X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Hej dziewczyny, melduje sie z wyrka ;)
    Zaraz wstaje jem sniadanko i szykuje sie do gina na polowkowe ;)

Trzymajcie za nas kciuki <3

Lovi , najważniejsze że szyjka zamknieta :)

A girl - to Tylko uszy , zdrowie najważniejsze, a nie to jak bedzie wygladal ;)
    Gratuluje chłopca <3

Milego dnia dziewczyny , Trzymajcie mocno kciuki <3
    Buziaki :-*
    Ok trzymam kciuki :)

Angela* lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) to ja się witam w 17 tygodniu :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :*

natki89, Angela*, Krokodylica lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Ja po wizycie. Na 100% chłopak widać było siusiaka i moszne . Długości nie zmierzył bo młody się wiercil ale wszystko jest ok :). Tylko uszy ma odstajace ale to chyba jeszcze się unormuje?
    Uszy się jeszcze przemieszczają i nie są w docelowej pozycji.
    Najważniejsze, żeby miał rączki, nóżki, paluszki we właściwej ilości i na swoim miejscu. Narządy, żeby też sprawnie funkcjonowały.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.

Jezu Girl to tylko uszy, nawet jak będą odstajace to co, ważne żeby był zdrowy.
    Poza tym powątpiewam czy na usg tak można dokładnie zobaczyć że uszy są odstające...

Lovi grunt że szewek trzyma. :)

Krolodylica można zobaczyć ale na 3d mój synek ma odstajace uszka ale gdyby nie to dziwnie wyglądał bi ma strasznie chuda główkę a poza tym jak widzisz dziecko na żywo to wszystko do niego pasuje i nic nie jest już nie takie :)

Polaj, Girl25 lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę pospałam i teraz idę znowu jeść :)

Angela ogromne kciuki :)

Girl ja bym się cieszyła i z odstajacych uszu byleby Dzidziuś był zdrowy!

Mikuśka ja tak jak Didi mam Angel Sounds i jestem bardzo zadowolona. :)

Sunshine ja od kilku dni mam takie uczucie łaskotania:) teraz już wiem że to jest to:)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela trzymam kciuki! :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Krolodylica można zobaczyć ale na 3d mój synek ma odstajace uszka ale gdyby nie to dziwnie wyglądał bi ma strasznie chuda główkę a poza tym jak widzisz dziecko na żywo to wszystko do niego pasuje i nic nie jest już nie takie :)

Wronka usg nawet 3d zniekształca obraz, np moja Zuzka na jednym usg miała wielkie "Murzyńskie" usta, na innym wielki nochal. Przecież to nie zdjęcie tylko usg przez powłoki brzuszne, musi trochę zniekształcać.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kciuki zaciśnięte.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane, dziś nasz wielki dzień bo usg połówkowe, niestety dopiero o 16 : 30. Już oczywiście ogarnął mnie stresik przedwizytowy, trzymajcie kciuki żeby ludzik był zdrowiutki.

Szmaragdowa, (sunshine89, Krokodylica, ana167, annaki, pietruszkanatki, Paula_29, kate88:), natki89, helagazela lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam odstajace uszy,wiec dziecko może miec po mnie.. Najwyżej na komunie zamiast laptopa dostanie karnet na operację plastyczna - zart oczywiście.
    Girl urodzisz pieknego zdrowego synka.. Pamiętaj ze dla normalnej matki dziecko jest zawsze najpiękniejsze na świecie..

Ostatecznie można zaszaleć i operację fundnąć już jako prezent na chrzest;DDDD (zarcik)

Krokodylica, ana167, annaki lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin, będzie dobrze :) ja zazdroszczę, no dopiero jutro o 17:30...
    Oszaleje, bo ruchów nie czuję, a już mi się wydawało 2 tygodnie temu że czułam :(
    Trzymam kciuki :*

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oszaleje, bo ruchów nie czuję, a już mi się wydawało 2 tygodnie temu że czułam :(
    Trzymam kciuki :*
    Ja to samo... Czułam wyraźnie ruchy, fakt, że nieregularne ale chociaż raz dziennie przez około 2 tyg. A teraz od 4 dni zero, ani nawet smyrnięcia :( Mam łożycho na przedniej więc tłumaczę sobie, że może dzidziol zmienił lokalizację ... a połówkowe dopiero 21, a doktorek "zagramanicą" :( Ech... daj mi Boże cierpliwość, spokój i opanowanie ... :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie laski, mój Ludzik dopiero od ponad tygodnia regularnie codziennie się rusza tak, że go czuje kilka razy dziennie, dodam że to moja 3 ciąża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 13:17

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mojego wczoraj nie czułam nic a nic. Gdyby nie detektor to już chyba byłabym na IP ale na szczęście serduszko biło, czekałam cierpliwie i wczoraj przed samym zaśnięciem troszkę mnie posmyral a dzisiaj już wrócił mój synuś :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Cześć kochane, dziś nasz wielki dzień bo usg połówkowe, niestety dopiero o 16 : 30. Już oczywiście ogarnął mnie stresik przedwizytowy, trzymajcie kciuki żeby ludzik był zdrowiutki.

Kciuki :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego ja tak wychwalam detektor, bo bez niego chyba bym zwraiowała:)

Lovilovi lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi ja myślę, że doktorka ma trochę racji dlatego, że szyjka zmierzona na innym sprzęcie może mieć inną długość. Ja w pierwszej ciąży u swojej lekarki miałam 3 cm a na IP jak pojechałam to 4 więc chyba mało miarodajne.

A nam na wizycie tej co kontrolowaliśmy to NT to doktor mierzył :) i mówił że ma 4 mm. ale to tak dla jaj chyba

Ja też już od kilku dni czuję ruchy, początkowo nie byłam pewna ale najbardziej czuje na siedząco jak się pochylę do przodu i chyba malucha uciskam to wtedy robi takie puk puk. Dokładnie w miejscu w którym wyczuwam go detektorem więc myślę, że to nie przypadek.

Kciuki za wizyty. Ja dziś idę na 15.20

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja to samo... Czułam wyraźnie ruchy, fakt, że nieregularne ale chociaż raz dziennie przez około 2 tyg. A teraz od 4 dni zero, ani nawet smyrnięcia :( Mam łożycho na przedniej więc tłumaczę sobie, że może dzidziol zmienił lokalizację ... a połówkowe dopiero 21, a doktorek "zagramanicą" :( Ech... daj mi Boże cierpliwość, spokój i opanowanie ... :)
    To mam towarzyszke niedoli. Moje łożysko też na przedniej ścianie, ale ja już czułam takie coś, jakby mi ktoś palcem przez brzuch od środka przejechał, a już tego od jakiegoś czasu nie doświadczam. Już gdzieś na forach czytałam, że jak ustaje to jechać na IP, ale to mi się wydaje przesadą przed 22-24 tyg ciąży, bo wtedy gdzieś dopiero te ruchy są regularne.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestesmy po ;)
    Mamy parke na 100% :)
    Chlopczyk wazy 320g , dziewczynka 303g ;)
    Wszystko u nich dobrze <3

Buziaki :-*

Gosiak, pietruszkanatki, Ikarzyca, Didi_85, Lovilovi, annaki, emi2016, ana167, Krokodylica, BlackCatNorL, kate88:), WhyMe, elize, (sunshine89, Vilu, Polaj, natki89, Imbirek91, Szmaragdowa, inessa, Patrycja27, Eklerka13579, wronka, Paula_29, Nadin, Myszk@, Karmelova, kasha86, Rybaaaa, .aś., jova, emerald_m lubią tę wiadomość

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ