Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela gratuluję
ja też już po wizycie - dziś było usg, jutro konsultacja z ginekologiem a w piątek endo
bobo ma 190 gram, wszystkie wymiary odpowiednie do wieku ciąży, a nawet 4 dni starsze, serduszko bije w rytmie 150 / min, podobno drugi synuś, trochę mi smutno, ale najważniejsze że rośnie prawidłowoemi2016, Angela*, Didi_85, pietruszkanatki, Paula_29, Nadin, Polaj, inessa, annaki, Krokodylica, BlackCatNorL, Myszk@, Patrycja27, kate88:), kasha86, Aenu, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość
-
Ja też już jestem i przedstawiam Wam mojego 380g Synka, który jest zdrowiutki https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f862569b3cce.jpg
Muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolona z badania pomimo tego że było na NFZ w ramach programu badań prenatalnych. Pani dr wszystko dokładnie sprawdziła i wyjaśniła nawet takie szczegóły jak soczewki w oczach, szok, jeszcze dostaliśmy zdjęcia 3 D.Polaj, Angela*, Didi_85, inessa, Marzycielka111192, Krokodylica, emi2016, BlackCatNorL, Myszk@, pietruszkanatki, Patrycja27, kate88:), Paula_29, kasha86, Aenu, Rybaaaa, Andzia87, natki89, emerald_m lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dziewczyny
super się to czyta
My jutro mamy wizytę na 16 ale niewiem czy będzie już polowkowe czy tylko mała pogadanka i do domu a na połówkowe zrobimy termin. Jutro już będzie 19+3 tc więc będę go namawiać na to polowkowe
Dziewczyny a zastanawiacie się już nad kosmetykami dla naszych szkrabow? Wiem że jeszcze wcześnie ale ja lubię wszystko mieć zaplanowane wcześniej. Dużo czytam o derma Eco baby, kosmetyki droższe ale super mają opinie. Są już w smykach i wchodzą do rossmannów. To nasze pierwsze dziecko więc jestem zielona i narazie tylko się edukujeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 19:22
-
Ja przy córce korzystałam z hipp i babydream, na odparzenia miałam sudocrem z Pl i krem przeciw odparzeniom penaten ale używałam sporadycznie. Corka do roku nie miała problemów ze skórą więc żadnych emolientow nie używałam bo nie było potrzeby przyzwyczajać skóry, później wyszło delikatne azs ale po wielu próbach pomocne okazały się kosmetyki babydream med, nowa seria na takie problemy ktora weszła do rossmana, nie wiem czy w pl już też jest. Teraz będę robić podobnie czyli hipp lub babydream, jeśli nie będzie się nic działo to zostanę przy tym
-
Marzycielka111192 wrote:Gratuluję dziewczyny
super się to czyta
My jutro mamy wizytę na 16 ale niewiem czy będzie już polowkowe czy tylko mała pogadanka i do domu a na połówkowe zrobimy termin. Jutro już będzie 19+3 tc więc będę go namawiać na to polowkowe
Dziewczyny a zastanawiacie się już nad kosmetykami dla naszych szkrabow? Wiem że jeszcze wcześnie ale ja lubię wszystko mieć zaplanowane wcześniej. Dużo czytam o derma Eco baby, kosmetyki droższe ale super mają opinie. Są już w smykach i wchodzą do rossmannów. To nasze pierwsze dziecko więc jestem zielona i narazie tylko się edukujeFreshMm lubi tę wiadomość
-
No to dziewczyny trzymamy kciuki za jutro
i czekamy na relacje
Ja dziś drugą noc będę spała z poduchą, ale mam mieszane uczucia jak na razie - u mnie największym problemem jest fakt że ja się stale wiercę i kopię podczas spania, wielokrotnie zmieniam pozycję i deczko mi niezbyt wygodnie przekładać tą poduchę w nocy z jednej strony na drugą, ale może się przyzwyczaję, dużo nie dałam bo trafiłam na promocję w biedronce, jeśli dla mnie się nie sprawdzi to ma też jeszcze zastosowanie dla maluszka
Ginka powiedziała mi, że w tej ciąży jest chłopiec, ale klejnotów mi na dowód nie pokazała, więc jeszcze mam cichą nadzieję, że to co widziała to może pępowinka, jeśli na połówkowych mi potwierdzą to zacznę myśleć nad imieniem, na razie mam tylko dla dziewczynkipietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
ŚwinkaMinka wrote:No to dziewczyny trzymamy kciuki za jutro
i czekamy na relacje
Ja dziś drugą noc będę spała z poduchą, ale mam mieszane uczucia jak na razie - u mnie największym problemem jest fakt że ja się stale wiercę i kopię podczas spania, wielokrotnie zmieniam pozycję i deczko mi niezbyt wygodnie przekładać tą poduchę w nocy z jednej strony na drugą, ale może się przyzwyczaję, dużo nie dałam bo trafiłam na promocję w biedronce, jeśli dla mnie się nie sprawdzi to ma też jeszcze zastosowanie dla maluszka
Ginka powiedziała mi, że w tej ciąży jest chłopiec, ale klejnotów mi na dowód nie pokazała, więc jeszcze mam cichą nadzieję, że to co widziała to może pępowinka, jeśli na połówkowych mi potwierdzą to zacznę myśleć nad imieniem, na razie mam tylko dla dziewczynki -
Dziewczyny bo te poduchy najlepiej się sprawdzają w bardziej zaawansowanej ciąży gdy już nie masz tyle sił by się obracać, poza tym nie bardzo jest jak bo na brzuchu i plecach już się nie da spać a na prawym boku nie powinno:)