X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie czekam aż mój pociąg ruszy :) wracam do domku na badania, dziecia u dziadków zostawiam na kilka dni, w sobotę przejmie go tata, a ja może jeszcze na jakieś półtora tygodnia przyjadę :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nie ma co sie przejmowac waga, najważniejsZE zeby dzieci zdrowo rosły ;)
    A po porodzie szybko sie zzuci ;) hehe i nie ma reguly , ja w 1 ciazy przytylam 34kg a kilka miesięcy po porodzie wazylam juz mniej jak przed jej poczatkiem :) hihi
    Takze ja sie nie przejmuje ;)
    Ja na plusie miałam 22kg i zostały mi 2 kg - ale wiem, że to mięśnie bo sprawdzałam skład ciała i po intensywnym treningu tłuszczyk zamienił się w mięśnie :)

Ja też uważam, że wagą nie ma co się przejmować bo da się z nią walczyć :) i najważniejsze wygrać tą walkę :)

kasha86 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 2 kilo na plusie z rana ;) bo wieczorem to nawet plus 4 potrafi być

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Angela niezły wynik :) ja przytyłam około 15 I do chwili obecnej z nimi walczyłam :)

Kochana ja mam 176 wzrostu i w pierwsZej ciazy zaczynałam z waga 54kg , bylam chuda ze hej. ..
    Teraz zaczelam z waga 65kg ;) takze lepiej ;) a moja cora ma juz 8 lat ;) Takze w ciagu tych 8 lat nabralam i zaczelam wygladac normalnie ;) Hehe ;)

• annaki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytylam 19kg ale fakt też szybko zgubiłam bo to spacery, później 2 lata na zumbe chodziłam. Teraz też nie zamierzam liczyć kalorii ;). Jem póki mogę bo wiem że po zrzucę, trzeba korzystać że można sobie pofolgowac hehe

Angela* lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już +5 kg

Eklerka13579, kasha86 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie schizy, ze przestane byc atrakcyjna dla meza. Poki co, jego czas reakcji jezeli chodzi o gotowosc na zblizenie jest taki sam;D ale przed to on inicjowal, a teraz czeka na moje sygnaly. W sumie moje obawy poki co sa bezpodstawne, ale czy Wy czujecie sie atrakcyjne w ciazy z dodatkowymi kg i innymi przypadlosciami?

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Ja mam takie schizy, ze przestane byc atrakcyjna dla meza. Poki co, jego czas reakcji jezeli chodzi o gotowosc na zblizenie jest taki sam;D ale przed to on inicjowal, a teraz czeka na moje sygnaly. W sumie moje obawy poki co sa bezpodstawne, ale czy Wy czujecie sie atrakcyjne w ciazy z dodatkowymi kg i innymi przypadlosciami?

A dlaczego nie ? Przeciez maz jak Cie kocha, to nie przestanie Cie kochac jak przybierzesz troszke kg ;)
    Przeciez w ciazy to normlane, że troszke przytyjesz ;)

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zdaje sobie sprawę że to normalne, mąż też. Ale faceci są zwrokowcami,tak jak kobiety sluchowcami:) znam pare gdzie partner od 4 mc nie tykał swojej partnerki... Póki co jest sielsko:) ale tak się zastanawiam jak będę się czuła i wygladala za 3 miesiące:) aż muszę się wyluzować czekolada z orzechami:p

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    No zdaje sobie sprawę że to normalne, mąż też. Ale faceci są zwrokowcami,tak jak kobiety sluchowcami:) znam pare gdzie partner od 4 mc nie tykał swojej partnerki... Póki co jest sielsko:) ale tak się zastanawiam jak będę się czuła i wygladala za 3 miesiące:) aż muszę się wyluzować czekolada z orzechami:p

Hahaaa :)
    Mi mąż codziennie mowi że ladniw wygladam i ciąża mi sluzy :)
    A czula napewno bedziesz siw dobrze , bo będziesz wiedziala ze dzidzius w środku i niedlugo go zobaczycie i bedzie z Wami :)
    Takze luzik kochana :)
    I smacznego, wsuwaj czekolade ;)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Nie odzywałam się ostatnio ale miałam masę rzeczy do ogarnięcia związanych z moją magisterką. W każdym razie po 5-letniej przerwie na studiach udało mi się ją złożyć i we wrześniu mam obronę. A uwierzcie mi, nie było łatwo, szczególnie, że jeszcze dzisiaj nasłuchałam się od recenzentki, że cała moja statystyka w pracy powinna być do poprawy ale postawiła mi tróję i ją przepuściła.

Dzisiaj i ja miałam wizytę ale bez usg. Doktor posłuchała tylko serducha detektorem i to tyle. Myślała, że zrobi to na mnie wrażenie ale nie wie, że ja mam swój i co drugi dzień podsłuchuję córeczkę :) Leci mi morfologia i być może od września będę musiała brać dodatkowo żelazo poza tym, które jest w witaminach. Mam też podwyższone płytki do 350 tyś ale dr powiedziała, że będziemy się tym przejmować jak będę miała 500 tyś.

Na razie mam ok 4 kg na plusie ale w weekend byliśmy u rodziny na wsi i było straszne obżarstwo. Myślę, że na moim codziennym jedzeniu trochę waga spadnie.

Eklerka ja Cię rozumiem. Od wczoraj mam jakiś kryzys i też mi się wydaje, że robię się coraz mniej atrakcyjna. Może i to tylko moje wrażenie ale co poradzić jak głowa robi swoje.

Eklerka13579, Nadin, Patrycja27 lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Mi moj tez mowi ze wygladam ladnie ,czasem jak mnie widzi nago to mowi 'moja mamita' wlasnie ostatnio sie go pytalalam jak to bedzie za 3 miesiace z przytulaniem... A on powiedzial ze jak juz brzuszek bedzie duzy to woli zrezygnowac na co ja powiedzialam stanowcze NIE! :D natomiast teraz moje libido jest jak 70letniej kobiety hehe kompletnie nie mam ochoty na przytualnie , raz w tyg styka a czasem to i o tym razie nie mysle :P

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mysle o swojej atrakcyjnosci...
    Oczywscie ze czuje sie mniej atrakcyjna ,a czasem nawet ze juz tak na zawsze zostanie ale jak sie maluszek urodzi to mam zamiar sie wziasc za siebie.

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zadowolony bo moje libido to teraz 150% hahaha. Mówi że powinnam być ciągle w ciąży bo to ja go "zaczepiam", ale fakt jakos tak skoczyło mi to libido w górę;) i jest że tak powiem inaczej;)
    Co do atrakcyjności to po pierwszej ciąży wyglądałam średnio dobrze bo i kg na plusie i brzuch był chyba ż 3 mies taki jak bym ciągle była w co najmniej 5 mies ale mąż mnie kochał kocha i mam nadzieję że tak zostanie hehe. Zresztą my stare małżeństwo bo już 13 lat razem. Oby tak zostało oczywiście.
    A propo zblizen jeszcze to w pierwszej ciąży korzystaliśmy do dnia porodu ;) teraz też mam nadzieję że tak będzie o ile mi nie spadną chęci

Krokodylica lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w II trymestrze libido u kobiet wzrasta, mi jak spadlo w pierwszym trym, tak sie trzyma. Ale dla higieny zwiazku i ciala, pozwalam mezowi na rzezbienie:> ostatnio fajny post przeczytalam:
    https://mamaginekolog.pl/stosunki-plciowe-w-ciazy/
    Nawet jest motyw, jak radzic sobie z mdlosciami;DDD

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WhyMe wrote:
    Tez mysle o swojej atrakcyjnosci...
    Oczywscie ze czuje sie mniej atrakcyjna ,a czasem nawet ze juz tak na zawsze zostanie ale jak sie maluszek urodzi to mam zamiar sie wziasc za siebie.
    Oj ja tez...:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Oj ja tez...:)
    DAMY RADE!
    Bedziemy laski :)

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej hej :) ja juz po wizycie, dzieciaczek zdrowy, serduszko bije, rozmiar brzuszka, głowy i kości udowej idealnie odpowiada 16 tygodniowi, waży 145g. Płci niestety nie poznałam :( troche smuteczki ale nie to jest najważniejsze. Połówkowe ustalone na 12.09:)

Eklerka13579, WhyMe, Vilu, emi2016, Nadin, emerald_m, Angela*, Paula_29, inessa, Myszk@, FreshMm, Krokodylica, kasha86, Patrycja27, kate88:) lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 kilo na plusie, mam wrażenie, że odkąd skończyły mi się wymioty, to dochodzi mi teraz co tydzień ok 0,5 kg.

Ale ja nie o tym miałam - spieszę z recenzją poduchy, bo to była pierwsza noc od tygodnia, którą całą przespałam. Używam jej też do siedzenia na krześle i zalegania na kanapie :))

Zamówiłam w kształcie 9 - na C jestem trochę przykrótka (mam poniżej 160, próbowałam C u koleżanki i mi uciekała, a 9 trzyma mnie przez całą noc). Tylko zupełnie nietrafiona jest w tych temperaturach poszewka z Minky, strasznie grzeje. Jak dla mnie ta poducha (poofi) jest też trochę za bardzo wypełniona i przez to mam wysoko pod głową, czego generalnie nie lubię - całe życie spałam na płaskim. Ale ponoć da się ją otworzyć i wygrzebać trochę wkładu z części, która wchodzi pod głowę (jest dwukomorowa). Planuję tak zrobić.

Ogólnie jeśli macie problemy ze spaniem i zastanawiacie się jeszcze, czy poducha to odpowiedź jest: tak, poducha :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupiłam sobie poduchę, w kształcie 9, ale spałam z nią tylko jedną noc przed wyjazdem na wakacje więc się jeszcze nie wypowiem ;)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ