Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lovilovi wrote:Ja też wychwalam
Wtedy szybko odpalam i nie stresuje się przez najbliższe dni... -
pietruszkanatki wrote:Chyba zaczynam się przekonywać... aczkolwiek podobno to jest właśnie jedno z zagrożen "czuję że jest coś nie tak, ale detektor mówi, że jest ok więc bagatelizuje" co o tym myślicie?
Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dnitak jak my.
Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
A tu nagle kopniak
No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzieZwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Lovilovi wrote:Ale co ma być nie tak? Przecież nieraz bobasy mają słabsze dni
tak jak my.
Pamiętam w pierwszej ciąży jak mała zrobiła sobie psikusa i cały dzień chyba spała... 22/23tc, już czułam mocne kopniaki a tu nic... cisza jak makiem zasial, no więc coś próbowałam ja delikatnie poruszyc - cisza. Mysle moze spi... godzina minela,druga... czwarta... paznokcie wszystkie zdazylam poobgryzac z nerwow.Przerażona dzwonię po Tz, że jedziemy na IP - ten już prawie mi ryczy... bo jak to?
A tu nagle kopniak
No i w tej ciąży stwierdziłam, że tak nie będzieZwłaszcza, że ja potrafię się sama od siebie nakręcić... jest detektor i tyle
że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić
ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.
A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku? -
Angela cudowne wieści!!
Ja też w pierwszej ciąży jakos w 7 mies jak już mi mała potrafiła dawać konkretne kopy to któregoś dnia były słabe i sporadyczne. Pojechałam do szpitala na kto okazało się że ona odwróciła się głowa w dół i tak się tym zmęczyla że po prostu ten dzień spała. Dlatego teraz wolę być spokojniejsza tym bardziej że mąż w pracy ja bez auta z córką w domu więc nie bardzo będzie jak się tak zebrać z marszu. No i później będą nas niepokoily pewnie inne rzeczy a że za dużo się rusza a za mało a za słabo a tak detektorek i będzie już coś wiadomopietruszkanatki, Angela* lubią tę wiadomość
-
pietruszkanatki wrote:Tak w necie czytałam
że właśnie nadmiernie się można tym uspokoić
ale myślę, że większość pań, które używają dyrektorów jest rozsądna i gdy np dziecko w zaawansowanej ciąży nie rusza się już np 2 dzień z rzędu, to mimo, że na detektorze jest ok, jadą na IP.
A teraz już łatwo Ci przychodzi wyszukane tętna malca? Lepiej niż na poczatku?
Tak, już teraz bez problemu:)
Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzysięgam po niego na prawdę w ostateczności.
U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariujedopiero 19t2d
Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dni -
Lovilovi wrote:Tak, już teraz bez problemu:)
Chociaż przyznam,że jak wizyty mam co 2 tygodnie to po prostu leży i się kurzysięgam po niego na prawdę w ostateczności.
U mnie teraz te ruchy nadal nie są regularne... nieraz 2-3 dni jest ciszy. Ale nie wariujedopiero 19t2d
Dzisiaj rano bobo buszowalo... pewnie następne buszowanie też za 2 dnijak już, to smyra.
Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż. -
pietruszkanatki wrote:U mnie 19+0 więc podobnie, ale mi nie buszuje
jak już, to smyra.
Tak często masz wizyty? Ja już teraz co 3-4 tygodnie, zależy jak wypada urlop lekarza xD a detektor pewnie pójdzie w ruch w takim razie raz na tydzień chociaż.
nieraz czuje pod ręką jak dzidzia się przekrecafajne uczucie.
Kopniaczki malutkie też już są, smyranie było 3 tygodnie temu
-
Angela super wiesi! bardzo sie ciesze
Tez mam detektor i ja uzywalam go 2 razy w tyg , na poczatku to chyba sluchalam swoich tetnic brzusznych poniewaz bilo wolno dopiero po tyg zorietowalam sie ze cos bije szybciej hihidobrze ,ze bylam nie swiadoma. Teraz jak juz blizej do wizyty to potrafie codziennie ,posluchac 5 sekund i relax ,ale od dzis zamierzam tego zaprzestac zobaczymy czy mi sie uda.
Kurcze wiec z ruchami jeszcze musze troooche poczekac..Angela* lubi tę wiadomość