X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny, prenalen kupiłam, wodę z solą też próbuję, nie wiem czy przekonam się do mleka z czosnkiem :D :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz dodać miodu wtedy mniej czuć. I kup sobie to tantum lub uniben bo to trochę przeciwzapalnie pomoże nie tylko przeciwbólowo

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka krupnik, kopytka i gulasz ale mi nie posłużyło bo od 16 zaczęłam zwracać wszystko, wydarło mnie chyba łącznie ze śniadaniem. Buuuuu :(

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór:)
    My dziś mieliśmy wizytę, niestety bez usg , bo w piątek mam polowkowe. Po badaniu szyjki doktorka stwierdzila, że ładnie trzyma twarda i zamknięta.. I ma wrażenie,że się "wydluzyla " cokolwiek to znaczy. Zmierzyć szyjki nie chciała, bo dla niej to bez sensu. Jak jej powiedziałam,że w szpitalu przed zabiegiem mierzyli mi szyjke to miała 3 cm - W sumie to zaczęła się śmiać i podwazac to,że moja szyjka chyba nigdy nie miała 3 cm i dlatego jest to bez sensu badanie,bo nie jest "miarodajne " I to tylko pic na wodę i fotomontaz. Kazała się nie martwić,bo nie ważna jest długość szyjki, a to czy jest twarda i zamknięta.
    Ale mi chodziło czy się nie skraca :(

Kazała się nie martwić, brać leki , jest szewek... I odpoczywać. Ale jak tu się nie martwić???????

Dobrze,że w piątek mam wizytę u innego doktora, polowkowe... to mam nadzieję,że mi wszystko pomierzy i będę wiedziała więcej w tym temacie. A później to nie wiem... chyba będę musiała chodzić do dwóch lekarzy! Po doktorce jednak ufam ale już sama nie wiem,bo jednak trochę ostatnie wizyty są "szybkie" , usg to tylko "na szybko" , dziś tylko sprawdzała bicie serca bobasa.

Zwazyla mnie, od samego początku mamy +4kg. Mówiła,że ok :)

Przez ostatnie dni boli mnie żołądek i jelita, niezależnie od tego co jem... A jem zdrowo. Porażka. :/
    No i jak idę z dwójką do wc to jest luźno, nie wiem czy coś mi dolega... Doktorka tylko powiedziała tyle w tym temacie, że zazwyczaj ciężarne mają zaparcia.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja po wizycie. Na 100% chłopak widać było siusiaka i moszne . Długości nie zmierzył bo młody się wiercil ale wszystko jest ok :). Tylko uszy ma odstajace ale to chyba jeszcze się unormuje?

Girl, długość ma pewnie po tatusiu :-p haha
    Gratuluje synusia! ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczynom udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
    Ja ostatnio w totalnym niedoczasie jestem, o braku chęci do czegokolwiek nawet nie wspominając... :-/
    Więc wybaczcie, ale nie nadrobię Was. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze i maluszki rosną zdrowo.
    My jeszcze nie znamy płci, nie nastawiam się że poznamy przed połówkowym 13.09.
    Dziś byłam na wizycie. Szybkie usg. Serducho pika i wszystko ok. Tyle. Nawet nie wiem ile już mierzy cm Fasol, ale mniemam, że zgodnie z wiekiem ciążowym sobie rośnie, a mamy skończone 15 tyg.
    Waga ledwo drgnęła. Nawet nie 1 kg do przodu od startowego pomiaru w 6 tc.
    Pozdrawiam mamusie i małe bąbelki ;-)

Szmaragdowa, Patrycja27 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Girl, długość ma pewnie po tatusiu :-p haha
    Gratuluje synusia! ;-)
    Ale długość ciała a nie wacka :P zboczencu :D. Mam nadzieję ze te dorastające uszy znikną i będą bardziej przylegac chociaż ja też mam trochę odstajace więc może mieć po mnie ale jak będzie miał trochę to dobrze żeby tylko dużo nie miał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 07:55

Szmaragdowa, Rybaaaa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my witamy się w 19 tc ;)

natki89, Rybaaaa, emi2016, Krokodylica, Polaj, kate88:), Marzycielka111192, kasha86 lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lovilovi myślę, że babka wie co mówi :) Zresztą w piątek kolejna wizyta to sama zobaczysz :)

Do mojej wizyty jeszcze tydzień. Czas leci raz dwa a z detektorem czuję się bezpieczniej :) Tak jak brzuszka nie miałam to w przeciągu tygodnia zrobił się już widoczny :) Na plusie dalej 1,5 kg, ale myślę że lada chwila waga wyztrzeli w górę. W końcu 5 miesiąc się zaczął :)

Ostatanio tak się chwaliłam, że nie mam problemów ze spaniem a wczoraj nie mogłam zasnąć do 1 a o 5 już się obudziłam i nie mogłam zasnąć. W ciągu dnia na pewno będę spała. :)

Tak od kilku dni czuje jak Maluszek się rusza. <3 Z każdym dniem coraz częściej, ale to wszystko jeszcze bardzo delikatne :)

Polaj lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny !
    Zadroszcze Wam tych wizyt, teraz musiałam czekać aż 6 tygodni, jeszcze trochę ponad 3 przede mną....

A na infekcje górnych dróg oddechowych polecam inhalacje z sody oczyszczonej. 1 łyżka sody na litr wrzątku i przykryć się kocem nad miską :) Nos odetkany, gardło mniej boli - ogólnie polecam nie tylko w ciąży :) No i oczywiście to co dziewczyny napisały wyżej: mleko z miodem i chleb z czosnkiem :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jezu Girl to tylko uszy, nawet jak będą odstajace to co, ważne żeby był zdrowy.
    Poza tym powątpiewam czy na usg tak można dokładnie zobaczyć że uszy są odstające...

Lovi grunt że szewek trzyma. :)

natki89, wronka lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduje sie z wyrka ;)
    Zaraz wstaje jem sniadanko i szykuje sie do gina na polowkowe ;)

Trzymajcie za nas kciuki <3

Lovi , najważniejsze że szyjka zamknieta :)

A girl - to Tylko uszy , zdrowie najważniejsze, a nie to jak bedzie wygladal ;)
    Gratuluje chłopca <3

Milego dnia dziewczyny , Trzymajcie mocno kciuki <3
    Buziaki :-*

inessa, Inez87, natki89, kate88:), (sunshine89, Krokodylica, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hej dziewczyny, melduje sie z wyrka ;)
    Zaraz wstaje jem sniadanko i szykuje sie do gina na polowkowe ;)

Trzymajcie za nas kciuki <3

Lovi , najważniejsze że szyjka zamknieta :)

A girl - to Tylko uszy , zdrowie najważniejsze, a nie to jak bedzie wygladal ;)
    Gratuluje chłopca <3

Milego dnia dziewczyny , Trzymajcie mocno kciuki <3
    Buziaki :-*

Czekamy na same dobre wieści :)

Angela* lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey kobitki zastanawiam sie nad detektorem tetna jakiej firmy kupic co polecacie istnieje szansa ze nas wypuszcza do domu i bym czula sie bezpieczniej z detektorem

annaki, Krokodylica lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey kobitki zastanawiam sie nad detektorem tetna jakiej firmy kupic co polecacie istnieje szansa ze nas wypuszcza do domu i bym czula sie bezpieczniej z detektorem

Ja detektor będę polecała wszystkim. Jestem po jednej ciąży obumarłej i w obecnej ciąży żyłam w ciągłym stresie. Odkąd kupiłam detektor przestałam panikować, w każdej chwili mogę sprawdzić serduszko dzidziusia. Jedyna wada, ze początkowo trzeba nauczyć się łapać tętno maleństwa ( mi kilka razy na początku się nie udało), i odróżniać je od swojego. W tej chwili znalezienie tętna nie zabiera mi więcej niż 30 sek.

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące.

Ja nadal nie czuje ruchow... waga od jakiegoś czai stoi i mam 4 kg na plusie. Wiadomo ze nie chce przytyć za bardzo ale spodziewałam się bardziej liniowego przyrostu.

relgi09kotjuarzp.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja detektor będę polecała wszystkim. Jestem po jednej ciąży obumarłej i w obecnej ciąży żyłam w ciągłym stresie. Odkąd kupiłam detektor przestałam panikować, w każdej chwili mogę sprawdzić serduszko dzidziusia. Jedyna wada, ze początkowo trzeba nauczyć się łapać tętno maleństwa ( mi kilka razy na początku się nie udało), i odróżniać je od swojego. W tej chwili znalezienie tętna nie zabiera mi więcej niż 30 sek.
    A jaki masz jaki mam kupic???

7b0f9c1e19.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Ja polecam ż wyświetlaczem. Kupiłam używany na Ebay za śmieszne pieniądze
    Później będzie też przydatne bo po wyświetlaczu będzie można poznać czy tętno nie jest za szybkie/za wolne itp więc ja jak najbardziej taki

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    A jaki masz jaki mam kupic???

Ja mam najprostszy z Angel Sounds http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-mini-jpd100s-angelsounds-zel-i6738592514.html Na moje potrzeby on się sprawdza:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wrote:
    Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące.

Ja nadal nie czuje ruchow... waga od jakiegoś czai stoi i mam 4 kg na plusie. Wiadomo ze nie chce przytyć za bardzo ale spodziewałam się bardziej liniowego przyrostu.

Rozmawiałam z lekarzem n temat czucia ruchów i powiedział, ze niema czym sie przejmować bo regularne ruchy zacznę odczuwać około 20 tygodnia. Mi od jakiegos tygodnia wydaje sie, ze czuje takke delikatne pukanie lub laskotanie ale nie mam pewności czy to jest to :)

natki89 lubi tę wiadomość

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ