Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Wszystko będzie dobrze! Chociaż doskonale Cię rozumiem. Ja zawsze nockę przed wizytą nie mogę spać, chociaż mam detektor i wiem że serduszko bije to i tak ta obawa jest czy dzieciątko zdrowe. O której masz wizyte?
    o 9.40...za godzinę. Może poznam płeć :)

(sunshine89, Marzycielka111192, Polaj, emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    o 9.40...za godzinę. Może poznam płeć :)
    A to super nie musisz czekać cały dzień :) powodzenia i daj znać od razu po :)

Girl25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach!!!!trzymam kciuki!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powodzenia na wizytach.
    Powiem Wam, że ja się o wiele mniej stresuje przed wizytą odkąd mam detektor tętna. Wcześniej siedziałam jak na szpilkach a teraz dzień przed wizytą szukam sobie maluszka i się uspokajam:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny, powodzenia na wizytach.
    Powiem Wam, że ja się o wiele mniej stresuje przed wizytą odkąd mam detektor tętna. Wcześniej siedziałam jak na szpilkach a teraz dzień przed wizytą szukam sobie maluszka i się uspokajam:)

Ja jestem zachwycona detektorem:)))Żaluje że tak go późno kupilamm, bo ciągle byłam w strachu, a teraz codziennie wieczorem przez minutke podsłucham sobie dzidziusia i wiem ze wszystko ok:)

Paula_29 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się z rana :)

Paula29 mi lekarz kazała robić połówkowe dokładnie w 20 tygodniu bo wtedy podobno najdokładniej może ocenić wszystko, więc chyba lepiej nie przekładaj, masz dobry termin

Ale dziś mamy dużo wizyt, trzymam kciuki za wszystkie :)

U mnie od dwóch dni ochłodzenie pogody,w końcu można spokojnie na spacer pójść :) chociaż mi tak już smutno się zrobiło bo lato nas w tym roku nie rozpieszczało a już zapach jesieni czuć

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Taką mam nadzieję, ale stres mam za każdym razem przed usg ;)
    A o której masz wizytę?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15. Pol dnia nerwów...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    O 15. Pol dnia nerwów...
    Ja mam gorzej bo o 19 :P Ale przez to ze mąż też chce być i specjalnie tak lekarz umawia żeby zdarzył

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świnka Minka tylko doczytałam że fałd karkowy mierzy się do 20 tygodnia więc jak dziecko jest o kilka dni większe to nie wiem czy się uda zmierzyć

belldandy lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to nie wiem, ja bardziej skupiłam się na ocenie serduszka i przepływów te najlepiej widoczne są właśnie w 20 tygodniu, może zapytaj lekarza, niech coś ci doradzi

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Witam się w 19 tygodniu :)

U nas dzisiaj deszcz i chłodek. Ufff można trochę odsapnąć od tych upałów.
    A córka wzięła kalosze, płaszcz przeciwdeszczowy, parasol i poszła z nianią na pole. :) wciąż od rana wołała na pole i na pole :) (noo jak to się u niektórych z Was mówi na dwór ;) )

A ja skorzystam z tego że się ochłodziło i poprasuję tą stertę ubrań. :)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam cały czas w kolejce...

• WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja jeszcze tydzien do wizyty, rozumiem wasz strach.
    Powodzenie i bedzie wszystko dobrze! :)

Aenu, (sunshine89 lubią tę wiadomość

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny: ).
    Kciuki za wszystkie wizytujace ;)
    Ja wizyte mam w środę, polowkowe :)
    Jak ten czas leci ;)
    Milego dnia wszystkim ;)

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Dawno mnie nie było ale przy 3 latce w domu ktora ma aktualnie wakacje od przedszkola to nie ma nawet kiedy dobrze usiąść. A to urlop w Polsce a to trzeba coś w domu porobić i tak mija.
    Moja wizyta za tydzień ale powiem Wam że przez nadmiar zajęć czas mi tak leci że masakra....nie mam kiedy nawet pomyśleć dobrze który to już tydzień:). Dobrze że mam suwaczek hihi
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!
    A moje polowkowe jak i prenatalne jak i wszystkie badania co wizyte czyli krew mocz itp robi jedna lekarka którą prowadzi mi ciążę. Nie wiem czy w de to normalne czy jak ale ta akurat ma uprawnienia na wszystko, ma dobry sprzęt to może i dlatego.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu - czekam na wieści ! Do mojej wizyty jeszcze 3 tygodnie... 6 tygodni oczekiwania to jak dla mnei zdecydowanie za długo :( Ale co zrobić ? ;/ Mam nadzieję, że i ja na następnej wizycie poznam płeć :) Mogłaby dzidzia zrobić prezent mamie na urodziny :)

Dziewczyny, tak z innej beczki: wykonujecie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych ? Przed ciążą byłam bardzo aktywna, na pierwsze 3 miesiące opuściłam zupełnie, ale strasznie brakuje mi ruchu .... Może macie jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych ?

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie umiwilam na połówkowe do Invicty, będzie je robiła ta sama pani doktor, która robiła prenatalne (był u niej też w pierwszej ciąży, jest bardzo polecana u nas. Także połówkowe 04.09 a najbliższą wizytę mam teraz 19.08.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dobrego dnia i spokojnych wizyt ☺❤ wlasnie umowilam sie na polowkowe do profesora ktory robil mi prenatalne a termin 31.08 a zwykla wizyta za tydzien w srode ☺ u nas dzisiaj slonce i juz goraco sie robi ale rzeczywiscie powoli jesien czuc bo pierwsze liscie opadaja juz.

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Nie miałam robionego usg :( tylko sprawdzaną szyjka i jest ok. Wyniki również mam dobre.

Patrycja27, moniczko., kasha86, madzia8lenka lubią tę wiadomość

‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ