X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny jestesmy po ;)
    Mamy parke na 100% :)
    Chlopczyk wazy 320g , dziewczynka 303g ;)
    Wszystko u nich dobrze <3

Buziaki :-*
    Gratki :) !!!!!

Angela* lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Jejuśku ale cudownie, że parka <3 i kawał ludziów :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ostatecznie można zaszaleć i operację fundnąć już jako prezent na chrzest;DDDD (zarcik)

Ale was się zarciki trzymają:D
    Najważniejsze żeby było zdrowe :D

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Angela wspaniałe wieści!!!!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Właśnie dlatego ja tak wychwalam detektor, bo bez niego chyba bym zwraiowała:)

Ja też wychwalam :D
    Wtedy szybko odpalam i nie stresuje się przez najbliższe dni... :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - super wiadomość :D
    I fajnie,że parka :D

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też wychwalam :D
    Wtedy szybko odpalam i nie stresuje się przez najbliższe dni... :)
    Chyba zaczynam się przekonywać... aczkolwiek podobno to jest właśnie jedno z zagrożen "czuję że jest coś nie tak, ale detektor mówi, że jest ok więc bagatelizuje" co o tym myślicie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Chyba zaczynam się przekonywać... aczkolwiek podobno to jest właśnie jedno z zagrożen "czuję że jest coś nie tak, ale detektor mówi, że jest ok więc bagatelizuje" co o tym myślicie?

Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dni :D tak jak my.
    Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
    A tu nagle kopniak :D

No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzie :D Zwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle :D

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela świetne wieści. :)

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dni :D tak jak my.
    Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
    A tu nagle kopniak :D

No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzie :D Zwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle :D
    Tak w necie czytałam :D że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić :D ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.

A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku? :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela cudowne wieści!!
    Ja też w pierwszej ciąży jakos w 7 mies jak już mi mała potrafiła dawać konkretne kopy to któregoś dnia były słabe i sporadyczne. Pojechałam do szpitala na kto okazało się że ona odwróciła się głowa w dół i tak się tym zmęczyla że po prostu ten dzień spała. Dlatego teraz wolę być spokojniejsza tym bardziej że mąż w pracy ja bez auta z córką w domu więc nie bardzo będzie jak się tak zebrać z marszu. No i później będą nas niepokoily pewnie inne rzeczy a że za dużo się rusza a za mało a za słabo a tak detektorek i będzie już coś wiadomo ;)

pietruszkanatki, Angela* lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kupiłam :D mój też w drodze. Długo się broniłam, pół ciąży. A często używacie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak w necie czytałam :D że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić :D ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.

A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku? :)

Tak, już teraz bez problemu:)
    Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzy :D sięgam po niego na prawdę w ostateczności.

U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariuje :) dopiero 19t2d
    Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dni :D

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Tak, już teraz bez problemu:)
    Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzy :D sięgam po niego na prawdę w ostateczności.

U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariuje :) dopiero 19t2d
    Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dni :D
    U mnie 19+0 więc podobnie, ale mi nie buszuje :D jak już, to smyra.
    Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    U mnie 19+0 więc podobnie, ale mi nie buszuje :D jak już, to smyra.
    Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż.

nieraz czuje pod ręką jak dzidzia się przekreca :) fajne uczucie.
    Kopniaczki malutkie też już są, smyranie było 3 tygodnie temu :)

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to kupiłam :D mój też w drodze. Długo się broniłam, pół ciąży. A często używacie?
    Ja sie przyznaje,ze codżiennie choc na minutke sobie przykladam detekpor i slucham synka

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja sie przyznaje,ze codżiennie choc na minutke sobie przykladam detekpor i slucham synka
    A widzisz. A mocno teraz trzeba przycisnąć do brzucha?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co na poczatku troszke przyciskalam,teraz juz mniej wiecej wiem gdzie maly siedzi,wiec delikatnie i go slysze Slychac tez fajnie jak sie tam przekreca

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wiesi! bardzo sie ciesze :)

Tez mam detektor i ja uzywalam go 2 razy w tyg , na poczatku to chyba sluchalam swoich tetnic brzusznych poniewaz bilo wolno dopiero po tyg zorietowalam sie ze cos bije szybciej hihi :) dobrze ,ze bylam nie swiadoma. Teraz jak juz blizej do wizyty to potrafie codziennie ,posluchac 5 sekund i relax ,ale od dzis zamierzam tego zaprzestac zobaczymy czy mi sie uda.
    Kurcze wiec z ruchami jeszcze musze troooche poczekac..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jutro, będę testowała :) ciekawe, czy już w całym brzuchu będzie słychać, oczywiście tam, gdzie jest macica, czy trzeba precyzyjnie znaleźć dzieciątko :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ