X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny jestesmy po ;)
    Mamy parke na 100% :)
    Chlopczyk wazy 320g , dziewczynka 303g ;)
    Wszystko u nich dobrze <3

Buziaki :-*
    Gratki :) !!!!!

Angela* lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Jejuśku ale cudownie, że parka <3 i kawał ludziów :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ostatecznie można zaszaleć i operację fundnąć już jako prezent na chrzest;DDDD (zarcik)

Ale was się zarciki trzymają:D
    Najważniejsze żeby było zdrowe :D

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:

Angela wspaniałe wieści!!!!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Właśnie dlatego ja tak wychwalam detektor, bo bez niego chyba bym zwraiowała:)

Ja też wychwalam :D
    Wtedy szybko odpalam i nie stresuje się przez najbliższe dni... :)

Didi_85 lubi tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - super wiadomość :D
    I fajnie,że parka :D

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też wychwalam :D
    Wtedy szybko odpalam i nie stresuje się przez najbliższe dni... :)
    Chyba zaczynam się przekonywać... aczkolwiek podobno to jest właśnie jedno z zagrożen "czuję że jest coś nie tak, ale detektor mówi, że jest ok więc bagatelizuje" co o tym myślicie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Chyba zaczynam się przekonywać... aczkolwiek podobno to jest właśnie jedno z zagrożen "czuję że jest coś nie tak, ale detektor mówi, że jest ok więc bagatelizuje" co o tym myślicie?

Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dni :D tak jak my.
    Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
    A tu nagle kopniak :D

No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzie :D Zwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle :D

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela świetne wieści. :)

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dni :D tak jak my.
    Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
    A tu nagle kopniak :D

No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzie :D Zwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle :D
    Tak w necie czytałam :D że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić :D ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.

A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku? :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela cudowne wieści!!
    Ja też w pierwszej ciąży jakos w 7 mies jak już mi mała potrafiła dawać konkretne kopy to któregoś dnia były słabe i sporadyczne. Pojechałam do szpitala na kto okazało się że ona odwróciła się głowa w dół i tak się tym zmęczyla że po prostu ten dzień spała. Dlatego teraz wolę być spokojniejsza tym bardziej że mąż w pracy ja bez auta z córką w domu więc nie bardzo będzie jak się tak zebrać z marszu. No i później będą nas niepokoily pewnie inne rzeczy a że za dużo się rusza a za mało a za słabo a tak detektorek i będzie już coś wiadomo ;)

pietruszkanatki, Angela* lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kupiłam :D mój też w drodze. Długo się broniłam, pół ciąży. A często używacie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Tak w necie czytałam :D że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić :D ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.

A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku? :)

Tak, już teraz bez problemu:)
    Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzy :D sięgam po niego na prawdę w ostateczności.

U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariuje :) dopiero 19t2d
    Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dni :D

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Tak, już teraz bez problemu:)
    Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzy :D sięgam po niego na prawdę w ostateczności.

U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariuje :) dopiero 19t2d
    Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dni :D
    U mnie 19+0 więc podobnie, ale mi nie buszuje :D jak już, to smyra.
    Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż.

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    U mnie 19+0 więc podobnie, ale mi nie buszuje :D jak już, to smyra.
    Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż.

nieraz czuje pod ręką jak dzidzia się przekreca :) fajne uczucie.
    Kopniaczki malutkie też już są, smyranie było 3 tygodnie temu :)

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to kupiłam :D mój też w drodze. Długo się broniłam, pół ciąży. A często używacie?
    Ja sie przyznaje,ze codżiennie choc na minutke sobie przykladam detekpor i slucham synka

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Ja sie przyznaje,ze codżiennie choc na minutke sobie przykladam detekpor i slucham synka
    A widzisz. A mocno teraz trzeba przycisnąć do brzucha?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co na poczatku troszke przyciskalam,teraz juz mniej wiecej wiem gdzie maly siedzi,wiec delikatnie i go slysze Slychac tez fajnie jak sie tam przekreca

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • WhyMe Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela super wiesi! bardzo sie ciesze :)

Tez mam detektor i ja uzywalam go 2 razy w tyg , na poczatku to chyba sluchalam swoich tetnic brzusznych poniewaz bilo wolno dopiero po tyg zorietowalam sie ze cos bije szybciej hihi :) dobrze ,ze bylam nie swiadoma. Teraz jak juz blizej do wizyty to potrafie codziennie ,posluchac 5 sekund i relax ,ale od dzis zamierzam tego zaprzestac zobaczymy czy mi sie uda.
    Kurcze wiec z ruchami jeszcze musze troooche poczekac..

w57vleb4iew7v2qt.png
    rwgqw167u9doupb1.png

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy jutro, będę testowała :) ciekawe, czy już w całym brzuchu będzie słychać, oczywiście tam, gdzie jest macica, czy trzeba precyzyjnie znaleźć dzieciątko :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ