X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już 3 kg na plusie i mnie to już martwi, źle się czuje ze swoim wyglądem bo jeszcze nie widać, że jestem w ciąży a wygląda jakbym się najadła i to sporo. W pierwszej ciąży przytyłam 17 kg i zrzucałam to prawie dwa lata. Po samym porodzie spadło mi tylko 4 kg, chyba cała woda się zatrzymała bo w trakcie kp nic nie chciało spadać, dopiero jak skończyłam karmić to waga ruszyła, choć niektórzy mówią, że przy kp spada. niestety nie u wszystkich
    Chciałabym nie przytyć więcej niż 12 kg ale to chyba nierealne:/

Co do poduchy to fajna sprawa, nie wiem czy moja się jeszcze nadaje bo po pierwszej ciąży jest tak wysłużona że ciężko będzie dobrze na niej spać

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja mam już 3 kg na plusie i mnie to już martwi, źle się czuje ze swoim wyglądem bo jeszcze nie widać, że jestem w ciąży a wygląda jakbym się najadła i to sporo. W pierwszej ciąży przytyłam 17 kg i zrzucałam to prawie dwa lata. Po samym porodzie spadło mi tylko 4 kg, chyba cała woda się zatrzymała bo w trakcie kp nic nie chciało spadać, dopiero jak skończyłam karmić to waga ruszyła, choć niektórzy mówią, że przy kp spada. niestety nie u wszystkich
    Chciałabym nie przytyć więcej niż 12 kg ale to chyba nierealne:/

Co do poduchy to fajna sprawa, nie wiem czy moja się jeszcze nadaje bo po pierwszej ciąży jest tak wysłużona że ciężko będzie dobrze na niej spać

Trzeba przezyc, zawezmiemy sie po ciazy:)

emi2016 lubi tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!! Dziewczyny, jaki macie poziom hemoglobiny w ciąży? U mnie niestety pomimo brania żelaza nadal spada i aktualnie jest 10,2 :(. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Hej hej hej :) ja juz po wizycie, dzieciaczek zdrowy, serduszko bije, rozmiar brzuszka, głowy i kości udowej idealnie odpowiada 16 tygodniowi, waży 145g. Płci niestety nie poznałam :( troche smuteczki ale nie to jest najważniejsze. Połówkowe ustalone na 12.09:)

Gratuluję :)

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, gratulacje! :) i dziękuję za recenzję poduchy, też ją kupię.

Dziewczyny, HELP, coś sprawdzonego na OKROPNY ból gardła? :( Trzyma mnie od wczoraj, boję się anginy...

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Hej!! Dziewczyny, jaki macie poziom hemoglobiny w ciąży? U mnie niestety pomimo brania żelaza nadal spada i aktualnie jest 10,2 :(. Czy któraś z Was jest w podobnej sytuacji?

U mnie 11,7. Lekarz mówi, że JESZCZE nie wprowadzamy żelaza.
    Jedz dużo buraków, pij sok z buraka. Podobno też kaszanka pomaga :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, nie oczekiwałam od niej zachwytów nad moim dzieckiem :D chciałam żeby konkretnie powiedziała co i jak widzi, mi odpowiadała. W luxmedzie miałam tylko USG, a chciałam całość razem z testem pappa więc poszłam też w inne miejsce, gdzie ponownie miałam usg i pobranie krwi, z małża strony w rodzinie był przypadek zespołu edwardsa, więc chciałam być spokojniejsza. Też wiem kiedy miałam owulację, ewentualne przesunięcie to góra 2 dni, a ona powiedziała mi że tydzień, ale nieważne, ważne że dzieć rośnie i do tej pory jest ok.
    A teraz jestem zapisana do Winiarskiej, ciekawa jestem jak będzie, Moniczko, kiedy masz połówkowe?

Kroko, co miałaś na pyszny obiadek?

Tak zachwalacie poduche że też się skuszę :) ale najpierw sprawdzę ile kaski mi zostanie na koniec miesiąca

kasha86 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    U mnie 11,7. Lekarz mówi, że JESZCZE nie wprowadzamy żelaza.
    Jedz dużo buraków, pij sok z buraka. Podobno też kaszanka pomaga :)

Ja od 3 tygodni pije sok z buraka, jem natkę pietruszki, migdały, sok z granata itp + żelazo a w ciągu miesiąca hemoglobina z 11,2 jest 10,2.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@,

Mam 22.08, miałam mieć 17.08, ale zadzwonili do mnie dziś z lux medu, że dr Wilczyńska zgłosiła miesięczną nieobecność i przepisali mnie do dr Winiarskiej, ale czytając opinie o niej zastanawiam się jak będzie. Trochę się stresuje i zastanawiam, czy nie zapisać się dodatkowo gdzieś prywatnie, dla świętego spokoju... jak myślisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 20:30

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Ja od 3 tygodni pije sok z buraka, jem natkę pietruszki, migdały, sok z granata itp + żelazo a w ciągu miesiąca hemoglobina z 11,2 jest 10,2.

Moja koleżanka też ma taką hemoglobinę i właśnie mimo picia soków itp, nic nie rośnie... a przed ciążą też miałaś problemy z anemią? Podobno często się to łączy. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Ważne, ze się suplementujesz i wcinasz te wszystkie zdrowe smakołyki :)

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja mam poduszke supermami C i jestem bardzo zadowolona. A w poprzedniej ciazy na niska hemoglobine pomogło mi picie codziennie 2 szklanek domu z granata( kupowałam gotowy tłoczony).

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Moja koleżanka też ma taką hemoglobinę i właśnie mimo picia soków itp, nic nie rośnie... a przed ciążą też miałaś problemy z anemią? Podobno często się to łączy. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Ważne, ze się suplementujesz i wcinasz te wszystkie zdrowe smakołyki :)

Przed ciaza mialam idealne wyniki, wszystko w normie.

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed ciążą miałam hgb zwykle ledwo 11, a teraz miałam ostatnio 11.8:), myślę że to przez brak miesiączek:) dopiero od tygodnia biorę DoppelHerz mama premium, który ma w m.in. swoim składzie żelazo.

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniiikaaa wrote:
    Ja tez mam ponizej normy i zelazo musze przyjmowac. Wizyta za 2 tygodnie oby wyniki sie poprawily.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 21:38

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Właśnie dzwonili do mnie z Lux medu, że dr Wilczyńska ma miesięczną nieobecność i przepisali mnie do dr Winiarskiej, ale patrząc na opinie nie wiem czy chcę do niej iść...

Ja bym zadzwoniła i poprosiła o zmianę terminu i lekarza.
    Jak nie chcesz iść do tej Pani to śmiało próbuj zmienić.
    Ja stałam z komórką i jak Pani w recepcji proponowała mi termin pytałam o nazwisko lekarza i sprawdzałam od razu na znanym lekarzu ocenę. Jak mi podpasowała to zarezerwowałam. Lepiej, żebyś się dobrze czuła z tym kto wykonuje Ci badanie!

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:

Dziewczyny, HELP, coś sprawdzonego na OKROPNY ból gardła? :( Trzyma mnie od wczoraj, boję się anginy...
    Niestety mi domowe sposoby nie pomagaja moze z wyjatkiem plukania gardla jodyna rozcienczona w wodzie - tylko nie wiem czy teraz mozemy. Z drugiej strony to jest tylko plukanie a nie polykanie.
    Sa tez tabletki do ssania dla kobiet w ciazy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:

Tantum Verde w areozolu. Ja ostatnio psikałam na dziąsło z polecenia dentystki, bo miałam stan zapalny i generalnie pomogło na to i dentystka powiedziała, że w ciąży można stosować.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Na 100% chłopak widać było siusiaka i moszne . Długości nie zmierzył bo młody się wiercil ale wszystko jest ok :). Tylko uszy ma odstajace ale to chyba jeszcze się unormuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 22:11

kasha86, Patrycja27, Krokodylica, Polaj, Szmaragdowa, inessa, emi2016, kate88:), Nadin lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Tantum Verde w areozolu. Ja ostatnio psikałam na dziąsło z polecenia dentystki, bo miałam stan zapalny i generalnie pomogło na to i dentystka powiedziała, że w ciąży można stosować.

Ja miałam zapalenie gardła w 5 tc i dostałam od lekarza tantum verde. Dobry tez jest prenalen na gardło - tabletki do ssania z wyciągiem z malin. Pomaga też miód.

relgi09kotjuarzp.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tantum verde lub uniben ( to samo ale inny smak), możesz spróbować tabletki Prenalen a jak masz na tyle samozaparcia to płukać wodą z solą:)
    Możesz też mleko z czosnkiem, bo to naturalny antybiotyk

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ