X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny jestesmy po ;)
    Mamy parke na 100% :)
    Chlopczyk wazy 320g , dziewczynka 303g ;)
    Wszystko u nich dobrze <3

Buziaki :-*
    Rewelacja :)

Angela* lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3
    Jesteście kochane ! ;)
    Buziaki :-*

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czad, Angela! :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela gratuluję :)

ja też już po wizycie - dziś było usg, jutro konsultacja z ginekologiem a w piątek endo

bobo ma 190 gram, wszystkie wymiary odpowiednie do wieku ciąży, a nawet 4 dni starsze, serduszko bije w rytmie 150 / min, podobno drugi synuś, trochę mi smutno, ale najważniejsze że rośnie prawidłowo :)

emi2016, Angela*, Didi_85, pietruszkanatki, Paula_29, Nadin, Polaj, inessa, annaki, Krokodylica, BlackCatNorL, Myszk@, Patrycja27, kate88:), kasha86, Aenu, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela i ŚwinkaMinka - gratuluję ! :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem i przedstawiam Wam mojego 380g Synka, który jest zdrowiutki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f862569b3cce.jpg
    Muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolona z badania pomimo tego że było na NFZ w ramach programu badań prenatalnych. Pani dr wszystko dokładnie sprawdziła i wyjaśniła nawet takie szczegóły jak soczewki w oczach, szok, jeszcze dostaliśmy zdjęcia 3 D.

Polaj, Angela*, Didi_85, inessa, Marzycielka111192, Krokodylica, emi2016, BlackCatNorL, Myszk@, pietruszkanatki, Patrycja27, kate88:), Paula_29, kasha86, Aenu, Rybaaaa, Andzia87, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka i Nadin gratuluję chłopczyków :D

Właśnie wróciłam z przejażdżki rowerowej i mogę powiedzieć, że 12 km to już chyba za dużo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny :) super się to czyta :)
    My jutro mamy wizytę na 16 ale niewiem czy będzie już polowkowe czy tylko mała pogadanka i do domu a na połówkowe zrobimy termin. Jutro już będzie 19+3 tc więc będę go namawiać na to polowkowe :)
    Dziewczyny a zastanawiacie się już nad kosmetykami dla naszych szkrabow? Wiem że jeszcze wcześnie ale ja lubię wszystko mieć zaplanowane wcześniej. Dużo czytam o derma Eco baby, kosmetyki droższe ale super mają opinie. Są już w smykach i wchodzą do rossmannów. To nasze pierwsze dziecko więc jestem zielona i narazie tylko się edukuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 19:22

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin i Świnka gratuluję siurków. ;)

Marzycielka ja dla córki używałam kosmetyków nivea baby i sobie chwalę, przy drugim pewnie będę używać tego samego.

• annaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce korzystałam z hipp i babydream, na odparzenia miałam sudocrem z Pl i krem przeciw odparzeniom penaten ale używałam sporadycznie. Corka do roku nie miała problemów ze skórą więc żadnych emolientow nie używałam bo nie było potrzeby przyzwyczajać skóry, później wyszło delikatne azs ale po wielu próbach pomocne okazały się kosmetyki babydream med, nowa seria na takie problemy ktora weszła do rossmana, nie wiem czy w pl już też jest. Teraz będę robić podobnie czyli hipp lub babydream, jeśli nie będzie się nic działo to zostanę przy tym

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nozna poczytać na blogu srokao, sa tam analizy wybtanych kosmetyków ;)

annaki, Gosiak lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (sunshine89 wrote:
    Nozna poczytać na blogu srokao, sa tam analizy wybtanych kosmetyków ;)
    Właśnie stamtąd czerpałam wiedzę;)

(sunshine89 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dużo się dowiedziałam u srokao :)

(sunshine89, annaki lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, Nadine, ŚwinkaMinka wspaniałe wieści! gratuluję z całego serducha :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Gratuluję dziewczyny :) super się to czyta :)
    My jutro mamy wizytę na 16 ale niewiem czy będzie już polowkowe czy tylko mała pogadanka i do domu a na połówkowe zrobimy termin. Jutro już będzie 19+3 tc więc będę go namawiać na to polowkowe :)
    Dziewczyny a zastanawiacie się już nad kosmetykami dla naszych szkrabow? Wiem że jeszcze wcześnie ale ja lubię wszystko mieć zaplanowane wcześniej. Dużo czytam o derma Eco baby, kosmetyki droższe ale super mają opinie. Są już w smykach i wchodzą do rossmannów. To nasze pierwsze dziecko więc jestem zielona i narazie tylko się edukuje :)
    Ja jutro 17:30, i polowkowe od razu mi zrobi :D

FreshMm lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny trzymamy kciuki za jutro :) i czekamy na relacje :)

Ja dziś drugą noc będę spała z poduchą, ale mam mieszane uczucia jak na razie - u mnie największym problemem jest fakt że ja się stale wiercę i kopię podczas spania, wielokrotnie zmieniam pozycję i deczko mi niezbyt wygodnie przekładać tą poduchę w nocy z jednej strony na drugą, ale może się przyzwyczaję, dużo nie dałam bo trafiłam na promocję w biedronce, jeśli dla mnie się nie sprawdzi to ma też jeszcze zastosowanie dla maluszka :)

Ginka powiedziała mi, że w tej ciąży jest chłopiec, ale klejnotów mi na dowód nie pokazała, więc jeszcze mam cichą nadzieję, że to co widziała to może pępowinka, jeśli na połówkowych mi potwierdzą to zacznę myśleć nad imieniem, na razie mam tylko dla dziewczynki :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    No to dziewczyny trzymamy kciuki za jutro :) i czekamy na relacje :)

Ja dziś drugą noc będę spała z poduchą, ale mam mieszane uczucia jak na razie - u mnie największym problemem jest fakt że ja się stale wiercę i kopię podczas spania, wielokrotnie zmieniam pozycję i deczko mi niezbyt wygodnie przekładać tą poduchę w nocy z jednej strony na drugą, ale może się przyzwyczaję, dużo nie dałam bo trafiłam na promocję w biedronce, jeśli dla mnie się nie sprawdzi to ma też jeszcze zastosowanie dla maluszka :)

Ginka powiedziała mi, że w tej ciąży jest chłopiec, ale klejnotów mi na dowód nie pokazała, więc jeszcze mam cichą nadzieję, że to co widziała to może pępowinka, jeśli na połówkowych mi potwierdzą to zacznę myśleć nad imieniem, na razie mam tylko dla dziewczynki :)
    Mam dokładnie to samo z poduszką. Żeby pasowało musZę ją w nocy przekładać. Koniec końców z niej zrezygnowałam, służy ni do oglądania tv a na noc kupiłam sobie takie cienki letnie poduszki z IKEA.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tylko mydła aleppo i oleju kokosowego oraz migdałowego. I pieluszek jednorazowych eko - bez chloru i innej chemii, córka w życiu nie miała oparzenia. Polecam.

FreshMm lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo te poduchy najlepiej się sprawdzają w bardziej zaawansowanej ciąży gdy już nie masz tyle sił by się obracać, poza tym nie bardzo jest jak bo na brzuchu i plecach już się nie da spać a na prawym boku nie powinno:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj robiłam badania krwi i wyszły cuda na kiju, morfologia lekko rozjechana, magnez ciut za niski a żelazo z kosmosu, bodajże 210 przy normie do 160. Jutro będę dzwonić do gina żeby mnie szybciej przyjął i obejrzał te wyniki.

‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ