X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu , a ja na każdej wizycie prywatnej mam USG ;)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 5 miesiącu, chyba zaczynam czuć presję upływającego czasu. Dziś miałam wielki problem zapiąć spodnie które jeszcze 2 tygodnie temu były lekko niewygodne i to dopiero wieczorem, czas zamówić leginsy żeby nie było tak że mam wizytę u lekarza, chłodniejsza pogoda a ja nie mam w czym jechać.

Trzymam kciuki za wizyty, Aenu rozumiem to rozczarowanie, ściskam, też jeszcze nie znam płci dzieciaczka, damy radę poskromić naszą ciekawość? :D

Edit: Aaa, no i chwalę się pierwszym ciążowym zakupem, właśnie przyszedł do mnie adapter pasów bezpieczeństwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:48

Krokodylica, helagazela lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Witam się w 5 miesiącu, chyba zaczynam czuć presję upływającego czasu. Dziś miałam wielki problem zapiąć spodnie które jeszcze 2 tygodnie temu były lekko niewygodne i to dopiero wieczorem, czas zamówić leginsy żeby nie było tak że mam wizytę u lekarza, chłodniejsza pogoda a ja nie mam w czym jechać.

Trzymam kciuki za wizyty, Aenu rozumiem to rozczarowanie, ściskam, też jeszcze nie znam płci dzieciaczka, damy radę poskromić naszą ciekawość? :D

Edit: Aaa, no i chwalę się pierwszym ciążowym zakupem, właśnie przyszedł do mnie adapter pasów bezpieczeństwa :D
    Niestety trzeba dać radę;)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Aenu , a ja na każdej wizycie prywatnej mam USG ;)
    Rozumiem, ale ja chodzę na nfz. Zawsze miałam usg, a dzisiaj akurat nie :/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przed kolejną wizytą muszę zrobić test obciążenia glukozą... blee

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Teraz przed kolejną wizytą muszę zrobić test obciążenia glukozą... blee

Dlaczego Blee? :D
    Ja ostatnio robiłam badanie... W sumie to mogłabym pić to codziennie :D (zwykła glukoze piłam)
    Najbardziej było mi szkoda czasu w poczekalni... 2,5 godziny siedzenia.

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś też poczyniłam pierwszy ciążowy zakup, poduszkę do spania <3 https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/233-wzor-142

dziś pierwsza noc testowa, ale wizualnie już ją pokochałam :)

FreshMm lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    ja dziś też poczyniłam pierwszy ciążowy zakup, poduszkę do spania <3 https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/233-wzor-142

Tez myslalam o tej podusi bo juz na brzuszku nie wygodnie.. po za tym pewnie lepiej nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 15:55

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Tak, usg mam w cenie, ale slyszalam od kolezanek, ze nie wszedzie tak jest.
    Tak u nas jest w cenie a np. W Krakowie nie

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poduszke do spania kupilam w pierwszej ciazy i to byl super zakup.
    Kilka tyg. temu kupila adapter do pasow i jazda autem stala sie duzo wygodniejsza

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, daj znać jak ta poducha, bo też sobie taką chciałam kupić i zastanawiam się czy warto :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Dziewczyny, tak z innej beczki: wykonujecie jakieś ćwiczenia dla ciężarnych ? Przed ciążą byłam bardzo aktywna, na pierwsze 3 miesiące opuściłam zupełnie, ale strasznie brakuje mi ruchu .... Może macie jakieś fajne ćwiczenia dla ciężarnych ?

Ja chodzę na siłownie i tam jeżdzę na rowerku i "chodzę" sobie szybkim marszem na bieżni na płasko, albo pod górę. Zamierzam też kupić płytę Lewandowskiej. W poprzednich ciążach chodziłam na fitness dla ciężarnych ale to dopiero od 16 tygodnia

Polaj lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Tak u nas jest w cenie a np. W Krakowie nie

A czemu w Krakowie nie ma? Ja miałam w cenie u wielu lekarzy, to przecież zależy od gabinetu lub lekarza

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Szmaragdowa, daj znać jak ta poducha, bo też sobie taką chciałam kupić i zastanawiam się czy warto :)
    Rowniez czekam na recenzje :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduche w ksztalcie lit J i spi mi sie z nia naprawde dobrze

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) wszystko ok. Bedzie dziewczynka ❤

Krokodylica, Aenu, kasha86, inessa, FreshMm, Didi_85, Szmaragdowa, annaki, natki89, Inez87, emi2016, Myszk@, Paula_29, madzia8lenka, ana167, helagazela, Patrycja27, elize, Polaj, emerald_m, jova lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine gratuluję :-)

• kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt Dziewczyny! Ja też dziś miałam-wszystko ok. Następna wizyta u mojego ginekologa 05.09.2017 i wtedy chce mi zrobić połówkowe (22+0). Chodzę do niego prywatnie, ale przy okazji mam kartę w Lux Medzie i tam też umówiłam się jakiś czas temu na połówkowe na 23.08. (20+1) - więc zamierzam iść dwa razy. USG nie jest szkodliwe dla maluszka, a ja nie muszę czekać 4 tygodni na kolejną wizytę :)

Co do poduszki - ja kupiłam ją chyba z 1,5 miesiąca temu, bo mnie zaczął kręgosłup boleć i jest bardzo fajna. Bardzo dobrze mi się śpi - jeden koniec pod głowę, drugi koniec między nogi i jest naprawdę przyjemnie. Nawet mój chłopak skorzystał z niej raz jak nie mógł spać z powodu bólu pleców. Pewnie będę ją używać też po porodzie l, ponieważ stabilizuje kręgosłup jak śpimy na boku :)

moniczko., Didi_85, Szmaragdowa, Paula_29, Patrycja27, emerald_m lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i ja USG mam na każdej wizycie - raz trwa ono krócej - lekarz sprawdza, czy serducho bije, czy płyn owodniowy jest ok- i to wszystko, a innym razem ogląda trochę dłużej (tak do końca to nie wiem na co patrzą ;P).

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A czemu w Krakowie nie ma? Ja miałam w cenie u wielu lekarzy, to przecież zależy od gabinetu lub lekarza
    To może ale jak chdozilam do ginekolog w krk to mówili że z usg 180 a bez mniej (nie pamiętam ile ) i jak poszłam do innego to tak samo chyba było ale pewna nie jestem bo byłam tylko raz

A ja znowu mam stracha przed jutrem i czarne myśli że serce nie będzie bilo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 18:45

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ