszcze zastanawiam nad składami kosmetyków..... 3/4 szmponów ma ten nieszczęsny kwas salicylowy i juz zgłupiałam. NIby ten składnik jest daleko w składzie (tzn nie pierwsze pozycje) ale już sama nie wiem. teraz sprawdziłam, że szampon elseve tez go ma...... większośc żeli do twarzy....
    niby na zdrowy rozsądek takie ilości są bez znaczenia ale juz wątpiłam. Strach cos kupić.... :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, jak się czujesz?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosia, jak się czujesz?
    Super, jak w książkowym II trymestrze - mdłości się skończyły, przypływ energii, nie muszę już posypiać w ciągu dnia. Oby ten stan trwał jak najdłużej :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez mam zdecydowanie więcej energii.... aczkolwiek juz o 23 jestem senna i moglabym spać. I ogólnie mój stan to "nie chce mi się" :-)

powiem wam jeszcze jedno a propos wczorajszej wizyty na ip.
    Nie rozumiem, jak mozna miec taka znieczulicę jak położne i pielęgniarki. Przede mnie weszła babka, która dostała skurcze jak była na ktg. Więc lekarz ja wziął bez kolejki na badanie. Potem okazało sie, że rozwarcie 4 palce i jedzie rodzic. Wezwali połżne i jak połozne wychodziły z windy to słyszałam teksty typu: co to za wielkie halo przeciez to tylko poród, albo że to jej drugi poród to niech nie przesadza......
    ja rozumiem, że dla nich to rutyna ale przeciez ta dziewczyna nie krzyczała dla przyjemności i ne sądzę żeby udawała....
    Jak mnie przyjmowała pielęgniarka to z taka kamienna twarża jakbym jej powiedziała, że na dworze jest 19st C... chociaż może lepiej tak niz jak oststanio mnie opieprzyły i wyzwały od nieodpowiedzialnych matek.... nastawiłam się bojowo a tu zaskoczenie....poker face

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) Wygląda na to, że wszystko jest ok :) Czekamy jeszcze na pełne wyniki (razem z tymi z krwi). Lekarz bardziej skłaniał się ku dziewczynce, ale mówił, żeby jeszcze nie malować pokoiku i nie kupować sukienek :) Przezierność 1,52 waga 54g, i całe 5 cm człowieka <3 Trochę niepokoi mnie, że wg belly noga, obwód brzuszka i głowy są za małe dla tego wieku, ale skoro lekarz mówił, że wszystko jest ok, to chyba jest ok :)

inessa, Gosiak, Paula_29, Krokodylica, kasha86, helagazela, Myszk@, Patrycja27 lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi super....
    na razie mogą byc duże dysproporcje. Spokojnie :-)

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    emi super....
    na razie mogą byc duże dysproporcje. Spokojnie :-)
    Jednak wszystko ok :D Źle dane wpisałam :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie masz wymiary, napisz

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi , super! :)

emi2016 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dziewczyny jak wyglądacie w ciąży? Bo ja jakoś koszmarnie..... może jeszcze sie zmieni ale tragedia na razie. Skóra na twaryz zaczerwieniona, więcej pryszczy mi sie pojawia niz normalnie, włosy jakie takie dziwne....fakt że nie robie z nimi cudów bo czasu nie mam ale generalnie czuje sie bez szału.
    Zawsze miałam nadwrazliwa skóre na twarzy ale treraz to mam normalnie rumień na policzkach i nosie....... ciekawe czy sie sprawdzi dziewczynka skoro matka zbrzydła :-)

włosy mi sie przetłuszczają jakos bardziej niz normalnie. Poszłam za głosem reklamy i kupiłam ten nowy szampon elseve z glinką - może pomoże ;]
    Spoko ja też wyglądam koszmarnie - normalnie wypryski ropne na policzkach i brodzie a nos czerwony jak burak :P

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie pamiętam jak 2 tygodnie temu sama robiłam prenatalne - trzymajcie się dziewczyny i myślcie pozytywnie :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się chwalę :)
    wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki <3 cuuudownie, dopóki nie wciska Ci stóp między żebra :P

elize, Krokodylica, emi2016, kasha86, helagazela, inessa lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    My też już po. Wygląda na to, że wszystko ok. Dzidziuś bardzo ruchliwy, ale pomierzyliśmy
    Przezierność 1,8 ; FHR 165 ud/min, CRL 67 mm, kość nosowa obecna, przepływy ok, pępowina również, narządy widoczne, prawidłowe, ręce i nogi również, łożysko na przedniej ścianie
    Ryzyko w racji wieku wysokie ale po skorygowaniu wyszło nawet ok. 21 to 1:7473. To i tak najwyższe z obu ciąży no ale chyba wiek swoje robi
    No i lekarz powiedział, że będzie chłopiec, wyrostek sterczy do góry więc powiedział, że bez wątpliwości
    Oczywiście poczekamy na połówkowe 7 września, ale on raczej się nie myli.
    Moje przeczucia jednak mnie zmyliły

Krokodylica, emi2016, kasha86, helagazela, inessa, Myszk@, Patrycja27 lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elize wrote:
    Paula ryzyko mam mniejsze niż 300 (dla wszystkich trzech trisomii powyżej 1:1000) i dlatego na wyniku mam napisane, że nie stwierdzono podwyższonego ryzyka.
    Ale jednak ryzyko wzrosło po teście PAPPA.

Mój ginekolog powiedział, że PAPPA poniżej 0,3 (u mnie wynik 0,236 MoM) może oznaczać, że ja mogę być narażona na nadciśnienie tętnicze, albo zostanie zahamowany wzrost dziecka. Przepisał mi Acard.

Elize to i tak masz super wynik, ja jestem rocznik 83 i podstawowe zawsze było poniżej 1:1000, dopiero po Pappa się korygowało.
    A przezierność u każdego dziecka 1,8. Właśnie sprawdziłam

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka a który Ty jesteś rocznik. Ja widzę, że z każdym rokiem ryzyko podstawowe większe. Sprawdzałam to ostatnie i było lepsze

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • elize Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Elize to i tak masz super wynik, ja jestem rocznik 83 i podstawowe zawsze było poniżej 1:1000, dopiero po Pappa się korygowało.
    A przezierność u każdego dziecka 1,8. Właśnie sprawdziłam

Generalnie wyglądało to tak, że po USG:
    21 - 1:3011
    18 - <1:20000
    13 - <1:20000
    Przeziarnistość 1,52

Po uwzględnieniu PAPPa:
    21 - 1:1056
    18 - 1:1562
    13 - 1:6542

Wiem, że tragedii nie ma, ale jednak ryzyko wzrosło.
    Za 1,5 godziny mam konsultację u genetyka.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznik 82 :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ