Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór:)
My dziś mieliśmy wizytę, niestety bez usg , bo w piątek mam polowkowe. Po badaniu szyjki doktorka stwierdzila, że ładnie trzyma twarda i zamknięta.. I ma wrażenie,że się "wydluzyla " cokolwiek to znaczy. Zmierzyć szyjki nie chciała, bo dla niej to bez sensu. Jak jej powiedziałam,że w szpitalu przed zabiegiem mierzyli mi szyjke to miała 3 cm - W sumie to zaczęła się śmiać i podwazac to,że moja szyjka chyba nigdy nie miała 3 cm i dlatego jest to bez sensu badanie,bo nie jest "miarodajne " I to tylko pic na wodę i fotomontaz. Kazała się nie martwić,bo nie ważna jest długość szyjki, a to czy jest twarda i zamknięta.
Ale mi chodziło czy się nie skraca
Kazała się nie martwić, brać leki , jest szewek... I odpoczywać. Ale jak tu się nie martwić???????
Dobrze,że w piątek mam wizytę u innego doktora, polowkowe... to mam nadzieję,że mi wszystko pomierzy i będę wiedziała więcej w tym temacie. A później to nie wiem... chyba będę musiała chodzić do dwóch lekarzy! Po doktorce jednak ufam ale już sama nie wiem,bo jednak trochę ostatnie wizyty są "szybkie" , usg to tylko "na szybko" , dziś tylko sprawdzała bicie serca bobasa.
Zwazyla mnie, od samego początku mamy +4kg. Mówiła,że ok
Przez ostatnie dni boli mnie żołądek i jelita, niezależnie od tego co jem... A jem zdrowo. Porażka.
No i jak idę z dwójką do wc to jest luźno, nie wiem czy coś mi dolega... Doktorka tylko powiedziała tyle w tym temacie, że zazwyczaj ciężarne mają zaparcia. -
Girl25 wrote:Ja po wizycie. Na 100% chłopak widać było siusiaka i moszne . Długości nie zmierzył bo młody się wiercil ale wszystko jest ok
. Tylko uszy ma odstajace ale to chyba jeszcze się unormuje?
Girl, długość ma pewnie po tatusiu :-p haha
Gratuluje synusia! -
Gratuluję dziewczynom udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Ja ostatnio w totalnym niedoczasie jestem, o braku chęci do czegokolwiek nawet nie wspominając...
Więc wybaczcie, ale nie nadrobię Was. Mam nadzieję, że wszystko u Was dobrze i maluszki rosną zdrowo.
My jeszcze nie znamy płci, nie nastawiam się że poznamy przed połówkowym 13.09.
Dziś byłam na wizycie. Szybkie usg. Serducho pika i wszystko ok. Tyle. Nawet nie wiem ile już mierzy cm Fasol, ale mniemam, że zgodnie z wiekiem ciążowym sobie rośnie, a mamy skończone 15 tyg.
Waga ledwo drgnęła. Nawet nie 1 kg do przodu od startowego pomiaru w 6 tc.
Pozdrawiam mamusie i małe bąbelkiSzmaragdowa, Patrycja27 lubią tę wiadomość
-
Rybaaaa wrote:Girl, długość ma pewnie po tatusiu :-p haha
Gratuluje synusia!zboczencu
. Mam nadzieję ze te dorastające uszy znikną i będą bardziej przylegac chociaż ja też mam trochę odstajace więc może mieć po mnie ale jak będzie miał trochę to dobrze żeby tylko dużo nie miał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 07:55
Szmaragdowa, Rybaaaa lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry
Lovilovi myślę, że babka wie co mówiZresztą w piątek kolejna wizyta to sama zobaczysz
Do mojej wizyty jeszcze tydzień. Czas leci raz dwa a z detektorem czuję się bezpieczniejTak jak brzuszka nie miałam to w przeciągu tygodnia zrobił się już widoczny
Na plusie dalej 1,5 kg, ale myślę że lada chwila waga wyztrzeli w górę. W końcu 5 miesiąc się zaczął
Ostatanio tak się chwaliłam, że nie mam problemów ze spaniem a wczoraj nie mogłam zasnąć do 1 a o 5 już się obudziłam i nie mogłam zasnąć. W ciągu dnia na pewno będę spała.
Tak od kilku dni czuje jak Maluszek się rusza.Z każdym dniem coraz częściej, ale to wszystko jeszcze bardzo delikatne
Polaj lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny !
Zadroszcze Wam tych wizyt, teraz musiałam czekać aż 6 tygodni, jeszcze trochę ponad 3 przede mną....
A na infekcje górnych dróg oddechowych polecam inhalacje z sody oczyszczonej. 1 łyżka sody na litr wrzątku i przykryć się kocem nad miskąNos odetkany, gardło mniej boli - ogólnie polecam nie tylko w ciąży
No i oczywiście to co dziewczyny napisały wyżej: mleko z miodem i chleb z czosnkiem
-
Hej dziewczyny, melduje sie z wyrka
Zaraz wstaje jem sniadanko i szykuje sie do gina na polowkowe
Trzymajcie za nas kciuki
Lovi , najważniejsze że szyjka zamknieta
A girl - to Tylko uszy , zdrowie najważniejsze, a nie to jak bedzie wygladal
Gratuluje chłopca
Milego dnia dziewczyny , Trzymajcie mocno kciuki
Buziaki :-*inessa, Inez87, natki89, kate88:), (sunshine89, Krokodylica, Marzycielka111192 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Hej dziewczyny, melduje sie z wyrka
Zaraz wstaje jem sniadanko i szykuje sie do gina na polowkowe
Trzymajcie za nas kciuki
Lovi , najważniejsze że szyjka zamknieta
A girl - to Tylko uszy , zdrowie najważniejsze, a nie to jak bedzie wygladal
Gratuluje chłopca
Milego dnia dziewczyny , Trzymajcie mocno kciuki
Buziaki :-*
Czekamy na same dobre wieściAngela* lubi tę wiadomość
-
Mikuśka wrote:Hey kobitki zastanawiam sie nad detektorem tetna jakiej firmy kupic co polecacie istnieje szansa ze nas wypuszcza do domu i bym czula sie bezpieczniej z detektorem
Ja detektor będę polecała wszystkim. Jestem po jednej ciąży obumarłej i w obecnej ciąży żyłam w ciągłym stresie. Odkąd kupiłam detektor przestałam panikować, w każdej chwili mogę sprawdzić serduszko dzidziusia. Jedyna wada, ze początkowo trzeba nauczyć się łapać tętno maleństwa ( mi kilka razy na początku się nie udało), i odróżniać je od swojego. W tej chwili znalezienie tętna nie zabiera mi więcej niż 30 sek. -
Didi_85 wrote:Ja detektor będę polecała wszystkim. Jestem po jednej ciąży obumarłej i w obecnej ciąży żyłam w ciągłym stresie. Odkąd kupiłam detektor przestałam panikować, w każdej chwili mogę sprawdzić serduszko dzidziusia. Jedyna wada, ze początkowo trzeba nauczyć się łapać tętno maleństwa ( mi kilka razy na początku się nie udało), i odróżniać je od swojego. W tej chwili znalezienie tętna nie zabiera mi więcej niż 30 sek.
-
Mikuśka wrote:Hey kobitki zastanawiam sie nad detektorem tetna jakiej firmy kupic co polecacie istnieje szansa ze nas wypuszcza do domu i bym czula sie bezpieczniej z detektorem
Później będzie też przydatne bo po wyświetlaczu będzie można poznać czy tętno nie jest za szybkie/za wolne itp więc ja jak najbardziej taki -
Maruder wrote:Gratuluje wizyt i trzymam kciuki za nadchodzące.
Ja nadal nie czuje ruchow... waga od jakiegoś czai stoi i mam 4 kg na plusie. Wiadomo ze nie chce przytyć za bardzo ale spodziewałam się bardziej liniowego przyrostu.
Rozmawiałam z lekarzem n temat czucia ruchów i powiedział, ze niema czym sie przejmować bo regularne ruchy zacznę odczuwać około 20 tygodnia. Mi od jakiegos tygodnia wydaje sie, ze czuje takke delikatne pukanie lub laskotanie ale nie mam pewności czy to jest tonatki89 lubi tę wiadomość