X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie :)

Do jakiego lekarza w Lux med umówiłaś się na połówkowe? Ja mam 17.08 u dr Wilczyńskiej.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie z nieplanowanej wizyty z powodu plamienia. Wszystko ok, najprawdopodobniej poszło jakieś naczynie krwionośne, a ja mam niską krzepliwość, więc trochę poleciało, w każdym razie na usg nie widać żadnych nieprawidłowości. Mam się oszczędzać i wrócić na razie do luteiny (bleeeeeeee).

Ale przy okazji lekarz obejrzał dokładnie dziecia i wszystko książkowo - serducho, długość łapek, stosunek główki do brzuszka, pęcherz, żołądek :))) na pewno za 3 tygodnie na połówkowe pójdę spokojniejsza :)

No i nic się między nóżkami nie majta. Wg lekarza będzie dziewucha :)

Krokodylica, Szmaragdowa, Inez87, emi2016, inessa, Didi_85, kasha86, Paula_29, madzia8lenka, Patrycja27, Polaj, emerald_m lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha i vilu dobre wieści :)

kasha86 lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    ja dziś też poczyniłam pierwszy ciążowy zakup, poduszkę do spania <3 https://supermami.pl/poduszki-ciazowe/poduszka-ciazowa-bawelniana-typu-c-98.html#/233-wzor-142

dziś pierwsza noc testowa, ale wizualnie już ją pokochałam :)
    Ja tez zakupilam z firmy cos na P ciekawa jestem czy bedzie sie sprawdzala u mnie

7b0f9c1e19.png
  • netka90 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, szyjka macicy się nie skraca na szczęście a te bóle prawdopodobnie to od pęcherza bo latam siku, dopiero po żurawicie mi trochę puściło i przestało mnie boleć podbrzusze. Dostałam zwolnienie lekarskie na tydzień.
    Mała dziś nie chciała pozować, nawet nie dało się zdjęcia zrobić żeby ją uchwycić ładnie, była tak ułożona dziwnie.
    Prenatalne 29 sierpnia, będzie wtedy 19+6. Także teraz 3 tygodnie stresiku, bo jakby nie było to chyba najważniejsze USG w całej ciąży.
    Po prenatalnych było wielkie uff i chwila spokoju, teraz znowu stresy :)

Patrycja27, inessa, Paula_29 lubią tę wiadomość

eikt3e3k8kc2vpya.png
    (*) 01.2016 9 tc- cp
    07.05.2017- II kreski <3
    18.05.2017 fasolka ns USG <3
    01.06.2017 bijące <3
    Matko Boża, miej nas w opiece.
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Kasha, cieszę się, że wszystko dobrze na wizycie :)

Do jakiego lekarza w Lux med umówiłaś się na połówkowe? Ja mam 17.08 u dr Wilczyńskiej.

Ja jestem zapisana do dr ANNY ZAPOLSKIEJ.
    Daj znać po! A jak dokładnie się nazywa ta lekarka ?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści z wizyt! Ale się dziewczynki posypały :)
    My idziemy ba wizytę w czwartek ale też nie liczę na USG. Powiedział ostatnio że mam przyjść i umówimy się na polowkowe czyli pewnie za tydzień-dwa. Jakby nie to że po ostatniej wizycie jechaliśmy do Polski i tam poszliśmy do lekarza to też byłabym prawie 10 tygodni bez podgladania maluszka i jeszcze nie znalibysmy płci.
    Miłego dnia :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mnie nadal męczą wymioty :( zdycham

• (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej dziewczyny.
    Współczuję. Mnie jeszcze mdli czasem ale tylko wtedy kiedy robię się głodna. A dzisiaj pierwszy raz poczułam czym jest bezsenność( wcześniej nie miałam z tym problemu spałam po 12 godzin) obudziłam sięo 3:30 i od tej pory nie zmrużyłam już oka.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hej dziewczyny.
    Biedna Ty jesteś z tymi wymiotami. A kiedy Ci minęły w pierwszej ciąży?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, miłego dnia :) kto ma dziś wizytę? relację poproszę :D

Kroko, bidulo jeszcze Cię męczy? Ja w sobotę miałam przytulanie z porcelaną, już mężowi powiedziałam że najwyraźniej jeden rzyg w tygodniu muszę zaliczyć. A jak Torpeda po szczepieniu? stan podgorączkowy jej minął?

Kasha ja miałam prenatalne u Zapolskiej :) miła pani ale upierała się, że miałam owulację tydzień wcześniej, bo jedyne co się nie myli to pomiary, a następnego dnia miałam prenatalne u innego lekarza i mówił że dziecko jest wielkością idealnie do dnia OM :D więc co? skurczyło się przez noc? Ale poza tym nie mam zestarzeń, wszystko dokładnie sprawdziła, pomierzyła, dała sporo zdjęć, na niektórych nie pamiętam już co jest ;) zadowoleni byliśmy z wizyty

Sunshine, może przez pełnię? wczoraj jak okna zasłaniałam to zauważyłam że było zaćmienie księżyca :)

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień :)
    Moje zapalenie uszu zaleczone także czuje się świetnie:)

U mojego gina tez usg nie jest w cenie i ogólnie średnio jestem zadowolona z miejsca gdzie chodzę :) Ale przez to ze mam dość specyficzna sytuacje będę kontynuować wizyty w tej placówce gdzie jestem... w tej placówce, bo lekarz przekazal mnie do innego, bo jak to powiedział on prowadzi ciąże do 20 tyg. Oczywiście to jakiś prof. i droższy. Jedna wielka mafia. Dobrze ze chociaż ten następny ma nawet recenzje i jest ordynatorem szpitala gdzie kieruje się cieze z problemami... wiadomo jakby były problemy to tam wyląduje wiec przynajmniej to będzie na plus. Nie ma siły szukać innej przychodni, medicover mnie tez rozczarował (tam byla 2x w ciazy i lekarka nigdy mnie nie zbadalala ginekologicznie, robiła tylko ekspresowe usg 2-3 min). Naprawdę się cieszę ze moja ciaza przebiega na razie odpukać ok, bo znaleść dobrego giną ciężej chyba niż endokrynologa.

Ostatnio dowiedziałam się tez ze znajoma ze względu na problemy ze słuchem ma planowana cesarkę, wiec muszę to zweryfikować z laryngologiem. Oczywiście wolałabym rodzic siłami natury jeśli się tylko da.

Melevis lubi tę wiadomość

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że założycielka wątku się nie udziela bo pierwsza strona jest niestety nieaktualna :( Ciekawa jestem jak wygląda statystyka chłopcy/dziewczynki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder, weź nie strasz tą cesarką przy problemach ze słuchem. Muszę lekarza podpytać na kolejnej wizycie, bo nawet mi to do głowy nie przyszło

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Szkoda, że założycielka wątku się nie udziela bo pierwsza strona jest niestety nieaktualna :( Ciekawa jestem jak wygląda statystyka chłopcy/dziewczynki.
    Też jestem ciekawa. Zastanawiałam się nawet, czy nie napisać do Admina, czy nie ma opcji przepisania pierwszego posta na kogoś, kto jest tu codziennie.
    Btw, mam nadzieję, że u Raven wszystko w porządku.

Kciuki za dzisiejsze wizyty. Super, że wczoraj same dobre wieści :)

U mnie dziś ma być straszny upał. Jutro też. Ale jutro wielki dzień - rano wizyta, w nocy wyjazd nad morze :D

inessa, Krokodylica, kasha86, kate88:) lubią tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Maruder, weź nie strasz tą cesarką przy problemach ze słuchem. Muszę lekarza podpytać na kolejnej wizycie, bo nawet mi to do głowy nie przyszło

Jak zweryfikuje to się podzielę info, pewnie sporo zależy od konkretnej osoby. Mi tez to do głowy nie przyszło że tomoze być wskazanie, dopiero kolega przy okazji chlapnął. Ja liczę ze moze to się aplikuje do jakiś świeżych zmian i ubytków sluchu.

relgi09kotjuarzp.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Też jestem ciekawa. Zastanawiałam się nawet, czy nie napisać do Admina, czy nie ma opcji przepisania pierwszego posta na kogoś, kto jest tu codziennie.
    Btw, mam nadzieję, że u Raven wszystko w porządku.

Kciuki za dzisiejsze wizyty. Super, że wczoraj same dobre wieści :)

U mnie dziś ma być straszny upał. Jutro też. Ale jutro wielki dzień - rano wizyta, w nocy wyjazd nad morze :D
    Właśnie oby u niej było wszystko OK.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PODUSZKA CIĄŻOWA - laski gorącą relacja prosto z łóżka :D Po pierwszej testowej nocy powiem, ze według mnie nie ma się nad czym zastanawiać, serio rewelacja, pierwszy raz tak się w ciąży wyspalam! Kocham tą podusie <3 bałam się, ze to będzie jakiś flak i wcale się na tym nie wyśpię ale ona tak świetnie trzyma swój kształt cala noc i nie wypada z pomiędzy nóg. Kusiły mnie poduszki z allegro bo były w podobnych cenach ale plus bonus jakies kocyki do wózka dla dziecka, plus podusia w kształcie chmurki... ale w wątku o poduszkach ciążowych laski zachwalały SuperMami i ta właśnie kupiłam. Jestem bardzo zadowolona, ma kształt C i piękną zdejmowana do prania poszewkę w koty. Cena z przesyłka 111zl.

Dzis o 12:40 mam wizytę! Dzieciaku, pokaż co masz między nogami :D

emerald_m, Polaj, emi2016, inessa, Didi_85, FreshMm, WhyMe, Krokodylica, kate88:) lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewuszka na wczorajszej wizycie stała na głowie i nogi miała rozłożone na boki, śmiesznie to wyglądało ale od razu było widać co tam sie kryje między nóżkami :).

Maruder, Szmaragdowa, inessa, Krokodylica, kate88:), Eklerka13579, Polaj, Aenu, Paula_29, Patrycja27 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Biedna Ty jesteś z tymi wymiotami. A kiedy Ci minęły w pierwszej ciąży?

Ostatni raz wymiotowałam w 26tc

‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ